Jump to content

Matti

Members
 • Posts

  116
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Matti

 1. Tosiaan "geokätkentä" oli alkuaikojen suomennos, mutta tällä hetkellä en näe perustetta miksi sitä kannattaisi suosia. Geokätköily on jo vakiintunut termi, ja monen mielestä varsin onnistunut. Yllä haluttiin varmaan viitata tähän säikeeseen (linkissä kirjoitusvirhe 9->0): http://forums.Groundspeak.com/GC/index.php?showtopic=38999 Sitaatti vielä itseltäni 8.8.2005 samasta keskustelusta: Ja tarkennus Divineltä 8.8.2005:
 2. Hieno homma, että olet jaksanut poistaa roskapostit ja -postittajat. Käyttäjät kiittävät. Näiden kokemusten valossa tiukempi linja lienee perusteltu. Vastauksena toiseen kysymykseen, ota yhteys Liimekseen. Jos muutoksia tarvitaan sellaisiin asetustiedostoihin, joita ei edes "byrokraatin" oikeuksilla pysty tekemään, niin laittakaa mulle viestiä.
 3. Ohessa oleellinen osa hetki sitten saamastani viestistä. Juuri nyt en itse ehdi tarkistaa mistä kätköstä on kyse, mutta toivottavasti tieto välittyy tälläkin tavallla omistajalle.
 4. Kiinnostuneet ottakaa yhteyttä Ari Auraan:
 5. Hei, pyydettiin välittämään seuraava tieto:
 6. Sinne wikiin vaan kirjoittamaan alkua niin muut sitten parantelevat...
 7. Hei! Välitän tiedon, että valtatie 11 varrella noin 20 km päässä Porista (Jalomäen umpipiha) sijaitseva kiviaitakätkö toivotaan pois kyseisestä kiviaidasta. Tällä hetkellä paikalliset joutuvat latomaan kiviä ilmeisen säännöllisesti kiviaitaan, josta kätköilijät pudottelevat niitä vastavuoroisesti pois. Sitaatti saamastani kohteliaasta viestistä: "Viimeksi tänään ladoin takaisin kiviaitaan n. 30 kiveä, jotka oli siitä pudoteltu maahan aidan viereen." Alueen kätköilykäytössä ei sinänsä ole mitään vikaa, sijoituspaikassa vain. Kun joku hahmottaa mistä kätköstä on kyse, niin välittäisitkö viestin kätkön omistajalle.
 8. Viimeisimmän tiedon mukaan kyllä. Kuvauksiin lähtevät tarkentakoot, jos saavat uutta tietoa.
 9. Varmaan asiallista laittaa toimittajan viesti tännekin, vaikka sen jakelussa monet jo olivatkin. ******************************************* Olen nyt tehnyt seuraavanlaisen sopimuksen kuvauksista, eli maanantaina kello 16.30 tapaan Petterin Haagan kirjastolla Hki:ssä. Siellä kuvaamme/haastattelemme ensin häntä ja mahdollisia muita alan harrastajia. Petteri lupasi koittaa houkutella paikalle jonkun. Jos joku Tampereen suunnasta innostuu asiasta, minun ja kuvaajan kyydissä pääsee myös messiin. Tiukan aikataulun takia en nimittän ehdi tehdä kahta keikkaa. Kirjastolta lähdemme sitten Ylen autolla maastoon jollekin kätkölle, jonka Petteri on luvannut hoitaa. Minulla on A2-pinssejä ja -kyniä sinne aarteeksi... ;-) Edelleen Ylen kyydillä pääsee illalla takaisin kohti Tamperetta jos joku innostunut on mukana. Eli tältä pohjalta mennään. Tätä tietoa saa vapaasti välittää alan ihmislle. T: Jaakko V. Ps. Joku alan naisharrastaja olisi tietysti mainiota saada mukaan, heitäkin kun kuulemma on.
 10. Hei! Välitän ohessa Yleisradion toimittajan haastattelupyynnön. Asialla näyttää olevan kiire, joten toivottavasti joku tai useampikin ottaa häneen yhteyttä mahdollisimman pian. Yhteystiedot: Jaakko Valaskivi, 0400-632120, etunimi.sukunimi@yle.fi. Jo tänään torstaina kello 17 jälkeen voi soittaa. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Suunnittelen että tekisin juttua Ajankohtaiseen kakkoseen ensi tiistain lähetykseen geo kätkemisestä. Etsiskelen siis paria alan harrastajaa, mieluiten kohtuullisen läheltä Hämettä, joiden kanssa voisimme hieman selvitellä asiaa ja käydä kuvaamassa kätköillä jne. Eli tarvitsen 1-2 harrastajaa (jos alle 18v. huoltajan lupa tarvitaan), mielellään suulaita jahyväpuheisia ihmisiä, iällä ja sukupuolella ei ole niin väliä, jotka olisivat suostuvaisia seuraavan tyyppiseen hommaan: 1) Kuvataan heillä kotona/tjms., haastatellaan aiheesta, esillä tietokone, kartat, GPS-välineet yms. (Paikalla minä ja 1 kpl kuvaajaa) - kysymyksiä: mikä juttu tää on? Mistä alkanut? Miksi viehättää? Mitä piilotetaan jne. jne.. 2) Kuvataan toimintaa, eli maastossa kätketään/etsitään kätköä, tämä voidaan minun mpuolestani lavastaa kuvausta varten eli ei ole pakko olla aito tilanne. Vaiheessa yksi menee aikaa noin tunti ja vaiheessa kaksi toinen riippuen tietysti ajomatkoista yms. Valmis juttu on kestoltaan n. 5 minuuttia ja se esitetään ensi tiistaina Ajankohtaisen kakkosen lähetyksessä alkaen kello 21.00 YLETV2.
 11. Pelkkänä arvauksena, että olisikohan kyseisen sivuston ylläpitäjä jossakin vaiheessa välittänyt itse tiedot pelkästään omalle sivustolleen listatuista kätköistä myös gc.comiin ja nyt sitten perumassa tätä liikettä. Joka tapauksessa tuohon ulkomaalaisille suunnattuun viestiin olisi ehkä voinut valita jonkin ymmärrettävämmän sanamuodon.
 12. Matti

  FIN: Kaupallista

  Linkki gc.fi:hin näyttää olevan upotettu kaupallisen tekstin joukkoon, joten huomautan varmuuden vuoksi, että mistään sovitusta yhteistyöstä ei ole kysymys. Toisaalta ei siihen toki mitään huomauttamistakaan ole: toivottavasti joku kiinnostuu, siis kätköilystä.
 13. Itse samaistaisin bluetooth- ja wlan-laitteet tässä tapauksessa ennemmin laskentakätköjen tietokoneohjelmiin tai taskulaskimiin (paljastavat oikeat koordinaatit) kuin fyysistä etenemistä helpottaviin varusteisiin (vene, sukellispuku jne.). Siksi ainakin omasta mielestäni olisi selkeämpi hahmottaa, jos teknokätköjen haastavuus ilmenisikin korkeampana D-arvona eikä T-luokituksessa. Mutta miten tahansa, sanallinen kuvailu lienee se tärkein tietolähde. Kaikki mekaaniset määritelmät oikean tähtimäärän laskemiseksi kun harhautuvat aina jossakin erikoistapauksessa.
 14. Tiedoksi kyseisen wikin nykyinen osoite: http://www.geocaching.fi/wiki/. Todellakin sana on siellä kaikille vapaa.
 15. Kyseinen sivu on ensi sijassa linkkikirjasto eteenpäin. Linkitetyillä sivuilla, kuten PekkaR:n kätköilysivulla, on uskomaton määrä hyvin kirjoitettua perustietoa - enpä lähtisi valittamaan.
 16. Oma ääneni tälle nimiehdotukselle.
 17. Joo, samoilla linjoilla. Tampere on aktiivinen kätköilykaupunki ja olisi varmaan hyvä, neutraali valinta. Painottaisin myös nimessä ennemmin kätköilyä kuin gps:ää. Tuntuisi paljon kotoisammalta profiloitua toiminnan mukaan eikä niinkään tekniikan.
 18. Heinäkuu ja ihmiset poissa koneiden ääreltä... Mutta tosiaan eventti asian tiimoilta saattaisi vähitellen olla jo rakentava vaihtoehto. Toisaalta jos tapahtuman menestystä tultaisiin mittaamaan osallistujamäärällä, niin vähän etelämpää saattaisi löytyä mainitsemaasi Jämsääkin suosiollisempia paikkoja.
 19. Pirunlinna Geochallenge, Lempäälä is back. Kätkö on siis paikoillaan ja löydettävissä alkuperäisen kuvauksen perusteella. Turvaohjeisiin lisään vielä suosituksen kypärästä sitten kun mahdollista, arkistoitua kätköä kun ei voi editoida. Olen nyt pari kertaa pyytänyt poistamaan kätkön archived-tilasta, toistaiseksi tuloksetta. Omasta puolestamme arkistointi ei siis ole enää voimassa.
 20. Jep, sain taannoin Captain Morganilta paljon linkkejä, joissa listattiin suojelualueita yms. Lisäksi mielessäni on asiasta joitain yleisiä ajatuksia. Tältä pohjalta on ollut tarkoitus kirjoittaa juttua. Toisaalta, yhdistystä ei vielä ole, eikä epävirallisemmallakaan yhteisöllä ole yhteisesti ylläpidettyä kotisivua, joten vaikka gc.fi nyt paikkaa jonkin verran tätä tyhjiötä, niin mikään virallinen kanava se ei siinä mielessä tietysti ole. Sitten kun yhdistys tai vastaava syntyy, niin sivut katoavat nykymuodossaan. Kävijöitä on viime aikoina ollut kuitenkin kivasti ja palaute hyvää, kiitos siitä. Mitä tulee itse juttuun, niin olen ihan pian lähdössä koko loppukesäksi muualle, joten ei kovin hyvältä näytä sen suhteen...
 21. Geocaching.fi-sivulla on itse asiassa vain linkki, tiedotesivu on PekkaR:n toteuttama ja ylläpitämä.
 22. Nyt 13-5! Kissoja vaan ei voi vastustaa, siinä selitystä... Tasapuolisuuden nimissä täytyy silti todeta, että kaikki eläimet ovat kyllä tavattoman kiinnostavia.
×
×
 • Create New...