Jump to content

FIN: Kätköilijöiden Luokitus


J&H Team

Recommended Posts

Voisiko Geoyhteisön jäsenet jakaa mieltymystensä mukaan leikkimielisesti Rowlingin hengessä neljään tupaan, jotenkin näin:

 

:huh: Puuskupuhit eli tutkimusmatkailijat

Peruskätköjä nähtävyyksien, muistomerkkien, luontokohteiden läheisyyteen. Tavarat: jotain sälää lapsille ja lapsenmielisille.

 

:o Korpinkynnet eli älyköt

Mysteerikätkö kaupungissa. Ratkaisu on haasteellinen arvoitus. Tavarat jotain pientä ja käytännöllistä.

 

:o Rohkelikot eli vuorikiipeilijät

Kätkö paikassa, jonne löytäminen vaatii ketteryyttä, voimaa tai kestävyyttä. Kätkölle pääseminen on se juju.

 

:o Luihuiset, eli kätköpongarit

Mikrokätköjä kaupungeissa. Tärkeintä on logata paljon kätköjä. Tavarat: lokikirja.

 

Lajitteluhattu sanoo, että J&H Team on………….

70 % Puuskupuh, 20 % Korpinkynsi 5 % Rohkelikko ja 5 % Luihuinen

Link to comment

Pikainen vastaukseni olisi:

Puuhkut 50%, Korpikynnet 5%, Rohkelikot 40% (vanhan miehen varauksin) ja Luihut vaivaiset 1%.

 

Mitä sitten sille puttuvalle 4% tehdään ?? Nähtäväksi jää, ehkäpä ainakin Keski-Suomeen voisi rakentaa semmoisia todellista patikointia vaativia (multi)kätköjä joita ei välttämättä ainakaan helposti yhtenä lyhyenä syyspäivänä haeta !! Olisikohan niille kysyntää ????????????? Telttailua !! Ottakaa kantaa !!!!!

 

Hyvä kysymys jolla avasit, toivoisin paljon mielipiteitä joita lukisin suurella mielenkiinnolla !! Jaottelemisen perusteetkin taitavat osua melkoisen kohdalleen !!

Link to comment
Mitä sitten sille puttuvalle 4% tehdään ?? Nähtäväksi jää, ehkäpä ainakin Keski-Suomeen voisi rakentaa semmoisia todellista patikointia vaativia (multi)kätköjä joita ei välttämättä ainakaan helposti yhtenä lyhyenä syyspäivänä haeta !! Olisikohan niille kysyntää ????????????? Telttailua !! Ottakaa kantaa !!!!!

Siitä vaan! Varsinkin viimeaikaisen city-mikrokätköaallon jälkeen kunnon vaelluskätköt ovat tervetulleita!

Link to comment

Vetäisin minäkin Lajitteluhatun päähäni. Aika tasaiseksi vetää. Nautin nähtävyyksien ja kohteiden näkemisestä, mysteerien pähkäilystä ja pitkistä, vaivalloisistakin matkoista kätköille. En rakasta neula heinäsuovassa -mikrokätköjä, mutta etsin melkein mitä vain. Siksi meni niin tasaiseksi: Puuskupuh, Korpinkynsi ja Rohkelikko kukin 26%, Luihuinen 22%. Vaan mihinkähän tupaan sitä joutuisi? :huh:

Link to comment

Heh. Kiva luokittelu tosiaan. :laughing:

No, lajitteluhattu kategorisoi Ketun kutakuinkin näin:

 

Puuskupuhit eli tutkimusmatkailijat - 40%

Peruskätköjä olen paljon sekä laittanut itse, että löytänyt, joten ihan jo lukumäärän vuoksi tämä nappaa ison osion.

 

Korpinkynnet eli älyköt - 45%

Kukapa ei haluaisi pitää itseään älykkönä? :P Enpä ole poikkeus minäkään, siksi omahyväisesti tuo korkea lukema.

Tykkään kätköistä, joiden parissa joutuu rassaamaan pieniä harmaita solujaan. Tosin en kyllä ole kauheasti mysteerejä vielä loggaillut, kun ei ole tullut reviirillä niitä kovasti vastaan.

Toisaalta en myöskään ole mikään supermatemaatikko vaan lähinnä pitkässä matikassa aika keskinkertaisesti räpeltänyt (ja senkin vähän unohtanut... :)), joten mysteerien sopii mielummin olla muunlaisia kykyjä edellyttäviä.

 

Rohkelikot eli vuorikiipeilijät - Tätä osiota löytyy aika niukasti, ehkä 5%.

Itsesuojeluvaistoni tiedostaa luontaisen kömpelyyteni, enkä ole lähestynyt kätköjä, joiden kuvauksessa suositetaan köyttä tahi muuta vempelettä mission läpiviemiseksi.

Toisaalta myös vakiokätköilyparini Planelover suojelee minua monelta sellaiseltakin tehtävältä, josta vielä itse katsoisin suoriutuvani. Ajoittain räpyttelen yleisen sovun nimissä silmäripsiä jyrkänteen juurella hänen uhmatessaan maan vetovoimaa. :)

No, ehkä Planelover arvioi kykyni itseäni paremmin...

 

Luihuiset, eli kätköpongarit - 10%

Statistiikka kertonee, että olen melkolailla maltillinen kätköloggari. Mutta kaupunkimikroissa on tietty viehätyksensä -minussakin asuu senverran Bond -tyttöä, että salainen agentti -meininki on hubaa, joten siitä pojot. Tosin kaupunkikätkössäkin pitää olla muutakin jujua kuin julkinen paikka.

Link to comment

Kaikki Potterit lukeneena kai tuo luokitteluhattu antaisi Anjalle näin:

60 % Puuskupuh, 30 % Korpinkynsi 5 % Rohkelikko ja 5 % Luihuinen.

Ehkä tuota Luihuista pitäis olla enemmän että saisi putsattua noita lähimpiä bogaamattomia kätköjä kauemmaksi.

Hanskusta en mene sanomaan :laughing: kun ei ole tätä kirjoittamassa.

Link to comment

Eipä ole tullu Pottereita luettua, mutta oliskohan se jotain:

 

60 % Puuskupuh, 5 % Korpinkynsi 10 % Rohkelikko ja 25 % Luihuinen.

 

Eli vapaalla ei jaksa hieroa aivonystyröitään kun töissä sitä pitää tehdä jatkuvasti. Vuorikiipeily ei innosta mutta kohtuullinen patikkareissu maistuu kyllä. Luihusen vikaakin löytyy - lähin DNF (siis hakematon/löytämätön) taitaa olla reilun 100 km:n päässä ja ensikesänä meinaan olla Hki-Tre välillä urakoimassa tuplasti pitempään kuin tämän... siis viimekesän turneella.

Link to comment

Keskustelu tässä säikeessä on pysähtynyt mutta asiaan on otettu myöskin kantaa oikein tieteellisessä mielessä. Pirita on gradussaan tutkinut geokätköilyä. Hän varmaan mielellään kertoo asiasta enemmänkin. On myöskin luvannut järjestää tapahtuman, jossa esittelee työtään.

Edited by vikunja
Link to comment

Sen verran uusia ollaan, että

Puuskupuh 35%

Korpinkynsi 15%

Rohkelikko 5%

Luihunen 45%

 

Mieluten haetaan nähtävyyskätköjä sekä nopeita microja että urbaanikätköjä jos vain matkanvarrelle sattuvat. Teemme mieluiten multeja ja mysteryjä. Haemmekin niitä kun vain saamme juniorin helposti kulkemaan matkassa. Sen vuoksi enimmäkseen luihus tyypin kätköja taitaa olla meidän haetuissa vaikkei nyt määrä niin ratkaiseva olekaan. Lähinnä maasto ratkaisee meillä toistaiseksi kaikkein eniten ja lisäksi lastenvaunujen ja pienen lapsen kanssa voikin näitä city microja melko helposti hakea. Ei kyllä muuten mitenkään kieroja olla ja todella haluaisimme olla Rohkelikkoja niinkuin useimmat potter fanit ehkä olemme sitä muilla tavoin.

Edited by small oaks
Link to comment

Jee, tätä vallan mainiota säiettä en ollut aiemin huomannutkaan!

 

Tiimimme osalta kai voisi mennä jotenkin näin:

 

Puuskupuh 80 %

Korpinkynsi 5 %

Rohkelikko 10 %

Luihunen 5 %

 

Aika selviä tutkimusmatkailijoita siis... Eri tavoin tapahtuvaan ulkoiluun ja liikuntaan kätköt ovatkin tuoneet selkeän päämäärän. Samaten on edellisen yhteydessä kiva nähdä ja tietää taustoja kaikenlaisista paikallisista nähtävyyksistä, siitä tuo jakauma kai lähinnä kertoo. Ja edelleen pätee ettei homeisten palastusrasioiden takia sinällään pyritä kiihdyttämään ilmastonmuutosta eli jemmat joko haetaan ei-motorisoidusti tai sitten on joku muu syy olla liikkeellä jossain.

Edited by Team GeoMarmots
Link to comment

Jee, tätä vallan mainiota säiettä en ollut aiemin huomannutkaan!

 

Juu, luokittelu on pop. Prosentit riippuvat vähän siitä, käyttääkö perusteena sitä, minkälaisia kätköjä mielisi etsiä vaiko löydettyjen kätköjen jakaumaa. Mutta lähdetäänpä siitä, mitä haluaisin:

 

Rohkelikko 50 % - olen ikäni tykännyt rymytä ja könytä mitä merkillisimmissä paikoissa. Välillä sitä itsekin ihmettelee, että miksi pitää aina pyrkiä jokaisen kukkulan korkeimmalle kohdalle ja jokaisen rotkon syvimpään syöveriin. Valitettavasti tämän kategorian kätköjä ei lähistöllä oikein ole.

 

Puuskupuh 30 % - historia, kulttuuri ja nähtävyydet kiinnostavat muutenkin - puhumattakaan pienen patikkamatkan päässä olevista hienoista luontokohteista.

 

Korpinkynsi 15 % - pieni aivojumppa on aina kivaa ja pitää pienet harmaat solut sopivasti vetreinä, vaikka iän tuomaa hidastumista onkin jo havaittavissa ja kaikki mysteerit eivät enää aukene.

 

Luihuinen 5 % - oikeasti urbaanimikrot eivät hirveästi kiinnosta, mutta tulee niitä aina ohimennessään keräiltyä.

 

Koska minäkään en viitsi pelkän kätköilyn vuoksi mahdottomasti ylimääräistä dieseliä polttaa, niin käytännössä tuo Luihuisen osuus on huomattavasti suurempi ja Rohkelikkotyyppisiä kätköjä ei lähistöltä löydy, joten niiden todellinen määrä on vähäinen. Ylläoleva lajittelu on siksi täysin hatusta vedetty, mutta niin oli kai tarkoituskin :unsure:

Link to comment

Nostaan tämä taas tämä mukava luokittelu esille. Jos kerran kätköilijöitä halutaan luokitella.

Ennen Nyt

Puuskupuh 35%-->40%

Korpinkynsi 15%-->15%

Rohkelikko 5% -->10%

Luihunen 45% -->35%

 

Hiukan on asteikkomme muuttunut vuodessa. Löydettyjen määrä on kasvanut Luihuisena niin välillä on rohkaistuttu hieman hankalampiin maastoihin ja peruspurkkejakin on tullut. Edelleen pidämme nähtävyyksistä ja mysteerien ratkaiseminen on aina vain mukavampaa, vaikkei tuo prosenteissa näy.

Edited by small oaks
Link to comment

Puuskupuhit 47,5%

Korpinkynnet 4%

Rohkelikot 1%

Luihuiset 47,5%

 

Näppärät urbaani microt ja mielenkiintoiset nähtävyydet vetävät meitä puoleensa. Vaikeat ja vaaralliset kätköt eivät niinkään. Nuo prosentit arvioin ihan löydettyjen mysteerien ja terrain arvon perusteella. Loput laitoin puoliksi.

Link to comment

Kiva ajatus tällainen jaottelu :) Me, vasta viisitoista kätköä löytänyt pari, ollaan mielestäni

 

80% Puuskupuh

 

Peruskätköt ovat yleensä vaikeudeltaan meille sopivimpia. Pidämme myös siitä, että kätkölle on jonkin verran matkaa, mutta ei liian pitkää. Jos kätköstä sattuu löytymään jokin mieleinen tirhe, repusta löytyy aina siltä varalta vaihtotavaraa. Olemme ehdottamasti eniten Puuskupuheja.

 

10% Korpinkynsi

 

Jos vain aivojemme kapasiteetti sen sallisi, olisimme mielellään enemmän Korpinkynsiä, mutta tällaisia lahopäitä kun vähän ollaan, niin useimpien mysteerien ratkominen kaatuu alkutekijöihinsä.

 

0% Rohkelikko

 

En tunnista meissä lainkaan Rohkelikkoa. Jo tuntemattomiin koloihin käden työntäminen saa sydämen pamppailemaan, jos siellä vaikka sattuu asumaan jonkinlaisia mönkiäisiä.

 

10% Luihunen

 

Luihusenkin prosentti jää alhaiseksi lähinnä siksi, että mikrokätköt ei vaan ota löytyäkseen. Parilla mikrokätköllä on käyty ja ihmetelty, mutta löytäminen tuottaa hankaluuksia. Toiveissa on kyllä kiertää loggaamassa Tampereen keskustan kätköjä, joista valtaosa on mikroja, joten ehkä jossain vaiheessa meistä tulee vähän enemmän Luihusia, jahka se kätköilysilmäkin kehittyy.

Link to comment

Tässä lajitteluhatun tuomio mulle. Laskettu sen mukaan, mikä osuus mun jemmaamistani purkeista osuu mihinkin lokeroon:

 

- Puuskapuh 18% (2 kätköä: Lauttasaaren hiidenkirnu ja The Incredible Traveling Railway Station)

- Korpinkynsi 27% (3 kätköä: The Three Guns, Machine Code ja Riekalemysteeri)

- Rohkelikko 27% (3 kätköä: Adam's Apple, Standard Monkey Business #5 ja Kaskisaari 2)

- Luihuinen 27% (3 kätköä: Tähän sammui johtotähti, 0 km: Helsinki ja Ei sitä noin tehdä!)

Link to comment

Jaa, omalla kohdallani voisi olla jotain sellaista että:

PUUSKUPUHIA 80 %. Tämänhän takia nyt lähinnä tätä harrastan.

KORPINKYNTTÄ 2 % Kun töissä ainoa elin, mitä käyttää on aivot niin kyllä harrastuksen pitää olla sellainen

että saa olla rentouttavan tyhmä. Kyllä sitä nyt vielä maastossa laskeskelee, jos ei

mene potenssi ja neliöjuurilaskuja korkeammalle tasolle, mutta että kotona pitäis

googlailla ja sen semmosta, ei hitossa.

ROHKELIKKOA 9 % Ensin tulee mieleen, että EI, EI, EI. Sitten vaan alkaa muistua mieleen ne kerrat,

on ulkomailla autovuokraamon uhkavaatimuksista huolimatta ajeltu erittäin vaarallisia

vuoristoteitä huonolla autolla käköjen perässä ja hoettu: "Jos vielä tästä selvitään

hengissä niin ei koskaan enää." Tai kompuroitu vuorenrinnettä vain huomataksemme,

että edessä on syvä rotko ja kätkö seuraavalla huipulla.

LUIHUSTA 9 % En tykkää mikroista. Siksi ainoa tekemäni 0-pistekätkökään ei ole mikro. Mutta, kun

kotikaupunkiin tulee uusi kaupunkimikro, niin onhan se kiva iltakävelykohde. Tai

ulkomailla vaikka jossain isossa kaupungissa on kiva tehdä temppuja, jotta saisi

mikron ihmismassan keskellä huomaamattomasti out ja in.

Link to comment

Minä luokittelisin itseni seuraavasti:

 

:DRohkelikko 35% : sillä haluaisin käydä mahdollisimman erilaisissa ja erikoisissa paikoissa. Näitä kätköjä ei vielä kovasti ole tullut kerättyä, mutta kyllä sitä vielä kerkeää.

 

:blink:Korkpinkynsi 35% : En pidä itseäni minään älykkönä, mutta tykkään märehtiä mysteerejä, ihan vaikken niitä kävisi lähiaikoina hakemassakaan.. Liian matemaattiset tosin hyppään yli, tai soitan Stebulle..

 

:mad:Puuskupuhit 20% : Näitä tulee kerättyä varmasi eniten, mukavia pikakäyntejä, sopii työpäivän päätteeksi katsottavaksi.

 

:mad:Luihuset 10% : Itseasiassa ajatus mikrokätköstä ja kaupungista ei tunnu kovin houkuttelevalta, silti taas sijaintiini vedoten, varmasti näitäkin on ja tulee olemaan iso osa.

 

Lajitteluhattu heittäisi mut varmaankin Rohkelikkojen joukkoon, koska toteaisi, ettei älynlahjat riitä Korpinkynsiin. Tai sit vasten kaikkia omia odotuksiani, minut singottaisi Puuskupuheihin... Oi, laita minut Rohkelikkoihin, jooko?? :mad::mad::mad::mad:

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...