Jump to content

Sukcesy, radości i wszystko co nas cieszy

soolash

Recommended Posts

Posted

A ja się chciałem się podzielić radością, z nowych keszy w Warszawie, pozakładanych przez kolegę CzechNJ. Wchodzą one w skład luźnej seryjki "Conspiracy theory” na temat Teorii spiskowych. Niektóre proste ale fajnie ukryte, inne wyczesane quizy (jak na Warszawę :-D, bo geo-krakusy by je chyba w 5 minut rozgryźli ).

Gratulacje i zazdroszczę!

O Smoleńsku tez będzie? poważnie pytam, kolega Czech NJ bezstronny jest jako cudzoziemiec... <_<

Posted

A ja się chciałem się podzielić radością, z nowych keszy w Warszawie, pozakładanych przez kolegę CzechNJ. Wchodzą one w skład luźnej seryjki "Conspiracy theory” na temat Teorii spiskowych. Niektóre proste ale fajnie ukryte, inne wyczesane quizy (jak na Warszawę :-D, bo geo-krakusy by je chyba w 5 minut rozgryźli ).

Gratulacje i zazdroszczę!

O Smoleńsku tez będzie? poważnie pytam, kolega Czech NJ bezstronny jest jako cudzoziemiec... <_<

Będzie :-) Ale zapewne jako link do historii, bo sam kesz ma być w miejscu

na pozór nie związanym z tą sprawą, ale współgrającym z głównym motywem przewijącym się przez większość keszy serii.

Publiczny bookmark z listą opublikowanych keszy

http://www.geocaching.com/bookmarks/view.aspx?guid=a8f878c5-9c4d-4bec-990f-90c93da762a5

Posted (edited)

Cieszy mnie to, że w sobotę będę miał okazję spotkać się z warszawskimi geokeszerami i poznać kilka nowych osób oraz to, że odbiorę kilka geo-gadżetów i będę mógł tchnąć nowe życie w kilka swoich starych keszy :-)

Edited by nemrodek
Posted

rubeus : nie przesadzajmy, zagadki są fajne ale jak i na warszawę proste :) spróbuj zagadek wąska - tam dopiero jest poziom :)

co do schowań - zwykłe skrzynki, ale cieszy ich przyrost i całkiem ciekawy pomysł z konspiracyjnymi teoriami :)

Posted

Dzieki wspanialomyslonosci BOX Team'u za jakis czas pojawi sie w Warszawie nowy keszyk z kategorii "zabawy technologiczne". Moze nie dla kazdego bedzie dostepny, ale w koncu chodzi o zabawe a nie wyscig o zlote kalesony, dlatego mysle, ze bedzie kolejna ciekawostka dla Garminomaniakow :)

Wyjasnienie ponizej:

cf-md.jpg

Posted

Niestety - dla 99% keszerów z Polski będzie niedostępny :-(

Ja nie wiem skąd te dane, większość keszerów których znam (a znam obiektywie wielu) korzysta z garminów.

Posted

Niestety - dla 99% keszerów z Polski będzie niedostępny :-(

Ja nie wiem skąd te dane, większość keszerów których znam (a znam obiektywie wielu) korzysta z garminów.

Żywcu - ale obsługa tego czegoś jest tylko w nielicznych garmianch... http://chirp.gps-info.nl/faq.php

aLe aby nie było marudzenie tylko - cieszę się, że coś takiego będzie w stolicy - sprzęt jest od kogo pożyczyć :-D

Posted

Żywcu - ale obsługa tego czegoś jest tylko w nielicznych garmianch... http://chirp.gps-info.nl/faq.php

To prawda ale właśnie najwięcej "ojejgonów" i "dokotów" widzę ;)

Insza inszość, że trzeba sprawdzić czy się ma odpowiednią wersję oprogramowania - mi z pierwszą tego typu skrzynką nie poszło zbytnio, właśnie z powodu softu. Druga już OK, fajnie że kolejne powstają :)

Posted

To było pisane gdy eTrex był tylko eTrexem - bez 10, 20, 30... - to są urządzenia z innej epoki, to tak jak z ojejgonami - porównaj te pierwsze z 650...

Posted (edited)

w razie co można iść grupowo ;) służę swoim 450 w razie co ;) miałem już przyjemność z chirpem i poszło całkiem sprawnie ;)

Po pierwsze pochwale Rubeusa, ktory zorganizowal super Pogaduchy, gdzie z wielka radoscia spotkalismy sie po dluzszej przerwie ze znajomymi i nieznajomymi na ... pogaduchy wlasnie :) Rubi - dzieki!

Edited by nemrodek
część postu wydzielona do nowego tematu
Posted

A nas bardzo cieszy że dzisiejsze próby terenowe naszego scenariusza Where I Go powiodły się. Są szanse że juz niedługo pierwszy krakowski scenariusz zostanie oddany do użytku i to jeszcze przed wiosną. Zostało trochę poprawek, ale ogólnie jesteśmy na finiszu klepania kodu :) Krótka zajawka ;> : ok 4 - 5 km trasa, wielowątkowy scenariusz, od 3 do 5 godzin rozrywki, a wszytko to owiane krakowskimi legendami :D

Posted

A ja chciałbym Was zaprosić na keszowanie w Żywcu. Wczoraj udało mi się opublikować kolejnego kesza w moim mieście z czego się bardzo cieszę. Nie ma tego może za wiele, ale w sam raz na jedno dniową wizytę. Fajnie by było gdyby w logach zaczęły się pojawiać polskie wpisy obok tych słowackich i czeskich :)

PS chętnie służę za przewodnika, a początkiem wiosny zapraszam na mały evencik, który jest właśnie w przygotowaniu.

Posted

PS chętnie służę za przewodnika, a początkiem wiosny zapraszam na mały evencik, który jest właśnie w przygotowaniu.

Jakiś konkretny termin masz już zaplanowany ?

Posted

Sobota 23 marca. Chciałem w pierwszy dzień wiosny ale to raczej nie wypali.

Posted

Sobota 23 marca. Chciałem w pierwszy dzień wiosny ale to raczej nie wypali.

Oj, wielka szkoda, że wtedy nie dam rady. :(

Posted

heh... rozmyślam nad własnym eventem w Warszawie w ten dzień :-( Ale myślałem również o świętowaniu ostatniego weekendu zimy...

Bo dojazd i powrót z Żywca w jeden dzień transportem zbiorowym jest wykonalny i nie aż tak drogi. Tylko samemu nudno jechać :-(

Posted

heh... rozmyślam nad własnym eventem w Warszawie w ten dzień :-( Ale myślałem również o świętowaniu ostatniego weekendu zimy...

Bo dojazd i powrót z Żywca w jeden dzień transportem zbiorowym jest wykonalny i nie aż tak drogi. Tylko samemu nudno jechać :-(

Wybierz się na Śnieżnik - tam ludzi będzie trochę więcej :)

Posted

Zależy gdzie masz punkt startowy.

Termin może być nieco ruchomy. Ewentualnie mogę zorganizować nocleg.

Posted

Przyznam, że sam zastanawiałem się nad wizytą ale czasu mi braknie na takie eskapady.

No i poza tym chciałbym wreszcie ściągnąć ludzi do Żywca. Tereny ładne, kilka skrzynek do zrobienia jest. No a jak ktoś ma ciągotki turystyczne to jest świetna seria skrzynek w Beskidzie Makowskim a w tym jedna 5/5 w jaskini Czarne Działy. Gorąco polecam :)

Posted

Ronija - mi chodzi o nudę 'podróży' a nie nudę na miejscu... Samowtór zawsze raźniej gdzieś się wybierać - przynajmniej jak dla mnie

Posted
...Ronija - mi chodzi o nudę 'podróży' a nie nudę na miejscu... Samowtór zawsze raźniej gdzieś się wybierać - przynajmniej jak dla mnie

Jak dasz radę dojechać 22.03 do Poznania w godzinach, powiedzmy do 11, to mogę Cię zabrać na dół (czyli południe). Ludzi będzie sporo, przynajmniej na szczycie. Z Wrocka też będą zacne imiona :)

Posted (edited)

@ronija - Wiosenny śnieżnik jeszcze nie dla mnie :-)

Z Warszawy masz jeszcze kilka innych budżetowych opcji :

1. PolskiBus(kropka pe el) za 25 zeta do Wrocławia a dalej liczne oferty (do umówienia na priv) geo-przewoźników prywatnych zmierzających na Śnieżnik.

2. FTFS..... ( podpowiedź kodowana w kodach QR ) za 0zł do Wrocławia (ilość miejsc ograniczona) , a dalej j.w.

Edited by miklobit
Posted

@ronija - Wiosenny śnieżnik jeszcze nie dla mnie :-)

Ale tam wspinaczki na linach chyba nie ma w programie ;) zresztą, po Vistula Sands to już na Ciebie nie ma mocnych.

Posted (edited)

O tym, że miejscówki na kesze same wchodzą pod oczy, to każdy z nas wie. Ale, żeby pojemniki, ot tak walały się na ulicy ?

Takie oto znalezisko napotkałem na swojej drodze do pracy, kilka dni temu :-)

DSC05100.jpg

Mogę oddać za przysłowiowe piwo :-)

Edited by ru.beus
Posted

Tym razem powodem do radości jest to, że dotarła do mnie paczka z akcesoriami do przygotowania niebanalnych skrytek - w tym nocnych. I to nie takich "zalecanie szukanie nocą" tylko takich, których w dzień raczej znaleźć się nie da, zaliczających się do "night owl" w badgegen-ie. Niech ja się tylko pozbędę przeziębienia, a w Krakowie, a potem pewnie i w Nowym Sączu, będzie czego szukać!