+mpark Posted April 24, 2013 Share Posted April 24, 2013 No, skrzynki nr 100 i 101 w terenie, teraz jeszcze Event i ... geoEmerytura :] Quote Link to comment
+Murazor Posted April 24, 2013 Share Posted April 24, 2013 No, skrzynki nr 100 i 101 w terenie, teraz jeszcze Event i ... geoEmerytura :] Juz widzę tę emeryturę przy serwisowaniu setki keszy... Quote Link to comment
+Spider Posted April 24, 2013 Share Posted April 24, 2013 Dzisiaj wybrałem się na małą serię autorstwa lupiego: http://coord.info/GC4ADQE Jest to 7 bardzo fajnych skrytek, które sprawiły, że musiałem rozdać 7 punktów ulubionych Jak tak dalej będzie to wypstrykam się ze wszystkich zachomikowanych fav'ów Quote Link to comment
+Wiesia.K Posted April 25, 2013 Share Posted April 25, 2013 (edited) Mój event w Paryżu nabiera rumieńców.... Zgłaszaja sie potężne kilkutysięczniki... Abdul65 już tam jest i działa, nie wiem tylko czy załłpał sie na jakiegoś FTFa... Jakby co, to zapraszamy... GC49439 Edited April 25, 2013 by Wiesia.K Quote Link to comment
+Murazor Posted April 26, 2013 Share Posted April 26, 2013 Mój event w Paryżu nabiera rumieńców.... Zgłaszaja sie potężne kilkutysięczniki... W Budapeszcie podobnie, nawet dziewięciotysięcznik mi się na spotkanie zgłosił i lokal na poeventową posiadówke zamówił. Lengyel, magyar — két jó barát! Quote Link to comment
toczygroszek Posted April 26, 2013 Share Posted April 26, 2013 Paliwo staniało. Dzięki temu geocaching będzie znacznie tańszy niż przed rokiem. Nawet pomimo podwyżki cen konta premium i ołówków. Quote Link to comment
+y_a_h_oo Posted April 27, 2013 Share Posted April 27, 2013 Ciesze sie z udanej pracy na dzisiejszym CITO. Radosc z tego co zrobilismy wynagradza ciezka prace oraz inne trudy z tym zwiazane. Dodatkowy Bonus byl tylko wisienka na torcie Quote Link to comment
+wantsky Posted April 28, 2013 Share Posted April 28, 2013 Ciesze sie z udanej pracy na dzisiejszym CITO. Radosc z tego co zrobilismy wynagradza ciezka prace oraz inne trudy z tym zwiazane. Dodatkowy Bonus byl tylko wisienka na torcie A relacja Geocaching Polska TV z ostatnich warszawskich CITO już na ostatnim etapie montażu Quote Link to comment
WolandSzyderca Posted May 4, 2013 Share Posted May 4, 2013 Wczoraj pękła mi pierwsza setka znalezionych keszy. Jest się z czego cieszyć Quote Link to comment
+lowca Posted May 5, 2013 Share Posted May 5, 2013 Ooo Założona przeze mnie skrytka wisi w woj. małopolskim jako numer 1000. ciekawe jak długo. I ciekawe ile poczeka na pierwsze zdobycie? Quote Link to comment
+Wiesia.K Posted May 5, 2013 Share Posted May 5, 2013 Wczoraj pękła mi pierwsza setka znalezionych keszy. Jest się z czego cieszyć Gratulacje , alleluja i do przodu! Quote Link to comment
sadekgorzno Posted May 5, 2013 Share Posted May 5, 2013 dzisiaj z kuchomikiem trzasnąłem 5/5 - tą prawie pod nosem Quote Link to comment
+ru.beus Posted May 5, 2013 Share Posted May 5, 2013 Po powrocie z majówki w swojej skrzynce pocztowej znalazłem sporo wpisów osób rozpoczynających przygodę z geocachingiem. Co mnie niezmiernie cieszy :-) Podejrzewam, że gdyby słoneczko świeciło przez cały czasy, to takich wpisów byłoby więcej :-) Quote Link to comment
+Wiesia.K Posted May 5, 2013 Share Posted May 5, 2013 Po powrocie z majówki w swojej skrzynce pocztowej znalazłem sporo wpisów osób rozpoczynających przygodę z geocachingiem. Co mnie niezmiernie cieszy :-) Podejrzewam, że gdyby słoneczko świeciło przez cały czasy, to takich wpisów byłoby więcej :-) U nas tez... Niektórzy nawet cos tam pozakładali... Quote Link to comment
toczygroszek Posted May 9, 2013 Share Posted May 9, 2013 To teraz coś pozytywnie na temat MPK. W tym tygodniu po raz kolejny oddałem krew, przekraczając tym samym 18 litrów oddanej przeze mnie krwi. Dzięki temu będę mógł jeździć za darmo do końca życia komunikacją miejską w większości miast w Polsce, w tym i w Krakowie. Mam nawet lepiej niż poseł, bo ten może tak tylko do końca kadencji Może zatem zacznę keszowanie tramwajowe Quote Link to comment
r00t7 Posted May 10, 2013 Share Posted May 10, 2013 a ja tam się cieszę że udało mi się skompletować znalezienia w 16 województwach, zupełnie się na to nie spinając Quote Link to comment
+y_a_h_oo Posted May 11, 2013 Share Posted May 11, 2013 a ja tam się cieszę że udało mi się skompletować znalezienia w 16 województwach, zupełnie się na to nie spinając ooo, gratuluje! tego mi "brakuje" niestety... Quote Link to comment
+y_a_h_oo Posted May 13, 2013 Share Posted May 13, 2013 Ucieszyl mnie widok nowej dostawy kilku keszy: Bedzie jak znalazl na najblizsze zakladanie Quote Link to comment
+Spider Posted May 13, 2013 Share Posted May 13, 2013 0,3 l past team - marzenie... przeszukałem wszystkie kaufalndy, simply i carrefour'y we Wrocławiu i nie ma Quote Link to comment
+y_a_h_oo Posted May 13, 2013 Share Posted May 13, 2013 0,3 l past team - marzenie... przeszukałem wszystkie kaufalndy, simply i carrefour'y we Wrocławiu i nie ma http://www.paradox.co.pl/pojemniki-i-probowki.php#224 i sprawa prosta.... Quote Link to comment
+wantsky Posted May 13, 2013 Share Posted May 13, 2013 Jakby ktoś takie Plast-Teamy 0,3l chciał bez wysyłki i na szybko, to koło mnie w Super Samie (Puławska 131, Warszawa) są za 6,00 PLN. Są też inne rozmiary. Quote Link to comment
zywcu Posted May 13, 2013 Share Posted May 13, 2013 0,3 l past team - marzenie... przeszukałem wszystkie kaufalndy, simply i carrefour'y we Wrocławiu i nie ma http://www.paradox.co.pl/pojemniki-i-probowki.php#224 i sprawa prosta.... Dodałem sobie do ulubionych bo regulaminowy moderator zaraz linka "zniknie" Quote Link to comment
+y_a_h_oo Posted May 13, 2013 Share Posted May 13, 2013 Dodałem sobie do ulubionych bo regulaminowy moderator zaraz linka "zniknie" Jakby zniklo, to zawsze mozna mnie zaczepic - z przyjemnoscia podesle namiary. Quote Link to comment
r00t7 Posted May 13, 2013 Share Posted May 13, 2013 Ucieszyl mnie widok nowej dostawy kilku keszy: Bedzie jak znalazl na najblizsze zakladanie a mnie ucieszył widok, że znów będzie więcej ciekawych keszy by yahoo Quote Link to comment
toczygroszek Posted May 14, 2013 Share Posted May 14, 2013 0,3 l past team - marzenie... przeszukałem wszystkie kaufalndy, simply i carrefour'y we Wrocławiu i nie ma http://www.paradox.co.pl/pojemniki-i-probowki.php#224 i sprawa prosta.... Do Paradoxa w zeszłym tygodniu nawet podjechałem, ale było zamknięte na 10 spustów. Wybieram się tam w tym tygodniu, więc jakby ktoś coś chciał, to proszę o kontakt. A 0,3 Plasteamu widziałem w Simply w Tarnowie za 5zł z kawałkiem. Quote Link to comment
+ru.beus Posted May 14, 2013 Share Posted May 14, 2013 Jakby ktoś takie Plast-Teamy 0,3l chciał bez wysyłki i na szybko, to koło mnie w Super Samie (Puławska 131, Warszawa) są za 6,00 PLN. Są też inne rozmiary. Odwiedziłem dzis popoludniu i niestety sladu po nich juz nie bylo [albo zle szukalem]. Ale kupilem za to pojemnik 0,7 l, ktory zastapi jakis inny Quote Link to comment
+wantsky Posted May 14, 2013 Share Posted May 14, 2013 Jakby ktoś takie Plast-Teamy 0,3l chciał bez wysyłki i na szybko, to koło mnie w Super Samie (Puławska 131, Warszawa) są za 6,00 PLN. Są też inne rozmiary. Odwiedziłem dzis popoludniu i niestety sladu po nich juz nie bylo [albo zle szukalem]. Widocznie im się skończyły. Bywam regularnie, będę informował o dostawie, ale jest to sklep Społem i regularność dostaw jest co najmniej dyskusyjna Quote Link to comment
u810 Posted May 15, 2013 Share Posted May 15, 2013 (edited) Do Paradoxa w zeszłym tygodniu nawet podjechałem, ale było zamknięte na 10 spustów (...) To jest raczej normalny stan, wcześniej trzeba przedzwonić do właściciela bo nie zawsze ktoś jest. ---- Cieszę się że pojawia się tyle początkujących osób z mniejszych miejscowości. Edited May 15, 2013 by u810 Quote Link to comment
toczygroszek Posted May 15, 2013 Share Posted May 15, 2013 To jest raczej normalny stan, wcześniej trzeba przedzwonić do właściciela bo nie zawsze ktoś jest. No wydzwaniam, ale się zgrać nie możemy.... Quote Link to comment
u810 Posted May 19, 2013 Share Posted May 19, 2013 (edited) Mój pierwszy earthcache właśnie został opublikowany :) Reviewier zasugerował 4 gwiazdki trudności co, przynajmniej według gwiazdek czyni go najtrudniejszym w Polsce ( a miał być łatwy). Edited May 19, 2013 by u810 Quote Link to comment
+ru.beus Posted May 19, 2013 Share Posted May 19, 2013 Udało mi się dziś znaleźć dwie wiekowe skrzynki w Warszawie, po które wybierałem się jak sójka za morze :-) Zdążyłem keszować na Jurze Krakowsko-Częstochowskiej, odwiedzić Gdańsk i Wrocław, a one sobie tkwiły nieruszone na mojej mapie :-) Komary mnie prawie zeżarły, podczas wspiów do logbooków, ale warto było. Do podjęcia zostało mi jeszcze kilka takich cierni, irytujących swoją obecnością :-) Quote Link to comment
+hanbei Posted May 21, 2013 Share Posted May 21, 2013 za namową Silesiana - wiedział, że tamtędy będę przelatywał - spróbowałem szczęścia przy... drugim tradycyjnym keszu, jaki został opublikowany w Polsce, 2 czerwca 2002 roku. po jedenastu latach - nikt go dotąd nie znalazł - natrafiłem na połamane resztki przykrywki pojemnika. zrobiłem serwis, udało się odszukać ownera, który był na tyle friendly, że przekazał kesza do adopcji. przebudowałem listing. czekam jeszcze na wersję anglojęzyczną i potem kesz pójdzie w adopcje dla GC PL. tym samym kesz z historycznego punktu widzenia uratowany ftfa oczywiście zgarniam http://www.geocaching.com/seek/cache_details.aspx?guid=94767aeb-959f-460e-b4df-8a23b4dc72e0 Quote Link to comment
+lowca Posted May 21, 2013 Share Posted May 21, 2013 Leo Gratulacje - nie wiedziałem, że w Archeo się udzielasz Quote Link to comment
+hanbei Posted May 21, 2013 Share Posted May 21, 2013 taa, Łukasz, w końcu dla najmłodszych geocacherów powoli jestem dinozaurem Quote Link to comment
+Thathanka Posted May 23, 2013 Share Posted May 23, 2013 Skoro jesteśmy w temacie staroci, pokusiłem się o zrobienie listy skrytek z najstarszymi aktywnymi pojemnikowymi skrytkami w każdym z województw: http://www.geocaching.com/bookmarks/view.aspx?guid=68f9ffde-f5c6-4d53-a4f3-1bdc82f6aac3 Jak zauważycie jakieś błędy, będę wdzięczny za ich wskazanie. Quote Link to comment
u810 Posted May 23, 2013 Share Posted May 23, 2013 Chętnie bym zobaczył listę takich skrytek dawno nie znalezionych. Powiedzmy 2 lata i więcej bez znalezienia. Quote Link to comment
+lowca Posted May 23, 2013 Share Posted May 23, 2013 Chętnie bym zobaczył listę takich skrytek dawno nie znalezionych. Powiedzmy 2 lata i więcej bez znalezienia. GSAK, import wszystkiego z PL, i widzisz co tylko chcesz Quote Link to comment
+ru.beus Posted May 23, 2013 Share Posted May 23, 2013 Dzięki koledze Łowcy, mój rower dotrze na Mega Event do Górzna :-D Quote Link to comment
+wantsky Posted May 26, 2013 Share Posted May 26, 2013 Cieszę twarz, bo Mega Event to mój punkt nr 700 )))) Quote Link to comment
+XEUL Posted May 26, 2013 Share Posted May 26, 2013 Cieszę się bo spędziliśmy weekend w super towarzystwie GeoZakrconych ludzi. Radujemy się też, że poznaliśmy wiele osób które do tej pory były dla nas tylko nickami na forum. Osobny banan na twarzy za całą akcję z ratowaniem balonu. Zespołowe działanie wszystkich drużyn obecnych na miejscu lądowania było naprawdę niesamowitym przeżyciem, dziękujemy wszystkim. No i mamy samolocik nr.1, który był tam gdzie my pewnie nigdy nie będziemy Quote Link to comment
seba020 Posted May 27, 2013 Share Posted May 27, 2013 a ja się cieszę, że "rzutem na taśmę" dorzuciłem do balonowego zasobnika mojego geocoina, dzięki czemu on również był w kosmosie http://coord.info/TB5FCC4 Quote Link to comment
+GeoDarco Posted May 27, 2013 Share Posted May 27, 2013 Mój pierwszy earthcache właśnie został opublikowany :) Reviewier zasugerował 4 gwiazdki trudności co, przynajmniej według gwiazdek czyni go najtrudniejszym w Polsce ( a miał być łatwy). Tematycznie uwazam, ze nie byl zbyt trudny. Pytania byly dobrze ulozone, a dostep do odpowiedzi takze latwy. Dla mnie problemem byla pogoda (z blekitnego nieba zaczał padać grad) oraz trasa ścieżki (dwa - trzy razy tam się zgubiłem). Niestety na samym końcu zauważyłem inne skrzynki u810 - ale wtedy juz nie miałem czasu ich podjąć. W czasie przechodzenia kolo kamieniolomu napotkalem wycieczke... 50 ucznów w kaskach ochronnych i kamizelkach. Dla mniej calosciowo trudniejszy byl EC Samotnego Wilka na Morskim Oku. Troche pozno wyszedlem i cala droge w gore (9km) prawie bieglem. Do tego nie wszystkie odpowiedzi nie sa latwe w udzieleniu odpowiedzi = nie wystarczy tylko umiejetenosc czytania ze zrozumieniem. Obydwa EC sa bardzo fajne i oba dostana FAV oraz opis - jak sie obrobie... Chętnie bym zobaczył listę takich skrytek dawno nie znalezionych. Powiedzmy 2 lata i więcej bez znalezienia. Chyba juz sie dzielilem ta strona na tym forum ale prosze bardzo jeszcze raz: http://project-gc.com/ tu masz wszystko a nawet jeszcze wiecej o ile jestes w premium. hf GD Quote Link to comment
+Thathanka Posted May 27, 2013 Share Posted May 27, 2013 Część logu z 26 maja rozłożyła mnie na łopatki: http://www.geocaching.com/seek/log.aspx?LUID=95b332e8-f540-4970-b69a-45a36d3f0046 Quote Link to comment
+y_a_h_oo Posted May 27, 2013 Share Posted May 27, 2013 Dla mnie log Wspanialej Druzyny X2_Team chyba najlepiej (jak dotad) opisuje cala zabawe eventowa: http://coord.info/GLB3DJAA i kontynuacja http://coord.info/GLB3DJPB Pozdrawiam dochodzac do siebie po odstaniu dwoch dni Quote Link to comment
+ru.beus Posted May 27, 2013 Share Posted May 27, 2013 Zaklepałem kwaterę na urlop w lipcu w Górznie. Tym razem zabiorę i zapasowe buty i coś od deszczu :-) Quote Link to comment
+Thathanka Posted May 27, 2013 Share Posted May 27, 2013 Rubi, nie trzeba - w lipcu nie bedzie tam padac. Quote Link to comment
+ru.beus Posted May 27, 2013 Share Posted May 27, 2013 Rubi, nie trzeba - w lipcu nie bedzie tam padac. Według prognozy z czwartku, w ten weekend w Górznie, też nie miało padać :-P Jak wezmę, to nie użyję. A jak nie spakuję to... Quote Link to comment
sadekgorzno Posted May 27, 2013 Share Posted May 27, 2013 Rubi, nie trzeba - w lipcu nie bedzie tam padac. w Górznie bywa różnie Quote Link to comment
sadekgorzno Posted May 27, 2013 Share Posted May 27, 2013 Tym razem zabiorę i zapasowe buty i coś od deszczu :-) weź weź będzie event kajakowy , jak się zmoczysz to będziesz miał na przebranie Quote Link to comment
Recommended Posts