Jump to content

Jouko

+Premium Members
 • Posts

  103
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Jouko

 1. Kannattaisi lisätä tai linkittää geocache.fi -foorumille, niin saattaisi adoptoija löytyä helpommin. Tätä tuskin kovinkaan moni lukee.
 2. 1 - I don't know, perhaps a local geocacher will help. 2 - I hope this helps: http://www.luontoon.fi/page.asp?Section=5800
 3. Kokeilin koneessani olleella Map Sourcen versiolla 6.13.7: ei ongelmia. Päivitin Map Sourcen versioon 6.15.6: ei ongelmia. Johtopäätös: satelliittisi sulake on kärähtänyt? Tai en siis voi auttaa.
 4. Old Town of Helsinki is back; new location, new formulas for the cache location. Old Town of Helsinki on jälleen etsittävissä; paikka muuttui, kätkön koordinaateille korjatut kaavat.
 5. Lisäksi on vaarana, että täysin ulkopuoliset (työmaan vastaava työnjohtaja, rakennusliikkeen työpäällikkö jne.) voivat joutua oikeudelliseen vastuuseen kätköilijän mahdollisesti kolhiessa itsensä pahemmin työmaa-alueella! Kuolemantapauksessa seurauksena on vähintään poliisikuulustelut, ja jos työmaan turvallisuudessa todetaan puutteita, käräjäoikeus saa asian helposti päätettäväkseen. Pitäisiköhän meikäläisen työturvallisuuskoordinaattorina varautua kätköilijöiden luvattomaan vierailuun työmaalla?
 6. Check this list: http://www.geocaching.com/bookmarks/view.a...2a-edb08e93565a Jouko
 7. Esimerkiksi täältä: http://www.marinea.fi/shop/index.php
 8. Eipä tuosta taida paljon haittaa olla - lumeenhan jää joka tapauksessa selvät jäljet menipä kätkölle kahlaten, suksilla tai vaikkapa moottorikelkalla.
 9. When I find a cache and mark it as "found" Colorado will show it on the map as opened box but not on list of recent finds. I suppose it should? They do disappear from the geocaches. I use GSAK to download the caches to Colorado.
 10. Jos tehtäväkätkön ongelmana on selvittää purkin paikka, kun tiedetään sen etäisyydet joistakin pisteistä, niin eikö olisi tämän tyyppisten kätköjen spoilaamista antaa näillä sivuilla linkki (tai linkkejä) sovelluksiin, joilla ongelma voidaan ratkaista?
 11. Mille grazie, kuten makaronimaan asukas sanoisi. Uudempi versio toimii.
 12. Jouko

  Paristot vai Akut ?

  Minulla on kaksi paria akkuja varmuuden vuoksi. Yksi pari suoraan laturista otettuna on kestänyt sen, minkä on päivässä viitsinyt kävellä. En ole ottanut tarkemmin aikaa, mutta viime viikolla pisin päivälenkki oli luokkaa 7 tuntia, ja akuissa oli vielä puhtia jäljellä. Akkujen lisäksi on yleensä mukana ollut jokunen paristo, mutta niitä ei ole tarvinnut kuin siinä tapauksessa, että akut ovat jääneet lataamatta. Vanhemmissa akkumalleissa on ongelmana itsestäänpurkautuminen eli viikon gepsissä olleet akut saattavat väsähtää nopeastikin. Suosittelen ns. toisen sukupolven akkuja (jotka myydään valmiiksi ladattuina).
 13. Mistä mahtaa johtua, että retkikartan sijasta on alkanut tulla "Waymark Search Results"? Esimerkiksi kätkön Stamps kuvauksen retkikarttalinkki palauttaa sivun http://www.Waymarking.com/wm/search.aspx?f....909133&t=6 Retkikartta toimi ihan oikein, kun joskus asensin tarvittavat skriptit. Nyt ei auta vaikka poistan ne ja asennan uudelleen. Josko joku voisi kertoa, missä kohtaa on bitti poikittain?
 14. Viimeisimmässä Retki-lehdessä oli vertailu retkeilykäyttöön sopivista gepseistä. Tritonista ei pidetty mm. pienten näppäinten takia. Kannattaa etsiä lehti jostain ja lukea itse.
 15. Topo ja Vapaa-ajankartta eivät ole reitittäviä eivätkä siis anna ajo-ohjeita - ei ääneen eikä kuvallisesti.
 16. Olen samaa mieltä: "joskus voi olla" ja monesti onkin! Mutta entä ne kätköt, joissa ei todellakaan ole mitään muuta kuin purkki? Ei mielenkiintoista nähtävää matkalla eikä paikalla, ei mietittyä kätkökuvausta eikä erikoista purkkia. Niiden kirjauksia minä mietin. Joskus on tehnyt mieli sanoa pahastikin, mutta olen tyytynyt kuittaamaan "korrektisti".
 17. 1) Siis poliittisesti korrekti kirjaus, eikä suinkaan rehellinen mielipide? Miksi? 2) Ehkä kirjoitin turhan lyhyesti. Tarkoitin, lähinnä sitä, että kätkökuvauksessa ei ole mitään ko. paikasta - on vain sanottu jotain tyyliin "täällä on purkki"! Olisi edes siitä matkasta joku maininta. Tai riippuu tietysti siitä, mistä matkustaa; Tansaniassa kelpaa vaatimattomapikin paikka! Ehkä minä en ole muuttunut kätköilyn muuttuessa (enkä sano kehittyessä!); alkuaan ajatuksena oli nimenomaan esitellä löytäjille uusia, mielenkiintoisia paikkoja. 3) ks. kohta 1.
 18. Tämän säikeen avauksen kirvoittamana kysyn, että mitä pitäisi lokiin kirjata, jos 1) kätköpaikka on mitäänsanomaton (näitä on valitettavan paljon varsinkin pääkaupunkiseudulla) 2) kätkön tekijä ei ole vaivautunut kätkökuvauksessa perustelemaan, miksi paikka on kätkön arvoinen 3) purkkikaan ei ole tavanomaisesta pakasterasiasta tai filmipurkista poikkeava Joskus olen suoraan kirjoittanut ihmettelyni paikasta, mutta yleensä tyydyn hyvin lyhyeen kirjaukseen. Onko tuollaisen kätkön lokiin oikein lisätä edes TFTC:tä perään?
 19. Ainakin minulla Jusun linkin mukaan Pernion korkein kohta näyttäisi olevan keskellä Oulujärveä
 20. Menet vain rohkeasti veripalveluun ja ilmoittaudut tiskillä. Kyllä ne siellä opastavat eteenpäin ja veriryhmä tutkitaan luovutuksen yhteydessä otettavasta näytteestä. Kaikki (luovutuskelpoinen) veri kelpaa - ei ainoastaan se, josta erityisesti on pulaa.
 21. Nostetaanpa haaste taas näkyville. Joulu lähestyy ja yleensä joulunpyhien jälkeen on pulaa verestä.
 22. Lisätäänpä tämäkin, vaikka ei olekaan kirkossa kuulutettu (tai hovissa vahvistettu): Tohmajärvi, N62º 16.076' E030º 37.275', yli 202,5 m, Anninvaara Hain korkeinta kohtaa kartasta ja tähän päädyin. Kyselin vahvistusta Tohmajärven kunnasta, ja siellä olivat päätyneet viime kesänä samaan tulokseen samalla menetelmällä. Ja Itä-Suomen kätköilijöille tiedoksi, että Tohmajärvellä ei ole yhtään kätköä; sen ainoan jouduin arkistoimaan huoltomahdollisuuksien puutteessa.
 23. Minulla on tuolta: www.advancedelements.fi AirFrame 2 Convertible. Hyvä ja tukeva melottava, mutta pakkauksessa on melkoinen raahaaminen - ei sitä juuri viitsi autolta kovin pitkälle viedä. Huonona puolena on kanootin kuivattelu ennen pakkaamista; pitäisi olla esim. lämmin autotalli, johon sen saisi kuivumaan. Tämän takia sitä ei tule käytettyä kuin kesälämpimillä.
 24. Takavuosina harrastuksen ollessa vielä nuori suomenkielisestä nimestä väännettiin kättä aika tavalla. Silloin "kiista" taisi päättyä ratkaisemattomaan. Vanhat keskustelut varmaan löytyisivät etsimällä. Mutta kuten totesit, 'kätköily' on tainnut saavuttaa yleisemmän aseman. Minun mielestäni 'kätköily' on (ja on ollut) parempi suomennos.
×
×
 • Create New...