Jump to content

geocaching.pl

Spider

Recommended Posts

Posted

Od kilku dni mam problem z wygenerowaniem logbooka na geocaching.pl.

Konkretnie: w liście moich skrytek po kliknięciu ikonki z prawej 'generuj logbook' przenosi do wyboru rozmiaru, kolorowy itp. Klikam generuj i otwiera się pusta strona.

Ktoś mi chociaż powie, czy to tylko u mnie czy ogólnie...?

Posted

Od kilku dni mam problem z wygenerowaniem logbooka na geocaching.pl.

Konkretnie: w liście moich skrytek po kliknięciu ikonki z prawej 'generuj logbook' przenosi do wyboru rozmiaru, kolorowy itp. Klikam generuj i otwiera się pusta strona.

Ktoś mi chociaż powie, czy to tylko u mnie czy ogólnie...?

Problem występuje już jakiś czas, ja korzystam z plików do pobrania na geocaching.pl, drukuję i ręcznie wypełniam.

Posted

Pytanie rozwojowe - czy byłaby szansa aby w warstwach tematycznych pojawił się podział administracyjny na powiaty ?

Bez petycji nie ma szans...

Ile podpisów mam zebrać :)

Posted

Pytanie rozwojowe - czy byłaby szansa aby w warstwach tematycznych pojawił się podział administracyjny na powiaty ?

Bez petycji nie ma szans...

Ile podpisów mam zebrać :)

Zablokuj wszystkie swoje skrytki z odpowiednim logiem i Spider się zastanowi.

Posted

Witam

mam mały problem ze stroną geocaching Polska a mianowicie wczoraj założyłem konto na niej i chciałem zobaczyć jak ogólnie wyglądają statystyki i tu pojawia się problem gdy klikam na statystyki pokazuje mi że "Nie znaleziono użytkownika o podanym identyfikatorze" nie wiem o co z tym chodzi i czy ktoś mógłby mi z tym pomóc

Posted

Witam

mam mały problem ze stroną geocaching Polska a mianowicie wczoraj założyłem konto na niej i chciałem zobaczyć jak ogólnie wyglądają statystyki i tu pojawia się problem gdy klikam na statystyki pokazuje mi że "Nie znaleziono użytkownika o podanym identyfikatorze" nie wiem o co z tym chodzi i czy ktoś mógłby mi z tym pomóc

A konta na geocaching.com i pl zostały ze sobą powiązane?

Posted

Witam!

Ciekawi mnie czy tylko ja mam taki problem, czy ktoś z Was również to zaobserwował: część skrzynek zalogowanych jako znalezione, nie jest zliczana w systemie geocaching.pl i nie wyświetla się na mapie oznaczone jako znalezione. Na geocaching.com wszytko jest OK. Jako że staram się zdobyć odznakę PTTK jest to dla mnie dosyć istotne :)

Pozdrawiam!

Posted

Dotyczy to keszy z Polski. Np. wpisałem znalezienie dwóch skrzynek jedna po drugiej odległe o kilkaset metrów od siebie. Jedno znalezienie zarejestrowane w geocaching.pl a drugie już nie. Na mapie geocaching.com wyświetla jak należy.

Posted

Brawo - dobry kierunek :) Zmiany poszly we wlasciwa strone, a widac ze troche pracy to Cie kosztowalo (i moze jeszcze kogos, nie wiem czy sam to implementowales). Co prawda czasem jest za malo czytelnie (np na stronach projektow - za szerokie tabele na duzych monitorach + nowe ikonki do keszy nie do konca pasuja), ale tak czy tak jest niezle. Wyglad SG podoba sie nam najbardziej ;) Ruch z oauth w dobra strone, tylko mam wrazenie ze przez to stracilismy mozliwosc edycji projektow. Ogolnie - szacun :grin:

Posted (edited)

przy premium trzymały mnie w zasadzie tylko powiadomienia o nowych keszach, a skoro teraz wystarczy zaznaczyć notyfikacje przy domowych kordach, to 30 dolców w kieszeni.

na ekranie 10,1 cala na netbooku, strona GCPL wygląda tak: http://pokazywarka.pl/ftxygr/

Edited by vvupe
Posted

Wczoraj się zachwycałem nad nowymi funkcjonalnościami. W szczególności za wyjątkowo użyteczną uznaję listę własnych skrytek, gdzie oddzielone są skrytki aktywne od już zarchiwizowanych.

Dziś wszedłem na mapę i w tym obszarze lekkie rozczarowanie. Dlaczego została ona upodobniona do (tak przecież krytykowanej) mapy z geocaching.com? Odnoszę też wrażenie, że muli tak samo jak ta na .com. Poprzednia wersja działała zauważalnie szybciej. Istotną wadą jest też niezwijalne menu boczne i główne, co istotnie zmniejszyło efektywny rozmiar mapy.

Posted

Witam,

Czy z nowym layout'em strony coś się porobiło?

Nie mogę się przejść autoryzacji, po naciśnięciu przycisku Allow Access nic się nie dzieje.

Jeszcze rano, jak logowałem się z pracy to wszystko działało.

Dodatkowo nie działa strona wyszukiwania keszy. Pokazuje niby że Liczba rekordów: np. 100, ale kesze się nie wyświetlają.

Przeglądarki: Firefox, Opera (chrome), system:Windows 7.

Posted

Po ostatnich zmianach po wybraniu na mapie opcji z okręgami pokazującymi miejsca potencjalnie niemożliwe do umieszczenia skrytki, ikonki keszy znikają i pozostaje goła mapa. :(

Posted (edited)

Po ostatnich zmianach po wybraniu na mapie opcji z okręgami pokazującymi miejsca potencjalnie niemożliwe do umieszczenia skrytki, ikonki keszy znikają i pozostaje goła mapa. :(

Już poprawione :)

Dziś wszedłem na mapę i w tym obszarze lekkie rozczarowanie. Dlaczego została ona upodobniona do (tak przecież krytykowanej) mapy z geocaching.com? Odnoszę też wrażenie, że muli tak samo jak ta na .com. Poprzednia wersja działała zauważalnie szybciej. Istotną wadą jest też niezwijalne menu boczne i główne, co istotnie zmniejszyło efektywny rozmiar mapy.

Mapa muli bo nie nakarmiłeś chomików ;)

A tak na serio to zmieniłem Google Maps Api na Leaflet. Niestety moim zdaniem Leaflet jest wolniejszy w przypadku dużej liczby markerów. Ale za to ma inne zalety, które już niedługo zostaną wykorzystane na stronie.

Edited by Spider
Posted (edited)

Wow! wygląda to fajnie, a nawet bardzo fajnie!

Tylko jeden zonk: Jak w nowej wersji serwisu ustawić koordynaty domowe? Czy wymagany jest określony format współrzędnych? jak chcę wklepać w układzie XX°YY.ZZZ to wycina znak stopni, a jak wpisuję w formacie XX YY.ZZZ to nie da się wstawić spacji i w obydwu przypadkach przy probie zapisu zmian wyskakuje komunikat o błędzie: "podane współrzędne leżą poza granicami Polski"

Edit: jednak ważny jest format współrzędnych, już sobie poradziłem.

Edited by Gothrukk
Posted

Czyli jeśli przykładowo współrzędne byłyby takie:

N 53° 13.794′ E 17° 43.526′

to wprowadziłbyś:

N 53.13794 oraz E 17.43526 ??

U mnie tak nie działa poprawnie tzn kordy są walnięte o jakieś 20 km na mapie (sprawdzam z poziomu profilu odpalając Mapa przy kordach - jak rozumiem środek mapy powinien wskazywać te kordy, a tak nie jest niestety.

Posted (edited)

to wprowadziłbyś:

N 53.13794 oraz E 17.43526 ??

Nie, w pierwszym przykładzie 13.794' to minuty, czyli sześćdziesiąte części stopnia. W drugim przypadku ułamek jest w systemie dziesiętnym... Podobnie jak na zegarze 15 min to 0,25 h a nie 0,15 :)

Czyli 53° 13.794′ to 53+(13,794/60)=53,2299

Edited by KrystianT
Posted

Najprostsze rozwiązanie:

1. https://www.google.pl/maps/

2. wklej powyższe współrzędne

3. Po lewej stronie będziesz miał:

53°13'47.6"N 17°43'31.6"E

53.229900, 17.725433

te drugie współrzędne to format dziesiętny

Posted

Dziękuje za obydwie odpowiedzi. Pierwsza ładnie opisuje sposób kalkulacji tych współrzędnych w oparciu o alternatywne, a druga podaje najszybszy sposób ich uzyskania :) Wyliczone kordy w punkt.

Posted

Generalnie nowa wersja strony mi się podoba.

Chociaż na Windows Phonie (Lumia) wyświetla mi się mocno tak sobie.

Ale jedna funkcjonalność nie działa.

Moje statystyki \ Znalezienia wg województwa/powiatu.

W poprzedniej wersji otrzymywałem listę keszy znalezionych w danym regionie.

Teraz jest to... pusta strona ;-)

Pozdrawiam,

A.

Posted

Przed zmianami, w statystykach województwa lub powiatu wyświetlała się lista "top 10" (zakładających, odnajdujących, znalezień na skrytkach), była też możliwośc kliknięcia w przycisk rozszerzający tą listę i wyświetlenia pełnego zestawienia dla wybranej statystyki i wybranego regionu. Teraz przycisku pozwalającego wyświetlić więcej niż "top 10" nie widzę. Nie ma już tej możliwości czy źle szukam?

Posted

Dwie sprawy:

1. Po zminimalizowaniu paska ustawień, mapa jest obrazkiem. Fragment mapy pod zwijanym menu, jest nieaktywna. Co widać nawet po samym kursorze. (Chrome, Win7)

2. Czy nie działa wam formularz kontaktowy? Wysłałem 2 wiadomości i na żadną nie otrzymałem odpowiedzi.

Posted

Do mapy dodano możliwość filtrowania po właścicielu skrytki:

aaaa.png

Instrukcja:

1. zaznaczony checkbox - wyświetla skrytki tylko wybranych użytkowników

2. odznaczony checkbox - ukrywa skrytki wybranych użytkowników

Posted

A ja mam zapytanie o dwie sprawy dot. strony gc.pl:

1. PROJEKTY - kiedyś administratorzy poszczególnego Projektu mogli sami dodawać nowe skrytki do traila. Teraz ta funkcja nie działa. Czy jest w planach jej "działanie" czy trzeba pisac maila w tej sprawie o dodanie nowej skrytki do jakiegos projektu?

2. ODZNAKA PTTK - w jaki sposób teraz można złożyć wniosek o odznakę? nie mogę znależć opcji

K-6

Posted

1. PROJEKTY - kiedyś administratorzy poszczególnego Projektu mogli sami dodawać nowe skrytki do traila. Teraz ta funkcja nie działa. Czy jest w planach jej "działanie" czy trzeba pisac maila w tej sprawie o dodanie nowej skrytki do jakiegos projektu?

Niestety brak mocy przerobowej. Aby przyśpieszyć implementację, możesz skorzystać z przycisku w prawym górnym rogu strony.

2. ODZNAKA PTTK - w jaki sposób teraz można złożyć wniosek o odznakę? nie mogę znależć opcji

Tak samo jak wcześniej - w profilu: https://www.geocaching.pl/profile.php

Posted

Niestety brak mocy przerobowej. Aby przyśpieszyć implementację, możesz skorzystać z przycisku w prawym górnym rogu strony.

Dzięki za info dot. PTTK. A jeżeli chodzi o PROJEKTY to o który przycisk chodzi?

Posted

Dzięki za info dot. PTTK. A jeżeli chodzi o PROJEKTY to o który przycisk chodzi?

Kolega taki niedomyślny, jest tam odpowiedni przycisk pt. "Przekaż darowiznę" - i podejrzewam że im większa będzie, tym szybciej nastąpi implementacja. :anitongue:

Posted

(...) A jeżeli chodzi o PROJEKTY to o który przycisk chodzi?

Kolega taki niedomyślny (...)

O tym przycisku napisałem dla beki, bo byłem ciekawy reakcji...

P.S. Edycja projektów zaimplementowana...

Posted (edited)

Do wyszukiwarki dodałem możliwość filtrowania po wysokości położenia skrytki (m n.p.m)

EDIT 1: Do statystyk dodałem możliwość filtrowania po wysokości położenia skrytki (m n.p.m)

EDIT 2: Do mapy dodałem możliwość filtrowania po wysokości położenia skrytki (m n.p.m)

Edited by Spider
Posted

(...) A jeżeli chodzi o PROJEKTY to o który przycisk chodzi?

Kolega taki niedomyślny (...)

O tym przycisku napisałem dla beki, bo byłem ciekawy reakcji...

P.S. Edycja projektów zaimplementowana...

melduje iż działa już dodawanie skrytek do Projektów!

Wielkie dzięki!

:rolleyes: