Jump to content

Shambbu

+Premium Members
 • Posts

  118
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Shambbu

 1. Thanks! You can see new map with my stats here. In geocaching.com, Åland is a different coutry (Aland Islands) and not a region of Finland as it should be. So it's not coming to GSAK's Finland map unless one changes country/state info manually. OT: For some reason GSAK's Europe map seems to include two Estonian islands (Hiiumaa and Saaremaa) to Finland, but not Åland.
 2. Ilman tuota artikkelia kummempaa tietämystä veikkaisin, että kiveä on nyt vaan heiluteltu niin monta kertaa että se on tavallaan "asettunut" paikalleen ja löytänyt tasapainonsa. Ilman kätköilijöitä kivi olisi saattanut heilua muutaman vuoden pitempään, mutta olisi kuitenkin ennemmin tai myöhemmin lopettanut heilumisensa. En minä tuota kuitenkaan "tihutyöksi" sanoisi.
 3. Map looks great now. Thanks! I think there is no official 2-letter abbreviations of regions in Finland. I agree with Kuki and small oaks, UM is logically better than US, because actually Uusimaa consist of two words; uusi (=new) and maa (=land).
 4. In my opinion, numbers outside of the regions are quite ok. However, if it's possible to add little more space at the bottom of the map and move numbers directly below the regions, it would be even better. Thanks!
 5. Kaikkien OziExplorerCE:n avulla kätköilevien kannattaa ehdottomasti päivittää uuteen "OziExplorerCE Development Version 2.02" - versioon. Siinä on paljon kätköilyä helpottavia ominaisuuksia vanhempaan versioon verrattuna. Löytyy www.oziexplorer.com sivustolta ja toimii hienosti myös HakkapeliittaGPS laitteessa. Itse käytän kätköilyssä eniten edelleen 5 vuotta vanhaa Magellan Meridian Platinium gepsiä, jonka parhaat puolet ovat säänkestävyys ja 3-akselinen elektroninen kompassi. Tuo kompassi voi aluksi kuulostaa turhalta, mutta kun sitä on kerran oppinut kätköjen lähellä käyttämään, niin ilman sitä on vaikea tulla toimeen. (tuo 3-akselisuus siis tarkoittaa sitä että gepsin ei tarvitse olla vaakatasossa kompassia käytettäessä). Lisäksi käytössä on Ipaq + bluetooth GPS + Ozi ja tuo mainittu HakkapeliittaGPS + Ozi. (Ipaq:ssa näyttää toimivan myös nuo wherigot)
 6. Inkoon korkein kohta voisi olla Bredbergen (86,5m) ja Siuntion Tornberget 96,4m. Nuo siis pikaisesti kartalta katsottuina näyttäisivät olevan ainakin korkeimmat mäet joissa on kolmiomittauspiste.
 7. Eikös tämä ole Pärnävaaralla?
 8. Minulla oli täsmälleen sama ongelma. S&D Suomi ei käynnistynyt XP:ssä sitten millään. Oma ratkaisuni tähän oli imuroida jostain tuntemattomasta lähteestä "kräkätty" versio, joka ei vaadi alkuperäistä CD:tä toimiakseen. Se poisti samantien tuon käynnistymättömyysongelman. En edes tunne ainakaan moraalisesti rikkoneeni lakia, koska tuo tuntui olevan ainoa tapa saada isolla rahalla ostamani tuote toimimaan. Ja alkuperäinen CD:kin löytyy hyllystä.
 9. Route 66 - Virrat ja Route 66 - Visuvesi näyttävät jo olevan listassa. Minkäs ihmeen kanavan lähellä tuo Route 66 - Ruovesi on?
 10. Nämäkin ehkä ansaitsisivat paikkansa listalla: The Saimaa Canal (Saimaan kanava) Juankoski (Juankosken kanava) Route 66 - Visuvesi (Kaivoskannan kanava) KERMA (Kerman kanava, ei tosin ihan vieressä, mutta mielestäni riittävän lähellä) Kiitos mukavasta listasta!
 11. Suomessa on nyt 416 kuntaa, ja kätköjä lienee noin 330:ssä kunnassa. Joten kyllä Petelle vielä hommia on...
 12. Näin sivusta seuranneena minun tulkintani asiasta: Turussa on jo pitkään vaikuttanut hupaisa ja leikkimielinen FTF-kisa, johon on liittynyt naljailua puolin ja toisin. Tällä kertaa tuo naljailu meni sille asteelle että sitä ei tulkittu enää hauskaksi, vaikka olikin leikkimielellä kirjoitettu. Tämä on näitä kirjoittamalla käydyn viestinvaihdon yleisiä vaaroja. Väärinkäsityksiä sattuu. kun eleet ja ilmeet puuttuvat. Joku vitsiksi tarkoitettu tokaisu voi muuttua lukijan mielessä vakavaksi asiaksi. Kyse EI siis ole ollut minkään osapuolen kohdalla ryppyotsaisesta kilpailusta. Joten kaikki vaan joukolla hakemaan FTF:iä Turusta.
 13. Kyllä tuota vaihtokohtaa ainakin minun Magellanissani (Meridian Platinium) pystyy vähän säätämään Kartta-asetukset->yksityiskohdat asetuksella: Normaali = 700m Suuri = 1,4km Suurin = 2,5km Käytännössä en ole tainnut koskaan tarvita zoomata ulos tuosta 2,5km näytöstä. Silloinhan näytössä on noin 10km kanttiinsa oleva alue.
 14. Hieman OT, mutta tämmöinenkin keskusteluryhmä on näköjään avattu.
 15. Tuo sivu on nimensä mukaisesti vain testisivu, joka on näköjään unohtunut tuonne palvelimelle. Kannattaa suositella mieluummin PekkaR:n sivuilla olevaa versiota tuosta kuntalistasta. Se on huomattavasti selkeämpi ja käyttäjäystävällisempi.
 16. Silloin tällöin olen tuohon ongelmaan törmännyt. Pikaratkaisuna ainakin minulla on toiminut kaikkien evästeiden poisto Firefoxista. Sen enempää en ole ongelmaa penkonut.
 17. Shambbu

  Fin:irc-ohjelma

  Tervetuloa IRCnet-kanavalle #geocaching.fi
 18. Päinvastoin. Niatpac Nagrom = Captain Morgan takaperin. Ihan hyvä muutos, kun kyseessä on sama henkilö.
 19. Kannattaa päivittää GSAK versioon 6.6.0, se tukee noita "child waypointteja" ihan näppärästi.
 20. Ei auta kuin hakea kätköjä ahkerasti. Minä haen perus pocket queryillä vain kätköt joita en ole vielä löytänyt. Tällä hetkellä: FIN1: (1.1.2000 - 23.9.2004) FIN2: (24.9.2004 - 10.3.2006) FIN3: (11.3.2006 - ...) Jo löytämäni kätköt tulevat sitten "My Finds" queryllä, jossa ei tuota 500:n rajoitusta ole.
 21. Vielä systeemin toiminnasta: Kun teet Pocket Queryn GPX-formaatissa, gc.com lähettää jokaisen kätkön mukana 5 viimeisintä loggausta ja lisäksi kyselyn tekijän loggauksen, mikäli semmoinen ko. kätköstä löytyy. Loggaukset ovat GPX-tiedostossa muodossa: <Groundspeak:log id="11475271"> <Groundspeak:date>2005-11-20T08:00:00</Groundspeak:date> <Groundspeak:type>Found it</Groundspeak:type> <Groundspeak:finder id="180938">Shambbu</Groundspeak:finder> <Groundspeak:text encoded="False">Nice cache. Thanks!</Groundspeak:text> </Groundspeak:log> Tuosta GSAK sitten poimii joko finder id:n (180938), tai nimimerkin (Shambbu) Toivottavasti tämä selvensi.
 22. Tuon ID:n näkee esim. täällä foorumilla viemällä hiiri ko. nimimerkin päälle ja katsomalla selaimen alareunasta mitä urlia tarjotaan. PekkaR:n neuvo on aivan yhtä hyvä. Varsinkin 15.5. jälkeen, kun nimimerkkiä ei voi enää vaihtaa.
 23. GSAKissa: Options->General välilehdellä on kohta: Method for matching placed (hidden) and found caches Valitse Owner ID# ja allaolevaan kenttään tuo ID. (sinun tapauksessasi 270057) Pitäisi toimia.
 24. Shambbu

  Fin: Gc2k Uhkaa

  Ahvenanmaan kätköthän eivät ole gc.com:n mielestä maassa nimeltä Finland, vaan maassa nimeltä Aland Isles.
×
×
 • Create New...