Jump to content

rometku

+Premium Members
 • Posts

  18
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by rometku

 1. Oma kätköilyn harrastaminen on jäänyt viimeaikoina vähäiseksi ja huoltohommat samoin - harmittaa. Haluaako joku adoptoida tästä Ivalon-Rovaniemen-Kemin-Oulun alueelta jonninmoisen nipun kätköjä? Ei kaikkia yhdelle, eikä liian kaukaa. Eli nämä alla olevat kätköt kaipaavaat hellää ja huolehtivaista uutta isäntää ja/tai emäntää. Rovaniemi: Rovaniemi City I Rovaniemi City II Ounasvaara I Ounasvaara II Ounasvaara III Railway Station of Muurola Rovaniemi Airport - Uusi huoltaja löydetty Rest Stop Santa Claus Village Taipaleen taistelu Rovaniemen ympäristössä: Taivalkoski Seitakorva Pirttikoski Vanttauskoski Permantokoski Valajaskoski Ossauskoski Petäjäskoski Ranua: Ranua II - Japanitalo Ylimaan taistelu Ii: FIN Highway 4-Iinsillat - Uusi huoltaja löydetty Saariselkä: Uropää Kaunispää Ivalo: FIN Highway 4-Ukonjärvi FIN Highway 4-Ivalojoki Inari: Kirakkakoski FIN Highway 4-Inari Kiinnostuneet tavoittavat minut esim. teroPISTtormanenATmePISTcom
 2. 78 - ehdimpäs alle 100:n joukkoon!
 3. Koivusaari I in Rovaniemi has been relocated and is now available again.
 4. Do diin. Nyt ne sitten keräsivät Rovaniemen Koivusaaresta infotaulut pois joten Koivusaari II:n multikätkön ratkaisemisen vaikeusaste nousi hiukkasen turhan korkeaksi ja päätin pitää sen hyllyllä ensikesään - siis kunnes palauttavat taulut takaisin paikalleen. Koivusaari I:n kesäjemma siirtyi myös talviteloille Rovaniemen kaupungin varikolle lukkojen taakse, elikkäs sekin on sitten hyllyllä kunnes ensikesänä taas tuovat sen takaisin. Katson keksinkö Koivusaari I:lle hyvän jemman talviajaksi saaresta, jos niin enabloin sen jo aiemmin, jos en niin sitten pidän sen hyllyllä ensikesään.
 5. Yritin tänään käydä viemässä Koivusaari I:lle uuden purkin kadonneen tilalle, mutta jouduinkin sen sijaan disabloimaan myös Koivusaari II:n koska Ounasjoen vesi on noussut pitkospuiden yläpuolelle ja vinkkien tauluja ei pääse lukemaan ilman kahluusaappaita. Elikkäs kummatkin Rovaniemen Koivusaaren kätkös siis toistaiseksi disabloituina.
 6. Eipä ole tullu Pottereita luettua, mutta oliskohan se jotain: 60 % Puuskupuh, 5 % Korpinkynsi 10 % Rohkelikko ja 25 % Luihuinen. Eli vapaalla ei jaksa hieroa aivonystyröitään kun töissä sitä pitää tehdä jatkuvasti. Vuorikiipeily ei innosta mutta kohtuullinen patikkareissu maistuu kyllä. Luihusen vikaakin löytyy - lähin DNF (siis hakematon/löytämätön) taitaa olla reilun 100 km:n päässä ja ensikesänä meinaan olla Hki-Tre välillä urakoimassa tuplasti pitempään kuin tämän... siis viimekesän turneella.
 7. Kuten PekkaR:llä itselläkin on kotikoneella ne pari seuraamisen arvoista forumia auki omissa ikkunoissaan, refressillä sitten vaan uusimmat jutut esiin. Aamulla ja iltasella tulee vilkastua jos ja kun vain muilta aktiviteeteiltä ehtii. Viikon jos on seuraamatta niin sitten vierähtääkin äkkiä ilta tai pari kun seurattavat foorumit ja sähköpostilistat pitää saada "ajantasalle". Eihän sitä nyt voi jättää mitään lukematta, notta pysyy ajantasalla
 8. Niin ehkä tämäkin harrastus alkaa vakavoitua ja muuttua enemmän kilpailuksi - kun näin käy taitaa harrastajien joustavuus samalla pienentyä. Kun D2 kätkö ei löydykkään 15 minuutissa tai kätköpurkki on kokonaan hukassa purkaa sitä helposti itseään logiin tai forumilla - kun se tärkeä "piste" jäi taas saamatta. Mitä lyhempi aika itse hakureissusta sen tulisempaa tekstiä tulee(?) Näin myöhemmin itseä lähinnä hymyilyttää kun muistelee miten näreissään sitä on joskus tullut oltua kun "se D2:n" jäi löytymättä. Toisaalta nyt "hyvänä päivänä" 160 km:n ajo, 4km patikointi, 2 tunnin etsiminen ja DNF ei tunnu missään vaikka syynä olis ollu 25 metriä pielessä olleet kätkön koordinaatit. Positiivisia loggauksia on kiva jättää ja mukava lukea, tosin ymmärrän hyvin jos joku 15 kätkön päivävauhtia kiitävä geo-ohjus ei jaksa päivän päätteksi runoilla jokaiseen loggaukseen kovin montaa riviä. Itselläkin "Nice one, TNLN, THNX!" taitaa olla aika suuressa osassa logimerkintöjä ainut maininta. Muuten, täällä tämä kielenkäyttö on vielä aika kevyttä, jos nyt vaikka verrataan karavaanareiden forumiin joku vuosi aikaa. Kitkerä kielenkäyttö rupesi tökkimään siellä allekirjoittanutta niin paljon että lopetin lukemisen - mutta harrastus jatkuu
 9. Juu ja jos knea ei tuonne joskus jostain syystä paikalle pääse niin voin toimia varamiehenä. Eli rekisteröi pois vain.
 10. Menee ehkä hiukan OT:ksi, mutta onko kellään ehdotuksia budjettikameran valintaan - hinta jossain max 100 - 150:n euron huitteilla, saa toki olla allekin. Saako tuolla panoksella siedettävää kuvanlaatua ja kohtuullista luotettavuutta omaavaa perusdigikameraa? Ei tartte tehdä video äänellä tai mitään muutakaan hienoa, riittää että stillkuvat on "nettikelpoisia".
 11. Me too! I really hope there can be made an arrangement here. The maps at brillig are both useful and fun ... ouch ... we are geocaching just for the fun of it? Same here! Btw. why this starts to feel like - rip of all the money you can get from GC.com users and force users to use the one and only solution GC.com has to offer with price tag. Does this sound like M$ (Microsoft) strategy or is it just me?? Do you in GC.com think you could dominate the geocaching and force users to follow what ever you deside is best for you and just block the "external" services you see as a threat(?) for you? Buxleys is not a threat for you but IMO blocking its access could be!
 12. Koivusaari I in Rovaniemi is now temporarily disabled. Someone had taken the cache box. Hope that the film canister went for good couse. I will place the new box in near future.
 13. First a friend of mine (he wasn't and still isn't geocacher) told me about crasy sport called "geocaching" and how someone hides a box and others tries to look for it using GPS devices... how silly did it sound when I first heard about it Little later I was looking info and reviews about GPS devices from internet and got to geocaching pages. Finaly I ended up to Team Hapenottokerho's homepages and read about their geocaching "adventures". And that was it, THOK's pages had a big incluence for me starting geocaching. After finding couple quality caches hidden by Knea I just had to search for more.
 14. Magellan SporTrak Color, Streets & Destinations Suomi karttana, näppärä vekotin. Puoli Suomea tarkalla kartalla koneeseen sisään kerralla. Vähentää huomattavasti oikean ja lähimmäksi kätköä vievän tien etsimistä - juu olen mukavuuden haluinen ja kyllä - keskityn mielummin kätkön hakemiseen ja kätköpaikkaan tutustumiseen Jos jollain on menossa tämmönen hankintaan tai omistaa ko. laitteen niin suosittelen lämpimästi uusimman firmwaren päivitystä.
 15. Tämänpäivän Lapin Kansassa on juttu Geokätkennästä. Lapin Kansan verkkoversio on maksullinen, eli suoraa linkkiä en juttuun tiedä. Toivottavasti tämä innostaa uusia pohjoissuomalaisia harrastajiksi. ...ja tietenkin muistin kätkömääräni haastattelussa väärin, löydettyjä liian vähän ja piilotettuja liian paljon -> no yhteissumma täsmää
 16. Maby it is not always geocacher who changes the way cache is hidden. Geogooglers or other accidential finders might be the one that leave the cache wide open or rehide it to different or less or more visible way. For example if children accidently finds a cachebox, takes it to their parents, they read the description and are responsible enought to rehide the cache - how could they know exactly where the kids found it? Locating the cache in the same way it was before, should be fairly easy task for average geocacher. Even if you are tempted to hide it differently. Some of the cacheboxes I have been able to find, have been hidden in extremely difficult place ~ microbox to forearm deep in swamp... But even then I have not changed the way it was hidden, just giving some light feedback to owner through the log.
 17. Itse en laittaisi kätköä minkään turvallisuudestaan tarkan julkisen laitoksen kuten veroviraston, sairaalan, kaupungintalon tai poliisilaitoksen nurkille, saati armeijan rakennusten lähelle, sama koskee yrityksien toimitiloja ja yksityisten talojen piha-alueita ja montaa muutakin vastaavanlaista paikkaa... Ymmärrän enemmän kuin hyvin niitä turvallisuudesta vastaavia henkilöitä jotka suhtautuvat varauksella epäilyttävästi käyttäytyviin henkilöihin ja saavat "näppylöitä" putkista, purkeista ja laatikoista turvallisuuden kannalta aran laitoksensa rakenteissa. Jokainen pystyy kuitenkin ihan omalla maalaisjärjellä harkitsemaan missä on raja jota lähemmäs ei kannata mennä. Jos ei ole varma voi aina jättää vähän reilummasti väliä. Ei viitsitä kerjätä verta nenästämme...
 18. rometku

  Fin:kysyisin

  Tähän asti omissa kätköissäni on tullut pidettyä tiukkaa "Raaka peli Ranualla" tyyppistä linjaa eli kaikki vain englanniksi. Ensimmäinen kätköilyn piirissä tehty ulkomaan matka Ruotsiin vahvisti jo aiemmin muiden toteamia asioita, eli on aika mahdotonta vajaalla Ruotsin kielellä ymmärtää mitä multikätkön vain ruotsinkielisessä selosteessa sanotaan . No toisaalta ottamalla järjen käteen tuon voi kääntää niinkin että entäs suomalainen kätköiljä jonka englannin osaaminen on vajavaista, onko hän samassa tilanteessa kotosuomessa kuin allekirjoittanut lukio ruotsilla naapurissa - muuten hyvä, muttei ymmärrä. Taitaa siis olla paikallaan kääntää noi omatkin kätköselosteet jollain aikajänteellä myös suomeksi. Vielä kun noissa minunkin selosteissa voi olla (on!) omaperäisiä kielikukkasia joita muut ei ymmärrä - niin ja tietty ne varoituksetkin kannattaisi laittaa Suomessa myös suomeksi.
×
×
 • Create New...