+Miszczus Posted May 20, 2016 Share Posted May 20, 2016 Od kilku dni mam problem z wygenerowaniem logbooka na geocaching.pl. Konkretnie: w liście moich skrytek po kliknięciu ikonki z prawej 'generuj logbook' przenosi do wyboru rozmiaru, kolorowy itp. Klikam generuj i otwiera się pusta strona. Ktoś mi chociaż powie, czy to tylko u mnie czy ogólnie...? Quote Link to comment
gangolsena99 Posted May 21, 2016 Share Posted May 21, 2016 Od kilku dni mam problem z wygenerowaniem logbooka na geocaching.pl. Konkretnie: w liście moich skrytek po kliknięciu ikonki z prawej 'generuj logbook' przenosi do wyboru rozmiaru, kolorowy itp. Klikam generuj i otwiera się pusta strona. Ktoś mi chociaż powie, czy to tylko u mnie czy ogólnie...? Problem występuje już jakiś czas, ja korzystam z plików do pobrania na geocaching.pl, drukuję i ręcznie wypełniam. Quote Link to comment
+Spider Posted May 21, 2016 Author Share Posted May 21, 2016 Błąd z generowaniem logbooka został poprawiony. Quote Link to comment
+Miszczus Posted May 21, 2016 Share Posted May 21, 2016 Błąd z generowaniem logbooka został poprawiony. Dzięki Quote Link to comment
+ru.beus Posted May 22, 2016 Share Posted May 22, 2016 Pytanie rozwojowe - czy byłaby szansa aby w warstwach tematycznych pojawił się podział administracyjny na powiaty ? Bez petycji nie ma szans... Ile podpisów mam zebrać Quote Link to comment
+wantsky Posted May 23, 2016 Share Posted May 23, 2016 Pytanie rozwojowe - czy byłaby szansa aby w warstwach tematycznych pojawił się podział administracyjny na powiaty ? Bez petycji nie ma szans... Ile podpisów mam zebrać Zablokuj wszystkie swoje skrytki z odpowiednim logiem i Spider się zastanowi. Quote Link to comment
GrygorianPL Posted May 29, 2016 Share Posted May 29, 2016 Witam mam mały problem ze stroną geocaching Polska a mianowicie wczoraj założyłem konto na niej i chciałem zobaczyć jak ogólnie wyglądają statystyki i tu pojawia się problem gdy klikam na statystyki pokazuje mi że "Nie znaleziono użytkownika o podanym identyfikatorze" nie wiem o co z tym chodzi i czy ktoś mógłby mi z tym pomóc Quote Link to comment
+hiuppo Posted June 1, 2016 Share Posted June 1, 2016 Witam mam mały problem ze stroną geocaching Polska a mianowicie wczoraj założyłem konto na niej i chciałem zobaczyć jak ogólnie wyglądają statystyki i tu pojawia się problem gdy klikam na statystyki pokazuje mi że "Nie znaleziono użytkownika o podanym identyfikatorze" nie wiem o co z tym chodzi i czy ktoś mógłby mi z tym pomóc A konta na geocaching.com i pl zostały ze sobą powiązane? Quote Link to comment
Kertoipp Posted June 3, 2016 Share Posted June 3, 2016 dziś tabula rasa + "Nie można się połączyć". nie można wbić na geocaching.pl Quote Link to comment
Quercus_Team Posted July 5, 2016 Share Posted July 5, 2016 Witam! Ciekawi mnie czy tylko ja mam taki problem, czy ktoś z Was również to zaobserwował: część skrzynek zalogowanych jako znalezione, nie jest zliczana w systemie geocaching.pl i nie wyświetla się na mapie oznaczone jako znalezione. Na geocaching.com wszytko jest OK. Jako że staram się zdobyć odznakę PTTK jest to dla mnie dosyć istotne Pozdrawiam! Quote Link to comment
KrystianT Posted July 5, 2016 Share Posted July 5, 2016 A dotyczy to keszy z terenu Polski, czy zagranicznych? Quote Link to comment
Quercus_Team Posted July 5, 2016 Share Posted July 5, 2016 Dotyczy to keszy z Polski. Np. wpisałem znalezienie dwóch skrzynek jedna po drugiej odległe o kilkaset metrów od siebie. Jedno znalezienie zarejestrowane w geocaching.pl a drugie już nie. Na mapie geocaching.com wyświetla jak należy. Quote Link to comment
+Spider Posted February 14, 2017 Author Share Posted February 14, 2017 Geocaching Polska v3 Info Quote Link to comment
+Kisia & MrDeadhead Posted February 14, 2017 Share Posted February 14, 2017 Geocaching Polska v3 Info Brawo - dobry kierunek Zmiany poszly we wlasciwa strone, a widac ze troche pracy to Cie kosztowalo (i moze jeszcze kogos, nie wiem czy sam to implementowales). Co prawda czasem jest za malo czytelnie (np na stronach projektow - za szerokie tabele na duzych monitorach + nowe ikonki do keszy nie do konca pasuja), ale tak czy tak jest niezle. Wyglad SG podoba sie nam najbardziej Ruch z oauth w dobra strone, tylko mam wrazenie ze przez to stracilismy mozliwosc edycji projektow. Ogolnie - szacun Quote Link to comment
+ochkarol Posted February 14, 2017 Share Posted February 14, 2017 Ale czad! Mnie sie podoba. Quote Link to comment
+TheVoytekBear Posted February 14, 2017 Share Posted February 14, 2017 No widać delikatną zmianę . A tak na serio, to za pierwszym razem poczułem się jak bym wszedł do panelu administracyjnego Office 365. Quote Link to comment
+vvupe Posted February 15, 2017 Share Posted February 15, 2017 (edited) przy premium trzymały mnie w zasadzie tylko powiadomienia o nowych keszach, a skoro teraz wystarczy zaznaczyć notyfikacje przy domowych kordach, to 30 dolców w kieszeni. na ekranie 10,1 cala na netbooku, strona GCPL wygląda tak: http://pokazywarka.pl/ftxygr/ Edited February 15, 2017 by vvupe Quote Link to comment
+dadoskawina Posted February 15, 2017 Share Posted February 15, 2017 Wczoraj się zachwycałem nad nowymi funkcjonalnościami. W szczególności za wyjątkowo użyteczną uznaję listę własnych skrytek, gdzie oddzielone są skrytki aktywne od już zarchiwizowanych. Dziś wszedłem na mapę i w tym obszarze lekkie rozczarowanie. Dlaczego została ona upodobniona do (tak przecież krytykowanej) mapy z geocaching.com? Odnoszę też wrażenie, że muli tak samo jak ta na .com. Poprzednia wersja działała zauważalnie szybciej. Istotną wadą jest też niezwijalne menu boczne i główne, co istotnie zmniejszyło efektywny rozmiar mapy. Quote Link to comment
Rob-Team Posted February 15, 2017 Share Posted February 15, 2017 Witam, Czy z nowym layout'em strony coś się porobiło? Nie mogę się przejść autoryzacji, po naciśnięciu przycisku Allow Access nic się nie dzieje. Jeszcze rano, jak logowałem się z pracy to wszystko działało. Dodatkowo nie działa strona wyszukiwania keszy. Pokazuje niby że Liczba rekordów: np. 100, ale kesze się nie wyświetlają. Przeglądarki: Firefox, Opera (chrome), system:Windows 7. Quote Link to comment
+Mroocheck Posted February 15, 2017 Share Posted February 15, 2017 Po ostatnich zmianach po wybraniu na mapie opcji z okręgami pokazującymi miejsca potencjalnie niemożliwe do umieszczenia skrytki, ikonki keszy znikają i pozostaje goła mapa. Quote Link to comment
+Spider Posted February 15, 2017 Author Share Posted February 15, 2017 (edited) Po ostatnich zmianach po wybraniu na mapie opcji z okręgami pokazującymi miejsca potencjalnie niemożliwe do umieszczenia skrytki, ikonki keszy znikają i pozostaje goła mapa. Już poprawione Dziś wszedłem na mapę i w tym obszarze lekkie rozczarowanie. Dlaczego została ona upodobniona do (tak przecież krytykowanej) mapy z geocaching.com? Odnoszę też wrażenie, że muli tak samo jak ta na .com. Poprzednia wersja działała zauważalnie szybciej. Istotną wadą jest też niezwijalne menu boczne i główne, co istotnie zmniejszyło efektywny rozmiar mapy. Mapa muli bo nie nakarmiłeś chomików A tak na serio to zmieniłem Google Maps Api na Leaflet. Niestety moim zdaniem Leaflet jest wolniejszy w przypadku dużej liczby markerów. Ale za to ma inne zalety, które już niedługo zostaną wykorzystane na stronie. Edited February 15, 2017 by Spider Quote Link to comment
+Gothrukk Posted February 16, 2017 Share Posted February 16, 2017 (edited) Wow! wygląda to fajnie, a nawet bardzo fajnie! Tylko jeden zonk: Jak w nowej wersji serwisu ustawić koordynaty domowe? Czy wymagany jest określony format współrzędnych? jak chcę wklepać w układzie XX°YY.ZZZ to wycina znak stopni, a jak wpisuję w formacie XX YY.ZZZ to nie da się wstawić spacji i w obydwu przypadkach przy probie zapisu zmian wyskakuje komunikat o błędzie: "podane współrzędne leżą poza granicami Polski" Edit: jednak ważny jest format współrzędnych, już sobie poradziłem. Edited February 16, 2017 by Gothrukk Quote Link to comment
+Kipcior Posted February 16, 2017 Share Posted February 16, 2017 (edited) A jaki w takim razie jest poprawny format współrzędnych, bo aktualnie sam się nad tym głowię. Edited February 16, 2017 by Kipcior Quote Link to comment
KrystianT Posted February 16, 2017 Share Posted February 16, 2017 N xx.yyyy; E zz.wwwwwww tak przynajmniej wyglądają u mnie. Quote Link to comment
+Kipcior Posted February 17, 2017 Share Posted February 17, 2017 Czyli jeśli przykładowo współrzędne byłyby takie: N 53° 13.794′ E 17° 43.526′ to wprowadziłbyś: N 53.13794 oraz E 17.43526 ?? U mnie tak nie działa poprawnie tzn kordy są walnięte o jakieś 20 km na mapie (sprawdzam z poziomu profilu odpalając Mapa przy kordach - jak rozumiem środek mapy powinien wskazywać te kordy, a tak nie jest niestety. Quote Link to comment
KrystianT Posted February 17, 2017 Share Posted February 17, 2017 (edited) Czyli jeśli przykładowo współrzędne byłyby takie: N 53° 13.794′ E 17° 43.526′ to wprowadziłbyś: N 53.13794 oraz E 17.43526 ?? Nie, w pierwszym przykładzie 13.794' to minuty, czyli sześćdziesiąte części stopnia. W drugim przypadku ułamek jest w systemie dziesiętnym... Podobnie jak na zegarze 15 min to 0,25 h a nie 0,15 Czyli 53° 13.794′ to 53+(13,794/60)=53,2299 Edited February 17, 2017 by KrystianT Quote Link to comment
+Spider Posted February 17, 2017 Author Share Posted February 17, 2017 Czyli jeśli przykładowo współrzędne byłyby takie: N 53° 13.794′ E 17° 43.526′ Najprostsze rozwiązanie: 1. https://www.google.pl/maps/ 2. wklej powyższe współrzędne 3. Po lewej stronie będziesz miał: 53°13'47.6"N 17°43'31.6"E 53.229900, 17.725433 te drugie współrzędne to format dziesiętny Quote Link to comment
+Kipcior Posted February 18, 2017 Share Posted February 18, 2017 Dziękuje za obydwie odpowiedzi. Pierwsza ładnie opisuje sposób kalkulacji tych współrzędnych w oparciu o alternatywne, a druga podaje najszybszy sposób ich uzyskania Wyliczone kordy w punkt. Quote Link to comment
+Spider Posted February 21, 2017 Author Share Posted February 21, 2017 Istotną wadą jest też niezwijalne menu boczne i główne, co istotnie zmniejszyło efektywny rozmiar mapy. Specjalnie dla Ciebie Quote Link to comment
+abigeo Posted February 23, 2017 Share Posted February 23, 2017 Generalnie nowa wersja strony mi się podoba. Chociaż na Windows Phonie (Lumia) wyświetla mi się mocno tak sobie. Ale jedna funkcjonalność nie działa. Moje statystyki \ Znalezienia wg województwa/powiatu. W poprzedniej wersji otrzymywałem listę keszy znalezionych w danym regionie. Teraz jest to... pusta strona ;-) Pozdrawiam, A. Quote Link to comment
+ru.beus Posted February 26, 2017 Share Posted February 26, 2017 (edited) [tu coś było, ale już nie ma] Edited February 26, 2017 by ru.beus Quote Link to comment
+abigeo Posted February 27, 2017 Share Posted February 27, 2017 W zestawieniach było pusto, a teraz już coś jest ;-) Dziękuję Quote Link to comment
+Stryker Posted March 2, 2017 Share Posted March 2, 2017 filtrowanie na mapie po rozmiarze się zepsuło czy nie działało od początku nowej wersji? po typach, trudnościach i fp śmiga. Quote Link to comment
+Spider Posted March 3, 2017 Author Share Posted March 3, 2017 @Stryker Poprawione Quote Link to comment
+dadoskawina Posted March 6, 2017 Share Posted March 6, 2017 Przed zmianami, w statystykach województwa lub powiatu wyświetlała się lista "top 10" (zakładających, odnajdujących, znalezień na skrytkach), była też możliwośc kliknięcia w przycisk rozszerzający tą listę i wyświetlenia pełnego zestawienia dla wybranej statystyki i wybranego regionu. Teraz przycisku pozwalającego wyświetlić więcej niż "top 10" nie widzę. Nie ma już tej możliwości czy źle szukam? Quote Link to comment
+bartolomeuszRJS Posted April 17, 2017 Share Posted April 17, 2017 Dwie sprawy: 1. Po zminimalizowaniu paska ustawień, mapa jest obrazkiem. Fragment mapy pod zwijanym menu, jest nieaktywna. Co widać nawet po samym kursorze. (Chrome, Win7) 2. Czy nie działa wam formularz kontaktowy? Wysłałem 2 wiadomości i na żadną nie otrzymałem odpowiedzi. Quote Link to comment
+Spider Posted April 24, 2017 Author Share Posted April 24, 2017 Do mapy dodano możliwość filtrowania po właścicielu skrytki: Instrukcja: 1. zaznaczony checkbox - wyświetla skrytki tylko wybranych użytkowników 2. odznaczony checkbox - ukrywa skrytki wybranych użytkowników Quote Link to comment
+k-6 Posted April 26, 2017 Share Posted April 26, 2017 A ja mam zapytanie o dwie sprawy dot. strony gc.pl: 1. PROJEKTY - kiedyś administratorzy poszczególnego Projektu mogli sami dodawać nowe skrytki do traila. Teraz ta funkcja nie działa. Czy jest w planach jej "działanie" czy trzeba pisac maila w tej sprawie o dodanie nowej skrytki do jakiegos projektu? 2. ODZNAKA PTTK - w jaki sposób teraz można złożyć wniosek o odznakę? nie mogę znależć opcji K-6 Quote Link to comment
+Spider Posted April 26, 2017 Author Share Posted April 26, 2017 1. PROJEKTY - kiedyś administratorzy poszczególnego Projektu mogli sami dodawać nowe skrytki do traila. Teraz ta funkcja nie działa. Czy jest w planach jej "działanie" czy trzeba pisac maila w tej sprawie o dodanie nowej skrytki do jakiegos projektu? Niestety brak mocy przerobowej. Aby przyśpieszyć implementację, możesz skorzystać z przycisku w prawym górnym rogu strony. 2. ODZNAKA PTTK - w jaki sposób teraz można złożyć wniosek o odznakę? nie mogę znależć opcji Tak samo jak wcześniej - w profilu: https://www.geocaching.pl/profile.php Quote Link to comment
+k-6 Posted April 27, 2017 Share Posted April 27, 2017 1. PROJEKTY - kiedyś administratorzy poszczególnego Projektu mogli sami dodawać nowe skrytki do traila. Teraz ta funkcja nie działa. Czy jest w planach jej "działanie" czy trzeba pisac maila w tej sprawie o dodanie nowej skrytki do jakiegos projektu? Niestety brak mocy przerobowej. Aby przyśpieszyć implementację, możesz skorzystać z przycisku w prawym górnym rogu strony. 2. ODZNAKA PTTK - w jaki sposób teraz można złożyć wniosek o odznakę? nie mogę znależć opcji Tak samo jak wcześniej - w profilu: https://www.geocaching.pl/profile.php Dzięki za info dot. PTTK. A jeżeli chodzi o PROJEKTY to o który przycisk chodzi? Quote Link to comment
+Art_Bi Posted April 27, 2017 Share Posted April 27, 2017 1. PROJEKTY - kiedyś administratorzy poszczególnego Projektu mogli sami dodawać nowe skrytki do traila. Teraz ta funkcja nie działa. Czy jest w planach jej "działanie" czy trzeba pisac maila w tej sprawie o dodanie nowej skrytki do jakiegos projektu? Niestety brak mocy przerobowej. Aby przyśpieszyć implementację, możesz skorzystać z przycisku w prawym górnym rogu strony. 2. ODZNAKA PTTK - w jaki sposób teraz można złożyć wniosek o odznakę? nie mogę znależć opcji Tak samo jak wcześniej - w profilu: https://www.geocaching.pl/profile.php Dzięki za info dot. PTTK. A jeżeli chodzi o PROJEKTY to o który przycisk chodzi? Kolega taki niedomyślny, jest tam odpowiedni przycisk pt. "Przekaż darowiznę" - i podejrzewam że im większa będzie, tym szybciej nastąpi implementacja. Quote Link to comment
+Spider Posted April 27, 2017 Author Share Posted April 27, 2017 Do statystyk dodano: * Skrytki najwyżej położone (TOP 10) * Skrytki najniżej położone (TOP 10) Quote Link to comment
+Spider Posted April 28, 2017 Author Share Posted April 28, 2017 1. PROJEKTY - kiedyś administratorzy poszczególnego Projektu mogli sami dodawać nowe skrytki do traila. Teraz ta funkcja nie działa. Czy jest w planach jej "działanie" czy trzeba pisac maila w tej sprawie o dodanie nowej skrytki do jakiegos projektu? Niestety brak mocy przerobowej. Aby przyśpieszyć implementację, możesz skorzystać z przycisku w prawym górnym rogu strony. (...) A jeżeli chodzi o PROJEKTY to o który przycisk chodzi? Kolega taki niedomyślny (...) O tym przycisku napisałem dla beki, bo byłem ciekawy reakcji... P.S. Edycja projektów zaimplementowana... Quote Link to comment
+vvupe Posted April 29, 2017 Share Posted April 29, 2017 tylko u mnie nie zmienia się rodzaj mapy? Quote Link to comment
+Spider Posted April 29, 2017 Author Share Posted April 29, 2017 tylko u mnie nie zmienia się rodzaj mapy? Już Ci działa Ale odśwież stronę (Ctrl+F5). Quote Link to comment
+vvupe Posted April 29, 2017 Share Posted April 29, 2017 tylko u mnie nie zmienia się rodzaj mapy? Już Ci działa Ale odśwież stronę (Ctrl+F5). faktycznie, już funguje. tx Quote Link to comment
+Spider Posted May 2, 2017 Author Share Posted May 2, 2017 (edited) Do wyszukiwarki dodałem możliwość filtrowania po wysokości położenia skrytki (m n.p.m) EDIT 1: Do statystyk dodałem możliwość filtrowania po wysokości położenia skrytki (m n.p.m) EDIT 2: Do mapy dodałem możliwość filtrowania po wysokości położenia skrytki (m n.p.m) Edited May 2, 2017 by Spider Quote Link to comment
+k-6 Posted May 4, 2017 Share Posted May 4, 2017 1. PROJEKTY - kiedyś administratorzy poszczególnego Projektu mogli sami dodawać nowe skrytki do traila. Teraz ta funkcja nie działa. Czy jest w planach jej "działanie" czy trzeba pisac maila w tej sprawie o dodanie nowej skrytki do jakiegos projektu? Niestety brak mocy przerobowej. Aby przyśpieszyć implementację, możesz skorzystać z przycisku w prawym górnym rogu strony. (...) A jeżeli chodzi o PROJEKTY to o który przycisk chodzi? Kolega taki niedomyślny (...) O tym przycisku napisałem dla beki, bo byłem ciekawy reakcji... P.S. Edycja projektów zaimplementowana... melduje iż działa już dodawanie skrytek do Projektów! Wielkie dzięki! Quote Link to comment
+Spider Posted May 8, 2017 Author Share Posted May 8, 2017 Do profilu została dodana zakładka Moje logi Quote Link to comment
Recommended Posts