Jump to content

J&H Team

+Premium Members
 • Posts

  25
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by J&H Team

 1. Oho, ja minä kun luulin olevamme Suomen hitain, mutta hartain tiimi Meillä meni kuitenkin nyt 10.04.2008 eli 1641 päivässä jo 200. kätkö rikki. Tosin tahti on hieman hidastunut, kun eka 100 meni parissa vuodessa, mutta toinen vei jo kolme... Laadusta ei olla koskaan tingitty: eka sata rikkoutui Tuusulan kultturikehdossa. 200. löyttyi melkein yhtä kovasta kulttuurikaupungista, Wienistä.
 2. Nasevasti nimetyn Porvoo Jail House rock -kätkön ympärillä kuhisee. Kätkön lähistöllä asuu eräs tunnettu muusikko, josta Iltasanomat uutisoi tänään mm. näin : "Tapaus poiki muusikolle syytteen kätkemisrikoksesta."
 3. Talvifillaroinnin perusteella väitän, että tulevaisuus on LEDien myös taskulamppurintamalla. Niiden patterikesto on aivan omaa luokkaansa. Jopa Milleniumpalkinnon arvoista teknologiaa. Kahden LED:in ja AA-patterilla vörkkivä muovinen lamppu lähtee Honkkarista noin 7 egulilla. Enemmällä rahaa saa lisää LED:jä ja metallia kuoriin.
 4. Kiitos kysymyksestä ja vastauksista. Minullekin ratkesi mysteeri, jota en ollut osannut edes kysyä, kun luulin ettei siihen voi olla näin yksinkertaista ratkaisua.
 5. The history and the present situation of the cache is something like this: Origin of the cache was to exolore the huge undergroung storage. The storage was unused for decades but the door was open for those who dared to enter coal black caves. Later the cache was removed from the cave and it was placed near the door outside of the cave. But because there was rare bats in the cave the doors were closed (forever). So the original idea is now ruined and the cache owner thinks that there is anything interesting in the area anymore to keep the cache alive. But because the micro cache is still outside the cave door there are some people that like still go and log it anyway.
 6. Todella mielenkiitoinen ja hauska aihe tämä galluppi. Tuli myös mieleen tällainen näkökulma: J&H Teamin mielestä paras katkö on Best of 140, koska olemme kolunneet vasta nuo puolitoistasataa pakasterasiaa. Harjuksen mielestä paras onkin jo sitten Best of 1500. Kätköotanta on siis aivan eri kaliberia eri nimimerkeillä. Elikkä yksi mielenkiintoinen kategoria voisi olla kunkin nimimerkin löytöjen määrillä jollain määrin painottetu pisteytys.
 7. J&H Team

  Huoltoväli

  J&H Team ilmoittaunut Ketulle yhdeksi vapaaehtoiseksi Lahden kätköjen ylläpitäjäksi. Toivon kutenkin tilapäistä pestiä ja Ketun Geo-kipinän leimahtamista taas eräänä päivänä.
 8. Kisa lisää jemmausintoa ja 2k pakasterasia on louhikossa jo 20.04.2006 klo 17.35.
 9. Luontokätköille pääsee koirat toisinaan mukaan. Loggailussa avustaa mielellään kissa.
 10. Aivan samaa mieltä. Hatunnosto tällaiselle projektin vedolle, mikä on edellyttänyt know howta, suunnittelua ja meidän palautteen perustella vielä toteutettu korjauksiakin. Kyllä minulle ainakin Suomen ensimmäinen Geokolikko kelpaa. Ties mikä keräilyharvinaisuus siitä aikojen saatossa syntyy Ainakin kiva muistoesine ajalta, jolloin harrastus oli vasta 5 v. vanha...
 11. Aiheeseen palatakseni ja tänään tyylikkään EU-kolikon kätköstä bonganneena, tulin siihen tulokseen, että kaksi Suomi-ropoa tilataan. Toinen piirongin laatikkoon ja toinen maailmalle. Ja viis aiheesta: on tämä harrastus niin monta hienoa elämystä tarjonnut koko perheelle, että olen ihan tyytyväinen GC:n toimintaan. Vähän se ottaa, paljon se antaa
 12. Kun on syntymässä uusi hieno geokolikko, tuli mieleen että tuollaineinhan on varmasti myös jonkun sortin keräilyharvinaisuus. Raaskisiko tuollaista aarretta laittaa kiertolaiseksi epämääräisiin pakasterasioihin Suomen saloille ja kaupunkien puistikoihin ? Kiinnostaisi tietää oletteko te hankimassa kolikoita ensisijassa keräilytavaraksi piirongin laatikkoon vai tositoimiin Geo-kiertolaisiksi.
 13. Kaiken kätköilyyn liittyvän tiedon Geopentujen käsikirja on PekkaR:n kätköilysivu. . Sieltä löytyy tietoa tästä aiheesta ja paljosta muustakin mukavasta.
 14. Olen NELJÄS samaa mieltä
 15. Ei se määrä, vaan laatu Samoilla linjoilla edellisten kanssa. Hitaasti, mutta joka kätköstä nauttien ja tunteella logaten. 100 kätkö löytyi 2.7.2005, kunniakkaasti samassa paikassa, jossa A Kivi heitti sulkakynänsä nurkkaan.
 16. Hauska aihe. Kuinkahan korkealle mittari nousee ? Nyt se näyttää 17.
 17. Juppi törmäsi nettiä surffatessaan geocachingiin ja päätti lähteä citymaasturin navigaattorilla landelta kätköjä bongaamaan. Eihän siitä mitään tullut: Gepsi veti pellolle, Pepsi meni kellolle.;)
 18. Osannottoni Pekhan läheisille. Surullista että, innokas harrastaminen päättyi näin traagisesti. Mutta voisiko satelliittien tuolle puolle paremmin lähteä, kun sen aika vääjäämättä koittaa?
 19. Interesting and unbelievable story. It would be nice to read more about the cache itself. Can you give link to the cache ? (Too many caches in Göteborg for me to seek the right one)
 20. Yleensä vain iltaisin ja kotona. Nyt kun laajakaista rulaa kotona, huomaan kurkkivani puheenaiheet jo päivittän. Taitaa muuttua pikkuhiljaa riippuvuudeksi Kohta olen yhtä koukussa kuin PekkaR
 21. Minä kirjoitan loggaukset aina ensin Wordilla, jossa on kieliasun korjaustoiminto. Menee ainakin sanat oikein. Paitsi juuri tuo saamarin Geomuggler eiku Geomugler eiku Geomuggle, jota ei MS-jästien sanakirjoista löydy. Tämä Morganin kielikylpy oli kyllä paikallaan, sillä olen todennäköisesti onnistunut kirjoittamaan Geomugle -sanan varmaan joka loggaukseeni väärin. Niinkuin nyt taas
 22. Entäs sitten gepsin käyttökustannukset ? Gepsiä hankkiessani yksi kriteeri oli, ettei siinä ole mansikoita maksavia ja nopeasti hupenevia mikro-pattereita. Hankin siis sormipattereita popsivan Magellanin. Niitäkin hupeni kuitenkin sellaista tahtia, että päätin kokeilla halpahallin akkuja (Unicross, 1.2 V, 1300 mAh). Akut toimii vallan mainiosti, kunhan muistaa aina latailla niitä hyvissäajoin etukäteen. Ovat maksaneet itsensä takaisin jo monin kertaisesti. Varalta pidän kuitenkin patskuja aina taskussa, kun kerran pääsi akut yllättäen tyhjenemään ja hukkui auto jonnekin metsän keskelle .
 23. Voisiko Geoyhteisön jäsenet jakaa mieltymystensä mukaan leikkimielisesti Rowlingin hengessä neljään tupaan, jotenkin näin: Puuskupuhit eli tutkimusmatkailijat Peruskätköjä nähtävyyksien, muistomerkkien, luontokohteiden läheisyyteen. Tavarat: jotain sälää lapsille ja lapsenmielisille. Korpinkynnet eli älyköt Mysteerikätkö kaupungissa. Ratkaisu on haasteellinen arvoitus. Tavarat jotain pientä ja käytännöllistä. Rohkelikot eli vuorikiipeilijät Kätkö paikassa, jonne löytäminen vaatii ketteryyttä, voimaa tai kestävyyttä. Kätkölle pääseminen on se juju. Luihuiset, eli kätköpongarit Mikrokätköjä kaupungeissa. Tärkeintä on logata paljon kätköjä. Tavarat: lokikirja. Lajitteluhattu sanoo, että J&H Team on…………. 70 % Puuskupuh, 20 % Korpinkynsi 5 % Rohkelikko ja 5 % Luihuinen
 24. Honkkarista hankittu Magellan 315 pelkästään Geokätköilyn vuoksi. Olen ollut tyytyväinen kapineeseen. On oikeastaan aina lisäseikkalu siinä, että laitteessa ei ole karttoja vaan joutuu etsimään oikean reitin yrityksellä ja erehdyksellä .
 25. Olin kätköttämässä juhannuksena 10 v. tyttäreni kanssa salaperäistä kumisevaa kiveä, jonka uskotaan olevan jättiläisen hauta ja väitetään vielä, että haltija tulee paikalle, jos joku meinaa kurkkia sen sisään. Oli siis tarpeeksi jännää touhua muutenkin, mutta kun olin kätköni tehnyt totesin, että yön yli latautuneet gps:n akut vetäisivät haudalla yllättäin viimeiset henkosensa. Auton olin jättänyt yli kilometrin päähän keskelle metsää ja kaiken lisäksi alkoi sataa. Olimme keskellä metsää, sateessa eikä MITÄÄN havaintoa ilmansuunnista ja auton sijainnista. Hetken taivallettuamme tulimme tielle ja talolle. Vaikka luulin olevamme keskellä metsää, oli lähimmälle maantielle vain muutama sata metriä. Koska en oikein tiennyt missä olin, menin kysymään talosta opastusta ja/tai pattereita. Talon väki hieman hämmästeli, kun joku tuntematon matkamies tunsi heidän salaperäisen kivensä ja ilmeni, että talon pappa oli se pikkupoika, joka 40-luvulla oli kiveä koittanut availla... Ei löytynyt pattereita, sillä taisin herättää hieman epäluuloja. Tuntematon kulkija saapui sateesta pikkutytön kanssa satelliittipaikantimen kanssa, autonsa metsään hukanneena ja oli kiinnostunut heidän liiterin takana aina pötköttäneestä kumisevasta kivestä...
×
×
 • Create New...