+Spider Posted April 5, 2015 Author Share Posted April 5, 2015 Naszym zdaniem, na stronie geocaching.pl wyznaczanie kamieni milowych działa bardzo nieintuicyjnie. Np. dla Warszawy: http://www.geocaching.pl/statistics.php?action=county&county_id=1465 obecnie 1000 kamieniem milowym jest: GC5F994, ale średnio co 2 tygodnie ten kamień jest inny:). Domyślamy się, że wynika to z faktu, że kamień milowy jest przeliczany przy każdym odświeżeniu strony, a kesze które zostały zarchiwizowane przestają się liczyć w rankingu. Trochę to słabe, bo jeśli pewnego dnia Ndebele 1 zostanie zarchiwizowane, to ślad po nim zaginie, a palmę pierwszego kamienia milowego przejmie inny kesz :/ Naszym zdaniem, n-ty kamień milowy = n-ty kesz założony na danym obszarze i wydarzenia z przyszłości nie powinny być w stanie tego faktu zmieniać. Słabe to nie jest bo datę założenia skrytki możesz sobie ustawić nawet na 2000 rok i też manipulować kamieniami milowymi. Przy wyliczaniu kamieni milowych uwzględnione zostały tylko skrytki aktywne i nie przewiduję w tym temacie żadnych zmian. Quote Link to comment
+lupiPL Posted April 6, 2015 Share Posted April 6, 2015 Czyli mam rozumieć, że obecnie strona gc.pl nie aktualizuje(i nie bedzie)pełnych danych z gc.com? Co z odznakiam PTTK? Zakutalizować można ręcznie ostatnich 30 keszy? Czyli teoretycznie można robić ręczną aktualizację co 30 logowań na gc.com? Quote Link to comment
+Spider Posted April 6, 2015 Author Share Posted April 6, 2015 Strona GC PL aktualizuje się automatycznie raz dziennie. Ale czasem może się zdarzyć że część logów się nie zaimportuje. Quote Link to comment
+Miszczus Posted June 11, 2015 Share Posted June 11, 2015 Jak często aktualizują się statystyki? Na stronie mojego powiatu jest data ostatniej synchronizacji z wczoraj, a nie ma skrytek opublikowanych 2 tygodnie temu. Quote Link to comment
+bacza Posted June 16, 2015 Share Posted June 16, 2015 Strona GC PL aktualizuje się automatycznie raz dziennie. Ale czasem może się zdarzyć że część logów się nie zaimportuje. Spider, a możesz w wolnej chwili sprecyzować "czasem może się zdarzyć" i "część logów"? bo z tak enigmatycznej wypowiedzi można jedynie wnosić, że statsy na GCPL czeka rychła śmierć naturalna.. jeśli są jakieś ograniczenia mechanizmu, to może warto napisać wprost, żeby ludzie wiedzieli, jak logować, aby minimalizować "straty"? BTW. sugerowało się gdzieś wyżej w wątku, że to zmiany w API Groundspeak-a są powodem problemów - to dlaczego statystyki na GC-Project są cały czas ok? chyba używają tego samego API? pozdro! Quote Link to comment
+Lady Murazor Posted June 17, 2015 Share Posted June 17, 2015 Strona GC PL aktualizuje się automatycznie raz dziennie. Ale czasem może się zdarzyć że część logów się nie zaimportuje. Spider, a możesz w wolnej chwili sprecyzować "czasem może się zdarzyć" i "część logów"? bo z tak enigmatycznej wypowiedzi można jedynie wnosić, że statsy na GCPL czeka rychła śmierć naturalna.. jeśli są jakieś ograniczenia mechanizmu, to może warto napisać wprost, żeby ludzie wiedzieli, jak logować, aby minimalizować "straty"? BTW. sugerowało się gdzieś wyżej w wątku, że to zmiany w API Groundspeak-a są powodem problemów - to dlaczego statystyki na GC-Project są cały czas ok? chyba używają tego samego API? pozdro! Rzadko wpadam na to forum, ale praktycznie zawsze, gdy to zrobię, widzę narzekania i pretensje. Dlaczego prawie nigdy (bo wyjątków jest naprawdę mało) nie ma tu podziękowań dla spidera, moderatora forum i całej grupki recenzentów za ich pracę dla nas? Robią to zgodnie z wytycznymi, jakie dostali i na zasadach, jakie nam są nieznane. Za co? Za parę coinów i koszulkę od Groudspeaka. I za naszą niewdzięczność. Stałą praktycznie. Przestańmy wieszać na nich wciąż psy!!! Prośbę o zmianę da się też napisać nieco delikatniej. Ale to tylko moja opinia. Btw: wyobrażam sobie, że ostatnia zmiana API może sposowodować różny zakres prac do wykonania po stronie jej beneficjentów w zależności do metody użycia tego API (wcześniej zastosowanej). To, co mogło być niewielką zmianą w jednym miejscu, może być znacznie większą w drugim. Dajcie czas (a pewnie i tak ma go niewiele, patrząc na to, ile mu zawdzięczamy) spiderowi. Może kiedyś i on dokona właściwej zmiany w GCPL. O ile już się zupełnie nie zraził przez te wieczne narzekania. To one mogą ostatecznie zamknąć GCPL, warto o tym pamiętać, myślę. Quote Link to comment
+bacza Posted June 17, 2015 Share Posted June 17, 2015 Strona GC PL aktualizuje się automatycznie raz dziennie. Ale czasem może się zdarzyć że część logów się nie zaimportuje. Spider, a możesz w wolnej chwili sprecyzować "czasem może się zdarzyć" i "część logów"? bo z tak enigmatycznej wypowiedzi można jedynie wnosić, że statsy na GCPL czeka rychła śmierć naturalna.. jeśli są jakieś ograniczenia mechanizmu, to może warto napisać wprost, żeby ludzie wiedzieli, jak logować, aby minimalizować "straty"? BTW. sugerowało się gdzieś wyżej w wątku, że to zmiany w API Groundspeak-a są powodem problemów - to dlaczego statystyki na GC-Project są cały czas ok? chyba używają tego samego API? pozdro! Rzadko wpadam na to forum, ale praktycznie zawsze, gdy to zrobię, widzę narzekania i pretensje. Dlaczego prawie nigdy (bo wyjątków jest naprawdę mało) nie ma tu podziękowań dla spidera, moderatora forum i całej grupki recenzentów za ich pracę dla nas? Robią to zgodnie z wytycznymi, jakie dostali i na zasadach, jakie nam są nieznane. Za co? Za parę coinów i koszulkę od Groudspeaka. I za naszą niewdzięczność. Stałą praktycznie. Przestańmy wieszać na nich wciąż psy!!! Lady, trochę nie rozumiem, dlaczego podpinasz się pod moje słowa w tym wątku. Ani to wieszanie psów, ani narzekanie, a wyrazy uznania dla Spidera za GCPL, a szczególnie statystyki, które są świetne, postowałem niegdyś na tym forum - fakt, młodzi mogą nie pamiętać (skrót myślowy) Proszę więc nie mieszać mnie w żadne brudy. Próbuję jedynie zmobilizować Spidera do kilku słów wyjaśnienia, co jest nie tak, i jak z tym walczyć. Z góry dziękuję. Quote Link to comment
+Lady Murazor Posted June 17, 2015 Share Posted June 17, 2015 Bacza, podpięłam się pod Twoją wypowiedź, bo była ostatnia z tych, które chciałam skomentować. Ale moja wypowiedź ma znacznie szerszy sens niż skomentowanie Twojej wypowiedzi. Popatrz po prostu na liczbę negatywnych postów w stosunku do tych nielicznych pozytywnych. Nie neguję tego, że te pozytywne były Twoje. Niewiele tu zaglądam i szczerze pisząc, myślę, niewiele tracę więc mogłam faktycznie nie docenić akurat Twojego pozytywnego wkładu w dyskusje tutaj. Przepraszam, jeśli Ciebie akurat uraziłam, ale... motywowaniem bym też Twojego postu nie nazwała Quote Link to comment
KrystianT Posted June 18, 2015 Share Posted June 18, 2015 Dajcie spokój Spiderowi, ma też prawo do chwili wolnego, a prawdopodobnie jest właśnie na urlopie, bo widziałem jego wpis w logbooku kilkaset kilometrów od kraju... Nie rozumiem - co chwile ktoś ma pretensje, że coś co dostaliśmy wszyscy gratis, w bonusie do gc.com nie jest w te pędy zrobione tak, jakby chciał, zamiast się cieszyć, że jest... Spróbujcie przez miesiąc używać samego gc, bez project-gc i bez gc.pl - zobaczycie, jak wam się będzie podobało, jak wrócicie Quote Link to comment
+Mroocheck Posted June 19, 2015 Share Posted June 19, 2015 (edited) Spróbujcie przez miesiąc używać samego gc, bez project-gc i bez gc.pl - zobaczycie, jak wam się będzie podobało, jak wrócicie Bez przesady. Jeśli chodzi o mnie, gc.pl używam sporadycznie, szczególnie od czasu, gdy dane w nim rozjechały się z gc.com. Od pewnego czasu w różnych miejscach gc.pl mam różną liczbę znalezionych keszy: od x przez x-2 aż do x+4. A Project-GC nic do tego nie ma. Tam można mieć (płatne) konto premium (i ja takie zresztą mam), więc logiczne, że można też więcej wymagać niż przy darmowym gc.pl. Swoją drogą, był tu na forum kiedyś temat wprowadzenia opłat za gc.pl. Uważam, że to dobry pomysł, mogący rozwiązać choćby część kłopotów. Niestety, sprawa umarła śmiercią naturalną. Edited June 19, 2015 by Mroocheck Quote Link to comment
+dadoskawina Posted June 20, 2015 Share Posted June 20, 2015 Ja mam dane rozjechane od zawsze. Teraz tylko o 7 sztuk, ale bywały okresy, że różnica wynosiła nawet kilkadziesiąt skrytek. I co? I nic. To jest na tyle nieistotny problem, że nie ma co robić z niego afery. A rozwiązanie jego - wbrew pozorom - nie musi być łatwe. Mimo drobnych nieścisłości, strona gc.pl daje nad wyraz jasny i szczegółowy przegląd i funkcjonalności, jakiech próżno szukać i na geocaching.com i na project-gc. A błędy? Na stronie gc.com, za której użytkowanie płacę, jest ich od groma więcej i od lat nikt się nie kwapi, żeby je rozwiązać. Quote Link to comment
+bacza Posted June 20, 2015 Share Posted June 20, 2015 Ja mam dane rozjechane od zawsze. Teraz tylko o 7 sztuk, ale bywały okresy, że różnica wynosiła nawet kilkadziesiąt skrytek. I co? I nic. To jest na tyle nieistotny problem, że nie ma co robić z niego afery. U mnie też bywały okresy.. Tym razem mówię o permanentnym braku kilkuset logów - a to już jest problem istotny. I nikt żadnej afery nie robi, tylko przychodzi i pyta, co z tym można zrobić. jeśli są jakieś ograniczenia mechanizmu, to może warto napisać wprost, żeby ludzie wiedzieli, jak logować, aby minimalizować "straty"? Z info na priva wiem, że problemem mogą być stare logi. Spider, pls o więcej szczegółów na forum. (jak już wrócisz z wakacji ) A rozwiązanie jego - wbrew pozorom - nie musi być łatwe. Nikt nie oczekuje od razu rozwiązań. Ale jasne wytyczne byłyby pomocne Quote Link to comment
+Spider Posted June 21, 2015 Author Share Posted June 21, 2015 (edited) Aby były wszystkie logi muszę całkowicie przerobić mechanizm synchronizacji. W marcu zacząłem to robić, potrzebuję jeszcze jakieś 2-3 OSD by to dokończyć, ale raczej do końca wakacji nie wygospodaruję aż tyle wolnego czasu, bo aktualnie priorytety mam zupełnie inne, sorry... Edited June 21, 2015 by Spider Quote Link to comment
+bacza Posted June 22, 2015 Share Posted June 22, 2015 Aby były wszystkie logi muszę całkowicie przerobić mechanizm synchronizacji. W marcu zacząłem to robić, potrzebuję jeszcze jakieś 2-3 OSD by to dokończyć, ale raczej do końca wakacji nie wygospodaruję aż tyle wolnego czasu, bo aktualnie priorytety mam zupełnie inne, sorry... Spoko, Spider, ważne, że jest na to sposób (btw. wiedziałem, że coś wymyślisz ) - to trzymamy kciuki i czekamy! Quote Link to comment
+GeoLog81 Posted June 23, 2015 Share Posted June 23, 2015 Z tego co widzę to po prostu w systemie nie ma najnowszych keszy ani logów do nich. Więc wszystko działa przewidywalnie... Quote Link to comment
+bacza Posted June 25, 2015 Share Posted June 25, 2015 Z tego co widzę to po prostu w systemie nie ma najnowszych keszy ani logów do nich. Więc wszystko działa przewidywalnie... ..poza tym są problemy, o których pisaliśmy wyżej Quote Link to comment
+piotrmichal Posted July 12, 2015 Share Posted July 12, 2015 Po ostatnim bobrowaniu rozjechały mi się statystyki o kolejne 62 szt. Masakra. Quote Link to comment
+Spider Posted July 14, 2015 Author Share Posted July 14, 2015 trzeba będzie usunąć statystyki... Quote Link to comment
+Stryker Posted July 15, 2015 Share Posted July 15, 2015 Po ostatnim bobrowaniu rozjechały mi się statystyki o kolejne 62 szt. Masakra. To nie korzystaj z serwisu, który jest "masakrą" - zapisuj znalezienia w zeszycie, jak Ci się rozjadą statystyki to sobie dopiszesz i po sprawie. @Spider, proponuję z palca wyłączyć staty każdemu, kto napisze, że mu się coś rozjechało - brak statów -> nierozjechane staty -> problem solved. Quote Link to comment
+Miszczus Posted July 15, 2015 Share Posted July 15, 2015 Pytanie odnośnie kamieni milowych: Jaki jest sens pokazywania w statystykach innych niż krajowych (województwa, powiaty, gminy) kamienie milowe co 1000 sztuk? Może lepiej by było pokazac co np 100. W obecnej wersji kamienie milowe to po prostu najstarsza skrytka i koniec. Quote Link to comment
+dadoskawina Posted July 15, 2015 Share Posted July 15, 2015 Pytanie odnośnie kamieni milowych: Jaki jest sens pokazywania w statystykach innych niż krajowych (województwa, powiaty, gminy) kamienie milowe co 1000 sztuk? Może lepiej by było pokazac co np 100. W obecnej wersji kamienie milowe to po prostu najstarsza skrytka i koniec. Już ponad połowa województw i jeden powiat (a kilka kolejnych jest blisko) ma ponad 1000 skrytek. Tendencja wzrostowa się utrzymuje - to tylko kwestia czasu. Quote Link to comment
+longmen76 Posted August 12, 2015 Share Posted August 12, 2015 Szkoda, że na geocaching.pl leżą i kwiczą projekty. I nie chodzi mi zakładanie skrytek, tylko ich dodawanie do projektów... (z wyjątkiem mparka, który jako jedyny dodaje zamki...) Quote Link to comment
+lowca Posted August 13, 2015 Share Posted August 13, 2015 Szkoda, że na geocaching.pl leżą i kwiczą projekty. I nie chodzi mi zakładanie skrytek, tylko ich dodawanie do projektów... (z wyjątkiem mparka, który jako jedyny dodaje zamki...) Które? Pisz do opiekunów projektów, jak o 'lukach' wiesz. Quote Link to comment
+tboniasty Posted September 13, 2015 Share Posted September 13, 2015 (edited) Z tego co widzę to po prostu w systemie nie ma najnowszych keszy ani logów do nich. Więc wszystko działa przewidywalnie... ..poza tym są problemy, o których pisaliśmy wyżej Czy owocem tych problemów jest również wyświetlanie na mapie skrytek jako nieznalezionych, mimo że zalogowało się ich znalezienie? Te dwie sąsiednie też pologowałem, a nadal "świecą" mi na mapie... Pozdrawiam, tboniasty Edited September 13, 2015 by tboniasty Quote Link to comment
+dadoskawina Posted September 13, 2015 Share Posted September 13, 2015 Czy owocem tych problemów jest również wyświetlanie na mapie skrytek jako nieznalezionych, mimo że zalogowało się ich znalezienie? Te dwie sąsiednie też pologowałem, a nadal "świecą" mi na mapie... Mieści Ci się w 30 ostatnio znalezionych, więc po prostu zaktualizuj ręcznie w ustawieniach profilu. A jak komuś nie załapało skrytki znalezionej wcześniej, też można to łatwo samodzielnie poprawić. Zaloguj jeszcze raz "found" z aktualną datą, zaktualizuj jak wyżej, i usuń ten nadprogramowy log "found". Działa. Quote Link to comment
+tboniasty Posted September 13, 2015 Share Posted September 13, 2015 Dziękuję za udzieloną pomoc. Trochę tego było ale jakoś doszedłem do ładu. Pozdrawiam. Quote Link to comment
+Miszczus Posted December 30, 2015 Share Posted December 30, 2015 Chciałem tylko zgłosić, że jest jakiś problem ze statystykami. Od dłuższego czasu nie mogę wejść w statystyki wg powiatu. Link pod mapą się nie otwiera. Quote Link to comment
+Spider Posted March 31, 2016 Author Share Posted March 31, 2016 Strona geocaching.pl będzie niedostępna do jutra do końca dnia. Quote Link to comment
Obiezyswiat Posted April 2, 2016 Share Posted April 2, 2016 Dzień dobry, mam problem. Zarejestrowałem się na serwisie geocaching.pl 31 marca. Teraz pokazuje mi, że moje konto nie istnieje i nie mogę zarejestrować się ponownie, bo gdy znów "uwierzytelniam" na stronie geocaching.com przekierowuje mnie na pustą kartę. Quote Link to comment
+Spider Posted April 2, 2016 Author Share Posted April 2, 2016 (edited) Trwają prace serwisowe na stronie. Prosimy o cierpliwość. EDIT: Rejestracja powinna działać już poprawnie. Edited April 2, 2016 by Spider Quote Link to comment
Obiezyswiat Posted April 2, 2016 Share Posted April 2, 2016 Wszystko działa, dziękuję za odpowiedź Quote Link to comment
Arielis Posted April 3, 2016 Share Posted April 3, 2016 Witam, też założyłem konto wczoraj wieczorem. I mam pytanie czy te prace serwisowe na stronie mają związek z tym że nie działa na stronie wyszukiwarka skrytek? Bo żaden klawisz szukaj na stronie nie działa. Ale rozumiem że jak na dziś wyszukam sobie skrytkę ze stronie geochaching.com to i tak zaliczy mi na konto? z góry dziękuje za odpowiedź Quote Link to comment
+Ganesia Posted April 7, 2016 Share Posted April 7, 2016 Witam, czy tylko u mnie mapa wyświetla się pod menu, czy wszyscy tak mają? Pytam, bo taki sposób wyświetlania jest nieco irytujący... Quote Link to comment
+Spider Posted April 8, 2016 Author Share Posted April 8, 2016 Zarówno wyszukiwarka jak i mapa działa już poprawnie. Na wszelki wypadek proszę odświeżyć stronę (Ctrl+F5). Quote Link to comment
+Yogi410 Posted April 10, 2016 Share Posted April 10, 2016 Witam nowy interesujący pewnie wielu geokeszerów wątek, dlaczego pomiędzy Geocaching polska a Geocaching.com są rozbieżności w dodawaniu znalezionych skrytek. Na naszym rodzimym kącie znalezione skrytki pojawiają się po 2-3 a nawet po 5-7 dniach od ich zalogowania a czasami i wcale, na Geocaching,com pojawiają się natychmiast. Ponadto po wysłaniu zapytania przychodzą zwrotne odpowiedzi o groźbie skreślenia z portalu. Czy ktoś się orientuje w tym temacie? Czy może nie jest to już zabawa? Pozdrawiam Quote Link to comment
+Spider Posted April 10, 2016 Author Share Posted April 10, 2016 (edited) @Yogi410 Przykro mi, ale po ostatnich (jakieś 2 lata temu) zmianach na geocaching.com są spore problemy z synchronizacją danych przez API. Mechanizm synchronizacji musi być napisany od nowa i na pewno nie będzie skończony przed końcem roku, tylko jeszcze nie wiem którego A tak na serio to już chyba całkiem niedługo powinien być gotowy. Jeżeli błędne statystyki w portalu Geocaching Polska są dla Ciebie nieakceptowalne, bo Geocaching nie jest już dla Ciebie zabawą, tylko cyferkami, to zawsze mogę wyłączyć Twoje statystyki i problem zniknie. Oczywiście znalezienia na geocaching.com będą w dalszym ciągu. Edited April 10, 2016 by Spider Quote Link to comment
+Spider Posted April 17, 2016 Author Share Posted April 17, 2016 W dniu dzisiejszym została wdrożona nowa wersja synchronizatora danych pomiędzy geocaching.com a geocaching.pl. Jeżeli serwer nie wybuchnie od natłoku roboty, to tak już powinno zostać i od dzisiaj raczej nie powinno być problemów z niezsynchronizowanymi logami. Synchronizator działa w następujący sposób: - synchronizacja nowych skrytek w PL - co godzinę, o pełnej godzinie - synchronizacja statystyk, odznak PTTK, itp - co godzinę, 15 min po pełnej godzinie - synchronizacja statusu skrytek - 100 skrytek co minutę, czyli status wszystkich skrytek odświeża się co ok. 6h - synchronizacja logów - co 2 sek odświeża się 30 ostatnich logów danej skrytki, czyli 30 ostatnich logów wszystkich skrytek odświeża się co ok. 21h Quote Link to comment
+michal_2002 Posted April 17, 2016 Share Posted April 17, 2016 Pierwszy raz wszedłem na forum i tylko po to, aby podziękować Spiderowi za robotę, którą wykonuje. Niewiele jest takich osób, którym się jeszcze chce coś zrobić społecznie, poświęcając swój czas i pieniądze. Statystki śmigają, aż miło, mam nadzieję, że serwery wytrzymają. Jeszcze raz wielki dzięki. Jesteś wielki. Quote Link to comment
gangolsena99 Posted April 17, 2016 Share Posted April 17, 2016 Dołączamy się z dżemojadkiem do słów michał 2002. Dziękujemy Spider Quote Link to comment
bezmiar Posted April 17, 2016 Share Posted April 17, 2016 Brawo Spider, super robota wykonana przez Ciebie. Bardzo doceniam Twój wysiłek i czas poświęcony dla nas jako graczy Quote Link to comment
+Murazor Posted April 17, 2016 Share Posted April 17, 2016 W dniu dzisiejszym została wdrożona nowa wersja synchronizatora danych pomiędzy geocaching.com a geocaching.pl. Bomba, to bardzo pomocna rzecz, bo po ostatnich zmianach w API czasem się co nieco gubiło. Gratulacje za napisanie i wdrożenie tego mechanizmu! Quote Link to comment
resmedia Posted April 18, 2016 Share Posted April 18, 2016 W dniu dzisiejszym została wdrożona nowa wersja synchronizatora danych pomiędzy geocaching.com a geocaching.pl. Jeżeli serwer nie wybuchnie od natłoku roboty, to tak już powinno zostać i od dzisiaj raczej nie powinno być problemów z niezsynchronizowanymi logami. Witam. Nowy mechanizm synchronizacji nie zaliczył mi w statystykach 2 z 4 znalezionych skrytek w dniu 16.04 (wszystkie skrytki na terenie PL). Czyli z jakiegoś powodu jest gorzej niż było Quote Link to comment
+interceptor2 Posted April 18, 2016 Share Posted April 18, 2016 Moje staty się wyprostowały nareszcie Dzięki! Quote Link to comment
+Spider Posted April 18, 2016 Author Share Posted April 18, 2016 Nowy mechanizm synchronizacji nie zaliczył mi w statystykach 2 z 4 znalezionych skrytek w dniu 16.04 (wszystkie skrytki na terenie PL). Czyli z jakiegoś powodu jest gorzej niż było Spokojnie, cała baza odświeża się prawie 24h. Cierpliwości. Quote Link to comment
+ochkarol Posted April 19, 2016 Share Posted April 19, 2016 Kurcze na grillu, chwala Spider'a. No to ja tez. Szacun Spider. Quote Link to comment
+Miszczus Posted May 18, 2016 Share Posted May 18, 2016 Od kilku dni mam problem z wygenerowaniem logbooka na geocaching.pl. Konkretnie: w liście moich skrytek po kliknięciu ikonki z prawej 'generuj logbook' przenosi do wyboru rozmiaru, kolorowy itp. Klikam generuj i otwiera się pusta strona. Quote Link to comment
+Murazor Posted May 18, 2016 Share Posted May 18, 2016 Coś nawaliło na geocaching.pl ze statystykami indywidualnymi według rozmiaru pojemnika: pokazuje "nie wybranp", mikro, regular, large, virtual i "inny", ale nie pokazuje małych. Quote Link to comment
+Spider Posted May 18, 2016 Author Share Posted May 18, 2016 Coś nawaliło na geocaching.pl ze statystykami indywidualnymi według rozmiaru pojemnika: pokazuje "nie wybranp", mikro, regular, large, virtual i "inny", ale nie pokazuje małych. Już jest OK. Quote Link to comment
+ru.beus Posted May 18, 2016 Share Posted May 18, 2016 Pytanie rozwojowe - czy byłaby szansa aby w warstwach tematycznych pojawił się podział administracyjny na powiaty ? Quote Link to comment
+Spider Posted May 18, 2016 Author Share Posted May 18, 2016 Pytanie rozwojowe - czy byłaby szansa aby w warstwach tematycznych pojawił się podział administracyjny na powiaty ? Bez petycji nie ma szans... Quote Link to comment
Recommended Posts