Jump to content

1000

Spider

Recommended Posts

Posted

Gratulacje dla toczygroszka za przekroczenie 1000 znalezień ! :) O ile dobrze pamiętam to 1000 padł na mojej skrytce ;)

P.S. Jak ktoś ma zdjęcia z "gratulacjami" to niech tu wrzuci ;)

Posted

Chyba wszyscy uczestnicy wrocławskiego spotkania (wyłączając czeskich braci) marzą o tym by dotoczyć swój groszek do tej magicznej liczby. Tysiąc!!! O rany!!! A on to zrobił i chwała mu.

Własnymi oraz Evy oczami obserwowałem moment "pasowania" a raczej "brzuchowania"... Fajnie było :D

Serdecznie gratuluję.

Posted (edited)

Chyba wszyscy uczestnicy wrocławskiego spotkania (wyłączając czeskich braci) marzą o tym by dotoczyć swój groszek do tej magicznej liczby. Tysiąc!!! O rany!!! A on to zrobił i chwała mu.

Własnymi oraz Evy oczami obserwowałem moment "pasowania" a raczej "brzuchowania"... Fajnie było :D

Serdecznie gratuluję.

Czyżby odbył się czeski rytuał? Ma ktoś może film ???

Gratulacje!

Edited by QVIXOTE
Posted

Dziękuję wszystkim. Nie było łatwo to uciułać przez ostatnie pół roku, ale się udało.

Ta tradycja to się nazywa "pupendo". Do dziś mam ślad :) Przy najbliższym spotkaniu z lonely_wolfem, nemrodkiem i kedzikiem trzeba będzie ich także "zarejestrować" ;)

Posted
Przy najbliższym spotkaniu z lonely_wolfem, nemrodkiem i kedzikiem trzeba będzie ich także "zarejestrować" ;)

lonely_wolfa trzeba będzie naznaczyć dwukrotnie :D

Posted

Ktoś wie, czy to jest tylko czeski rytuał, czy międzynarodowy? Wiem, skoro Czesi go odprawili na polskim evencie, to jest miedzynarodowy :rolleyes: . Może warto by pomyśleć o jakiejś rodzimej, polskiej, nadwiślańsko-nadodrzańskiej, nowej, świeckiej tradycji?

Posted

faktycznie był to ten coin co podał soolash. a było 2 razy bo za 1 razem wypadł z ręki i toczgroszek nie oberwał tak jak powinien ;)

Mylisz się za pierwszym razem bolało bardziej, bo dostałem rantem :)

Posted

moje szczere gratulacje Toczygroszku!! jedni sie bawia i swietuja a inni zbieraja, choc szkoda ze nie moglem dojechac do Wroclawia, gdyby to bylo w niedziele.. ehhh jeszcze raz szczere gratulacje!!

Posted

Tak to byla ta moneta, ale nie byla tam specjalnie przywieziona na rytual. Ja ja znalazlem kilka dni wczesniej w jednej ze skrzynek. A to ze bylo dwa razy to Czesi wymyslili juz w trakcie jak zobaczyli ze jest to moneta za 500 znalezien.

I wlasnie odnosnie tej monety mam pytanie. Ktos ja ma? Stracilem ja z oczu po rytuale, myslalem ze ktos wzial zeby ja przeniesc ale dalej jest zalogowana na evencie. Glupio byloby ja zgubic w taki sposob.

Posted

O dzięki dzięki ;) Teraz niestety spadła mi motywacja ;) bo nastepna okrągła sumka będzie dopiero przy 2000 ;(

Może w GSAK zrobisz sobie prognozę kiedy będziesz w stanie dopaść 2000 skrzynek przy założeniu dotychczasowego tempa keszowania. Chyba coś takiego tam było?

Posted

Proszę przyjąć także moje gratulacje. Tysiączek pięknie się prezentuje. Jak tak dalej pójdzie to trzeba będzie pomyśleć o zorganizowaniu jakiegoś "pupendowego" eventu