Jump to content

Kettu

+Premium Members
 • Posts

  132
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Kettu

 1. Monta kätköä on jo kaupaksi mennyt, suuri kiitos uusille omistajille! [] Seuraavat kätköt odottavat edelleen ottajaansa (lisäsin pienet mainospuheet): Lahdessa: Hautausmaan haamut - pähkäilymysteeri vanhalla hautausmaalla Myllysaaren sivukirjasto - kirjanvaihtokätkö Myllysaaren kauniissa maisemissa Vesijärven rannalla The Fairly Incomplete&Rather Badly set up (ja nyt myös rather badly maintained) Cache - kauniita suomaisemia Monty Python puzzlella höystettynä A Mexican on a Bicycle - kuva-arvoituslaskentamulti Lahden keskustassa Huomio! Huomio! Lahti, Suomi. - radio ja tv-aiheinen kätkö radiomastojen tuntumassa Pikku-Veskun pähkinä - pähkäilytehtävä puistossa Virvatulet - jännä yökätkö Stone age Ristola - peruskätkö eräässä Suomen vanhimmista asuinpaikoista Lahden lähimaastossa: Huovilanpuisto - visiönääri Collanin keskenjäänyt unelma Jättiläisen näkökulma - näkötorni Hollolan kirkolla Kymenlaaksossa: Hiidenvuori - upeita maisemia Iitissä Lapinsalmi-Repovesi - jännitystä riippusillalla Valkealassa Turun seudulla: Härmälän rotko - rotko Härmälässä Aurajoen Wanhat Rouvat - Turun merelliset nähtävyydet Vid min svans - Mumin&Snorkfrökenin kätkön kummius Naantalissa Kiitollisna toivon suosiollisia adoptoijia!
 2. Apua kaivataan! Adoptiovanhempia kätköilleni kaivattaisiin taas. Nehän olivat suureksi osaksi lainalapsina jo kertaalleen potiessani Tautia, mutta otin ne tervehdyttyäni takaisin. Muut harrastukset ja mielenkiinnon kohteet ovat kuitenkin siinä määrin viemässä mielenkiintoa muualle, että tarjoaisin mielelläni nyt kaikkia kätköjä pysyvästi adoptoitavaksi, sillä geoväsy ei vaan ota helpottaakseen, vaikka aikanaan olinkin kauhean innostunut ja olen iloinen, että tällainenkin harrastus on tullut kokeiltua. Nykyisin kätköni alkavat kuitenkin suorastaan rupsahtaa, kun ylläpitointokaan ei ole kaksinen... Kätköni löytyvät täältä: http://www.geocaching.com/seek/nearest.asp...&submit4=Go Lisäksi minulla on ollut kummiteltavana Vid min svans Muumimaassa, ja kummitehtävän huonon hoidon vuoksi toivoisin myös tälle uutta paikalliskontaktia. Ystävällisin ja adoptioiden suhteen toiveikkain terveisin, Kettu
 3. Nimenomaan. Meinasin Murhan loggauksista kirjoittaa itsekin, mutta asia onkin jo hoidossa. Allan Kiven novellia nauroin oikein ääneen, ja muutkin ovat hauskoja olleet.
 4. Marttilassa olisi Marttilan korven eräretkeilyreitistö ilmeisimmin vailla kätköä, etäisyyttä Turkuun 30 min ja rapiat. Käytiin tänään retkeilemässä sitä pitkin n. 8km:n pätkä ja nuotiolounastettiin hyvin varustetulla Lotikon kellarin laavulla. Jonkinmoisia luontonähtävyyksiäkin reitille mahtuu, joten ei olisi mikään tylsä bensiksen-takapihalla-3-metriä-autosta-roskiksen-takana-pikaloggaus-kätkö.
 5. Äkkiä en löytänyt haulla, että Lahden Luhdanojan lintutornilla olisi vielä kätköä. Jos näin on, niin olisi aivan kätkön arvoinen paikka. On meinaan iso torni ja hyvät maisemat Luhdanojan meandereihin ja muihinkin ilmansuuntiin.
 6. En voi millään olla vähän elämöimättä: 26. syyskuuta 2005 kirjoitin foorumilla näkemästäni julkeasta kätköilyaiheisesta unesta: "Heh... viime yönä näin niin kammottavan itserakasta geokätköunta, että tohtiiko sitä julkisesti paljastaakaan...? Näin nimittäin semmoisen fantasian, että sain jossain geomiitissä palkinnon "Suomen parhaiden kätköjen" omistajana. No, huh-huh... " Vaan nytpä saakin hehkuttaa ihan gallupin suomalla mandaatilla, eikä ole unta! Jee! Kiitos kaikille, jotka ovat tykänneet kätköistäni. Ja kiitos tietysti äidille, isälle, naapurin Turrelle, Ukko mustilaiselle ja... Piristää kovasti sairasta mieltä sairaassa ruumiissa, kun muuten on viimeaikoina elo ollut hiukkasen takkuisaa...
 7. Kettu

  Huoltoväli

  Meikäläisellä alkaa hiukan olla ongelmia säällisten huoltovälien suhteen. Jotenka, näkyvyyden lisäämiseksi mainostan kätköjeni adoptiomahdollisuutta myös tässä säikeessä: olisi tarjolla hyviin käsiin joitakin kätköjä mm. Turun ja Lahden seuduilla. Myönnettäköön, että on geointokin huolestuttavasti alkanut meikäläisellä hiipua viime aikoina. Lisävaikeuksia ylläpitoon tuo kuitenkin tulevaisuudessa myös se, että elimistööni on pesiytynyt pirullinen tauti, jonka hoito ja nujertaminen taitavat vaatia tulevina kuukausina energiaa sen verran, että kostea lokikirja tai hiirensyömä tuppervaarankulma EVVK. En kumminkaan haluaisi arkistoidakaan kätköjä, koska moni on mielestäni aivan olemassaolon arvoinen. Eli, mikäli on ystävällisiä kanssakätköilijöitä, jotka haluaisivat adoptoida jonkun kätköni, ilmiantakaa itsenne minulle. Oikeastaan mikä tahansa omistamistani kätköistä on tarjolla.
 8. Olisi tarjolla adoptoitaviksi hyviin käsiin joitakin kätköjä mm. Turun ja Lahden seuduilla. Myönnettäköön, että on geointokin huolestuttavasti alkanut meikäläisellä hiipua viime aikoina. Lisävaikeuksia ylläpitoon tuo kuitenkin tulevaisuudessa myös se, että elimistööni on pesiytynyt pirullinen tauti, jonka hoito ja nujertaminen taitavat vaatia tulevina kuukausina energiaa sen verran, että kostea lokikirja tai hiirensyömä tuppervaarankulma EVVK. En kumminkaan haluaisi arkistoidakaan kätköjä, koska moni on mielestäni aivan olemassaolon arvoinen. Eli, mikäli on ystävällisiä kanssakätköilijöitä, jotka haluaisivat adoptoida jonkun kätköni, ilmiantakaa itsenne minulle. Oikeastaan mikä tahansa omistamistani kätköistä on tarjolla.
 9. A piece of sad geonews from Czech Republic: a 18 year old cacher died last week by falling from a 40 m rock while searching "Tramcache" -a 2 star terrain cache with several previous finds. Parents are obviously upset and want to warn other parents about this dangerous hobby and police has confiscated the cache box and has started an investigation on the dangers of the game. Sigh... a very sad happening indeed and a terrible Christmas time for the cacher's family. And surely the cache owner feels bad too, just like the rest of the caching community. However, this really could happen in any outdoors activity and hopefully geocaching won't get too negative publicity for this.
 10. Kätkövinkki Turusta: Hirvensalossa on hieno merinäköala ja tasaista kalliota piknikille Kaasvuorella. Löytyy Laurinkarintien bussin päätepysäkin takaa. Hyvä paikka tähyillä vesiliikennettä ja tarjoaa Turkulaisittain harvinaisen laajan merinäkymän. Meinasin itse laittaa kätköä sinne, mutta niitä taitaa itsellä olla ihan riittävästi jo, ei meinaa näitäkään saada suositusajoissa huollettua...
 11. Heh... viime yönä näin niin kammottavan itserakasta geokätköunta, että tohtiiko sitä julkisesti paljastaakaan...? Näin nimittäin semmoisen fantasian, että sain jossain geomiitissä palkinnon "Suomen parhaiden kätköjen" omistajana. No, huh-huh... Olen hyvä, mutta en sentään niin hyvä.
 12. Ensiksi kaikki kunnia kaikkille niille aktiivisille kansalaisille, jotka toimivat erilaisten yhdistysten hyväksi. Ja kaikkea hyvää myös geokätköilijöiden yhdistykselle. Itse lukeudun geoasiassa oheisen kommentin kirjoittajan leiriin. En todennäköisesti haluaisi olla yhdistyksen jäsen, enkä toivoisi yhdistyksen ottavan kovin hallitsevaa roolia harrastuksessa, jottei sen spontaanius ja hauska pakottomuus ja rönsyilevyys kärsisi. Hyvinhän tämä on toiminut ilmankin. Myös minua hiukan huolettaa tuo, miten yhdistys suhtautuu ulkopuolella kätköileviin. Tuleekohan harrastukseen paljonkin "members only" elementtejä? Ymmärrän, että yhdistyksen jäsenetkin tietysti haluavat vastinetta jäsenmaksulleen ym. Senkin ymmärrän, että yhdistyksessä puuhaajia voi ärsyttää, jos osa väestä puuhastelee maksamatta jäsenmaksua. Toisaalta haluaisin itse kätköillä mieleni mukaan "villinä ja vapaana", niinkuin tähänkin asti. Ilman, että joku harmistuu esim. osallistumattomuudestani tilintarkastukseen ja toisaalta osallistumisestani johonkin tapaamiseen. Onko tästä aiheesta puhuttu jossain? Pahoittelen, jos olen missannut jonkun keskustelun.
 13. Heh. Hyvä tietää. Kiitos tiedosta! Enpäs katsonutkaan loggauksia niin tarkkaan, että olisin osannut yhdistää geoladyihin. Luulin joksikin TNLN -tyyppiseksi yleispäteväksi koodiksi.
 14. Auttakaa kelkasta pudonnutta vanhaa partaa ja suomentakaa termi GMÄK. Sitä kun on alkanut enenevässä määrin vilistä loggauksissa, enkä ole merkitystä keksinyt. Geokätköilemässä Metsässä Äidin Kanssa vai jotain muuta?
 15. Näinhän se on -Navicore on tien vanki. Kohteeksi voi kyllä laittaa WGS84 koordinaatit, mutta vehjas ilmoittaa iloisesti perilläolosta, kun ollaan saavuttu kätköpistettä lähinnä olevalle tienpätkälle, eikä siitä metsemmäs suostu menemään. Mutta hyödyllinen juttu se on näinkin, kaiken maailman pikkuteitä on muuten vaikea välillä navigoida ja pääsee mukavan lähelle haluttuja koordinaatteja. Oikein hyvin on Navicore&kommu yhdistelmä toiminut. 2 kertaa on ollut ongelmia: kommunikaattori kaatui kehä III:lla eikä suostunut yhteistyöhön ennen akun irrotusta ja toisen kerran samaisella kehä III:lla missasin strategisen liittymän ilm. GPS paikannushäiriön takia ja jouduin tekemään lähes 10km kierroksen takaisin päästäkseni. Kone kyllä laskee kiltisti ja nopeasti uuden reitin, mikäli sattuu itse ajelemaan ohjeiden vastaisesti. Ilmankin kyllä pärjää, mutta kyllä helpottaa autoilua vieraassa ympäristössä todella paljon ja ilahduttaa kaikkia meitä, jotka pitävät teknoleluista.
 16. Kettu

  Vihaiset Jästit

  Oltiin viime kesänä eräällä kätköllä ja takaisin autolle tullessamme meitä odotti vihainen (ja änkyräkänninen) maajussi joka oli raahannut peräkärryn automme eteen, ettemme pääsisi pois. Olimme jättäneet auton miekkosen portin ulkopuolelle ja mielestämme tavallisen hiekkatien päähän. Alue kuului miehen mukaan kuitenkin hänen tonttiinsa ja siitäkös seurasi pitkä ja vuolas kirousten ryöppy, jota kohteliaan pahoittelun yritykset eivät yhtään liennyttäneet. Kansalaisen sapen edelleen kiehuessa vapautimme auton peräkärryn takaa ja kaasutimme pois...
 17. Mulla on 9300 pikkukommu ja Navicore ohjelmisto, sekä sen mukana tullut geneerinen GPS-mokkula. Näppärä autossa, hyvin on teillä löytänyt perille. Metsässä käytän Garminia -Navicore tahtoo pysyä tiellä ja rupeaa vaan patistelemaan takaisin asfaltille, jos yrittää kauemmas harhailla.
 18. Tampereen Sorsapuistossa on jo kätkö, miksei siis myös Turussa Kupittaanpuiston lintulammella? Varmaankin erityisesti pienimmän kätköväen olisi mukava lintujen elämää tiirailla. Ja Kupittaanpuistossahan on muutakin pikkuväelle sopivaa aktiviteettia.
 19. Saakos kettuihmiset äänestää...? Kissaihmiseksi tunnustaudun, vaikka pienet koiratkin ovat kyllä ihan mukavia. Lapsuudenkotona oli kaksi kisua. Oli rohkea amatsoni "Sukkula", jonka bravuureja oli naapurin saksanpaimenkoiran jahtaaminen pakosalle. Rohkeus koitui myös kohtaloksi. Bussia ei niin vaan voitetakaan, vaan Sukkulasta tuli kissapizzaa... Sitten oli arka Simo, joka sai kypsässä iässä syövän ja päästettiin autuaammille hiirestysmaille. Kissaa tekisi niin kovasti mieli nytkin! Puolisko sen sijaan haluaisi jonkun ison koiran, eikä pidä kissoista, joten pitänee ottaa kompromissina kilppari.
 20. Luulin keksineeni Virvatulten idean aivan itsekseni, kunnes totesin pian harmikseni surffailtuani, että samanlaisia kätköjä on pitkin maailmaa useissa maissa. Yhdellä vastaavalla olen käynyt Tukholmassa. Ei mitään uutta auringon alla. Oikein mukavaa Monty Python meettiä! Jokos tshekki sujuu?
 21. En halua. Mielestäni Kettu ja Sejase vaan on niin samanlainen, kuin ne muodot joissa itse olen esiintynyt, että sekaannus on mahdollinen ja jo tapahtunutkin. Jos joku haluaisi olla vaikka Kettunen tai KettuEläin, Kettu-Eläin KettuJaEläin tms. olisi juttu mielestäni jo paljon selvempi. Kettu on toki mukava eläin, joten en ihmettele, että joku muukin siihen mieltyy. Tosin, kuten sanottu, mukavia suomalaisia synonyymejä sille löytyy. Divine[sika] ja The Divine Team myöskin eroavat Divinestä niin paljon, että en vastaavista Kettu[Eläin] tai The Kettu Team nimimerkeistä nostaisi keskustelua pystyyn, vaikka näissäkin sekaannuspotentiaalia tietysti on.
 22. Tuon arvoisan raadin mietittäväksi nimimerkkien suojaa koskevan kysymyksen. Geouutisia: Divine ja Barb Wyre ovat laittaneet uuden kätkön. Harjus ja Kiiski rikkovat uusia löytöennätyksiä. Mutta kenestä onkaan kyse? Ei Divinestä ja Harjuksesta, vaikka luulla voisi. Selailin päivänä muutamana uusia kätköjä ja huomasin, että Kettu on laittanut uuden kätkön. En vaan millään muistanut, että olisin tällaista toimintaa lähiaikoina harrastanut. Lähempi tarkastelu osoitti, että kyseessä olikin tuore nimimerkki "Kettu ja Pulu" joka mielestäni kovasti muistuttaa omaa, vuodesta 2003 käytössä ollutta identiteettiäni. Olen myös piilottanut useita kätköjä samankuuloisissa tiimeissä, kuten "Kettu ja KaiSa" sekä "Kettu ja Planelover". Mielestäni tässä sekaannuksen vaara on olemassa ja mietinkin, tarvitaanko jokin yhteinen getiketti nimimerkkien luomiseen, joka suojaisi jo "vakiintuneet" nimimerkit hämmennykseltä. ystävällisesti, Kettu PS. Tiedustelin Kettu ja Pululta haluaisivatko he harkita nimimerkin vaihtoa myöhemmin tulleina, mutta sain vastaukseksi, että tämä ei tule kysymykseen ja että voisin itse vaihtaa nimimerkkiä, jos koen asian ongelmaksi. Just wondering, whether there's a need for a commong etiquette of creating geocaching nicks. There is in my opinion some confusion, when a very similar nick to some already existing and established one appears in the game.
 23. Lämmin osanotto minultakin!
 24. Tekniikkaan liittyvistä kätkökohteista pitäville suosittelisin Raision venesataman kätköttämistä. Sieltä nimittäin on hyvä näköala Pernon telakalle, jossa voi ihmetellä suurien risteily- ym. alusten valmistumista ja "maailman kahva" -nosturia työssään.
×
×
 • Create New...