zywcu Posted December 21, 2012 Share Posted December 21, 2012 (edited) Tak tylko sprawdzam, czy wolność słowa odzyskałem EDIT: I tak, bardzo się cieszę Edited December 21, 2012 by zywcu Quote Link to comment
sadekgorzno Posted December 21, 2012 Share Posted December 21, 2012 Mimo mrozu i odległości udało mi się dzisiaj pokeszować w Gdańsku Podpatrzeć mistrzów i nauczyć się czegoś nowego I końca świata nie było Quote Link to comment
toczygroszek Posted December 24, 2012 Share Posted December 24, 2012 Mission completed Quote Link to comment
nemrodek Posted December 24, 2012 Share Posted December 24, 2012 (edited) Gratulacje! Edited December 24, 2012 by nemrodek Quote Link to comment
+Wiesia.K Posted December 24, 2012 Share Posted December 24, 2012 Mission completed Gratulacje, pora na kolejny cel w zyciu Wesołych świąt! Quote Link to comment
toczygroszek Posted December 25, 2012 Share Posted December 25, 2012 Dziekuję. Tak, teraz czas na MATRIX Quote Link to comment
+Wiesia.K Posted December 25, 2012 Share Posted December 25, 2012 Dziekuję. Tak, teraz czas na MATRIX Kierunek: Górzno! Quote Link to comment
+Murazor Posted December 25, 2012 Share Posted December 25, 2012 Gratulacje - wypełnienie kalendarza to piękny osiąg! Quote Link to comment
+ru.beus Posted December 25, 2012 Share Posted December 25, 2012 Mission completed Gratulacje. Jak patrze na swój kalendarz, to największe dziury mam w 'ciepłych' miesiącach... Quote Link to comment
+mpark Posted December 25, 2012 Share Posted December 25, 2012 Chyle czoła i gratuluję. Quote Link to comment
dziedzickrzysiek Posted December 29, 2012 Share Posted December 29, 2012 Zakładałem dzisiaj dwie skrzynki w moim mieście. Tak je ułożyłem żeby można było je podjąć razem. Pierwsza poszła bez problemu. Znalazłem miejsce w postaci leżącego pniaka obrośniętego mchem, który stapiał się idealnie z otoczeniem. Idę dalej. Docieram do miejsca, w którym spocznie drugi pojemnik. Wszystko idzie po mojej myśli. W drodze powrotnej znalazłem ciekawy kamień i uznałem, że dołożę go do maskowania pierwszej skrzynki. Niby nic trudnego podejść do własnego kesza i dołożyć kamień. Jednak co się okazało? Wracając na miejsce nie mogłem znaleźć mojej własnej skrzynki, którą ustawiłem tam godzinę wcześniej. Dopiero jak użyłem GPSa to dotarłem do miejsca ukrycia. Jak skwitowała to moja dziewczyna: "Tylko Ty mogłeś nie znaleźć własnego kesza" No cóż amator ze mnie Quote Link to comment
+ru.beus Posted December 29, 2012 Share Posted December 29, 2012 Oj, oj tam... jak się nie zapamiętało dokładnie miejsca położenia to tak czasem jest. Ja też mam kilka skrzynek, do których jak jadę serwisować, muszę sobie wpierw na mapę spojrzeć, ew. gps'a odpalić. Quote Link to comment
zywcu Posted December 29, 2012 Share Posted December 29, 2012 Mission completed Gratulacje! Tylko zapomniałeś dodać, że to przez ponad 5 lat keszowania - parę osób zrozumiało, że dotyczy to jednego roku Quote Link to comment
+mpark Posted December 29, 2012 Share Posted December 29, 2012 Hmm to nic takiego ja nie mogłem znaleźć swojego... samochodu wracając z kesza Quote Link to comment
+Murazor Posted December 30, 2012 Share Posted December 30, 2012 W końcu spełniłem warunki na brązowy stopień OGP. Pozostaje mi poczekać na synchronizacje polskiego serwisu i mogę składać wniosek o "blachę". Quote Link to comment
+soolash Posted December 30, 2012 Author Share Posted December 30, 2012 Mission completed Wygląda to wyk...szczo! Też tak chcę, ale czwarty rok szukania się skończył a ja nawet jednego miesiąca pełnego nie mam :-). GRATULACJE! Quote Link to comment
toczygroszek Posted December 30, 2012 Share Posted December 30, 2012 Po czterech latach tez miałem pełno dziur. Ale rok temu się zawziąłem i skrupulatnie wypełniałem luki, co wiązało się niejednokrotnie z szukaniem pojemnika juz przed pólnocą, z obawą, że zaraz nastapi kolejny dzień. Innym razem szkałem juz po północy, bo wiedziałem, że cały następny dzień spędzę w miejscu bez keszy. Czasem rezygnowałem z FTFa, żeby wybrać się po pojemnik następnego dnia, kiedy miałem dziurę do zapłenienia. Oczywiście muszę tu podziękować wszystkim założycielom skrytek, szczególnie w Małopolsce, dzięki którym w ogóle miałem szansę taką tabelkę zapełnić. Quote Link to comment
zywcu Posted December 30, 2012 Share Posted December 30, 2012 Jeśli ktoś się chce przekonać ile brakuje mu do osiągnięcia toczygroszka, to zachęcam do wykupienia pakietu Premium - ja się staram keszować bez tych dodatków i tylko taki komunikat widzę: "Statistics Kiedy był Twój dzień z największą liczbą znalezień? Statystyki Geocaching pozwalają Ci zwizualizować Twoją geocachingową aktywność na wiele różnych sposobów i służą jako lista wyzwań w procesie stawania się doświadczonym geocacherem. Aby uzyskać własne szczegółowe statystyki, zostań członkiem Premium" Nie martwi mnie to tak bardzo, wszak o zabawę chodzi. Nie miej jednak jeszcze raz gratuluję osiągnięcia, zamierzonego celu - lubię ludzi z charakterem Quote Link to comment
+Murazor Posted December 30, 2012 Share Posted December 30, 2012 Jeśli ktoś się chce przekonać ile brakuje mu do osiągnięcia toczygroszka, to zachęcam do wykupienia pakietu Premium - ja się staram keszować bez tych dodatków i tylko taki komunikat widzę: [...] Masz 95 dni i 40 pól w matrixie. Quote Link to comment
zywcu Posted December 30, 2012 Share Posted December 30, 2012 Masz 95 dni i 40 pól w matrixie. Nie wszystko zrozumiałem ale dziękuję! Może kiedyś uda się to poskładać z innym systemem i obraz keszowania będzie jaśniejszy, ale to tylko zabawa Quote Link to comment
+ochkarol Posted December 31, 2012 Share Posted December 31, 2012 WOW Pojawil sie nowy twor pod nazwa KWW Team. Dzieki za 56 keszy w okolicy. Normlanie w kapciach bede ich szukal. PS Wszystkiego naj w nowym 2013 roku! Quote Link to comment
+HighlanderPL Posted January 3, 2013 Share Posted January 3, 2013 Jeśli ktoś się chce przekonać ile brakuje mu do osiągnięcia toczygroszka, to zachęcam do wykupienia pakietu Premium - ja się staram keszować bez tych dodatków i tylko taki komunikat widzę: "Statistics Kiedy był Twój dzień z największą liczbą znalezień? Statystyki Geocaching pozwalają Ci zwizualizować Twoją geocachingową aktywność na wiele różnych sposobów i służą jako lista wyzwań w procesie stawania się doświadczonym geocacherem. Aby uzyskać własne szczegółowe statystyki, zostań członkiem Premium" Żywcu, konto premium jest niepotrzebne. Pełne statystyki w ramach zwykłego konta można sobie obejrzeć tutaj: http://project-gc.com/Profile/ProfileStats po zautoryzowaniu swojego konta. Quote Link to comment
+lowca Posted January 3, 2013 Share Posted January 3, 2013 Żywcu, konto premium jest niepotrzebne. Pełne statystyki w ramach zwykłego konta można sobie obejrzeć tutaj: http://project-gc.com/Profile/ProfileStats po zautoryzowaniu swojego konta. Z ciekawości sprawdziłem. Są niepełne i mocno nieaktualne. Quote Link to comment
zywcu Posted January 3, 2013 Share Posted January 3, 2013 Żywcu, konto premium jest niepotrzebne. Pełne statystyki w ramach zwykłego konta można sobie obejrzeć tutaj: http://project-gc.com/Profile/ProfileStats po zautoryzowaniu swojego konta. Bardzo dziękuję za linka i instrukcję do autoryzacji! Stronkę dodaję do ulubionych i zastanawiam się za ile lat odfajkuję kalendarz Bardzo fajna sprawa, w skreślanie okienek się pobawię, szkoda tylko że "skrytek" u mnie na lekarstwo (skrzynek, niestety też ) Quote Link to comment
sadekgorzno Posted January 3, 2013 Share Posted January 3, 2013 kierunek na Górzno obierz Quote Link to comment
zywcu Posted January 3, 2013 Share Posted January 3, 2013 kierunek na Górzno obierz Jest obrany i liczę, że w tym roku się uda (no niestety, nie na cały rok ). Quote Link to comment
+HighlanderPL Posted January 3, 2013 Share Posted January 3, 2013 Żywcu, konto premium jest niepotrzebne. Pełne statystyki w ramach zwykłego konta można sobie obejrzeć tutaj: http://project-gc.com/Profile/ProfileStats po zautoryzowaniu swojego konta. Z ciekawości sprawdziłem. Są niepełne i mocno nieaktualne. A konkretniej? Z kiedy masz wyświetlone dane? Pewnie nie zautoryzowałeś konta od ostatniej wizyty. Moje mają datę aktualności "Data from 2013-01-03", i są pełne oraz aktualne. Quote Link to comment
+lowca Posted January 4, 2013 Share Posted January 4, 2013 Żywcu, konto premium jest niepotrzebne. Pełne statystyki w ramach zwykłego konta można sobie obejrzeć tutaj: http://project-gc.com/Profile/ProfileStats po zautoryzowaniu swojego konta. Z ciekawości sprawdziłem. Są niepełne i mocno nieaktualne. A konkretniej? Z kiedy masz wyświetlone dane? Pewnie nie zautoryzowałeś konta od ostatniej wizyty. Moje mają datę aktualności "Data from 2013-01-03", i są pełne oraz aktualne. Zautoryzowałem konto wczoraj. Quote Link to comment
r00t7 Posted January 4, 2013 Share Posted January 4, 2013 (edited) fajne to ! najwięcej keszy znalezionych autorstwa rubeusa no i kolejny argument za nie premiowaniem konta. Edited January 4, 2013 by r00t7 Quote Link to comment
zywcu Posted January 4, 2013 Share Posted January 4, 2013 no i kolejny argument za nie premiowaniem konta. Oj, nieokrzesany... Wystarczyło napisać: "daje możliwość pozyskania, nieodpłatnie listy wyzwań w procesie stawania się doświadczonym geocacherem". Chyba ten sam przekaz ale jak ładnie pobrzmiewa Quote Link to comment
r00t7 Posted January 4, 2013 Share Posted January 4, 2013 brakuje mi guzika podziękował Quote Link to comment
+lowca Posted January 4, 2013 Share Posted January 4, 2013 O, dziś wygląda znacznie aktualniej. O, nawet jest ranking gdzie jestem w top3 http://project-gc.com/TopFinders/topstreak/?profile_name=&profile_country=Poland&submit=Filter&submitbutton=Filter Quote Link to comment
+ru.beus Posted January 6, 2013 Share Posted January 6, 2013 Dziś udało mi się podjąć naprawdę bardzo fajnego i trudnego keszyka autorstwa kolegi y_a_h_oo. Już kolejny raz załapałem się 'na doczepkę' do kogoś kto rozgryzł problem, ale tym razem miałem swój wkład w sukces tego ktosia :-P Ps. Czy ktoś szukał już kesza UV w lesie ? A mikro magnetyka ? Jeśli nie, to zapraszam do lasów pod Konstancinem :-) Quote Link to comment
+y_a_h_oo Posted January 6, 2013 Share Posted January 6, 2013 Dziś udało mi się podjąć naprawdę bardzo fajnego i trudnego keszyka autorstwa kolegi y_a_h_oo. Już kolejny raz załapałem się 'na doczepkę' do kogoś kto rozgryzł problem, ale tym razem miałem swój wkład w sukces tego ktosia :-P Ps. Czy ktoś szukał już kesza UV w lesie ? A mikro magnetyka ? Jeśli nie, to zapraszam do lasów pod Konstancinem :-) Rubi, dzieki za komplement. Czasem oprocz wyciagania ludzi z domu lubie poruszyc ich szare komorki. Dla mnie jestes bohaterem zes znalazl to, czego "ktos" szuuukal od daaawna Bardzo Wam rowniez dziekuje za dostarczenie mi kolejnej rozrywki pod domem - jak tylko sie obrobie ze spotkaniami to podjade lupic! Quote Link to comment
seba020 Posted January 7, 2013 Share Posted January 7, 2013 Dziś udało mi się podjąć naprawdę bardzo fajnego i trudnego keszyka autorstwa kolegi y_a_h_oo. Już kolejny raz załapałem się 'na doczepkę' do kogoś kto rozgryzł problem, ale tym razem miałem swój wkład w sukces tego ktosia :-P Ps. Czy ktoś szukał już kesza UV w lesie ? A mikro magnetyka ? Jeśli nie, to zapraszam do lasów pod Konstancinem :-) Ja to jeszcze zasnąć nie mogę Cieszę się podwójnie, bo sporo się nauczyłem dzięki takiemu keszowi, a i finał zacny! Na koniec dnia udało się jeszcze załapać na FTF-a i to też w zacnym gronie Quote Link to comment
r00t7 Posted January 7, 2013 Share Posted January 7, 2013 @rubeusie : a jaki jest fun z podjęcia kesza którego ktoś rozwiązał ? Quote Link to comment
+ru.beus Posted January 7, 2013 Share Posted January 7, 2013 R00t - tu był wysiłek zbiorowy :-P A w innych 'doczepkach' - zagwozdek nie udało się mi rozgryźć do końca, ale przynajmniej próbowałem. Quote Link to comment
seba020 Posted January 7, 2013 Share Posted January 7, 2013 @rubeusie : a jaki jest fun z podjęcia kesza którego ktoś rozwiązał ? Gdyby nie Rubeus, nadal źle sypiał bym po nocach siedząc wieczorami nad tą zagadką. W wyszukiwaniu niszowych tomów które dawno wyczerpały swój nakład, Rubeus jest nieoceniony! Quote Link to comment
r00t7 Posted January 7, 2013 Share Posted January 7, 2013 do potrzebnej pozycji jest ebook zdaje się dobra koniec OT Quote Link to comment
+Thathanka Posted January 8, 2013 Share Posted January 8, 2013 Cieszy mnie moj nowy sig (stopka). Quote Link to comment
+kuchomik Posted January 12, 2013 Share Posted January 12, 2013 Tak się złożyło... ... że w 2013 musi być 816? Quote Link to comment
+Wiesia.K Posted January 12, 2013 Share Posted January 12, 2013 Tak się złożyło... ... że w 2013 musi być 816? do roboty, samo Górzno nie wystraczy!!! Quote Link to comment
+ru.beus Posted January 16, 2013 Share Posted January 16, 2013 Dziś zrobiłem pierwsze 5 km rowerem w tym roku, zakładając nowe keszyki do projektu 'DLK - Dookoła Lasu Kabackiego' Obecnie jest 18 keszy, a w weekend pojawi się kolejnych 7. W założeniu ma być 'obrysowany' cały kontur Lasu kabackiego - czyli jakieś 20 km Quote Link to comment
seba020 Posted January 16, 2013 Share Posted January 16, 2013 Fajnie, fajnie, będzie gdzie wybrać się wiosną Quote Link to comment
+ru.beus Posted January 20, 2013 Share Posted January 20, 2013 Seba - polecam mimo wszystko zimą :-) Jest zarówno łatwiej i trochę trudniej :-) Keszyki zbierają przychylne recenzje, a schowane są w sposób nieingerujący w środowisko - akurat tak się złożyło, że natura sama dostarczyła miejscówek, a czasem pomógł zastany na miejscu twór człowieka - wystarczyło rozejrzeć się po okolicy i dobrać odpowiedni pojemnik, do miejsca. Quote Link to comment
seba020 Posted January 25, 2013 Share Posted January 25, 2013 (edited) cieszę się że po pół roku udało mi się skontaktować z osobą posiadającą mojego TB, jest nadzieja że jeszcze odwiedzi kilka keszy Edited January 25, 2013 by seba020 Quote Link to comment
+ru.beus Posted January 31, 2013 Share Posted January 31, 2013 Cel nr 1 w tym roku osiągnięty. Udało mi się skompletować znalezienia we wszystkie dni stycznia :-) Cel nr 2 - luty - może być ciężej... Ale pojawiły się nowe kesze w Warszawie, to może się uda skompletować, ale wymaga to samozaparcia, by zbierać tylko pojedynczo i w określone dni. Quote Link to comment
+lowca Posted February 1, 2013 Share Posted February 1, 2013 ale wymaga to samozaparcia, by zbierać tylko pojedynczo i w określone dni. Mogę Ci sprzedać na to skuteczny patent Quote Link to comment
+lowca Posted February 1, 2013 Share Posted February 1, 2013 Chciałem tą drogą podziękować koledze 52N21E za fantastyczną skrzynkę, którą miałem dziś przyjemność znaleźć. Kwintesencja przyjemności z poszukiwań - regular+, ukrycie takie, że nikt niepowołany nie wpadnie, za to poszukiwacze mają ją niemal na srebrnej tacy podaną. NO i te wędrusie w środku... Dziękuję - i mam nadzieję że się niedługo znów spotkamy nad jakąś skrzynką lub skrytką. Quote Link to comment
+ru.beus Posted February 4, 2013 Share Posted February 4, 2013 A ja się chciałem się podzielić radością, z nowych keszy w Warszawie, pozakładanych przez kolegę CzechNJ. Wchodzą one w skład luźnej seryjki "Conspiracy theory” na temat Teorii spiskowych. Niektóre proste ale fajnie ukryte, inne wyczesane quizy (jak na Warszawę :-D, bo geo-krakusy by je chyba w 5 minut rozgryźli ). Quote Link to comment
Recommended Posts