+dadoskawina Posted July 30, 2013 Share Posted July 30, 2013 Teraz siedzę nad mapą i wyszukiwarką połączeń kolejowych, aby rozplanować sobię trasę na szalony długi weekend listopadowy Tylko pamiętaj, że PKP bywa nieobliczalne i połączenie może zostać skasowane z dnia na dzień. A do listopada rozkład na pewno zmieni się jeszcze 100 razy. Ja niedawno tak miałem. Rano zaplanowałem sobie podróż, a wieczorem tego samego dnia kwitłem na stacji, bo pociąg został odwołany (bynajmniej nie z powodu siły wyższej). Zresztą nie pierwszy raz. Serio. Quote Link to comment
+ru.beus Posted July 30, 2013 Share Posted July 30, 2013 (edited) @Wiesia - jest coś takiego jak 'Bilet Podróżnika' w PKP Intercity, uprawniający do nieograniczonej ilości przesiadek w pociągach TLK w weekendy (za jedyne 74 PLN za podróże w II klasie ). @Toczy - a owszem, ale moim zdaniem na zasadzie 'wysiądź z pociągu, złap najbliższego kesza i ruszaj dalej'. A jak się chce coś więcej zobaczyć i odwiedzić znajomych, to jeden dzień więcej się przydaje :-) @Dadoskawina - dlatego zastanawiam sie jaką kolejność zwiedzania województw obrać :-D Ale chyba zacząłbym do Zachodniopomorskiego, zaglądając do znajomka ze Szczecina, który mnie już nie raz i nie dwa zapraszał, potem zjazd na bazę w Poznaniu (Wielkopolska) a stamtąd wypad do Gorzowa Wlkp. (Lubuskie ) i 11-go, po keszowaniu w Poznaniu, powrót do Warszawy. Edited July 30, 2013 by ru.beus Quote Link to comment
+wantsky Posted July 30, 2013 Share Posted July 30, 2013 11-go, po keszowaniu w Poznaniu, powrót do Warszawy. Zbierasz zamówienia na rogale marcińskie? Quote Link to comment
+y_a_h_oo Posted July 30, 2013 Share Posted July 30, 2013 11-go, po keszowaniu w Poznaniu, powrót do Warszawy. Zbierasz zamówienia na rogale marcińskie? Poprosze 5 sztuk. Tylko aby dojechaly swierzutkie jeszcze tego samego dnia do mnie do domciu, pls! Quote Link to comment
+Wiesia.K Posted August 1, 2013 Share Posted August 1, 2013 Czy ktos podjął wyzwanie - 31/31 w sierpniu. Ja zacząłam i juz mam pierwszą zółtą odznake na mojej skromnej wirtualnej klacie... Mam nadzieję, że wytrwam... Quote Link to comment
sadekgorzno Posted August 1, 2013 Share Posted August 1, 2013 Czy ktos podjął wyzwanie - 31/31 w sierpniu. Ja zacząłam i juz mam pierwszą zółtą odznake na mojej skromnej wirtualnej klacie... Mam nadzieję, że wytrwam... Chyba się do 3M wyprowadzę na sierpień żeby dotrwać do końca, bo na razie mam plan do 4 -ego Quote Link to comment
+Wiesia.K Posted August 1, 2013 Share Posted August 1, 2013 Chyba się do 3M wyprowadzę na sierpień żeby dotrwać do końca, bo na razie mam plan do 4 -ego Zapraszamy, kilka zacnych skrytek sie pojawiło ostatnio... Quote Link to comment
+Spider Posted August 1, 2013 Share Posted August 1, 2013 Chyba się do 3M wyprowadzę na sierpień żeby dotrwać do końca, bo na razie mam plan do 4 -ego Ja właśnie dzisiaj wyczyściłem mapę w mojej okolicy i nie mam czego szukać Została mi tylko 1 skrytka której nie jestem w stanie podjąć bo jest wysoko na drzewie i bez liny nie da się. Quote Link to comment
+Wiesia.K Posted August 1, 2013 Share Posted August 1, 2013 Chyba się do 3M wyprowadzę na sierpień żeby dotrwać do końca, bo na razie mam plan do 4 -ego Ja właśnie dzisiaj wyczyściłem mapę w mojej okolicy i nie mam czego szukać Została mi tylko 1 skrytka której nie jestem w stanie podjąć bo jest wysoko na drzewie i bez liny nie da się. No to umów się z Sadkiem i mach na północ! Quote Link to comment
+Spider Posted August 1, 2013 Share Posted August 1, 2013 Jak już to do Górzna mam bliżej A miesięczne wakacje by się przydały... Quote Link to comment
+ru.beus Posted August 2, 2013 Share Posted August 2, 2013 Podobnie jak kolega Spider - musiałbym się na miesieczny urlop udac, aby zadanie zrealizować... A na razie to 2 tygodnie w okolicy praktycznie wyczyszczonej z CUDZYCH keszy. Quote Link to comment
+XEUL Posted August 2, 2013 Share Posted August 2, 2013 Z Lisią_Kitą wyzwanie podjęliśmy i raczej do 28.08 nie będziemy mieć z nim problemu gorzej od 28.08 do końca miesiąca bo wypada nam to gdzieś w górach Serbii i Montenegro, i niestety w okolicach w których będziemy podjęcie będzie sporym wyzwaniem, ale na po tylu dniach na pewno nie odpuścimy. Dziś rano co prawda małe zaskoczenie bo jadąc do pracy zgarnęliśmy skrzynkę nr. 2/31, ale logowanie na aplikacji iOS'owej o 8.30 rano wrzuciło ją w czas Amerykański jako 1.08, na szczęście na kompie udało się zmienić datę. Następna jutro (kolegi ru.ubeus'a w okolicy trochę przez nas wyczyszczonej) i jedyna do której jutro możemy dojechać więc mam nadzieję ze jest :). Quote Link to comment
+Spider Posted August 2, 2013 Share Posted August 2, 2013 (edited) Powinni też dawać suweniry za zakładanie - byłoby ciekawiej Edited August 2, 2013 by Spider Quote Link to comment
+Wiesia.K Posted August 2, 2013 Share Posted August 2, 2013 Powinni też dawać suweniry za zakładanie - byłoby ciekawiej No to im zasugeruj...tylko...zakładac trudniej niż znajdywać. Na ogół. Dzis zdobyłam 4,5/1,5 Abdula! Quote Link to comment
+ochkarol Posted August 3, 2013 Share Posted August 3, 2013 Wczoraj przeserwisowalem trzy kesze i znalazlem w nich; Kasa jest, byl juz sex (Jaki byl taki byl, ale byl http://forums.Ground...dpost&p=5281476) i pelen sukces jest. Quote Link to comment
+soolash Posted August 17, 2013 Author Share Posted August 17, 2013 Cieszę się, że geoplumPL ładnie 1400 osiągnęła. Jutro kolejny Henkel nas czeka :-) dobrze schłodzony... Quote Link to comment
X2_Team Posted August 25, 2013 Share Posted August 25, 2013 A my się bardzo cieszymy, bo spędziliśmy weekend w towarzystwie pozytywnie zakręconych ludzi podczas górskiego eventu, nocnego szukania skrzynek oraz zdobywania Babiej Góry. Jutro co prawda nie będziemy w stanie ruszyć się z łóżka ale nie żałujemy ani jednej minuty tego weekendu. Było warto. Niniejszym dziękujemy Anielce, Kalido, Pelpolkowi, Lesiom oraz Elizie_Piotrowi_bez_Konrada za wspaniale spędzone chwile Koniecznie trzeba będzie to cyklicznie powtarzać Quote Link to comment
+Stryker Posted August 26, 2013 Share Posted August 26, 2013 (edited) a ja się cieszę za każdym razem jak znajdę za granicą polski wpisz w logbooku, nawet jeśli to "bliska zagranica". tym razem "padło" na wyżej wspominaną geoplumPL i wyżej wspominającego soolasha ;-) editka: literówka Edited August 26, 2013 by StrykerPL Quote Link to comment
+Murazor Posted August 26, 2013 Share Posted August 26, 2013 Uff, udało mi się przed wyjazdem do Pragi dochrapać brązowego pasa w BadeGeni-e. Quote Link to comment
+ru.beus Posted September 1, 2013 Share Posted September 1, 2013 Cieszy mnie, że coraz więcej nowych osób w Warszawie szuka keszy... Cieszy (?) mnie też, że dużą popularnością cieszy się seria W jak Warszawa, którą się opiekuję - ostatnio nie ma dnia, aby ktoś nie znalazł przynajmniej jednej skrytki z serii, a 'trzaskanie' całej serii oraz jednego bonusu nie należy do rzadkości... Quote Link to comment
toczygroszek Posted September 2, 2013 Share Posted September 2, 2013 Jestem bardzo zadowolony z wczorajszego grupowego wyjazdu w Beskid Śląski i Mały, który zaowocował znalezieniem kilku trudnych skrytek i uzupełnieniem matrixa o kolejnych kilka oczek. Quote Link to comment
+ru.beus Posted September 9, 2013 Share Posted September 9, 2013 (edited) W sobotę rano, podczas przedeventowego szwendania się po czeskiej Pradze z soolashem, stałem się posiadaczem (całkowicie za darmo ) nowiutkiego, nieaktyowawnego geocoina :-) [edit] uściśliłem geografię :-p Edited September 9, 2013 by ru.beus Quote Link to comment
hanysek81 Posted September 9, 2013 Share Posted September 9, 2013 W sobotę rano, podczas przedeventowego szwendania się po Pradze z soolashem, stałem się posiadaczem (całkowicie za darmo ) nowiutkiego, nieaktyowawnego geocoina :-) Chyba w sobotę będę w Warszawie - napisz co i jak trzeba zrobić by stać się posiadaczem takiego GeoCoina Quote Link to comment
+y_a_h_oo Posted September 9, 2013 Share Posted September 9, 2013 Chyba w sobotę będę w Warszawie - napisz co i jak trzeba zrobić by stać się posiadaczem takiego GeoCoina Mysle, ze w czwartek bedzie go mozna zobaczyc i nawet podotykac na spotkaniu na Ursynowie Ale watpie, aby Ci go Rubi przekazal w darze Quote Link to comment
+lowca Posted September 9, 2013 Share Posted September 9, 2013 Mysle, ze w czwartek bedzie go mozna zobaczyc i nawet podotykac na spotkaniu na Ursynowie Ale watpie, aby Ci go Rubi przekazal w darze Będzie można sprawdzić, czy ( i od jakiej kwoty) można Rubeusa skorumpować Quote Link to comment
X2_Team Posted September 11, 2013 Share Posted September 11, 2013 A my się cieszymy, bo udało się zdobyć diamentową odznakę za ilość typów skrzynek jednego dnia. Wyjazd do Pragi był owocny Quote Link to comment
+Spider Posted September 16, 2013 Share Posted September 16, 2013 Dzisiaj na GC jest już ponad 2,222,222 aktywnych skrytek Quote Link to comment
+rudzielec Posted September 24, 2013 Share Posted September 24, 2013 Muszę dorzucić trzy słowa - cieszę się jak gwizdek (oops,to cztery). Niesamowite uczucie jak ktoś znajduje Twoją skrzynkę, motywacja do założenia następnej idzie w górę jak diabli. Dopiero zaczynam i może mi to minie po którejś tam....eeee chyba nie. Quote Link to comment
+ru.beus Posted September 24, 2013 Share Posted September 24, 2013 Muszę dorzucić trzy słowa - cieszę się jak gwizdek (oops,to cztery). Niesamowite uczucie jak ktoś znajduje Twoją skrzynkę, motywacja do założenia następnej idzie w górę jak diabli. Dopiero zaczynam i może mi to minie po którejś tam....eeee chyba nie. Mija... po 30... Jak jest za dużo znalezień, człowiek kombinuje z jakimiś trudnymi/dziwnymi, by było się z czego cieszyć... a potem i te powszednieją :-) Quote Link to comment
+rudzielec Posted September 24, 2013 Share Posted September 24, 2013 (edited) Muszę dorzucić trzy słowa - cieszę się jak gwizdek (oops,to cztery). Niesamowite uczucie jak ktoś znajduje Twoją skrzynkę, motywacja do założenia następnej idzie w górę jak diabli. Dopiero zaczynam i może mi to minie po którejś tam....eeee chyba nie. Mija... po 30... Jak jest za dużo znalezień, człowiek kombinuje z jakimiś trudnymi/dziwnymi, by było się z czego cieszyć... a potem i te powszednieją :-) Podcięto mi skrzydła . Nie poddam się jednak tak łatwo Edited September 24, 2013 by rudzielec Quote Link to comment
+soolash Posted September 24, 2013 Author Share Posted September 24, 2013 Podcięto mi skrzydła . Nie poddam się jednak tak łatwo Głowa do góry! :-) Każdy pozytywny wpis bardzo cieszy i przynosi satysfakcję, niezależnie czy jest pierwszy czy tysięczny. Gdyby było inaczej, to nie warto byłoby czegokolwiek zakładać a jedynie zadowolić się braniem... Quote Link to comment
+rudzielec Posted September 24, 2013 Share Posted September 24, 2013 Podcięto mi skrzydła . Nie poddam się jednak tak łatwo Głowa do góry! :-) Każdy pozytywny wpis bardzo cieszy i przynosi satysfakcję, niezależnie czy jest pierwszy czy tysięczny. Gdyby było inaczej, to nie warto byłoby czegokolwiek zakładać a jedynie zadowolić się braniem... Święte słowa i tego się będę trzymać. Quote Link to comment
+abdul65 Posted September 24, 2013 Share Posted September 24, 2013 No to kolega ru.beus mógłby pracować jako motywator. Nie, nie , nie, nie słuchaj takich banialuków. Dawanie zawsze daje przyjemność i satysfakcję. Na przyszłość lepiej jednak nie wchodzić na forum..... Quote Link to comment
+Wiesia.K Posted September 24, 2013 Share Posted September 24, 2013 No to kolega ru.beus mógłby pracować jako motywator. Nie, nie , nie, nie słuchaj takich banialuków. Dawanie zawsze daje przyjemność i satysfakcję. E tam, to jak dialogi kotka Filemona z kocurem Bonifacym- jeden młody, pełen energii i ciekawy swiata, wiecznie nim zadziwiony, drugi, zblazowany i duża rezerwą... Ale biorąc pod uwage geo- dorobek Rubiego w dziedzinie zakładania , to Mu sie za bardzo nie dziwię, logi moga byc różne, pokrzpiajace lub dołujace, a najgorsze sa te,że trzeba cós tam naprawic , bo zginęło, albo wcieło, albo logbook pełen... Rudzielcu- działaj, bo ktos musi nam, " dziadkom" skrytki do zbioru szykować... Quote Link to comment
seba020 Posted September 25, 2013 Share Posted September 25, 2013 Muszę dorzucić trzy słowa - cieszę się jak gwizdek (oops,to cztery). Niesamowite uczucie jak ktoś znajduje Twoją skrzynkę, motywacja do założenia następnej idzie w górę jak diabli. Dopiero zaczynam i może mi to minie po którejś tam....eeee chyba nie. Podpowiem żeby się z kolejnym keszem nie śpieszyć, dopracowywać, każdy kolejny log traktować jako wskazówkę / podpowiedz co ulepszyć, poprawić. Ja na początku odwiedzałem kilka moich keszy co tydzień, obserwowałem co się dzieje z pojemnikiem logbookiem ( po kilka kilka(naście) wpisów w międzyczasie) próbowałem różnych "patentów" czy na wyjmowanie logbooka, mocowanie pojemnika, maskowanie, szczelność ... Zakładając kolejnego kesza, starałem się wykorzystywać to co się sprawdziło, czy też to co podpatrzyłem w innych keszach. Nie bój się też modyfikować już założonego kesza, wymienić pojemnik na lepiej się maskujący, szczelniejszy, czy dopisać coś w opisie, albo dodać ładne zdjęcie. Jeden kesz do którego zaglądasz regularnie, dbasz i dopracowujesz jest cenniejszy niż seria 5 czy 10 o które nie dbasz. Tak czy inaczej, działaj, jeśli masz czas i możliwości, bo to lepsze niż brak aktywności. To taka tam moja dygresja ... Powodzenia Quote Link to comment
+rudzielec Posted September 25, 2013 Share Posted September 25, 2013 Dzięki seba020 za rady, na pewno z nich skorzystam. Moim zamiarem jest stawianie na jakość, nie na ilość keszy. Mam kilka pomysłów, które wymagają przemyśleń, dlatego biorę się za dopracowywanie szczegółów . Quote Link to comment
+y_a_h_oo Posted September 25, 2013 Share Posted September 25, 2013 W temacie "radosci i sukcesy": Od dzis mam brazowy pas w badgenie! Tak jak kiedys napisal Toczy: w pewnym momencie zaczynasz stawiac sobie inne cele i wyzwania geocacherskie. Czego wszystkim zycze! Quote Link to comment
Joy-Division Posted October 12, 2013 Share Posted October 12, 2013 (edited) Kurde blaszka fajny ten serwis Geocaching Polska,chyba w końcu się przemogę i spróbuję załozyć skrzynkę także i w tym serwisie Edited October 12, 2013 by Joy-Division Quote Link to comment
+soolash Posted October 12, 2013 Author Share Posted October 12, 2013 (edited) Kurde blaszkachyba fajny ten serwis Geocaching Polska, chyba w końcu się przemogę i spróbuję załozyć skrzynkę także i w tym serwisie Nie jestem pewny, czy to wykonalne :-). Ale niewątpliwie fajny jest, najfajowiejszy :-) Edited October 12, 2013 by soolash Quote Link to comment
+soolash Posted October 15, 2013 Author Share Posted October 15, 2013 Wczoraj osiągnąłem poziom geocachingowego przedszkolaka - 5 lat w systemie geocaching.com, czego sobie bardzo gratuluję i życzę innym, by w zdrowiu bawili się w tą grę, czerpiąc z niej satysfakcję i radość. Quote Link to comment
toczygroszek Posted October 15, 2013 Share Posted October 15, 2013 Wczoraj osiągnąłem poziom geocachingowego przedszkolaka - 5 lat w systemie geocaching.com, czego sobie bardzo gratuluję i życzę innym, by w zdrowiu bawili się w tą grę, czerpiąc z niej satysfakcję i radość. Z tego co widzę, to wyszedłeś także na prowadzenie i jesteś szczęśliwym posiadaczem czarnego pasa z jedną belką: gratuluję! Quote Link to comment
nemrodek Posted October 15, 2013 Share Posted October 15, 2013 z okazji 2000 znalezionych skrytek, moja zasłużona Vista C, która służyła mi od samego początku mojej przygody z geocachingiem, poszła na emeryturę. A dziś kurier przyniósł 62sc :-) Quote Link to comment
+soolash Posted October 15, 2013 Author Share Posted October 15, 2013 Z tego co widzę, to wyszedłeś także na prowadzenie i jesteś szczęśliwym posiadaczem czarnego pasa z jedną belką: gratuluję! A z tego zupełnie nie zdawałem sobie sprawy... W takim razie jestem takim przedszkolakiem-starszakiem :-) Dzięki. Quote Link to comment
+dadoskawina Posted October 15, 2013 Share Posted October 15, 2013 Wczoraj osiągnąłem poziom geocachingowego przedszkolaka - 5 lat w systemie geocaching.com, czego sobie bardzo gratuluję i życzę innym, by w zdrowiu bawili się w tą grę, czerpiąc z niej satysfakcję i radość. Z tego co widzę, to wyszedłeś także na prowadzenie i jesteś szczęśliwym posiadaczem czarnego pasa z jedną belką: gratuluję! Nawiązując do tematu, jak się nazywają pasy powyżej czarnego? Nawiązując ponownie, właśnie zauważyłem, że mój niebieski zmienił już kolor na brązowy. Quote Link to comment
+Murazor Posted October 15, 2013 Share Posted October 15, 2013 Nawiązując do tematu, jak się nazywają pasy powyżej czarnego? Czarne (z belkami) - mistrzowskie Powyżej - arcymistrzowskie: czarno-brązowy, czarno-srebrny i czarno-złoty. Quote Link to comment
toczygroszek Posted October 15, 2013 Share Posted October 15, 2013 Nawiązując ponownie, właśnie zauważyłem, że mój niebieski zmienił już kolor na brązowy. Może czas go uprać? Quote Link to comment
+lowca Posted October 15, 2013 Share Posted October 15, 2013 A nadal macie tyle samo radości co przy piatej i dwudziestej znalezionej skrzynce? Quote Link to comment
+Murazor Posted October 15, 2013 Share Posted October 15, 2013 Ty mi, Łowco, nie wspominaj mojej piątej!... Quote Link to comment
+abdul65 Posted October 15, 2013 Share Posted October 15, 2013 a ja się chcę pochwalić, że będzie edycja 2013 Światowego Dnia Toalet - pudełko, z którego jestem zadowolony już jest.... Quote Link to comment
+dadoskawina Posted October 16, 2013 Share Posted October 16, 2013 Nawiązując ponownie, właśnie zauważyłem, że mój niebieski zmienił już kolor na brązowy. Może czas go uprać? Pewnie, jasne, że wypiorę... Po wypraniu będzie czarny. Quote Link to comment
Recommended Posts