toczygroszek Posted November 19, 2012 Share Posted November 19, 2012 Ortografia przestała być w modzie. Tydzień temu natrafiłem na coś takiego: Quote Link to comment
+Murazor Posted November 19, 2012 Share Posted November 19, 2012 Au! Boli! Nie wiem dokładnie, czemu, ale gdy patrzyłem na te tabliczkę, przypomniało mi się to. (Uwaga, czytanie grozi zapomnieniem, jak należy pisać.) Quote Link to comment
+ru.beus Posted November 20, 2012 Share Posted November 20, 2012 Cieszę się, że udało mi się namówić osobę z OC, która robi naprawdę fajne skrzynki (a logbooki i certyfikaty to cudeńka ) aby cześć swoich skrzynek zarejestrowała również na GC. A przy okazji podziękowania dla naszego reviewiera Kashubiana. Quote Link to comment
+lowca Posted November 20, 2012 Share Posted November 20, 2012 Cieszę się, że udało mi się namówić osobę z OC, która robi naprawdę fajne skrzynki (a logbooki i certyfikaty to cudeńka ) aby cześć swoich skrzynek zarejestrowała również na GC. Deprawator młodzieży, no .... Quote Link to comment
maryush Posted November 20, 2012 Share Posted November 20, 2012 (edited) "Młodzieży"? Dziękuję, dziękuję, aż się byłem spłoniłem ) A swoją drogą - jestem niebywale pozytywnie zaskoczony błyskawicznym tempem działania nowego recenzenta. Anim się obejrzał a skrzynki myk-myk i klepnięte. Ewidentnie idzie ku lepszemu. Dzięki! Edited November 20, 2012 by maryush Quote Link to comment
+y_a_h_oo Posted November 20, 2012 Share Posted November 20, 2012 Ewidentnie idzie ku lepszemu. Dzięki! To dla dobrego samopoczucia wszystkich zainteresowanych podziekujemy Reviewerowi, Zalozycielowi oraz Influencerowi, dzieki ktorym mamy nastepne cache do szukania. Szczesliwi? Quote Link to comment
+lowca Posted November 20, 2012 Share Posted November 20, 2012 To dla dobrego samopoczucia wszystkich zainteresowanych podziekujemy Łubu dubu łubu dubu niech nam żyją ... Quote Link to comment
seba020 Posted November 20, 2012 Share Posted November 20, 2012 achhh szkoda że nie pojawiły się miesiąc temu, były by już zaliczone 3 będę miał po drodze, więc nadrobienie zaległości to kwestia czasu Quote Link to comment
toczygroszek Posted November 21, 2012 Share Posted November 21, 2012 Świat jest jednak mały. Albo geocaching wielki. Dziś w pewnych okolicznościach zupełnie nie związanych z geocachingiem, usłuszałem, jak jeden gość opowiada drugiemu o swoim GPSie. Wtrąciłem się, pytając, czy bawi się w geocaching. Okazało się, że tak. Okazało się również, że to "dziedzickrzysiek" To niesamowite spotkanie uczciliśmy poszukiwaniem kesza - którego oczywiście nie znaleźliśmy Quote Link to comment
+ochkarol Posted November 22, 2012 Share Posted November 22, 2012 (edited) Jaszczurka juz oblatana, czas najwyzszy obleciec Foczke! Sobota., 5:30, Przygodo ahoj!!! Edited November 22, 2012 by ochkarol Quote Link to comment
+soolash Posted November 23, 2012 Author Share Posted November 23, 2012 Moja geosłomianka wzbogaciła się o czwartą (i ostatnią) odznakę. Szczerze mówiąc, nie robi takiego wrażenia jak poprzednie...ale cieszy podobnie. Czekam na następny poziom wtajemniczenia :-). Quote Link to comment
+lowca Posted November 23, 2012 Share Posted November 23, 2012 Moja geosłomianka wzbogaciła się o czwartą (i ostatnią) odznakę. Szczerze mówiąc, nie robi takiego wrażenia jak poprzednie...ale cieszy podobnie. Czekam na następny poziom wtajemniczenia :-). Gratuluję !! Co do kolejnych wyzwań? Proponuję ... odznaka (popularna, brązowa, srebrna, złota) z wawrzynem - wypełnienie normy na odznakę w ciągu roku, i tak przez 3 kolejne lata z rzędu. Quote Link to comment
zywcu Posted November 23, 2012 Share Posted November 23, 2012 Jaszczurka juz oblatana, czas najwyzszy obleciec Foczke! Sobota., 5:30, Przygodo ahoj!!! Widzę, że jaszczurka czasowo nieczynna , ja żabę robiłem i też się cieszę P.S. Podaj namiar na Foczkę, bo nie potrafię znaleźć... Quote Link to comment
zywcu Posted November 23, 2012 Share Posted November 23, 2012 GC3MH8W O dzięki Widzę, że nie aż tak daleko, a w okolicy jakieś "podkowy", "dziobaki" i "kółeczka"... - w plany wpisuję Jeszcze raz dzięki! Quote Link to comment
+Murazor Posted November 23, 2012 Share Posted November 23, 2012 Widzę, że nie aż tak daleko, a w okolicy jakieś "podkowy", "dziobaki" i "kółeczka"... - w plany wpisuję Dziobaki?! Gdzie? Quote Link to comment
+ru.beus Posted November 23, 2012 Share Posted November 23, 2012 Moja geosłomianka wzbogaciła się o czwartą (i ostatnią) odznakę. Szczerze mówiąc, nie robi takiego wrażenia jak poprzednie...ale cieszy podobnie. Czekam na następny poziom wtajemniczenia :-). Gratulacje :-) To teraz trzeba by 'za wytrwałość' wprowadzić. Quote Link to comment
+Wiesia.K Posted November 23, 2012 Share Posted November 23, 2012 Moja geosłomianka wzbogaciła się o czwartą (i ostatnią) odznakę. Szczerze mówiąc, nie robi takiego wrażenia jak poprzednie...ale cieszy podobnie. Czekam na następny poziom wtajemniczenia :-). GRATULACJE!Poooookażesz? Quote Link to comment
zywcu Posted November 23, 2012 Share Posted November 23, 2012 Widzę, że nie aż tak daleko, a w okolicy jakieś "podkowy", "dziobaki" i "kółeczka"... - w plany wpisuję Dziobaki?! Gdzie? To miałem na myśli, ale wyobraźnia jest dana..., nie każdemu tak samo Quote Link to comment
+kuchomik Posted November 24, 2012 Share Posted November 24, 2012 Moja geosłomianka wzbogaciła się o czwartą (i ostatnią) odznakę. Szczerze mówiąc, nie robi takiego wrażenia jak poprzednie...ale cieszy podobnie. Czekam na następny poziom wtajemniczenia :-). Gratulacje :-) To teraz trzeba by 'za wytrwałość' wprowadzić. Platynową za 5000 znalezień w Polsce :] A z czasem Rubin za 20000 znalezień w kraju Quote Link to comment
+Wiesia.K Posted November 24, 2012 Share Posted November 24, 2012 To miałem na myśli, ale wyobraźnia jest dana..., nie każdemu tak samo Ja tu bokserki widzę ... Quote Link to comment
+ru.beus Posted November 24, 2012 Share Posted November 24, 2012 Wraz z Sebą i kolegą rommyrafem odwaliliśmy dziś generalny serwis i reaktywację całej serii W jak Warszawa. Literka W co prawda się ociupinkę zniekształciła, ale przy okazji przenosin jednego keszyka wygospodarowaliśmy miejsce na skrzyneczkę przy fajnym kościele. Quote Link to comment
toczygroszek Posted November 24, 2012 Share Posted November 24, 2012 To miałem na myśli, ale wyobraźnia jest dana..., nie każdemu tak samo Ja tu bokserki widzę ... i to z kleksem.... Quote Link to comment
+lowca Posted November 24, 2012 Share Posted November 24, 2012 To miałem na myśli, ale wyobraźnia jest dana..., nie każdemu tak samo Ja tu bokserki widzę ... i to z kleksem.... Pokaż mi swojego kleksa, a powiem ci, kim jesteś ?? Quote Link to comment
seba020 Posted November 24, 2012 Share Posted November 24, 2012 Wraz z Sebą i kolegą rommyrafem odwaliliśmy dziś generalny serwis i reaktywację całej serii W jak Warszawa. Literka W co prawda się ociupinkę zniekształciła, ale przy okazji przenosin jednego keszyka wygospodarowaliśmy miejsce na skrzyneczkę przy fajnym kościele. Można świetnie się bawić nie tylko szukająć, ale i naprawiając! Kilka nowych 'patentów' kilka fajnych opowieści... w sumie znaleźliśmy miejsca na dwie nowe skrzynki, ale wiem czemu tą drugą kolega przemilczał Dzieje się! i będzie się działo! Quote Link to comment
+Murazor Posted November 24, 2012 Share Posted November 24, 2012 Bardzo mnie cieszy FTF zdobyty na mojej skrzynce "Sylwetki" przez Formicę i Keymana. Ich wyczyn z pewnością przejdzie do historii polskiego geocachingu: jechać po FTF-a 590km to zdarza się nieczęsto, szczególnie w polskich realiach. Gratulacje raz jeszcze! Quote Link to comment
+formicaPL Posted November 26, 2012 Share Posted November 26, 2012 Mnie ten FTF też bardzo cieszy Quote Link to comment
+soolash Posted November 26, 2012 Author Share Posted November 26, 2012 Wielkie gratulacje! Fajnie sie czyta o takich niecodziennych akcjach. Proponuje zalozyc temat "GeoSzalenstwa", gdzie mozna bedzie opisywac zwariowane akcje, szalone rajdy po ftfy itp. emocjonujace wydarzenia. Jeszcze raz wielkie brawa. P.S. Czy czekacie teraz na jakies fotki z przydroznych urzadzen rejestrujacych? . Quote Link to comment
+keymanPL Posted November 26, 2012 Share Posted November 26, 2012 Nawiązując do powyższego cieszę się że na trasie Gdańsk - Kraków jest coraz więcej km autostrady. Gdyby nie nowo otwarty odcinek nie byłoby FTF'a. Wczoraj po wrzuceniu do logu zdjęcia murazora z trzema pierwszymi znalazcami uświadomiliśmy sobie jak dużo mieliśmy szczęścia. Wyjazd po FTF z Gdańska i wyjazd po FTF z Warszawy rozminęły się u celu zaledwie o 40min... Quote Link to comment
dziedzickrzysiek Posted November 26, 2012 Share Posted November 26, 2012 A ja właśnie wróciłem z wycieczki objazdowej po Rumunii. Miałem zaplanowane kilkanaście skrzynek jednak nie wiadomo czemu kierowca autokaru nie chciał jechać drogami, które mu wskazywałem Prawdę powiedziawszy tak szybko keszy jeszcze nie łapałem. Moi koledzy poszli pić kawę a ja latałem po mieście z nawigacją i szukałem skrytek. Niestety nie udało mi się podjąć kesza przy zamku Draculi (umieszczony na terenie zamkniętym i pilnowanym przez ochronę), na którego liczyłem najbardziej. Za to zwiedziłem kawał Transylwani PS może organizujemy jakiś wypad na kilka aut w te rejony? Zrzucimy się na paliwo, pozwiedzamy świetne miejsca a przy okazji łapniemy kilka fajnych skrzynek? Quote Link to comment
toczygroszek Posted November 26, 2012 Share Posted November 26, 2012 PS może organizujemy jakiś wypad na kilka aut w te rejony? Zrzucimy się na paliwo, pozwiedzamy świetne miejsca a przy okazji łapniemy kilka fajnych skrzynek? Ja bardzo chętnie, ale już na wiosnę albo latem, jak dzień będzie dłuższy. Quote Link to comment
zywcu Posted November 26, 2012 Share Posted November 26, 2012 PS może organizujemy jakiś wypad na kilka aut w te rejony? Zrzucimy się na paliwo, pozwiedzamy świetne miejsca a przy okazji łapniemy kilka fajnych skrzynek? W charakterze zrzucającego się na paliwo i łapiącego kilka fajnych skrzynek, się piszę Quote Link to comment
dziedzickrzysiek Posted November 26, 2012 Share Posted November 26, 2012 PS może organizujemy jakiś wypad na kilka aut w te rejony? Zrzucimy się na paliwo, pozwiedzamy świetne miejsca a przy okazji łapniemy kilka fajnych skrzynek? Ja bardzo chętnie, ale już na wiosnę albo latem, jak dzień będzie dłuższy. No nie wcześniej niż w lecie. Można by było zrobić wypad na jakieś 5-7 dni. Zwiedzanie Transylwani i do tego kilkanaście ciekawych skrzynek. PS toczygroszku słyszałem, że w północnej części Karpat Rumuńskich są ciekawe "dziury" do zrobienia Zawsze można upiec kilka pieczeni na jednym ogniu. Tak czy siak pozostawiam sprawę otwartą. Quote Link to comment
toczygroszek Posted November 26, 2012 Share Posted November 26, 2012 Tak, są tam super jamy, byłem w nich kiedyś, są tam podziemne rzeki, którymi można iść całe kilometry. Pogadamy przy najbliższym spotkaniu. Quote Link to comment
+XEUL Posted November 27, 2012 Share Posted November 27, 2012 Pewnie na 100% będziemy jechać kolejny raz z Lisią_Kitą na wiosnę/ pózną/ do Rumuni bo to przecudne miejsce, skrzynki w rejonie Maramusrskim mamy "zrobione" w tym roku, teraz nadszedł czas na Transylwanię (niestety ostatni raz jak byliśmy jeszcze nie mieliśmy GEOBAKCYLA). Zawsze chętnie przyjmiemy 2 osoby do auta. Quote Link to comment
u810 Posted November 30, 2012 Share Posted November 30, 2012 Ja się cieszę że Jeśli znalazłeś ten pojemnik przypadkiem przyłącz się do zabawy lub pozostaw nienaruszony. Jeśli pojemnik leży „luzem” na widoku skontaktuj... nareszcie zadziałało i po szybkiej wymianie korespondencji keszyk został uratowany Quote Link to comment
+Spider Posted November 30, 2012 Share Posted November 30, 2012 Niestety nie udało mi się podjąć kesza przy zamku Draculi (umieszczony na terenie zamkniętym i pilnowanym przez ochronę), na którego liczyłem najbardziej. Chyba właśnie ta skrytka została skrytką tygodnia: http://blog.geocaching.com/2012/11/draculas-castle-gc5d8-geocache-of-the-week-november-29-2012/ Quote Link to comment
dziedzickrzysiek Posted November 30, 2012 Share Posted November 30, 2012 Niestety nie udało mi się podjąć kesza przy zamku Draculi (umieszczony na terenie zamkniętym i pilnowanym przez ochronę), na którego liczyłem najbardziej. Chyba właśnie ta skrytka została skrytką tygodnia: http://blog.geocaching.com/2012/11/draculas-castle-gc5d8-geocache-of-the-week-november-29-2012/ Do diaska a byłem tak blisko. GPS pokazywał 170m ale trzeba było przejść przez takie symboliczne ogrodzenie. Ochrona chodziła wszędzie a ja nie do końca wiedziałem gdzie ta skrzynka jest. Do tego jeszcze przewodnik poganiał bo mieliśmy napięty plan. Tak czy siak zrobie te skrzynkę w przyszłym roku Quote Link to comment
+kuchomik Posted December 1, 2012 Share Posted December 1, 2012 A mnie cieszy, że na ognisku w Powsinie było wczoraj 21 osób! Woooooohoooo! Quote Link to comment
+y_a_h_oo Posted December 1, 2012 Share Posted December 1, 2012 A mnie cieszy ilosc telefonow, jakie mialem dzis od rana z okazji malego "wysypu" na Bielanach Stay tuned for more Quote Link to comment
+lowca Posted December 12, 2012 Share Posted December 12, 2012 "Gratulacje, zdobyłeś(aś) suwenira!" cokolwiek to oznacza I to na bielańskiej skrzynce, nawiązując do poprzednika Quote Link to comment
+y_a_h_oo Posted December 12, 2012 Share Posted December 12, 2012 "Gratulacje, zdobyłeś(aś) suwenira!" cokolwiek to oznacza I to na bielańskiej skrzynce, nawiązując do poprzednika Dostales odznake w profilu: Tez juz mam Quote Link to comment
+Murazor Posted December 12, 2012 Share Posted December 12, 2012 (edited) Bardzo mnie cieszy niezwykle udane spotkanie, na które przyszło - wedle wpisów w papierowym logu - aż 34 zarejestrowanych poszukiwaczy, a w sumie to nawet i więcej, bo były i teamy! Dzięki wszystkim! Edited December 12, 2012 by Murazor Quote Link to comment
toczygroszek Posted December 13, 2012 Share Posted December 13, 2012 Ogromnie dziękuję Murazorowi za zorganizowanie tego spotkania i tylko można żałować, że trwało tak krótko i nie zdążyłem lepiej poznać wszystkich obecnych, których wcześniej nie znałem. Quote Link to comment
+soolash Posted December 13, 2012 Author Share Posted December 13, 2012 A mnie cieszy nowy, mniej pstrokaty image strony geocaching.com. A do funkcjonalności juz przywykłem i ikonki klikam niemal z zamknietymi oczami :-). Quote Link to comment
seba020 Posted December 13, 2012 Share Posted December 13, 2012 A mnie cieszy nowy, mniej pstrokaty image strony geocaching.com. A do funkcjonalności juz przywykłem i ikonki klikam niemal z zamknietymi oczami :-). +1 Też uważam że jest czytelniejszy, choć to w sumie tylko kosmetyka Quote Link to comment
+soolash Posted December 14, 2012 Author Share Posted December 14, 2012 Ha! Wygrałem w Lotto 34 PLN :-). A żeby nie było OT, to przeznaczę ten niezły szmal na zakup pojemnika dla kesza :-). Quote Link to comment
+soolash Posted December 14, 2012 Author Share Posted December 14, 2012 (edited) Edited December 14, 2012 by soolash Quote Link to comment
+wantsky Posted December 14, 2012 Share Posted December 14, 2012 Cieszę się, że jest atmosfera chęci poprawy, budowania świadomości jakości skrytek i pracy u podstaw. http://blog.geocaching.pl/2012/12/15/geocaching-pozytywne-nawyki-odcinek-1-foliowe-worki/ Wszyscy chętni do współtworzenia cyklu proszeni są o kontakt. Quote Link to comment
+Spider Posted December 16, 2012 Share Posted December 16, 2012 Dzisiaj byłem na kolejnym czeskim power trailu. Nazywa się on "Pod Jestrebími Horami" i znajduje się w okolicy Trutnova. Składa się z 50 skrytek. Trail można robić na piechotę lub rowerem. Ja ze względu na pogodę, szukałem pieszo - czas przejścia ok. 5 godzin. Ale polecam odkrywać go rowerem, gdy tylko zrobi się ciepło - nie jest to wymagająca trasa, zaledwie kilka podjazdów, reszta po płaskim, nawierzchnia szutrowa. Sam power trail bardzo fajnie przygotowany, skrytki niebanalne, widać, że autorzy włożyli wiele pracy w przygotowanie skrytek. Zapewne po drodze są również piękne widoki, ale ja nie miałem okazji ich zobaczyć ze względu na potworną mgłę. Ale pomimo tego i tak mi się bardzo podobało Quote Link to comment
Recommended Posts