+t_e_d Posted August 18, 2011 Posted August 18, 2011 (edited) Kliknalem na link View nearby challenges ale wyswietla mi jakies dziwne dane Zamiast brac moje wspolrzedne domowe z profilu - wybiera inne Results for: 47°39.585'N 122°21.354'W i nie potrafie tego zmienic tez tak macie ? I drugie pytanie - jak zaliczyc takiego virtuala fotograficzngo - wskazuje zdjecie do wyslania ale caly czaas mam na klawiszu tylko Comment. Jak to zmienic na Completed ? Edited August 18, 2011 by t_e_d Quote
+bacza Posted August 18, 2011 Posted August 18, 2011 I drugie pytanie - jak zaliczyc takiego virtuala fotograficzngo - wskazuje zdjecie do wyslania ale caly czaas mam na klawiszu tylko Comment. Jak to zmienic na Completed ? moze najpierw trzeba zrobic Accept? tak tylko gdybam Quote
+Mosznir Posted August 18, 2011 Posted August 18, 2011 Ja najpierw dałem accept, a później mark 'coś tam' i dodajesz foto + komentarz, no i niestety nawet po usunięciu loga challange widnieje w statach . Quote
+Thathanka Posted August 21, 2011 Posted August 21, 2011 Wyglada na to, ze uruchomienie Challenges calkowicie zapchalo serwer, bo nieustannie moge ogladac komunikat 'Server is too busy'. Quote
+Spider Posted August 21, 2011 Posted August 21, 2011 Masarka. Serwis praktycznie cały czas "leży"... Quote
+t_e_d Posted August 21, 2011 Author Posted August 21, 2011 Masarka. Serwis praktycznie cały czas "leży"... Az dziwne ze jeszcze czat dziala Quote
+ejohexteam Posted August 21, 2011 Posted August 21, 2011 Masarka. Serwis praktycznie cały czas "leży"... Az dziwne ze jeszcze czat dziala Logowanie 4 skrytek 45 min !!! Quote
+BOX Team PL Posted August 24, 2011 Posted August 24, 2011 Hej, czy ktoś opublikował już swojego Challenga? Czy podlegają one takim samym zasadom jak kesze? Ja podjąłem próbę (http://coord.info/CX13A7)i jak na razie nic nie kumam... :-( BOX Team PL Quote
+Thathanka Posted August 24, 2011 Posted August 24, 2011 Ja opublikowalem dwa. Czego nie kumasz? Z checia wyjasnie. Akceptacja czelendzy to inaczej zgloszenie proby ich zrealizowania. Z oczywistych wzgledow nie ma wielkiego sensu akceptowanie wlasnych. Po zaakceptowaniu pokazuja ci sie z boku dwa przyciski: complete i leave albo cos podobnego o podobnym znaczeniu. Zasady publikacji nie sa takie same, bo byc nie moga. Nikt ich nie przeglada przed publikacja, ale mozesz opublikowac tylko jeden dziennie. Quote
+BOX Team PL Posted August 24, 2011 Posted August 24, 2011 dzięki za zainteresowanie, denerwuje mnie Flag Challenge, który w moim przypadku ciągle pozostaje w kolorze czerwonym?! No i nie za bardzo kumam jak zalicza się wykonanie zadania? Quote
+formicaPL Posted August 24, 2011 Posted August 24, 2011 Jeżeli się nie mylę, to flag challenge jest opcją do zgłoszenia nieprawidłowości - kolor się nie zmieni, bo to ikona opcji. Quote
+BOX Team PL Posted August 24, 2011 Posted August 24, 2011 Właśnie wykonałem test i nie wiem co o tym myśleć? Mianowicie, udzieliłem odpowiedzi na zadanie załączyłem zdjęcie i ... teraz wszyscy mają info i już nie muszą fizycznie być na koordynatach aby zaliczyć challenge. Chyba, że nie zrozumiałem idei tworzenia zadań do nowej zabawy?! Quote
+Thathanka Posted August 24, 2011 Posted August 24, 2011 teraz wszyscy mają info i już nie muszą fizycznie być na koordynatach aby zaliczyć challenge. Daj linka, prosze. Quote
+BOX Team PL Posted August 24, 2011 Posted August 24, 2011 rozumiem, że do mojego challenga: http://coord.info/CX13A jeśli to ma tak działać to będzie podobnie jak z wirtualami - lekka lipa Quote
+Thathanka Posted August 24, 2011 Posted August 24, 2011 Prawde mowiac nie rozumiem co jest nie tak z tym challengem. Wydaje sie calkiem fajny. Quote
+BOX Team PL Posted August 24, 2011 Posted August 24, 2011 dzięki za opinię. to co mi się nie podoba to fakt, iż teraz pozostali łapacze punktów odczytają daną odpowiedź i zalogują sobie jako zrealizowane zadanie. nic przyjdzie troszkę poczekać i zobaczymy jak to się rozwinie? Quote
+Thathanka Posted August 24, 2011 Posted August 24, 2011 Chyba czegos nie rozumiem. O jakiej odpowiedzi piszesz? Przeciez chodzi tam jedynie o zdjecie mostu. Quote
+BOX Team PL Posted August 24, 2011 Posted August 24, 2011 Chodzi o ustalenie ilości kół młyńskich leżących nad brzegiem stawu młyńskiego. Faktycznie są trzy. I taka odpowiedź została udzielona no i to właśnie pozwala innym zaliczać challenga bez konieczności bycia na koordynatach. Myślę, iż błąd leży po mojej stronie. Czas troszkę poobserwować innych i dopiero wtedy zrobię kolejnego challenga. Quote
+Thathanka Posted August 24, 2011 Posted August 24, 2011 Chodzi o ustalenie ilości kół młyńskich leżących nad brzegiem stawu młyńskiego. Aaaa... to znaczy, ze dales link nie do tego co trzeba. Quote
+BOX Team PL Posted August 24, 2011 Posted August 24, 2011 A tośmy sobie pogadali jak ślepy z głuchym o kolorach ;-) poprawny link to http://coord.info/CX13A7 Muszę zmienić rodzaj challenga na zdjęciowy i już. Tak myślę :-) Quote
lavinka Posted August 27, 2011 Posted August 27, 2011 Czy jeśli nie jestem członkiem premium, mam szansę wyszukac challenge w całej Polsce na przykład? Co nie wpiszę, wystukuje mi zero. Jest jakaś domyślna odległość, wg której je wyszukuje? Quote
+Thathanka Posted August 27, 2011 Posted August 27, 2011 Bedac PM otrzymuje dokladnie taki sam wynik. Wyglada na to, ze lokalizacje trzeba dokladniej sprecyzowac i nie musi to byc wylacznie nazwa miejscowosci, ale np. szczyt gory. Quote
+BOX Team PL Posted August 27, 2011 Posted August 27, 2011 Mam swojego challanga w Górznie, jak wpiszę Brodnica jest ok ale Toruń już nie... a szkoda Moim zdaniem odległość to kluczowy warunek. Quote
+Spider Posted February 6, 2012 Posted February 6, 2012 (edited) Pojawiła się aplikacja dla Wyzwań na Androida: Challenges Edited February 6, 2012 by Spider Quote
nemrodek Posted December 5, 2012 Posted December 5, 2012 no i po Challenges we have decided to retire Geocaching Challenges http://forums.Groundspeak.com/GC/index.php?showtopic=304869 Quote
+lowca Posted December 5, 2012 Posted December 5, 2012 no i po Challenges we have decided to retire Geocaching Challenges http://forums.Groundspeak.com/GC/index.php?showtopic=304869 Bo to taka proteza dla wirtuali była Quote
+Thathanka Posted December 5, 2012 Posted December 5, 2012 no i po Challenges Trudno po nich plakac. Slaba forma i tak przerosla tresc. Quote
+Murazor Posted December 5, 2012 Posted December 5, 2012 Ano po nich. Szkoda tylko, ze chca je usunąć zupełnie bez śladu zamiast je tylko zadziadzić (grandfather them) jak to zrobiono z wirtualnymi keszami. Quote
+soolash Posted December 5, 2012 Posted December 5, 2012 Od początku mi się nie podobały :-). Cóż, ktoś kto to "przepchnął" na geocaching.com właśnie poniósł osobistą klęskę... Wyzwania! Nie wracajcie! :-) Quote
+kuchomik Posted December 5, 2012 Posted December 5, 2012 Łe tam, nie ma co psów wieszać... błędy popełnione w przeszłości nie muszą być powodem do wstydu. Polecam poczytać Lean Project, który w pewnym sensie tłumaczy dlaczego to nie porażka Quote
+hanbei Posted December 6, 2012 Posted December 6, 2012 szkoda, że wszystko wywalają. mnie się niektóre podobały. przynajmniej mogłoby to zostać w profilach, w których już teraz jest. wygląda na to, że zyskają miejsce na serwerach, więc wszystko kasują. ale jak zwykle po łapach dostają europejczycy: benchmarki i masa innych typowo amerykańskich specjałów wisi nam w profilach, ale jedyne co, to można się oblizać smakiem... Quote
+wantsky Posted December 6, 2012 Posted December 6, 2012 Mi się podobały wyzwania. Zrobiłem chyba jedno czy dwa Więc temat mi jednak nie przypasował. Szacun za przyznanie się do błędu, może faktycznie byłoby fajnie gdyby nie zniknęły z profilu, ale jeśli Groundspeak potrafi wycofać się z nieudanego projektu to wg mnie uwiarygodnia ich w moich oczach jako sensowne grono. Quote
+Murazor Posted December 6, 2012 Posted December 6, 2012 jeśli Groundspeak potrafi wycofać się z nieudanego projektu to wg mnie uwiarygodnia ich w moich oczach jako sensowne grono. Phi, jeśli firma nie potrafi w porę wycofać się z chybionych projektów, to prędzej czy później bankrutuje. Natomiast zniknięcie wyzwań bez śladu wygenerowałoby niebezpieczny dla kompanii precedens, o którym już się mówi na angielskich forach: użytkownicy z obawą będą podchodzili do nowych projektów, bo po co się starać, skoro po paru miesiącach zdobyte osiągnięcia mogą pójść się paść? Quote
+hanbei Posted December 6, 2012 Posted December 6, 2012 ...bo po co się starać, skoro po paru miesiącach zdobyte osiągnięcia mogą pójść się paść? też tak to widzę. zdobyłem ich 12, niewiele, ale akurat te mi się podobały i wyglądały - w moim mniemaniu - na bardziej sensowne. między innymi w szwecji, holandii, niemczech i polsce. obawiam się, że tych miejsc więcej nie odwiedzę. a na pewno nie, by je odhaczyć "w nowym projekcie" Quote
toczygroszek Posted December 6, 2012 Posted December 6, 2012 Kiedy Groundspeak zapowiadał wprowadzenie jakiegoś pomysły z myślą o tych, którzy chcą powrotu wirtuali, to myślałem, że może udostępnią taką możliwość np założenie 1 wirtuala na 5000 znalezień albo 200 ukryć. Kiedy zobaczyłem "challenges", to drastycznie spadł mój szacunek do pomysłów Groundspeaka, był to bubel rzadkiej maści. Mój szacun obecnie wrócił do poziomu sprzed wprowadzenia tego dziwoląga. Quote
+HighlanderPL Posted December 7, 2012 Posted December 7, 2012 Bardzo dobra wiadomość. Myślę że Ci którzy spróbowali, rozczarowali się i potem się irytowali że został im "śmieć" w profilu też będą zadowoleni. Lekko mnie rozbawił fragment komunikatu: Occasionally, during this process, we are faced with the reality that certain ideas don’t catch on as we had hoped. A przecież to GS najpierw nakręcał ludzi że to będzie "prawie jak wirtuale, tylko lepiej" a potem sam dał ludziom idiotyczne przykłady pierwszych wyzwań (pamiętne "Kiss The Frog"). Quote
Recommended Posts