+wantsky Posted September 26, 2014 Share Posted September 26, 2014 Ile dni trwa szkolenie? "Czas szkolenia - 5-6 godzin" napisane Quote Link to comment
Cae Guen Posted September 26, 2014 Share Posted September 26, 2014 Wiesia.K, faktycznie... dzięki za info Będę wiedziała gdzie szukać gdy w takim razie niebawem i ten zostanie przeniesiony xD ^^ Ogromna szkoda, bo ten post zginie w masie innych nietemetycznych postów... GeoLog81, ja na pewno będę chciała zrobić ten kurs jak tylko się znajdą chętni. Do maja szmat czasu, geowariatów przybywa, myślę, że spokojnie możesz wtedy powtórzyć ogłoszenie i ktoś się na pewno zainteresuje. Poza tym, jest możliwość zapisania się na szkolenie indywidualne, wtedy nie musiał byś być uzależniony od innych. Quote Link to comment
+marmarola Posted November 27, 2014 Share Posted November 27, 2014 (edited) Podbiję temat postem o TB. Właśnie przywiozłem z Kanady buga który od roku buszował za oceanem. Sęk w tym że dziś logując znalezisko dotczytałem że życzeniem właściciela jest aby TB trafił do Gloucestershire, UK przed świętami 2014 Jest szansa aby przy całym tym bajzlu ze znikającymi bugami, chociaż jeden wykonał wyznaczone zadanie. Pytanie czy jest ktoś kto jest w stanie zrzucić buga w miejscówce jak powyżej i w wyznaczonym terminie. (Mogę podesłać pocztą gdziekolwiek.) link do TB My link Edited November 27, 2014 by marmarola Quote Link to comment
GeoKeszer Posted January 10, 2015 Share Posted January 10, 2015 Szukamy chętnych do współpracy lub pomocy przy nowym portalu promocji Geocaching.pl geocaching.com Więcej proszę pisać na PW Quote Link to comment
snail CZ Posted January 21, 2015 Share Posted January 21, 2015 Hi, I prepared short (cca. 300 words) listing of earthcache in English and I am looking for someone who could translate for me to Polish, as new rules require. Thanks for offers. Best, snail cz (Jakub) Quote Link to comment
+VladMordock Posted January 21, 2015 Share Posted January 21, 2015 No problem - I've sent you my email via PM. Quote Link to comment
hanysek81 Posted March 21, 2015 Share Posted March 21, 2015 U sąsiadów spotkałem się ze skrytkami w rejonach szpitali (i nie tylko), które były zakładane z radości po urodzeniu dziecka :] Jak to wygląda u nas, bo raczej czegoś takiego nie zauważyłem. Przykład: http://coord.info/GC3B3RZ Macie konkretne przykłady u nas lub za granicą (nie CZ/SK)? Quote Link to comment
+wantsky Posted March 21, 2015 Share Posted March 21, 2015 U sąsiadów spotkałem się ze skrytkami w rejonach szpitali (i nie tylko), które były zakładane z radości po urodzeniu dziecka :] Jak to wygląda u nas, bo raczej czegoś takiego nie zauważyłem. Przykład: http://coord.info/GC3B3RZ Macie konkretne przykłady u nas lub za granicą (nie CZ/SK)? Była taka, ale już nima. http://www.geocaching.com/geocache/GC44101_its-a-boy Quote Link to comment
+grzesztof Posted March 21, 2015 Share Posted March 21, 2015 Ja tam nieskromnie założyłem skrytkę w pobliżu szpitala w którym sam się urodziłem http://www.geocaching.com/geocache/GC4W283_schron-czy-szpital Quote Link to comment
zoltar.bielsko Posted March 23, 2015 Share Posted March 23, 2015 Witam serdecznie. Szukam kogoś z Bielska Białej lub okolicy zajmującego się geocachingiem. Jest tu ktoś taki? Quote Link to comment
+Art_Bi Posted March 23, 2015 Share Posted March 23, 2015 Witam serdecznie. Szukam kogoś z Bielska Białej lub okolicy zajmującego się geocachingiem. Jest tu ktoś taki? Jam jest z BB. Quote Link to comment
Bartek B Posted March 23, 2015 Share Posted March 23, 2015 Witam serdecznie. Szukam kogoś z Bielska Białej lub okolicy zajmującego się geocachingiem. Jest tu ktoś taki? Również jestem z Bielska Quote Link to comment
zoltar.bielsko Posted March 24, 2015 Share Posted March 24, 2015 No to super, potrzebuje pomocy przy zakładaniu skrzynki i mam parę pytań. Jeśli to możliwe to proszę o kontakt : 791 121 530 Quote Link to comment
+Art_Bi Posted March 24, 2015 Share Posted March 24, 2015 ... potrzebuje pomocy przy zakładaniu skrzynki i mam parę pytań... Moja rada na tą chwilę jest taka: zabawę w geocaching rozpoczyna się od szukania skrzynek, a nie zakładania. Znajdź co najmniej kilkanaście, zapoznasz się ze sposobami ukrywania, maskowania, z rodzajami pojemników i logbooków, itd., itp. Z taką wiedzą, zdobytą w terenie, na pewno będzie Ci łatwiej założyć swojego kesza. Quote Link to comment
Bartek B Posted March 24, 2015 Share Posted March 24, 2015 No to super, potrzebuje pomocy przy zakładaniu skrzynki i mam parę pytań. Jeśli to możliwe to proszę o kontakt : 791 121 530 Wysłałem do Ciebie sms, jak coś możesz pisać też przez prywatną wiadomość na gc. Quote Link to comment
+lowca Posted March 24, 2015 Share Posted March 24, 2015 Znajdź co najmniej kilkanaście, zapoznasz się ze sposobami ukrywania, maskowania, z rodzajami pojemników i logbooków, itd., itp. Kilkadziesiąt. Albo z setkę. Różnych, w różnych miejscach, w miastach i w terenie. Quote Link to comment
+GeoLog81 Posted March 24, 2015 Share Posted March 24, 2015 Kilkadziesiąt. Albo z setkę. Różnych, w różnych miejscach, w miastach i w terenie. Święte słowa. Ja bym jeszcze dodał, różnych rozmiarów, typów i poziomu trudności i terenu, żeby mieć ogólny ogląd sytuacji. Quote Link to comment
AnimatorGeocaching Posted March 28, 2015 Share Posted March 28, 2015 Poszukujemy chętne osoby do pomocy przy lokalnym portalu geocaching. Zainteresowane osoby prosimy o kontakt: Tutaj staramy się coś tworzyć e-mail: geocachinglegnica@gmail.com Quote Link to comment
Umgebindehaus Posted March 29, 2015 Share Posted March 29, 2015 Witam serdecznie. Szukam kogoś z Leśnej,Lubania ,Świeradowa lub okolicy zajmującego się geocachingiem. Jest tu ktoś taki? Mam pewien pomysl na zorganizowanie mini eventu z zakladaniem nowych keszy ale nie mam dosiadczenia. Pozdrawiam Marek Quote Link to comment
+QVIXOTE Posted March 29, 2015 Share Posted March 29, 2015 Jestem z okolic, napisz na prv coś więcej. Quote Link to comment
Wawryczka Posted March 30, 2015 Share Posted March 30, 2015 Poszukuję kilku osób zainteresowanych geocachingiem z okolic Wołczyna (pow. kluczborski, woj. opolskie). Jest możliwość pozyskania dofinansowania na promocję geocachingu (m.in. warsztaty, zakładanie keszy w okolicy) w ramach projektu "Kierunek FIO". Szukam osób, które poświęciłyby swój czas i pomogły mi w realizacji. Quote Link to comment
Plezik Posted March 30, 2015 Share Posted March 30, 2015 Witam Ostatnio wiele osób myli mnie i pisze do mnie w sprawie GeocachingLegnica.pl, tak więc wyjaśnienie. http://geocachinglegnica.pl/ - Jestem pomysłodawcą i strona jest moja. Konta o nazwie GeiocachingLegnica.pl i GeoKeszer między innymi na geocaching.com i innych portalach nie są moje, lecz osoby z którą tworze forum i grupę. Osoba opisana powyżej jest odpowiedzialna za stronę techniczną forum i jej promocję. Plezik jest tylko jeden i jeśli coś będę pisać to tylko z tego profilu i pod swoim nickiem, a posty i niektóre opisane rzeczy przez kolegę usunąć będę zmuszony iż stawia mnie to w złym świetle. pozdrawiam Quote Link to comment
+Verenne Posted March 30, 2015 Share Posted March 30, 2015 Witam serdecznie. Szukam kogoś z Leśnej,Lubania ,Świeradowa lub okolicy zajmującego się geocachingiem. Jest tu ktoś taki? Mam pewien pomysl na zorganizowanie mini eventu z zakladaniem nowych keszy ale nie mam dosiadczenia. Pozdrawiam Marek Chyba łatwo znaleźć osoby, które szukają i zakładają kesze w okolicy... Napisz więcej, o co kaman, może akurat będe zainteresowana. Quote Link to comment
Plezik Posted April 12, 2015 Share Posted April 12, 2015 Zalegają u mnie 2 TB i jeden Geocoin ktoś chętny puścić je dalej ? Ja z Legnicy Quote Link to comment
+lechoo_hsf Posted April 12, 2015 Share Posted April 12, 2015 Czy jest jakaś dostępna statystyka travelbugów? Np który jest najstarszy, albo który ma największy przebieg? Na project gc nie widzę Quote Link to comment
+Wiesia.K Posted April 12, 2015 Share Posted April 12, 2015 Zalegają u mnie 2 TB i jeden Geocoin ktoś chętny puścić je dalej ? Ja z Legnicy Daj komus na jakims evencie, duzo ich osttanio... Quote Link to comment
+dadoskawina Posted April 13, 2015 Share Posted April 13, 2015 Zalegają u mnie 2 TB i jeden Geocoin ktoś chętny puścić je dalej ? Ja z Legnicy Najprostszym rozwiązaniem jest pójść do najbliższej skrytki o odpowiednim rozmiarze. I po prostu te TB tam włożyć. Quote Link to comment
Kwiatuszek&Kopytko Posted April 14, 2015 Share Posted April 14, 2015 Prośba do geokeszerów warszawskich: Gdyby ktoś zauważył w jakimś warszawskim keszu szklaną kulkę to proszę o wiadomość, gdzie jest - moje dziecko jest szczególnie ucieszone ze znalezienia Taaakiego Skarrrbu, a szukamy zawsze razem :-) Podkreślam, że zawsze wkładamy coś na wymianę :-) Pozdrawiam Quote Link to comment
+GeoLog81 Posted April 14, 2015 Share Posted April 14, 2015 Gdyby ktoś zauważył w jakimś warszawskim keszu szklaną kulkę to proszę o wiadomość, gdzie Ja do swoich powrzucałem po kilka sztuk przy ostatnim serwisie. Tylko wszystkie w tym samym kolorze Quote Link to comment
+hiuppo Posted April 14, 2015 Share Posted April 14, 2015 Prośba do geokeszerów warszawskich: Gdyby ktoś zauważył w jakimś warszawskim keszu szklaną kulkę to proszę o wiadomość, gdzie jest - moje dziecko jest szczególnie ucieszone ze znalezienia Taaakiego Skarrrbu, a szukamy zawsze razem :-) Podkreślam, że zawsze wkładamy coś na wymianę :-) Pozdrawiam Pomyślę nad zasileniem swoich keszy o kulki. Ostatnio widziałem spory wybór w jakimś sklepie (chyba Toy'R'Us), ale nie miałem czasu się zagłebiać w temat. Quote Link to comment
+ru.beus Posted April 14, 2015 Share Posted April 14, 2015 Prośba do geokeszerów warszawskich: Gdyby ktoś zauważył w jakimś warszawskim keszu szklaną kulkę to proszę o wiadomość, gdzie jest - moje dziecko jest szczególnie ucieszone ze znalezienia Taaakiego Skarrrbu, a szukamy zawsze razem :-) Podkreślam, że zawsze wkładamy coś na wymianę :-) Pozdrawiam Oj.. mi się zapas kulkulek skończył. Teraz jak pamiętam to dorzucam szklane kamyki... Quote Link to comment
Hashu Posted May 25, 2015 Share Posted May 25, 2015 Potrzebuje kupić konto Premium a nie mam karty debetowej i kredytowej. Może ktoś pomoże mi to zamówić, bądź sam kupi a ja prześle pieniądze. Proszę o pomoc i kontakt na priv lub email: adriankch@interia.pl Quote Link to comment
+dadoskawina Posted May 25, 2015 Share Posted May 25, 2015 Potrzebuje kupić konto Premium a nie mam karty debetowej i kredytowej. Może ktoś pomoże mi to zamówić, bądź sam kupi a ja prześle pieniądze. Proszę o pomoc i kontakt na priv lub email: adriankch@interia.pl Można płacić przez PayPal i nie potrzeba do tego żadnej karty. Jak nie masz jeszcze aktywnego konta PayPal, to jego weryfikacja może potrwać nawet kilka dni, ale potem opłacanie premium jest wygodne i natychmiastowe. Quote Link to comment
+hiuppo Posted May 25, 2015 Share Posted May 25, 2015 Ok ja mam pytanie z innej beczki. Myślę o keszu na grodzisku, które jest jakby nie patrzeć stanowiskiem archeologicznym, czyli podlega jakiejś formie ochrony. Jak wygląda sprawa lokalizacji tam kesza? Jakieś specjalne wymogi? Quote Link to comment
Bartek B Posted May 25, 2015 Share Posted May 25, 2015 Ok ja mam pytanie z innej beczki. Myślę o keszu na grodzisku, które jest jakby nie patrzeć stanowiskiem archeologicznym, czyli podlega jakiejś formie ochrony. Jak wygląda sprawa lokalizacji tam kesza? Jakieś specjalne wymogi? Znalazłem już dwa cache, które były ukryte właśnie na grodziskach, więc raczej chyba to nie jest problem. Grodzisko to z reguły już tylko wały ziemne, więc jedna skrytka raczej krzywdy im nie poczyni, zwłaszcza jeśli bd np. w pobliżu już istniejącej ścieżki. [] Quote Link to comment
+iggyPL Posted June 7, 2015 Share Posted June 7, 2015 Mam wielką prośbę osobistą i w imieniu geospołeczności do twórców serii GCPL w Warszawie. Dałoby radę naprawić geocheckery? Przy większości keszy w tej serii nie działają, co straszliwie frustruje i wiąże się z koniecznością niepewnych wędrówek w terenie. Da się? I. Quote Link to comment
+ru.beus Posted June 8, 2015 Share Posted June 8, 2015 Mam wielką prośbę osobistą i w imieniu geospołeczności do twórców serii GCPL w Warszawie. Dałoby radę naprawić geocheckery? Przy większości keszy w tej serii nie działają, co straszliwie frustruje i wiąże się z koniecznością niepewnych wędrówek w terenie. Da się? I. Napisałem na priv do autorów. Quote Link to comment
+GeoLog81 Posted June 11, 2015 Share Posted June 11, 2015 Czy istnieją jakieś ograniczenia odn. wypełnienia pola 'data ukrycia'? (oprócz poprawności daty) Czy też mogę je wykorzystywać wg. uznania np. do kodowania wskazówek do współrzędnych w zagadkach? Quote Link to comment
+Murazor Posted June 11, 2015 Share Posted June 11, 2015 Czy istnieją jakieś ograniczenia odn. wypełnienia pola 'data ukrycia'? (oprócz poprawności daty) Czy też mogę je wykorzystywać wg. uznania np. do kodowania wskazówek do współrzędnych w zagadkach? Z tego, co mi wiadomo, Centrala wymaga daty jeśli nie prawdziwej, to przynajmniej prawdopodobnej. Zdarzały się przypadki zawieszania kesza do czasu zmiany daty na prawidłową (na przykład dla kesza z roku 2014 mającego ustawioną datę z roku 2010). Quote Link to comment
+GeoLog81 Posted June 11, 2015 Share Posted June 11, 2015 Z tego, co mi wiadomo, Centrala wymaga daty jeśli nie prawdziwej, to przynajmniej prawdopodobnej. Zdarzały się przypadki zawieszania kesza do czasu zmiany daty na prawidłową (na przykład dla kesza z roku 2014 mającego ustawioną datę z roku 2010). Czyli raczej nie mogę ustawić daty na 1410 rok aby szukający zgadł hasło 'Grundwald' No cóż, pozostaną bardziej konwencjonalne rozwiązania i pogodzenie się z komentarzami typu 'już 3 razy na świecie była taka zagadka, to zwykły plagiat' Quote Link to comment
+Stryker Posted June 12, 2015 Share Posted June 12, 2015 Liczby można poukrywać na wieeeeele sposobów ;-) Datę, rozmiar i poziomy trudności zostawmy na informacje, do których te "pola" zostały stworzone. Quote Link to comment
+hiuppo Posted June 24, 2015 Share Posted June 24, 2015 Przeglądam często oferty w sieci i często widzę TB wystawione na stronie razem z ich kodami. Czy logowanie ich jest zgodne z regulaminem? Quote Link to comment
+dadoskawina Posted June 24, 2015 Share Posted June 24, 2015 Przeglądam często oferty w sieci i często widzę TB wystawione na stronie razem z ich kodami. Czy logowanie ich jest zgodne z regulaminem? Generalnie regulamin wiele na ten temat nie mówi. Natomiast, jeśli chodzi o dobre obyczaje, to zależy. Jeżeli właściciel udostępnia publicznie kod swojego TB, to tak, możesz śmiało logować. Właśnie w tym celu kod został udostępniony. Ale, jeżeli ktoś udostępnia kod nie swojego TB, to nie loguj, raczej zwróć uwagę udostępniającemu, że tak czynić nie powinien. Nie pamiętam gdzie, ale Plomba się niedawno żalił, że numer jego TB jest (bez jego zgody) widoczny w opisach różnych aukcji internetowych. Quote Link to comment
+hiuppo Posted June 24, 2015 Share Posted June 24, 2015 Czyli wynika z tego, że te ze strony Groundspeaka są ok... Tudzież innych sprzedawców. Quote Link to comment
KrystianT Posted June 24, 2015 Share Posted June 24, 2015 Ja zawsze myślałem, że loguje się znalezienie/spotkanie TB, a nie jego kodu... Jeżeli się mylę to możnaby zrobić sobie "generator" kodów (to w końcu skończona liczba kombinacji) i logować wszystko jak leci... Quote Link to comment
+hiuppo Posted June 24, 2015 Share Posted June 24, 2015 Ja zawsze myślałem, że loguje się znalezienie/spotkanie TB, a nie jego kodu... Jeżeli się mylę to możnaby zrobić sobie "generator" kodów (to w końcu skończona liczba kombinacji) i logować wszystko jak leci... Też tak mysłałem. Tak samo jak naiwnie myślałem że znajdywanie multi i zagadek polega na rozwiązywaniu zagadek Ale to nie ten temat Quote Link to comment
+atreidespl Posted July 7, 2015 Share Posted July 7, 2015 Wlasnie dostalem ulotke reklamujaca impreze Port Literacki w Kolobrzegu. Jest powiazana z nia zabawa geokeszerska Geocaching poetycki. Ulotka kieruje na geocaching.pl, a tam pustka. Ktos ma jakies informacje? Szczegoly? Rozumiem ze bedzie seria nowych keszy? Z gory dzieki za odpowiedzi. AtreidesPL Quote Link to comment
+wantsky Posted July 7, 2015 Share Posted July 7, 2015 Na stronie www.geocaching.pl wybierz zakładkę „skrytki” i wpisz lokalizację „Kołobrzeg”. Sprawdź, gdzie znajdują się skrytki z poetyckimi zadaniami i włącz się do zabawy! Na tych, którzy poprawnie wykonają wszystkie zadania i zgłoszą się z odpowiedziami do Miasteczka literackiego, czekają nagrody książkowe. Ja to rozumiem tak, że musisz pytać organizatorów. Quote Link to comment
+atreidespl Posted July 7, 2015 Share Posted July 7, 2015 Na stronie www.geocaching.pl wybierz zakładkę „skrytki” i wpisz lokalizację „Kołobrzeg”. Sprawdź, gdzie znajdują się skrytki z poetyckimi zadaniami i włącz się do zabawy! Na tych, którzy poprawnie wykonają wszystkie zadania i zgłoszą się z odpowiedziami do Miasteczka literackiego, czekają nagrody książkowe. Ja to rozumiem tak, że musisz pytać organizatorów. Karol, No tak,ale ani eventu, ani danych keszera/keszerów - organizatorów. Generalnie proznia. Nikt nic nie wie :-) Quote Link to comment
+wantsky Posted July 7, 2015 Share Posted July 7, 2015 (edited) Na stronie www.geocaching.pl wybierz zakładkę „skrytki” i wpisz lokalizację „Kołobrzeg”. Sprawdź, gdzie znajdują się skrytki z poetyckimi zadaniami i włącz się do zabawy! Na tych, którzy poprawnie wykonają wszystkie zadania i zgłoszą się z odpowiedziami do Miasteczka literackiego, czekają nagrody książkowe. Ja to rozumiem tak, że musisz pytać organizatorów. Karol, No tak,ale ani eventu, ani danych keszera/keszerów - organizatorów. Generalnie proznia. Nikt nic nie wie :-) I tak się zastanawiam czy wie ktokolwiek Może założyciel tych keszy będzie coś wiedział? edit: założyciel keszy pewnie będzie wiedział, ale najpierw trzeba wiedzieć kto to jest więc zostaje tylko kontakt z Portem Literackim Edited July 7, 2015 by wantsky Quote Link to comment
Recommended Posts