+Wiesia.K Posted February 4, 2013 Posted February 4, 2013 A ja się chciałem się podzielić radością, z nowych keszy w Warszawie, pozakładanych przez kolegę CzechNJ. Wchodzą one w skład luźnej seryjki "Conspiracy theory” na temat Teorii spiskowych. Niektóre proste ale fajnie ukryte, inne wyczesane quizy (jak na Warszawę :-D, bo geo-krakusy by je chyba w 5 minut rozgryźli ). Gratulacje i zazdroszczę! O Smoleńsku tez będzie? poważnie pytam, kolega Czech NJ bezstronny jest jako cudzoziemiec... Quote
+ru.beus Posted February 4, 2013 Posted February 4, 2013 A ja się chciałem się podzielić radością, z nowych keszy w Warszawie, pozakładanych przez kolegę CzechNJ. Wchodzą one w skład luźnej seryjki "Conspiracy theory” na temat Teorii spiskowych. Niektóre proste ale fajnie ukryte, inne wyczesane quizy (jak na Warszawę :-D, bo geo-krakusy by je chyba w 5 minut rozgryźli ). Gratulacje i zazdroszczę! O Smoleńsku tez będzie? poważnie pytam, kolega Czech NJ bezstronny jest jako cudzoziemiec... Będzie :-) Ale zapewne jako link do historii, bo sam kesz ma być w miejscu na pozór nie związanym z tą sprawą, ale współgrającym z głównym motywem przewijącym się przez większość keszy serii. Publiczny bookmark z listą opublikowanych keszy http://www.geocaching.com/bookmarks/view.aspx?guid=a8f878c5-9c4d-4bec-990f-90c93da762a5 Quote
zywcu Posted February 4, 2013 Posted February 4, 2013 (edited) [skasowane przez moderatora] Edited February 4, 2013 by nemrodek out of topic and user request Quote
+ru.beus Posted February 4, 2013 Posted February 4, 2013 (edited) Cieszy mnie to, że w sobotę będę miał okazję spotkać się z warszawskimi geokeszerami i poznać kilka nowych osób oraz to, że odbiorę kilka geo-gadżetów i będę mógł tchnąć nowe życie w kilka swoich starych keszy :-) Edited February 4, 2013 by nemrodek Quote
zywcu Posted February 4, 2013 Posted February 4, 2013 (edited) Cieszy mnie przyrost skrzynek i jednocześnie coraz wyższy ich poziom - to naprawdę cieszy Edited February 4, 2013 by nemrodek Quote
+ru.beus Posted February 4, 2013 Posted February 4, 2013 żywcu - zapraszamy do Warszawy. Ja Opolszczyznę zamierzam zawitać wcześniej czy później. Quote
r00t7 Posted February 4, 2013 Posted February 4, 2013 rubeus : nie przesadzajmy, zagadki są fajne ale jak i na warszawę proste spróbuj zagadek wąska - tam dopiero jest poziom co do schowań - zwykłe skrzynki, ale cieszy ich przyrost i całkiem ciekawy pomysł z konspiracyjnymi teoriami Quote
+ru.beus Posted February 5, 2013 Posted February 5, 2013 zagadki waska, to inny stan umysłu :-D Quote
+lowca Posted February 5, 2013 Posted February 5, 2013 Mam wrażenie, że najnowsze zagadki CT powoli wchodzą na wyższy poziom abstrakcji Quote
+y_a_h_oo Posted February 8, 2013 Posted February 8, 2013 Dzieki wspanialomyslonosci BOX Team'u za jakis czas pojawi sie w Warszawie nowy keszyk z kategorii "zabawy technologiczne". Moze nie dla kazdego bedzie dostepny, ale w koncu chodzi o zabawe a nie wyscig o zlote kalesony, dlatego mysle, ze bedzie kolejna ciekawostka dla Garminomaniakow Wyjasnienie ponizej: Quote
+ru.beus Posted February 8, 2013 Posted February 8, 2013 (edited) Niestety - dla 99% keszerów z Polski będzie niedostępny :-( Edited February 8, 2013 by ru.beus Quote
+Murazor Posted February 8, 2013 Posted February 8, 2013 Nie sądzę, żeby tylko 1% miał kompatybilne urządzenia. Choć może... Cieszy mnie, że ja takie mam, może wreszcie sprawdzę w działaniu. Quote
+Spider Posted February 8, 2013 Posted February 8, 2013 Nie jest tak źle http://forums.Groundspeak.com/GC/index.php?showtopic=283290 Quote
zywcu Posted February 8, 2013 Posted February 8, 2013 Niestety - dla 99% keszerów z Polski będzie niedostępny :-( Ja nie wiem skąd te dane, większość keszerów których znam (a znam obiektywie wielu) korzysta z garminów. Quote
+ru.beus Posted February 8, 2013 Posted February 8, 2013 Niestety - dla 99% keszerów z Polski będzie niedostępny :-( Ja nie wiem skąd te dane, większość keszerów których znam (a znam obiektywie wielu) korzysta z garminów. Żywcu - ale obsługa tego czegoś jest tylko w nielicznych garmianch... http://chirp.gps-info.nl/faq.php aLe aby nie było marudzenie tylko - cieszę się, że coś takiego będzie w stolicy - sprzęt jest od kogo pożyczyć :-D Quote
zywcu Posted February 8, 2013 Posted February 8, 2013 Żywcu - ale obsługa tego czegoś jest tylko w nielicznych garmianch... http://chirp.gps-info.nl/faq.php To prawda ale właśnie najwięcej "ojejgonów" i "dokotów" widzę Insza inszość, że trzeba sprawdzić czy się ma odpowiednią wersję oprogramowania - mi z pierwszą tego typu skrzynką nie poszło zbytnio, właśnie z powodu softu. Druga już OK, fajnie że kolejne powstają Quote
+Murazor Posted February 8, 2013 Posted February 8, 2013 Żywcu - ale obsługa tego czegoś jest tylko w nielicznych garmianch... http://chirp.gps-info.nl/faq.php Dziwne rzeczy ta strona podaje... Np to, że eTrexy sa z Chirpem niekompatybilne, podczas gdy eTrex30 kompatybilny jest. Tu można zobaczyć stronę Garmina na ten temat. Quote
zywcu Posted February 8, 2013 Posted February 8, 2013 To było pisane gdy eTrex był tylko eTrexem - bez 10, 20, 30... - to są urządzenia z innej epoki, to tak jak z ojejgonami - porównaj te pierwsze z 650... Quote
r00t7 Posted February 9, 2013 Posted February 9, 2013 w razie co można iść grupowo służę swoim 450 w razie co miałem już przyjemność z chirpem i poszło całkiem sprawnie Quote
+y_a_h_oo Posted February 10, 2013 Posted February 10, 2013 (edited) w razie co można iść grupowo służę swoim 450 w razie co miałem już przyjemność z chirpem i poszło całkiem sprawnie Po pierwsze pochwale Rubeusa, ktory zorganizowal super Pogaduchy, gdzie z wielka radoscia spotkalismy sie po dluzszej przerwie ze znajomymi i nieznajomymi na ... pogaduchy wlasnie Rubi - dzieki! Edited February 11, 2013 by nemrodek część postu wydzielona do nowego tematu Quote
X2_Team Posted February 10, 2013 Posted February 10, 2013 A nas bardzo cieszy że dzisiejsze próby terenowe naszego scenariusza Where I Go powiodły się. Są szanse że juz niedługo pierwszy krakowski scenariusz zostanie oddany do użytku i to jeszcze przed wiosną. Zostało trochę poprawek, ale ogólnie jesteśmy na finiszu klepania kodu Krótka zajawka ;> : ok 4 - 5 km trasa, wielowątkowy scenariusz, od 3 do 5 godzin rozrywki, a wszytko to owiane krakowskimi legendami Quote
+ru.beus Posted February 10, 2013 Posted February 10, 2013 X2_Team - brzmi zacnie. Kolejny argument za wyprawą do grodu Kraka :-D Quote
X2_Team Posted February 10, 2013 Posted February 10, 2013 Obecnie czterech nie związanych z geocachingiem betatesterów wyszukuje wszystkie błędy Jak coś robić to dobrze i z rozmachem Quote
dziedzickrzysiek Posted February 10, 2013 Posted February 10, 2013 A ja chciałbym Was zaprosić na keszowanie w Żywcu. Wczoraj udało mi się opublikować kolejnego kesza w moim mieście z czego się bardzo cieszę. Nie ma tego może za wiele, ale w sam raz na jedno dniową wizytę. Fajnie by było gdyby w logach zaczęły się pojawiać polskie wpisy obok tych słowackich i czeskich PS chętnie służę za przewodnika, a początkiem wiosny zapraszam na mały evencik, który jest właśnie w przygotowaniu. Quote
+ru.beus Posted February 11, 2013 Posted February 11, 2013 PS chętnie służę za przewodnika, a początkiem wiosny zapraszam na mały evencik, który jest właśnie w przygotowaniu. Jakiś konkretny termin masz już zaplanowany ? Quote
dziedzickrzysiek Posted February 11, 2013 Posted February 11, 2013 PS chętnie służę za przewodnika, a początkiem wiosny zapraszam na mały evencik, który jest właśnie w przygotowaniu. Jakiś konkretny termin masz już zaplanowany ? Sobota 23 marca. Chciałem w pierwszy dzień wiosny ale to raczej nie wypali. Quote
+Murazor Posted February 11, 2013 Posted February 11, 2013 Jakiś konkretny termin masz już zaplanowany ? Sobota 23 marca. Chciałem w pierwszy dzień wiosny ale to raczej nie wypali. Oj, wielka szkoda, że wtedy nie dam rady. Quote
+ru.beus Posted February 11, 2013 Posted February 11, 2013 heh... rozmyślam nad własnym eventem w Warszawie w ten dzień :-( Ale myślałem również o świętowaniu ostatniego weekendu zimy... Bo dojazd i powrót z Żywca w jeden dzień transportem zbiorowym jest wykonalny i nie aż tak drogi. Tylko samemu nudno jechać :-( Quote
+ronija Posted February 11, 2013 Posted February 11, 2013 heh... rozmyślam nad własnym eventem w Warszawie w ten dzień :-( Ale myślałem również o świętowaniu ostatniego weekendu zimy... Bo dojazd i powrót z Żywca w jeden dzień transportem zbiorowym jest wykonalny i nie aż tak drogi. Tylko samemu nudno jechać :-( Wybierz się na Śnieżnik - tam ludzi będzie trochę więcej Quote
dziedzickrzysiek Posted February 11, 2013 Posted February 11, 2013 heh... rozmyślam nad własnym eventem w Warszawie w ten dzień :-( Ale myślałem również o świętowaniu ostatniego weekendu zimy... Bo dojazd i powrót z Żywca w jeden dzień transportem zbiorowym jest wykonalny i nie aż tak drogi. Tylko samemu nudno jechać :-( Zależy gdzie masz punkt startowy. Termin może być nieco ruchomy. Ewentualnie mogę zorganizować nocleg. Quote
dziedzickrzysiek Posted February 11, 2013 Posted February 11, 2013 heh... rozmyślam nad własnym eventem w Warszawie w ten dzień :-( Ale myślałem również o świętowaniu ostatniego weekendu zimy... Bo dojazd i powrót z Żywca w jeden dzień transportem zbiorowym jest wykonalny i nie aż tak drogi. Tylko samemu nudno jechać :-( Wybierz się na Śnieżnik - tam ludzi będzie trochę więcej Przyznam, że sam zastanawiałem się nad wizytą ale czasu mi braknie na takie eskapady. No i poza tym chciałbym wreszcie ściągnąć ludzi do Żywca. Tereny ładne, kilka skrzynek do zrobienia jest. No a jak ktoś ma ciągotki turystyczne to jest świetna seria skrzynek w Beskidzie Makowskim a w tym jedna 5/5 w jaskini Czarne Działy. Gorąco polecam Quote
toczygroszek Posted February 11, 2013 Posted February 11, 2013 seria skrzynek w Beskidzie Makowskim a w tym jedna 5/5 w jaskini Czarne Działy. Gorąco polecam Chyba w Beskidzie Małym. Quote
seba020 Posted February 12, 2013 Posted February 12, 2013 Cieszę się że po 3 tygodniach przeprawy, jest sukces i w końcu będę miał więcej czasu na poszukiwania i zakładanie Quote
dziedzickrzysiek Posted February 12, 2013 Posted February 12, 2013 seria skrzynek w Beskidzie Makowskim a w tym jedna 5/5 w jaskini Czarne Działy. Gorąco polecam Chyba w Beskidzie Małym. Tak, masz rację Quote
dziedzickrzysiek Posted February 12, 2013 Posted February 12, 2013 Cieszę się że po 3 tygodniach przeprawy, jest sukces i w końcu będę miał więcej czasu na poszukiwania i zakładanie Sesja? Quote
seba020 Posted February 12, 2013 Posted February 12, 2013 Cieszę się że po 3 tygodniach przeprawy, jest sukces i w końcu będę miał więcej czasu na poszukiwania i zakładanie Sesja? Tiaaa Quote
+ru.beus Posted February 12, 2013 Posted February 12, 2013 heh... rozmyślam nad własnym eventem w Warszawie w ten dzień :-( Ale myślałem również o świętowaniu ostatniego weekendu zimy... Bo dojazd i powrót z Żywca w jeden dzień transportem zbiorowym jest wykonalny i nie aż tak drogi. Tylko samemu nudno jechać :-( Wybierz się na Śnieżnik - tam ludzi będzie trochę więcej Ronija - mi chodzi o nudę 'podróży' a nie nudę na miejscu... Samowtór zawsze raźniej gdzieś się wybierać - przynajmniej jak dla mnie Quote
+ronija Posted February 12, 2013 Posted February 12, 2013 ...Ronija - mi chodzi o nudę 'podróży' a nie nudę na miejscu... Samowtór zawsze raźniej gdzieś się wybierać - przynajmniej jak dla mnie Jak dasz radę dojechać 22.03 do Poznania w godzinach, powiedzmy do 11, to mogę Cię zabrać na dół (czyli południe). Ludzi będzie sporo, przynajmniej na szczycie. Z Wrocka też będą zacne imiona Quote
+ru.beus Posted February 12, 2013 Posted February 12, 2013 @ronija - Wiosenny śnieżnik jeszcze nie dla mnie :-) Quote
+miklobit Posted February 12, 2013 Posted February 12, 2013 (edited) @ronija - Wiosenny śnieżnik jeszcze nie dla mnie :-) Z Warszawy masz jeszcze kilka innych budżetowych opcji : 1. PolskiBus(kropka pe el) za 25 zeta do Wrocławia a dalej liczne oferty (do umówienia na priv) geo-przewoźników prywatnych zmierzających na Śnieżnik. 2. FTFS..... ( podpowiedź kodowana w kodach QR ) za 0zł do Wrocławia (ilość miejsc ograniczona) , a dalej j.w. Edited February 12, 2013 by miklobit Quote
+lowca Posted February 12, 2013 Posted February 12, 2013 @ronija - Wiosenny śnieżnik jeszcze nie dla mnie :-) Ale tam wspinaczki na linach chyba nie ma w programie zresztą, po Vistula Sands to już na Ciebie nie ma mocnych. Quote
+ru.beus Posted February 14, 2013 Posted February 14, 2013 (edited) O tym, że miejscówki na kesze same wchodzą pod oczy, to każdy z nas wie. Ale, żeby pojemniki, ot tak walały się na ulicy ? Takie oto znalezisko napotkałem na swojej drodze do pracy, kilka dni temu :-) Mogę oddać za przysłowiowe piwo :-) Edited February 14, 2013 by ru.beus Quote
+kuchomik Posted February 14, 2013 Posted February 14, 2013 Rubi, Rubi... przyznaj się że ładujesz anabole i szykujesz kaloryfer na MEGA? Quote
+Wiesia.K Posted February 14, 2013 Posted February 14, 2013 Mogę oddać za przysłowiowe piwo :-) A zawartośc w bicepsach? Quote
toczygroszek Posted February 15, 2013 Posted February 15, 2013 Rubi, Rubi... przyznaj się że ładujesz anabole i szykujesz kaloryfer na MEGA? żeby pupendo dobrze siadło Quote
+Murazor Posted February 23, 2013 Posted February 23, 2013 Tym razem powodem do radości jest to, że dotarła do mnie paczka z akcesoriami do przygotowania niebanalnych skrytek - w tym nocnych. I to nie takich "zalecanie szukanie nocą" tylko takich, których w dzień raczej znaleźć się nie da, zaliczających się do "night owl" w badgegen-ie. Niech ja się tylko pozbędę przeziębienia, a w Krakowie, a potem pewnie i w Nowym Sączu, będzie czego szukać! Quote
+ru.beus Posted February 24, 2013 Posted February 24, 2013 Misja "zapełniamy kalendarz w lutym" wykonana Quote
+Thathanka Posted February 24, 2013 Posted February 24, 2013 Misja "zapełniamy kalendarz w lutym" wykonana O! to masz szanse na FTF, ktorego ja musialem wczoraj pominac z racji niespelnionych warunkow: http://coord.info/GC45293 Quote
+ru.beus Posted February 24, 2013 Posted February 24, 2013 (edited) Kapkę za daleko mam tam :-) Edited February 24, 2013 by ru.beus Quote
Recommended Posts