Jump to content

FIN:Galluppi käytössä olevasta GPS-laitteistosta


kalman

Recommended Posts

  • 2 weeks later...

Käytössä on Benefon ESC! R2002. Hyvin ovat kätköt löytyneet sillä tähän mennessä.

 

Harmi kun tuo outpost.com ilmoittaa että niitä 99 USD:n keltaisia magellan meridianeja ei myydä usan ulkopuolelle... icon_frown.gif

 

"a cow and a small rabbit"

Link to post
  • 2 weeks later...
  • 1 year later...

Ensin tuli ostettua Garmin Vapaa-ajan kartta alue 1 ja sitten GPSmap 76C, että kartta näkyy paremmin värillisenä ja useampi pala mahtuu gepsin muistiin. Hyvältä tuntuu.

 

edit: kuulostaa vähän hassulta: ensin kartta ja sitten gepsi. Siis on minulla eTrex Vista, jossa V-A-karttaa aluksi käytin.

Edited by PekkaR
Link to post
Have any of you upgraded your GPSr ? I'm using still my eTrex Venture.

Still using Venture too. Suits still well to geocaching, and I'm intending to priorize my small income to other things. Unless I had a really good chance of upgrading by an offer I can't refuse. :huh:

Link to post

Legendihän se mullakin, jenkkikartalla kun en ostaessani tajunnut ettei sitä saa päivitettyä. Tosin kun latasin siihen netistä Suomen kartan niin nyt ainakin näkyvät tiet... Seuraava investointi lienee joku PDA, tosin kyllä himottaisi nuo kunnollisella antennilla varustetut värinäytölliset gepsitkin :huh:

Link to post
Legendihän se mullakin, jenkkikartalla kun en ostaessani tajunnut ettei sitä saa päivitettyä. Tosin kun latasin siihen netistä Suomen kartan niin nyt ainakin näkyvät tiet... Seuraava investointi lienee joku PDA, tosin kyllä himottaisi nuo kunnollisella antennilla varustetut värinäytölliset gepsitkin :huh:

Kysyppä käyttäjiltä Cupid tai jhgrc tuota kartta-asiaa, heillä on kummallakin jenkki-legend mutta käsittääkseni ovat jostain siihen ladanneet hyvät kartat ainakin Etelä-Suomesta.

Link to post

Aikaisemmin oli lainassa: Magellan Meridian Platinum ja nyt ihan omana: Magellan Meridian Gold. Ennen noita tais tulla käytettyä muutamia kertoja jotain muinaista Magellanin mallia, ei tosin muista enää mitä.

 

Edit: Nyt kun tarkemmin muistelee niin ensimmäinen kapula taisi olla Magellan 2000XL.

 

***M@TeamMH

Edited by TeamMH
Link to post

Mulla on Garmin iQue 3600, tuo syö akkua melko nopeastii (varsinkin taustavalon kanssa).Tuossa on mukana Garminin CitySelect europe jossa katutasolle kartat Hki-Tre väliltä. Ainoa puute on Bluetooth joten joutuu järjetään IR yhteyden jos tahtoo päästä nettiin.

Edited by kha
Link to post

Tilasin UK:sta keväällä Magellan SporTrak Colorin. Kesällä hommasin kartan Street & Destinations Finland. Tämän vehkeen valinta oli jonkiinlainen kompromissi ominaisuuksien ja koon suhteen. Esim. magneettinen kompassi on kiva, mutta värinäyttö ei ole ihan täydellinen. Sama laite harmaasävynäytöllä olisi ehkä ollut lähempänä toiveita, mutta sellaista ei taida olla. Ihan tyytyväinen olen kuitenkin ollut. ;)

Link to post

Alunperin veneilykäyttöön hankittu Garmin 48. On riittänyt hyvin myös kätköilyyn toistaiseksi, kun olen vasta hakenut kotini lähellä olevia kätköjä, joiden summittaisen sijainnin tiedän joissakin tapauksissa jo kätkön nimestä, aina kuitenkin viimeistään kuvauksesta. Pidemmäs matkatessa varmaan kartoilla varustettu olisi hyvä.

Link to post

Työkavereilta synttärilahjaksi saamani eTrex tietää kyllä missä kätköt ovat, karttoja kaipaan ja siksi himoitsenkin monipuolisempaa. Jotenkin minua kuitenkin tökkii parhaiden vehkeiden melko muhkea fyysinen olemus !! Eivat varmasti sovi paidantaskuun niinkuin eTrex tekee !!

Link to post

Magellan SporTrak Color, Streets & Destinations Suomi karttana, näppärä vekotin.

 

Puoli Suomea tarkalla kartalla koneeseen sisään kerralla. Vähentää huomattavasti oikean ja lähimmäksi kätköä vievän tien etsimistä - juu olen mukavuuden haluinen ja kyllä - keskityn mielummin kätkön hakemiseen ja kätköpaikkaan tutustumiseen ;)

 

Jos jollain on menossa tämmönen hankintaan tai omistaa ko. laitteen niin suosittelen lämpimästi uusimman firmwaren päivitystä.

Link to post

Honkkarista hankittu Magellan 315 pelkästään Geokätköilyn vuoksi. Olen ollut tyytyväinen kapineeseen. On oikeastaan aina lisäseikkalu siinä, että laitteessa ei ole karttoja vaan joutuu etsimään oikean reitin yrityksellä ja erehdyksellä ;) .

Link to post

Jenkeistä tuotu Magellan Meridian Platinium, karttana Street & Destinations Suomi.

Tätä ei ole hankittu geokätköilyä varten, vaan geokätköily on aloitettu tämän takia.

Miinuksena iso koko, mutta toisaalta vertailuja tehdessäni huomasin pärjääväni tällä ilman lukulasien kanssa pulaamista. Ja koko Suomen kartta mahtuu kerralla muistiin.

Link to post

Hankin kesällä Garmin GPSMap60C:n ja siihen Suomi Topo kartan omalta alueelta.

Pari karttacd:tä olen tilannut lisää. Hyvinä puolina on paristojen pitkä kesto, USB, zoomattavat kartat (mm. korkeuskäyrät, polut, isot kivet ym.). Huonoja puolia on muistin määrä (vajaa GT-kartallinen kerralla muistiin tarkkana) ja 'seuraa tietä' -toiminnon täydellinen toimimattomuus ja välillä tuntuu tuo yhteys olevan vaikeaa :) - Maxxy

Link to post

2 gepsiä.

Toinen -Jacques Chirac- on ranskalainen SP24. Aika käyttäjäepäystävällinen kapine ja tiiliskiven kokoinen. :laughing: Tyyliä command line & blinking cursor.

Siksi mukaan tarttuukin mieluummin ominaisuuksiltaan riisutumpi, mutta söpö ja helppo Garmin Geko 101. Ei paljon mitään laitehypettäjälle, mutta meikäläiselle riittää vallan mainiosti. :P

Link to post

Yksi kummallekin.

 

Ensin tuli hankittua Garminin eTrex Legend ja sitten kun ruokahalu kasvoi lisää ja haluttiin kumpikin kapula kouraan piti kesän korvalla hankkia vielä Garminin GPSMAP 60C. Karttoina lataillaan garminin vapaa-ajankarttalehdiltä 1 ja 2 aina tarpeen tullen sopiva alue.

Hieman hymyilyttää :P tuo oma laitehulluus - käsilaukussa on aina jompikumpi ja töistä kotiin lähtiessä tulee seurattua koneesta miten se pikkuinen kolmio kulkee pitkin katuja kauppaan ja kotiin. Pitää siis korjata että hymyilyttää oikein kovasti :laughing:

Link to post

Meillä on Magellan SporTrak Map. Se ostettiin jostain tarjouksesta retkeilyä ajatellen ennen kuin tiesimme geokätköilystä mitään. Emme olisi ehkä geokätköilyä aloittaneetkaan, jos meillä ei olisi ollut vekotinta jo valmiiksi. Hyvin on toiminut silloin, kun emme itse ole sekoilleet sen kanssa, kuten viimeksi Lapissa, jolloin unohdimme vaihtaa karttajärjestelmän takaisin geokätköilyn vaatimaan WGS84:ään.

 

Anneli

Link to post
  • 3 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...