Jump to content

jupilli

Members
 • Posts

  872
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by jupilli

 1. Missähän keskusteluissa ja minkä tyyppisistä lokituksista on ollut kyse ?? Ihan vaan että osaisin välttä kun mulla on paha tapa esittää mielipiteitä, viimeksi purkin koosta !!
 2. Nonnii !! Lumet on vajunu ja My Nearest Cache on taas paikallaan ja odottelee lisää linssiluteita. Omistajakin on paremmin kotosalla joten muistakaa hymyillä ja näyttää arvokkaille.
 3. Heips, lähetin juuri ne 146 hyväksymättä jäänyttä Locationlessiä julkaistaviksi niin että kaikki tietokonenyhveröt taas jää hiljasiksi viikkokausiksi kun ne joissain kohdin joutuu laittamaan Kuukkelin ihan oikeisiin töihin. Täällä keskustelupalstalla voidaan paremmin keskittyä maastoon piilotettuihin purkkeihin. Lähetin hyväksyttäviksi myös ne seitsemän hautausmaiden kiviaitoihin isojen kuusien katveeseen jo vuosia sitten unohtamani purkit joita ei silloin tiukkoina aikoina jostain syystä hyväksytty. Rauhoitusalueita vai mitä lie kehuivat paokkojen olevan. Onneksi jätin purkit paokoilleen odottelemaan näitä vapaiden tuulien aikoja. Ja vielä, heti tämän ketjun alun luettuani lähdin käymään mökillä ja ihan niinkuin olen aina epäillyt, naapurimökin kuistin vierestä, siitä jyrkänteen alta löytyi luola, tai ainakin kolo jonne purkin sai piiloon. Naapurikun ei koskaan ole ymmärtänyt kätköilyn ideaa että olisin voinut käydä yhtään luolaa etsimässä ja sitten purkin piilottamassa. Nyt sain sen piiloon ja olen melko varma että hän kutsuu kyllä etsiskelijöitä iltakahville kun ne siinä kuistin ympärillä iloisesti sammalia tonkii gepseineen. Siitä tulee varmaan vielä oikein innokas kätköilijä kunhan se huomaa mistä oikeen on kyse, siitä mökkinaapurista. Satasethan tässä paukkuu !! Oikein hyvä päivä !!
 4. Heips, oli pakko korjata My Nearest Cache turvaan kun lumikasat kasvoi yht'äkkiä reippaasti yli keskiarvojen. Luulisin että tulevat päivät vajuttavat kasat aika nopeati ja saan purkin taas takaisin !!
 5. Heips, jouduin disabloimaan kätköni Korsu - Dugout kun en löytänyt purkkia itsekkään tarkistuskäynnillä. Pitää odotella lumien vajumista ennenkuin selviää on se jästitty vai muuten pois paikoiltaa.
 6. Moiks, tuli vaan mieleen, jaksoitko kokeilla hakuja GC.comin sivuilta ?? Ja ehkä myös GPS.com saattaisi kertoa jotain ??
 7. Moiks, mulla on ollut Magellanin eXplorist 500 muutaman vuoden ajan ja olen ollut tyytyväinen. Melko liki Äänekoskea on myös Kapeen kätkö joka on mielestäni myös autonavigaattorilla haettavissa, autolla pääsee ns paikalle ja paikka on hyvin rauhallinen. Jos matkailuyrittäjä saapuu paikalle, kerro hänelle mitä olet hakemassa ja saatat saada apua !!
 8. Mitä on ollut, sitä on tulevinakin aikoina, mitä on tapahtunut, sitä tapahtuu edelleen: ei ole mitään uutta auringon alla. Vaikka jostakin sanottaisiin: katso, tämä on uutta, on sitäkin ollut jo muinoin, kauan ennen meitä. Minusta noista wanhoista aiemmin jo vaikka kuinka valmiiksi kalutuista jutuista pitää aina uudelleen keskustella koska harrastajien joukko on elävä eikä kukaan uusista harrastajista mitenkään jaksa lukea kaikkia vanhoja jorinoita vaan avaa uuden säikeen. Lopulta sitten joku jaksaa kaivaa esiin vanhatkin jutut mutta niin se pitääkin mennä eikä mielestäni mitään vahinkoa ole sattunut. Uudet mielipiteet vahvistavat vanhoja ja päinvastoin. Eipä siis koskaan vaimenneta uutta keskustelua liian aikaisin mutta lopulta on kaikkien hyvä huomata taas "keksineensä pyörän uudestaan".
 9. Heips, mulla tuli ihan samanlainen ajatusmalli mieleeni edellä olevia päivityksiä lukiessa, ja ihan samanlaiseen päätelmäänkin päädyin, eli että multien ja mysteerien asettaminen jotenkin paremmiksi saattaa aiheuttaa ainakin uudempien harrastajien rakentelemia kovin yksitoikkoisia multikätköjä. Omalla kohdallani ainakin kävi juuri näin, ensimmäisten purkkien piilottamisen huumassa tuli tehtyä muutamia melko kyseenalaisia multikätköjä joista yhden jopa arkistoin sen typeryyden takia vaikka paikka kyllä kätkön ehdottomasti ansaitseekin. Luulen senverran viisastuneeni että viimeiset kätköni ovat olleet perinteisiä yhden purkin piiloja, ja multikätkön tekemisen raja on noussut paljon korkeammalle. Idea pitää olla mielestäni jotain muutakin kuin laskemista, liikuntaan pakottaminenkin on jo parempi, ainakin jos ympäristö on edes jotenkin sen arvoista.
 10. Toi kärrynpyörä kyllä jotenkin alkoi kyselyttää !! Hieno pyörä, ja upeasti laitettuna hyvä 'rukin pyörä' tosiaan. Oletko yhtään yrittänyt selvittää mistä se on kotoisin ?? Huomasitko entisöidessäsi onko puu kotimaista ?? Jotenkin se metallista valettu keskiö on semmoisen tutntuinen joka voisi olla tunnistettavissa !! Voisiko olla jonkun wanhan maatalouteen liittyvän vehkeen pyörä ?? Vanne pyörän päällä näyttää sileältä, ei siis kivisellä tiellä kuluneelta, mieluummin peltotöiden kuluttamalle.
 11. Toivottavasti olet taas kokonaan oikeassa, uusia harrastajia on tosiaan paljon näkyvissä. Sensijaan tuon lumipeitteen väittäisin kyllä pääosassa Suomenmaan pinta-alasta olevan juuri kiusallisesti sen verran paksu että nuo "kiven kolossa" olevat purkit on suhteellisen työläitä. Aianakin täällä Jyväskylän seudulla tilanne oli eilen semmoinen että metsässäkin parinkymmenen sentin kovettunut lumipeite tasoitti kivenkolot ja jokaisen kolon joutui potkimaan ja rapsuttelemaan esille. Eilen kävin DNFn tekemässä kun huoltokeikalla satuin toisen purkin likelle. En vaan jaksanut kaunista lumista maisemaan särkeä, sain jo nauttia paikasta ja purkin ehdin hake myöhemminkin. Yöllä on sitten tullut pari senttiä uutta valkoista päälle.
 12. Juu, tuohan on tietysti hienoa !! Mutta toivottavasti laatu säilyy!!! Olisikohan olemassa jotain keinoa jolla edistettäisiin uusien kätköjen laatua vaikka sitten määrän kustannuksellakin ?? Keskustelu kätköpaikoista ja kätkojen laadusta muutenkin on jotenkin laimentunut, ei kai asioiden miettikin ole myös kuivettunut ?? Pitäisikö asiasta huolestua vai lukevatko kaikki uudet kätköilijät muka vanhoja keskusteluja ?? Enpä usko !!!
 13. Heips, jotenkin minulla tulee mieleen semmoinen ajatus että ensin kirjoitetaan nimet siihen fyysiseen kirjaan, ja sitten kätkösivulle kuitataan että on kirjoitettu nimi siihen fyysyeen kirjaan. Jos siis yxi 30 hengen porukasta käy purkilla ja kirjottaa siihen että 30 on nyt löytäny purkin, minun mielestäni se yx voi logata kätkösivulle, muut voi käydä hakemassa purkin vaikka paremmalla ajalla ja logata kätkösivulle sitte kun oma fyysinen kirjaus on purkissa.. Se fyysinen lokikirjahan on muuten ihan puutteellinen ja sitäkun joku löytämisen jälkeen lukee ja odottaa pulssin laskemista hienon jahdin jälkeen, niin sillähän jää kokemus vajaaksi jos pääosa kirjatuista käynneistä puuttuu. Että semmoinen mielipide tähän keskusteluun !! Siis mielipide, ei edes väittämä !! EDIT: Joskushan on tarkisteltu epäilyttäviä loggauksia lokikirjasta, eikai tämä ole vieläkään mahdoton tilanne ??
 14. Heips, purkin tiiviys on helpointa tarkistaa puristamalla sitä pehmeimmästä paikasta ihan kunnolla. Jos purkki on kunnolla kiinni, se vastaa puristamiseen niinkuin kumipallo, sisuksiin syntyy siis paine ja vastus tuntuu näpeissä. Jos painetta ei tunnu syntyvän, on syytä tarkistaa että kansi on kiinni, jos puristaessa kuuluu suhinaa eli on vuotoa, on edelleen syytä tarkistaa että kansi on kiinni. Kaikki purkithan ei sulkeudu kunnolla, eivät edes ole tarkoitettu tiiviiksi, joitain ei taar pysty puristelemaan jos ne vaikka kovaa muovia tai lasia tai puuta. Jos 'ei tiivis' purkki on piilotettu paikkaan jossa se kastuu, pitäisi muistaa tarkistaa että lokikirja on pussissa, kynä ainakaan ei ole siinä samassa pussissa.
 15. En ole Äänekosken tilannetta tutkinut, tuo kartasta etsiskeleminen ei koskaan oikeastaan tuota lopullisesti varmaa tulosta ja tieto pitäisi sitten vielä jotenkin varmistaa. Lähetäppä kohtelias kysymys Äänekosken Tekniseen toimistoon sopivalle ihmiselle, osoitetiedot varmaan löytyy vaikkapa tältä sivulta. Olen itse saanut yleensä ihan hyvin vastauksia sieltä mistä olen kysellyt ja sitten tietoa voi pitää virallisena.
 16. Heips, laitoin juuri kysymykset Laukaan kunnan Tekniseen toimistoon, kun mulla on siellä muutama purkkikin, joten ilman parempaa tietoa muiden ei nyt ihan justiinsa pidä sieltä kysellä. Eiköhän sieltä vastaus taas tule kun joitain päiviä odotellaan.
 17. Me ollaan kaikki vaan kilttejä, ja vastaillaan !! Mulla olis kahdeksan kätköä haettavissa TomTomilla, taitavat vaan olla liika etäällä Teiltä kotoa !?? 1., 2., 3., 4., 5., 6., 7. ja se kahdeksas ovat melko helposti löydettävissä ilman käsikapulaa. No, ehkä jossain kohdassa voi olla vaikeuksia myös käsikapulan kanssa. Mielenkiintoisia kätköilyreissuja toivottelen entistä paremmalle Vuodelle 2008 !! PS: Kiltisti kannattaa olla jo tulevan joulunkin varalle !! Mie ainakii oon !! Silviisii.
 18. Aika hämmentävä spektaakkeli !! Voiko siis Webbikamerakätkön logaukseen laittaa oman kuvansa vaikka kuin ?? Toisaalta, ovathan webcam kätköt häviämässä ainakin täältä GC puolelta. Ehkä syystäkin.
 19. Heips kaikki kätköilijät !! Tää on nyt tämmönen tublabäiwitys, mut pakko on kokeilla että kaikki on mukana ketkä pystyy !! Kätköilijöiden lahjoittama potti Joulupataan on jo uskomattoman komea, mutta... Harmittavasti putosimme kymmenen kärjestä !! Ei tämäkään ole mikään kilpailulaji mutta kuitenkin, löytyisikö vielä jokunen urhoollinen ???
 20. Hyvä, tervetuloa vaan. Ilmoittele päivämäärä vaikkapa säpolla niin lataan kameran akut hyvään iskuun !! Ikuistetaan kaikki naapuritkin hiippailemassa toistensa nurkissa !!
 21. Kaikin mokomin, mutta ei sitten mitään magneettimikroa liikenteenjakajaan ilman minkäänlaista kätkökuvausta, niinkuin näissä 0km-sarjan kätköissä yleensä! Ihan vieressä on sentään Wanha Kirkko ja jotain järkevääkin nähtävää ja esiteltävää. Suurnesu puhuu taas ihan asiaa !! Väitän että jokaisen 0-pisteen läheltä, siis 50m ympyrän sisästä, löytyy talvikelpoinen piilo ainakin 'small-kokoiselle' purkille. Tai sitten ei. Tsemppiä ja yritystä kuitenkin, jos piilo sittenkin pikku puristamisella löytyisi !!
 22. Älä missään nimessä mene arkistoimaan sitä! Koska webcamit on grandfatheroituja, niin sellaisen arkistointi on aivan eri tavalla lopullista kuin tavallisen kätkön . Arkistoitua sellaista ei saa takaisin henkiin enää mitenkään muuten kuin pelaamalla muukätkökortin. Juu, Villen kannanottoa kannattaa varmaan harkita, Webbikamerakätköt ovat ehtyvä luonnonvara. GSAKini mukaan WEBCAM kätköjä on Suomessa 22kpl joista neljä on tällä hetkellä "unavailable" tilassa. Liekö kukaan logannut kaikkia ??
 23. Moiks, sain tänään monta viestiä jotka todistavat että kätköily onnistuu hyvin (tai hiukan vähemmän hyvin) vielä näillä lumilla Keski-Suomessakin. Oikein hyvä niin ja haluankin muistuttaa kuinka hyvää kinkun sulattamisen ohjelmaa purkkien hakeminen onkaan !! Ainakin täälläpäin löytyy muutama erinomainen lapsiystävällinen (koiratkin tervetulleita) ulkoilukätkö jotka antavat uutta motiivia jouluruokien ahmimiseen. Kaikille kätköilijöille toivotan Hyvää Joulua ja mielenkiintoista Uutta Vuotta!!!!
 24. Heips, nyt kaikki mukaan tähän äänestykseen !! Lisää mielipiteitä KAIVATAAN kovasti !!!!
 25. Heips, ei mullakaan oikeastaan levytilasta ole puute, mulla on tässä koti WLANissa verkkolevy johon voin tarpeen mukaan lisätä purkkeja USB tökseleihin vaikkapa 500GBn erissä. Samaa verkkolevyä voin sitten käyttää kaikkeen varmistamiseen ja säilömiseen kaikilta koneilta tarvittaessa. Pula ja puute on siis jostain palikasta joka auttaisi kuvien järjestyksessä pitämisessä niin että halutessa löytyisi sitten ne halutut kohtuullisella ähräämisellä. Paraikaa päästin kameran mukana tulleen ACDCn catalogoimaan muutaman gigan läjää kuvia, pitää sitten katsoa kun se saa homman tehtyä että tuliko siitä valmista ja onko palikasta mihinkään.
×
×
 • Create New...