+soolash Posted October 3, 2011 Share Posted October 3, 2011 Skoro przyczyniłem się do powstania tematu "Spory, żale i inne niczego nie wnoszące dyskusje" (dzięki toczygroszek) a temat jak widać chwycił, to kontrując ów topik, chciałbym zaproponować powyższy: weselszy, bardziej optymistyczny. Przyda się taki na pewno, bo widzę, że nam się atmosfera zagęszcza na forum ostatnio :-(. Zatem piszcie tu wszystko, co Was cieszy, chwalcie się swoimi sukcesami, dzielcie się radościami. To może zacznę. Chcę wyrazić swoje zadowolenie z przepięknych wrześniowych weekendów. Każdy z nich spędziłem z gpsem w ręku. Pogoda dopisała, zaliczyłem kąpiel morską, torfowiskową i bagienną. Wzięliśmy udział w super evencie w najmniejszym mieście w Polsce. Obfitość skrzynek cieszyła. Zdaję sobie sprawę, że w najbliższych miesiącach już tak pięknie nie będzie, choć październik zaczął się dla soolashy bardzo pozytywnie. Czego i Wam życzę... Quote Link to comment
+formicaPL Posted October 3, 2011 Share Posted October 3, 2011 Chciałam założyć ten sam wątek! Cieszy mnie to, że nie tylko ja o tym pomyślałam Quote Link to comment
+soolash Posted October 3, 2011 Author Share Posted October 3, 2011 Chciałam założyć ten sam wątek! Cieszy mnie to, że nie tylko ja o tym pomyślałam Byłem więc pierwszy, tzw. FTF :-) Wow! Cieszy mnie, że jest już nas dwoje. BTW: cieszą mnie też nowe skrytki w naszym województwie. Dziękuję, choć jeszcze ich nie zdobyłem. Gońmy Podlaskie :-). Quote Link to comment
toczygroszek Posted October 3, 2011 Share Posted October 3, 2011 Cieszę się z wielu rzeczy. Po pierwsze, że coraz więcej ludzi przybywa, a co za tym idzie, skrytek. Że coraz popularniejsze są eventy. Że kolejne osoby przyłączyły się do projektu "Cmentarze Zachodniogalicyjskie". Że przekroczyłem 100 FTFów. Że brakuje mi już tylko jednego EarthCache do platynowej odznaki. Że Małopolska ciągle przoduje pod względem ilości skrytek. Że liczba entuzjastów miażdżąco przekracza malkontentów i prowokatorów. Pewnie by się jeszcze dużo rzeczy znalazło Quote Link to comment
+soolash Posted October 3, 2011 Author Share Posted October 3, 2011 Cholernie mnie cieszy fakt, że pszeniczniak Ciechana znacznie się ostatnio poprawił. Zapytacie co to ma wspólnego z geocachingiem? Ma...po powrocie z poszukiwań, w czasie wieczornego lub nocnego logowania znalezisk, lubię sobie "strzelić" dwa piwka a ostatnio najczęściej bywają to pszeniczne Ciechany :-). He he... Quote Link to comment
+t_e_d Posted October 3, 2011 Share Posted October 3, 2011 A ja zostalem przed chwila "postrzelony" seria z karabinu maszynowego http://coord.info/GC1G00V Quote Link to comment
zywcu Posted October 3, 2011 Share Posted October 3, 2011 A ja zostalem przed chwila "postrzelony" seria z karabinu maszynowego http://coord.info/GC1G00V Italianskie boom, boom... Franek Dolas, mi się przypomina Quote Link to comment
+QVIXOTE Posted October 3, 2011 Share Posted October 3, 2011 A ja zostalem przed chwila "postrzelony" seria z karabinu maszynowego http://coord.info/GC1G00V Raz tak przez przypadek naklepałem w jednej skrzynce Bogobiga - zachciało mi się logować online z telefonu przez http://wap.geocaching.com, a zasięg był słaby i sam nie wiem ile razy poszło... A jak się zdziwiłem jak wśród emaili zobaczyłem: [LOG] Informacja o usunięciu wpisu - Your log entry was deleted Quote Link to comment
+QVIXOTE Posted October 3, 2011 Share Posted October 3, 2011 Cholernie mnie cieszy fakt, że pszeniczniak Ciechana znacznie się ostatnio poprawił. no to zapraszam tu : http://coord.info/GC2VNQW od kiedy Ciechan kupił lwówecki browar piwo jest po prostu pyszne - i też się z tego cieszę Quote Link to comment
+Spider Posted October 3, 2011 Share Posted October 3, 2011 Potwierdzam: Piwo z Lwówka jest przepyszne Quote Link to comment
+wantsky Posted October 4, 2011 Share Posted October 4, 2011 Niesamowicie cieszę się z tego, że jest tutaj cała banda pozytywnych i nastawionych na pracę zespołową ludzi. Quote Link to comment
toczygroszek Posted October 4, 2011 Share Posted October 4, 2011 Cieszę się, że właśnie wychodzę z domu i nie będę czytał w najbliższym czasie tutejszych kocopołów Quote Link to comment
+bacza Posted October 4, 2011 Share Posted October 4, 2011 a ja sie ciesze, ze mazowsze przekroczylo ostatnio, jako drugie wojewodztwo w pl, 400 zalozonych skrzynek i goni dzielnie malopolske go mazovia, go!! jeszcze pare skrzyneczek i lykamy malopolan az milo Quote Link to comment
+Spider Posted October 4, 2011 Share Posted October 4, 2011 A mnie cieszy, że dolnośląskie dzielnie goni małopolskie i mazowieckie Bo reszta województw niestety jest daleko w tyle. Quote Link to comment
+bacza Posted October 4, 2011 Share Posted October 4, 2011 nie macie szans.. my mamy rubeusa i wiele jeszcze kapliczek do okeszowania.. )) Quote Link to comment
+Spider Posted October 4, 2011 Share Posted October 4, 2011 Trzeba będzie z Czechami lub Niemcami pogadać Quote Link to comment
+keymanPL Posted October 4, 2011 Share Posted October 4, 2011 O jak ja się ciesze że już prawie wszystkie opisy nowych cache'y mam zrobione! A jeszcze bardziej cieszy fakt że w sobote banda pozytywnie zakręconych ludzi będzie biegać po Parku Nadmorskim i ich szukać No i oczywiście pomorskie podskoczy w statsach Quote Link to comment
+t_e_d Posted October 8, 2011 Share Posted October 8, 2011 Bedzie z czego robic nowe cache Quote Link to comment
+t_e_d Posted October 8, 2011 Share Posted October 8, 2011 No to licytujemy dalej Mam jeszcze WOREK takich pudelek :lol: :lol: Quote Link to comment
+Spider Posted October 8, 2011 Share Posted October 8, 2011 Te niestety przepuszczają wodę. Quote Link to comment
+Thathanka Posted October 8, 2011 Share Posted October 8, 2011 Ciesze sie jak ludzie do logow moich cache'y i TB wrzucaja zdjecia (BOX Team PL dal mi dzis sporo przyjemnosci - dzieki). Quote Link to comment
zywcu Posted October 8, 2011 Share Posted October 8, 2011 Te niestety przepuszczają wodę. Polecam gwint taśmą izolacyjną owinąć - w tych pudełkach pomaga Swoją drogą Ted, jak Ci się udało zachować jeszcze tyle pudełek w rozmiarze "elektronika"? Ja też się cieszę nowymi pojemnikami Quote Link to comment
+QVIXOTE Posted October 8, 2011 Share Posted October 8, 2011 Ja też się cieszę nowymi pojemnikami Gdzie kupiłeś i za ile? Wprawdzie nie przepadam za mikrusami - jeszcze żadnego nie założyłem i raczej nie mam w planach - ale przydałoby się kilka takich preform do pośrednich etapów multaka. BTW: masz może dojście do preformy 5L z szerokim korkiem? Quote Link to comment
+t_e_d Posted October 8, 2011 Share Posted October 8, 2011 Swoją drogą Ted, jak Ci się udało zachować jeszcze tyle pudełek w rozmiarze "elektronika"? Masz na mysli te drugie, zółto-czarne ? Dorwalem kiedys producenta opakowan do pasty SAMA i od niego kupilem - a sprzedawal tylko WORKAMi I jeszcze ...... troche mi zostalo Quote Link to comment
zywcu Posted October 8, 2011 Share Posted October 8, 2011 (edited) Ja też się cieszę nowymi pojemnikami Gdzie kupiłeś i za ile? [...] BTW: masz może dojście do preformy 5L z szerokim korkiem? Koledze z zaprzyjaźnionego forum udało się nabyć większą ilość, więc się podzielił - wyszło 20 gr/szt. Te 5L, też bym chciał... Masz na mysli te drugie, zółto-czarne ? Tak, też się nimi bawiłem i stąd nazewnictwo. Edited October 8, 2011 by zywcu Quote Link to comment
+HighlanderPL Posted October 9, 2011 Share Posted October 9, 2011 A mnie dzisiaj cieszy że Pomorskie dzięki Formici, Keymanowi, Maliniakowi i BoxTeam wróciło na 5 miejsce wśród województw, ostatnimi czasy prześcignięte przez Podlaskie Quote Link to comment
+t_e_d Posted October 9, 2011 Share Posted October 9, 2011 A mnie dzisiaj cieszy że Pomorskie dzięki Formici, Keymanowi, Maliniakowi i BoxTeam wróciło na 5 miejsce wśród województw, ostatnimi czasy prześcignięte przez Podlaskie No to sie bój !! Bo juz niedlugo ....... Quote Link to comment
+lonely_wolf Posted October 9, 2011 Share Posted October 9, 2011 A ja sie bardzo ciesze, ze juz jestem w Polsce i z Soolash przekroczyl 1000 znalezien, i nie pada jeszcze. Ciesze sie ze bede mial czas na zakladanie nowych keszykow i ze znowu Podlaskie wroci do gry, dzieki Tedowi oczywiscie, moge mu pomoc o ile podzieli sie pojemnikami jak takiego arsenalu nie mam. ostatnio uzywam pudelek po bankach mydlanych Aha i ciesze sie ze znam tak bardzo pozytywnie zakreconych ludzi, a piwko wieczorami to faktycznie mile zakonczenie dnia... (hmm musze sprobowac tego reklamowanego) Quote Link to comment
+t_e_d Posted October 9, 2011 Share Posted October 9, 2011 [...] moge mu pomoc o ile podzieli sie pojemnikami jak takiego arsenalu nie mam. Tymi wiekszymi (zółto-czarne) chetnie sie podzielę. Te mniejsze, po kliszach 35 mm to efekt jednej wyprawy do Kodaka - teraz, po wakacjach, mieli ich jak widac na zdjeciu sporo. Warto do nich od czasu do czasu zagladac. Quote Link to comment
+lonely_wolf Posted October 9, 2011 Share Posted October 9, 2011 Oczywiscie te male po filmach 35 mm to mam, ale te wieksze chetnie nabede droga kupna, czy jakas inna... Quote Link to comment
+Spider Posted October 10, 2011 Share Posted October 10, 2011 A mnie dzisiaj cieszy że Pomorskie dzięki Formici, Keymanowi, Maliniakowi i BoxTeam wróciło na 5 miejsce wśród województw, ostatnimi czasy prześcignięte przez Podlaskie No to sie bój !! Bo juz niedlugo ....... Już Quote Link to comment
+HighlanderPL Posted October 10, 2011 Share Posted October 10, 2011 A mnie dzisiaj cieszy że Pomorskie dzięki Formici, Keymanowi, Maliniakowi i BoxTeam wróciło na 5 miejsce wśród województw, ostatnimi czasy prześcignięte przez Podlaskie No to sie bój !! Bo juz niedlugo ....... Już A dzisiaj cieszy mnie to że Formica, Keyman, Maliniak i BoxTeam zmobilizowali Teda i Diament do założenia nowych skrytek przed co Podlaskie wróciło na 5 miejsce wśród województw, ostatnimi czasy prześcignięte przez Pomorskie ;) Ale to jeszcze nie jest nasze ostatnie słowo (tudzież kesz)! Wszystko przez to że działam na dwa fronty i połowa mojej pary idzie w Zachodniopomorskie. Ach te statystyki regionalne - wszystko przez ten elegancki herbowy raport, codziennie na niego zerkam Quote Link to comment
+Mosznir Posted October 10, 2011 Share Posted October 10, 2011 No właśnie to dobrze, że idzie w Zach-Pom bo w październiku muszę się wybrać na Trzebiatów i Kołobrzeg . Dawno tam nie zaglądałem na mapce i dopiero na evencie uświadomiłeś mi, że jest po co jechać . Quote Link to comment
toczygroszek Posted October 10, 2011 Share Posted October 10, 2011 Małopolska ciągle rządzi! Quote Link to comment
+StachoB Posted October 10, 2011 Share Posted October 10, 2011 A ja się cieszę, że mój kesz stał się częścią nowego rekordu - 15 państw w 24 godziny. Quote Link to comment
+Spider Posted October 10, 2011 Share Posted October 10, 2011 oooo a kto to taki zrobił? bo ja jak na razie mam 2x po 3 państwa - raz CZ, PL, SK a drugim razem CZ, DE, PL Quote Link to comment
+keymanPL Posted October 10, 2011 Share Posted October 10, 2011 Tez jestesmy ciekawi gdzie i jak sie udalo 15 panstw zaliczyc. Nasz z wielkim trudem wysrubowany rekord to 4 panstwa: Polska-Niemcy-Austria-Wlochy:-) Quote Link to comment
+Mosznir Posted October 10, 2011 Share Posted October 10, 2011 (edited) This cache was part of our succesfull world record attempt. For more information visit: www.geofriends.nl log a cache in 15 countries in just 24 hours. And we did it. Together wit "The Heuv", "The Axe Factor", "Fine-Line", "Mr. Loggy", "Demostar" and "Team Mac Bean Stash" we found caches in The Netherlands, Belgium, Luxembourg, France, Gemany, Switzerland, Liechtenstein, Austria, Italy, Slovenia, Croatia, Hungary, Slovakia, Chzech republic and Poland. 15 countries in 24 hours! This is a new world record! This was the last one! TFTC! Ellino i link http://www.geocaching.com/seek/cache_details.aspx?guid=b080ec2f-199b-40f2-a4e2-6032179191d6 Edited October 10, 2011 by Mosznir Quote Link to comment
Bodhistawa Posted October 11, 2011 Share Posted October 11, 2011 Gdzie sprawdzacie "ranking województw"? Ja się cieszę, że odkryłem coś takiego jak geocaching i zacząłem nową przygodę Quote Link to comment
zywcu Posted October 11, 2011 Share Posted October 11, 2011 Gdzie sprawdzacie "ranking województw"? TU Quote Link to comment
+t_e_d Posted October 12, 2011 Share Posted October 12, 2011 A mnie dzisiaj cieszy że Pomorskie dzięki Formici, Keymanowi, Maliniakowi i BoxTeam wróciło na 5 miejsce wśród województw, ostatnimi czasy prześcignięte przez Podlaskie No to sie bój !! Bo juz niedlugo ....... Już E tam To była tylko mała przygrywka. Mam nadzieje, że już dzisiaj, wieczorem ........ :lol: Quote Link to comment
+Spider Posted October 13, 2011 Share Posted October 13, 2011 No to podlaskie przeskoczyło śląskie i zostawiło pomorskie daleko w tyle -> http://forums.Groundspeak.com/GC/index.php?showtopic=243737&view=findpost&p=4865260 Quote Link to comment
+wantsky Posted October 23, 2011 Share Posted October 23, 2011 Cieszy mnie, że wczoraj był event i miałem okazję poznać kolejnych keszerów. Ale jeszcze bardziej cieszy mnie to, że podczas eventu opublikowana została moja nowa skrzynka i kiedy lonely_wolf i ru.beus o tym usłyszeli, wstali i pojechali zgarnąć FTFa Quote Link to comment
+ru.beus Posted October 23, 2011 Share Posted October 23, 2011 Podobnie jak kolega wantsky cieszę się, że wczoraj był event i poznałem kolejne osoby. Nocny FTF był okazją do dalszej wycieczki i jeszcze sporej ilości przegadanych minut :-) Quote Link to comment
+soolash Posted October 23, 2011 Author Share Posted October 23, 2011 No to podlaskie przeskoczyło śląskie i zostawiło pomorskie daleko w tyle. W Twoim przypadku Spider, ten post powinien znaleźć się w innym wątku . Chyba, że tak cieszy Cię klęska Twojego Heimatu Quote Link to comment
+soolash Posted October 23, 2011 Author Share Posted October 23, 2011 A mnie cieszy fakt, że wracając z nieudanej próby podjęcia kesza w najniżej położonym miejscu Polski gwałownie zmieniający pas ruchu pojazd (pas dla skręcających w lewo zmieniał na ten, którym jechałem prosto) tylko obtarł moją poczciwą Hanię, zostawiając zaledwie ślad na spoilerze... Pół sekundy różnicy i miałbym go w swoich lewych drzwiach ;-(. W sumie - udany dzień :-). Ktoś miał równie dobry? Quote Link to comment
+Spider Posted October 23, 2011 Share Posted October 23, 2011 A ja się cieszę że dzisiaj byłem w G. Sowich na skrytkach. Pogoda była przepiękna. I już nie mam po co tam jechać bo znalazłem wszystkie w okolicy Quote Link to comment
toczygroszek Posted October 23, 2011 Share Posted October 23, 2011 A mnie cieszy fakt, że wracając z nieudanej próby podjęcia kesza w najniżej położonym miejscu Polski gwałownie zmieniający pas ruchu pojazd (pas dla skręcających w lewo zmieniał na ten, którym jechałem prosto) tylko obtarł moją poczciwą Hanię, zostawiając zaledwie ślad na spoilerze... Pół sekundy różnicy i miałbym go w swoich lewych drzwiach ;-(. W sumie - udany dzień :-). Ktoś miał równie dobry? W zeszłym tygodniu miałem równie dobry. Obudziłem się, gdy koła samochodu były już na poboczu i w ostatniej chwili wykręciłem unikając wpadnięcia do rowu. Uderzyłem przednim kołem w podjazd. Amortyzatory do wymiany, ale poza tym bez większych strat. Pomijając fakt, że godzinę wcześniej zgubiłem dalmierz za 500zł Quote Link to comment
+ArtViol Posted October 24, 2011 Share Posted October 24, 2011 A ja bardzo się cieszę ,że przyjechałam na tydzień do Norwegii i jestem zachwycona.Dzięki poszukiwaniom odnajdujemy przecudowne miejsca jakie z reguły się omija.I dopiero teraz doceniam czym może być ta zabawa. Dzięki niej poznaje zakamarki ukryte dla przeciętnego turysty a nawet samych mieszkańców.A skrytek jest zatrzęsienie.:)Grypa przeszkodziła mi w założeniu skrytki w mojej okolicy ale teraz to już jestem zdeterminowana fajnie by było ,żeby i moje dostarczały takich emocji nie tylko ze samego znalezienia ale i z poznania terenu . Quote Link to comment
Recommended Posts