toczygroszek Posted November 8, 2015 Posted November 8, 2015 GRatuluję wam tych wszystkich mega osiągnięć i jestem pełen podziwu. Wiele z nich wymaga bardzo dużych nakładów czasu, pieniędzy i wytrwałości oraz dużego poświęcenia. Bardzo się cieszę czytając o waszych sukcesach i mam nadzieję, że nie zabraknie wamzapału do zdobywania kolejnych wyzwań. Quote
+_Teodor_ Posted November 8, 2015 Posted November 8, 2015 (edited) Jeśli w temacie jest sukces to napiszę a może i pochwalę się o nowym rekordzie podejmowania skrytek w ciągu 24h. Trzy traile: DARK SIDE OF GEOCACHING Je to jen power trail/Just Power Trail VT zdobyte w ciągu doby, znalezionych skrytek 754! Oczywiście te 754 skrytki nie miały nic wspólnego z geocachingiem, największa trudność to zatrzymać się przy odpowiednim drzewie. Edited November 8, 2015 by TolBoy Quote
hanysek81 Posted November 9, 2015 Posted November 9, 2015 Gratuluję wszystkim Geokeszerom, którym to się udało! W końcu w regionie w czymś wiedziemy prym...! Quote
+Stryker Posted November 9, 2015 Posted November 9, 2015 Oczywiście te 754 skrytki nie miały nic wspólnego z geocachingiem Dobrze, że sam to przyznałeś ;-) Ile czasu później potrzeba żeby "wrócić" i móc bez wstrętu spojrzeć na logbook? Quote
+ochkarol Posted January 12, 2016 Posted January 12, 2016 No, no, no. Leo- Superstar . Milo bylo posluchac w 3PR. Gratki. Quote
toczygroszek Posted February 4, 2016 Posted February 4, 2016 Chciałbym teraz ja się czymś pochwalić. Dawno już nie miałem czym, przyblokowały mnie sprawy osobiste i zawodowe. Udało mi się wszystko poogarniać i wygospodarować więcej czasu na geocaching. Pologowałem stare znalezienia, a od początku roku codziennie znajduję jakiegoś kesza - teraz to łatwe, mam ich mnóstwo w promieniu zaledwie kilku km Wprawdzie w logach jestem bezpardonowo krytyczny, ale muszę stwierdzić, że naprawdę niewiele jak do tej pory znalazłem bardzo kiepskich keszy, w sumie to chyba tylko jeden na ok. 50 - co pozwala mi stwierdzić, że wcale nie jest tak źle, jak czasem się słyszy, a może nawet wprost przeciwnie. Coraz częściej bywam na eventach, na których widzę coraz więcej nowych twarzy. Na początku stycznia uzyskałem najwyższy stopień Geo-pasa, czyli czarno-złoty pas. Podtrzymałem także tradycję zimowych eventów i po raz kolejny ogłosiłem spotkanie, na które serdecznie wszystkich zapraszam: http://coord.info/GC6ARY0 . Cieszę się, że znowu jestem w grze Quote
+longmen76 Posted February 5, 2016 Posted February 5, 2016 @toczygroszek - my też się cieszymy, że papież polskiego geocachingu powrócił. Quote
+VladMordock Posted February 14, 2016 Posted February 14, 2016 Cieszę się, bo po długiej przerwie rozpoczęliśmy dzisiaj nowy sezon keszowy, a wypad do Tarnowa okazał się doskonałym wyborem - kilka bardzo zacnych keszy zaliczonych, a zupełnym przypadkiem udało się mpark-a spotkać. Quote
+Murazor Posted February 15, 2016 Posted February 15, 2016 kilka bardzo zacnych keszy zaliczonych, a zupełnym przypadkiem udało się mpark-a spotkać. Mparka łatwo spotkać - wystarczy napisać w logu, że w keszu brakło wizytówek, a potem poczekać przy skrzynce pół godziny. Quote
toczygroszek Posted February 17, 2016 Posted February 17, 2016 kilka bardzo zacnych keszy zaliczonych, a zupełnym przypadkiem udało się mpark-a spotkać. Mparka łatwo spotkać - wystarczy napisać w logu, że w keszu brakło wizytówek, a potem poczekać przy skrzynce pół godziny. albo napisać, że w pojemniku są dewocjonalia Quote
+Jacka Posted February 21, 2016 Posted February 21, 2016 It´s really a joy to watch the geocaching map of Poland this evening, and to see, how it changes colour step by step . Cogatulations, and greetings from Czech Republic! Quote
+VladMordock Posted March 6, 2016 Posted March 6, 2016 Znów się cieszę, gdyż spędziłem niedzielę nad zalewem Chechło czyszcząc mapę z bardzo, ale to bardzo dobrze przygotowanych keszy karmati. Dodatkowo cieszę, się bo przy niewielkiej pomocy Dado udało się dzisiaj domknąć całość (dzięki raz jeszcze!). Dziękuję serdeczne założycielowi, a wszystkim polecam, oby więcej takich keszy! PS. Okolice Chrzanowa - http://www.geocaching.com/seek/cache_details.aspx?guid=fb5ffaa3-dfff-426a-a7f7-e79c8eaab69a Quote
+ru.beus Posted March 19, 2016 Posted March 19, 2016 (edited) Na początek wekeendu coś co mnie cieszy. https://spk.parkilodzkie.pl/inwentaryzacja-skrytek-geocache-w-pkmwiw,1483.html Zwróćcie uwagę na ten fragment: "Jednocześnie informujemy, iż pracownicy Zespołu Parków Krajobrazowych Województwa Łódzkiego planują w 2016 roku umieszczenie własnych skrzynek geocache we wszystkich 7 parkach krajobrazowych." Edited March 19, 2016 by ru.beus Quote
+Wiesia.K Posted March 19, 2016 Posted March 19, 2016 Zwróćcie uwagę na ten fragment: "Jednocześnie informujemy, iż pracownicy Zespołu Parków Krajobrazowych Województwa Łódzkiego planują w 2016 roku umieszczenie własnych skrzynek geocache we wszystkich 7 parkach krajobrazowych." Hmm, to chyba wiadomość na forum innego portalu: "ścieżki", "Skrzynki", co nam po tym? poza tym jakos nie przemawiają do mnie masówki robione przez ( pół)mugoli nadaje się do statiskiken machen, ale geo- radości z tego niewiele. Quote
+ru.beus Posted March 19, 2016 Posted March 19, 2016 (edited) Zwróćcie uwagę na ten fragment: "Jednocześnie informujemy, iż pracownicy Zespołu Parków Krajobrazowych Województwa Łódzkiego planują w 2016 roku umieszczenie własnych skrzynek geocache we wszystkich 7 parkach krajobrazowych." Hmm, to chyba wiadomość na forum innego portalu: "ścieżki", "Skrzynki", co nam po tym? poza tym jakos nie przemawiają do mnie masówki robione przez ( pół)mugoli nadaje się do statiskiken machen, ale geo- radości z tego niewiele. Wiesiu nie marudź :-) Znając życie założą pojedyncze kesze w jakichś ciekawych widokowo-przyrodniczo miejscach. Czyli to o co chodzi w keszingu na łonie natury :-) Edited March 19, 2016 by ru.beus Quote
+Wiesia.K Posted March 20, 2016 Posted March 20, 2016 Wiesiu nie marudź :-) Znając życie założą pojedyncze kesze w jakichś ciekawych widokowo-przyrodniczo miejscach. Czyli to o co chodzi w keszingu na łonie natury :-) Nie w tej zabawie, zatem co nam po tej wiadomości...? Quote
AlaPL Posted March 21, 2016 Posted March 21, 2016 Ja w tym artykule widzę jak byk wymienione dwa serwisy do marudzenia chyba osobny wątek? Podoba mi się otwarte, przyjazne podejście parków do naszego hobby. Quote
+lowca Posted March 21, 2016 Posted March 21, 2016 Jak widać ze zdjęć, znaleziono skrzynki zarejestrowane w obu wiodących w Polsce serwisach. Cieszy też, że 'parkowcy' zaczęli od znalezień, i dopiero mając te znalezienia na koncie, planują zakładanie. Przykładów nieumiejętnego zakładania w ramach rozmaitych akcji i 'projektów' mieliśmy aż nadto, więc takiemu podejściu można jedynie przyklasnąć. Quote
+Wiesia.K Posted March 25, 2016 Posted March 25, 2016 Cieszy też, że 'parkowcy' zaczęli od znalezień, i dopiero mając te znalezienia na koncie, planują zakładanie. Przykładów nieumiejętnego zakładania w ramach rozmaitych akcji i 'projektów' mieliśmy aż nadto, więc takiemu podejściu można jedynie przyklasnąć. Wiodący może być tylko jeden, dla podpowiedzi: najstarszy i z największą liczbą pojemników Co do podejścia " parkowców'- zgoda, dobra wola i fundusze unijne to nie wszystko... Quote
hanysek81 Posted May 17, 2016 Posted May 17, 2016 Dzisiaj GeoawareCZ napisał taki Post Reviewer Note "Hi. New geoawarepl2 for Poland will reviewed your earthache in next time. Cheers" Cieszycie już się? Quote
+domi.nick Posted May 18, 2016 Posted May 18, 2016 Pozostaje tylko jedno pytanie - kto nim będzie. I w ten oto sposób napisałem swój pierwszy post na forum GS. Quote
+Ainka-in-love Posted May 18, 2016 Posted May 18, 2016 Cieszy też, że 'parkowcy' zaczęli od znalezień, i dopiero mając te znalezienia na koncie, planują zakładanie. Przykładów nieumiejętnego zakładania w ramach rozmaitych akcji i 'projektów' mieliśmy aż nadto, więc takiemu podejściu można jedynie przyklasnąć. Wiodący może być tylko jeden, dla podpowiedzi: najstarszy i z największą liczbą pojemników Co do podejścia " parkowców'- zgoda, dobra wola i fundusze unijne to nie wszystko... Załozyli już ponad 40 skrytek i strazakgorzno i Aldavar, ktorzy na nich byli mowia ze niektore naprawde fajne, reszta normalna. Quote
+ochkarol Posted October 1, 2016 Posted October 1, 2016 Mam komputer taki bardziej stacjonarny. Mam internet taki calkiem sprawny. Mam 1584879685336589875 maili do przejrzenia. MIODZIO. Quote
Krasny Posted December 5, 2016 Posted December 5, 2016 Taka mała radość... Bawię się w geocaching od miesiąca, mam 12 znalezionych skrytek i jestem na drugim miejscu w kraju gdzie mieszkam. Najlepszy ma 36 z tego 6 swoich zalogował.... A jednak są plusy mieszkania na zadupiu Europy No i napisałem pierwszego posta na forum Quote
+Kisia & MrDeadhead Posted December 18, 2016 Posted December 18, 2016 Taka mała radość... Bawię się w geocaching od miesiąca, mam 12 znalezionych skrytek i jestem na drugim miejscu w kraju gdzie mieszkam. Najlepszy ma 36 z tego 6 swoich zalogował.... A jednak są plusy mieszkania na zadupiu Europy No i napisałem pierwszego posta na forum Gratulacje Masz szanse teraz zostac pionierem w swoim kraju zamieszkania - patrzac na mape jest tam dosc pusto, a obstawiam ze jacys turysci "z zachodu" sie pojawiaja. Sami pewnie bysmy kiedys chcieli zwiedzic Moldawie, a im wiecej tam keszy, tym lepiej! Quote
+_Teodor_ Posted February 25, 2017 Posted February 25, 2017 Udało mi się zapisać waypointa w ciekawym miejscu ) taka mała radość Quote
+wantsky Posted February 25, 2017 Posted February 25, 2017 Udało mi się zapisać waypointa w ciekawym miejscu ) taka mała radość Ale czad! Quote
+Sandra_Piotr_BUKOWNO Posted April 28, 2017 Posted April 28, 2017 W końcu po roku, studiowania tego forum postanowiliśmy się tu zalogować! Krok do przodu, który cieszy, poczyniony Pozdrawiamy! (A właściwie "pozdrawiam", bo kobita już śpi ) Quote
hanysek81 Posted May 12, 2017 Posted May 12, 2017 Gdy pojawi się nowa wersja profilu na gc, to pewnie pojawi się również nowy badge dla logujących dnf. Czy teraz zaleje nas fala dnf...? Czy po prostu ludzie nie będą uważali, że to wstyd logować dnf i zaczną to robić? :] Tak czy siak, pewnie zmobilizuje to ludzi do logowania tych dnf i szybciej będzie wiadomo, że coś niedobrego dzieje się ze skrytką. Quote
+dadoskawina Posted May 12, 2017 Posted May 12, 2017 Gdy pojawi się nowa wersja profilu na gc, to pewnie pojawi się również nowy badge dla logujących dnf. To akurat będzie fajna zmiana. Brakowało mi informacji o liczbie DNF-ów. Niepokojące jest, że chcą skasować możliwość wysyłania maili. I to w sytuacji gdy "message center" bardziej nie działa niż działa. Quote
+Murazor Posted May 13, 2017 Posted May 13, 2017 Tak czy siak, pewnie zmobilizuje to ludzi do logowania tych dnf i szybciej będzie wiadomo, że coś niedobrego dzieje się ze skrytką. Ja tam jestem pesymistą, gdy będzie widać, ile kto dał dnf-ów, ludzie tym mniej chętnie będą je zgłaszać. Quote
+dadoskawina Posted May 13, 2017 Posted May 13, 2017 Ja tam jestem pesymistą, gdy będzie widać, ile kto dał dnf-ów, ludzie tym mniej chętnie będą je zgłaszać. To de facto zależy od tego czy będzie badż za DNFy, czy nie W sumie mi by wystarczyła taka informacja na prywatnym profilu, nie musi być publicznie widoczna. Dobra wiadomość jest taka, że wycofali się (przynajmniej na razie) z planów zlikwidowania możliwości wysyłania bezpośrednich emaili. Quote
+Sandra_Piotr_BUKOWNO Posted May 13, 2017 Posted May 13, 2017 Ja tam jestem pesymistą, gdy będzie widać, ile kto dał dnf-ów, ludzie tym mniej chętnie będą je zgłaszać. To de facto zależy od tego czy będzie badż za DNFy, czy nie W sumie mi by wystarczyła taka informacja na prywatnym profilu, nie musi być publicznie widoczna. Dobra wiadomość jest taka, że wycofali się (przynajmniej na razie) z planów zlikwidowania możliwości wysyłania bezpośrednich emaili. A od kiedy te zmiany mają wejść w życie? Quote
+dadoskawina Posted May 13, 2017 Posted May 13, 2017 Ja tam jestem pesymistą, gdy będzie widać, ile kto dał dnf-ów, ludzie tym mniej chętnie będą je zgłaszać. To de facto zależy od tego czy będzie badż za DNFy, czy nie W sumie mi by wystarczyła taka informacja na prywatnym profilu, nie musi być publicznie widoczna. Dobra wiadomość jest taka, że wycofali się (przynajmniej na razie) z planów zlikwidowania możliwości wysyłania bezpośrednich emaili. A od kiedy te zmiany mają wejść w życie? W przyszłym tygodniu. Chyba pisali coś o wtorku. Więcej informacji na forum ogólnym i na blogu. Podobnie jak nowy mechanizm logowania ma to być na razie faza testowa z możliwością przełączenia się do dotychczasowej wersji. Quote
Krasny Posted June 19, 2017 Posted June 19, 2017 (edited) Jak usunąć wpis? Edited June 19, 2017 by Krasny Quote
+VladMordock Posted August 17, 2017 Posted August 17, 2017 Cieszę się, bo po prawie 10 miesiącach przerwy udało mi dzisiaj zalogować pierwszego kesza (ovelli po ponad roku)! Wygląda na to, że powolutku będziemy wracali do zabawy, której tak bardzo nam ostatnio brakowało (i nie żebyśmy się w tym czasie nudzili... ;-)) . Quote
+TheVoytekBear Posted August 18, 2017 Posted August 18, 2017 @VladMordock, to jako karniaka jakiś nowy fajny keszyk prosimy. Coś na kształt C.K. Przygoda kanoniera Heinricha w zupełności wystarczy Quote
+VladMordock Posted August 18, 2017 Posted August 18, 2017 W najbliższym czasie jak już o tylko stroller accessible... ;-) Quote
+Gothrukk Posted August 25, 2017 Posted August 25, 2017 Po niemal równo roku od ostatniego loga dał znak życia mój geocoin przemierzający obecnie USA https://coord.info/TB71GDQ Przedostatni log nie napawał optymizmem, i miałem już zamiar oznaczyć coina jako "zaginiony" a tu taka niespodzianka z rana. Quote
+Thathanka Posted October 9, 2018 Posted October 9, 2018 9 urodziny jednej z moich skrytek (GC2EC67) przyniosły tysięczne błękitne serce. Chciałem podziękować wszystkim, który się do tego dołożyli, bo mam z tego faktu kupę radości. Wiem, że w Polsce są skrytki dużo lepsze, bo sam je znajdywałem, ale FAVy nie są miarą jakości, a dobrych wspomnień związanych ze znalezieniem. Tym bardziej się cieszę, że aż tyle osób wywiozło z Głównego Miasta pozytywne wrażenia. Dziękuję! 1 Quote
+hiuppo Posted November 20, 2018 Posted November 20, 2018 Całkowita odległość od skrytki do skrytki: 38,492 km, 0.96x obwód Ziemi, 0.100x odległość do Księżyca Heh jeszcze tylko razy 10 i będę jak Twardowski Quote
+dadoskawina Posted November 22, 2018 Posted November 22, 2018 On 11/20/2018 at 9:53 AM, hiuppo said: Całkowita odległość od skrytki do skrytki: 38,492 km, 0.96x obwód Ziemi, 0.100x odległość do Księżyca Heh jeszcze tylko razy 10 i będę jak Twardowski Geocaching uczy (https://coord.info/GC6Z69W), że Twardowski dotarł aż za Saturna... Quote
Recommended Posts