Jump to content

Ville Saari

Members
 • Posts

  124
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Ville Saari

 1. A very simple addition to challenge cache requirements would filter out most of the bad challenges: "A challenge cache must not require anything that motivates cacher to leave a cache unfound". That would eliminate any challenges where the caches have to be found on specific day or in streaks. Those motivate cachers to not find caches with rare types or attributes as finding the cache now would prevent them from finding it on the specific time the challenge requires. If finding a specific cache counts towards completing a challenge for some cacher, then it should count towards that challenge for any cacher who has found it. Regardless of when or how they found it.
 2. Se hiljaisuus on nimenomaan seurausta sen turhan haitallisuudesta. Tää oli hyvinkin aktiivinen foorumi ennen ku Haksu teki kilpailevan. Itseasiassa tän piti olla nordic and baltic countries -foorumi, mut suomalaiset oli niin paljon aktiivisempia kuin muut, joten tää oli käytännössä kaapattu spesifiseksi suomifoorumiksi. Lopulta sammakkokin tunnusti tilanteen ja vaihto alueen nimen. Ja tais samassa yhteydessä tehdä uuden nordic and balticin niille muille. Mut just samoihin aikoihin Haksun foorumi oli alkanut näivettää tätä. Ja juuri siihen näivetysefektiin viittasi se mun viesti, josta tuo legendaariseksi muodostunut tämänkin ketjun otsikkona oleva lause on lainattu.
 3. Kysy sen törmäävän kätkön omistajalta josko se olisi suostuvainen siirtämään omaansa sen verran että tilaa tulisi.
 4. Huono idea! Kilpaa kätköily on tuhoisaa ympäristölle. Tiedän ton kun oon itse ollut vastaavassa sekoilussa mukana näkemässä mitä siitä seuraa.
 5. Eräällä toisella kätkölistaussaitilla on sisäänrakennettuna juuri tällainen ominaisuus (en mainitse sen saitin nimeä tässä foorumilla ettei Maapuhe suutu). Systeemi toimii niin, että jokainen, joka kätkön lokkaa löydetyksi, on velvollinen myös arvostelemaan kätkön. Se on siis pakollista - löytölokia et saa sisään ilman. Kätköä löytämättömät voivat myös vapaaehtoisesti antaa äänensä jos niin haluavat, mutta heidän ääntensä painoarvo on pienempi kuin löytäneillä. Annetut äänet eivät ole julkisia, mutta kaikista kätkölle annetuista äänistä lasketaan kätkölle julkinen pisteluku. Jos tuo pisteluku putoaa alle tietyn rajan, kätkö arkistoituu automaattisesti.
 6. This problem hasn't been fixed yet, so I thought it's time to bring this thread up again and clarify it a bit: For every cache in Finland there is a link on the cache page pointing to Finnish National Land Syrvey's map service called Karttapaikka. It is under section "For online maps..." labeled "Karttapaikka.fi topographic map". Some time in February National Land Survey made a change in their service which caused this link to stop working. The link target url looks like this (example taken form cache GCJEMP): http://kansalaisen.karttapaikka.fi/kartanhaku/koordinaattihaku.html?y=60.17302&x=24.94232&srsName=LATLON%3Aetrs The url modified to work with the current version of the Karttapaikka service would look like this: http://kansalaisen.karttapaikka.fi/kartanhaku/koordinaattihaku.html?y=60.17302&x=24.94232&srsName=EPSG%3A4258 So only the part after "srsName=" needs to be changed.
 7. No ei kovin läheltä. Tossa on kyse erilaisten hallinnollisten tai maantieteellisten alueiden pinta-alojen keskipisteistä. Ihan eri asia kuin nollapistesarjan käyttämät maantieverkoston matkamittauksen referenssipisteet.
 8. Sellainenkin seikka leimoihin vielä liittyy, että jos lokikirja on vahapintaista paperia (mikä on hyvä ominaisuus kosteudensiedon kannalta), niin leimasinmuste ei imeydy siihen, vaan jää märäksi niin että jos lokikirjan sulkee saman tien, niin se leima leimaa itsestään peilikuvan päälle tulleeseen sivuun ja mahdollisesti vielä liimaa sivut yhteen. Se ei ole ongelma, jos leiman kuivumista odotellaan ennen lokikirjan sulkemista, mutta se voi kestää useita minuutteja.
 9. Ja kätköjen omistajat ja jälkeesi tulleet löytäjät on kaikkea muuta kuin tyytyväisiä
 10. Ei oo kivoja noi tarralokitkaan. Mikrojen lokirulliin ne tekee ilkeän jäykän kohdan niin että se ei enää rullaudu nätisti. ja loki turpoaa niin ettei se enää kunnolla sovi purkkiinsa, joten sen ruttautuminenkin tärvää sitten lokia.
 11. Eikös se ole vielä mukavampi kun me voidaan kehitellä toinen toistaan päättömämpiä teorioita kun me tota arvuutellaan. FGR4:n henkilöllisyyden paljastaminen pilaisi koko jutun
 12. Toi 1:1 milj. mittakaavainen rajadata on erittäin karkeaa. Sillä ei tee käytännössä yhtään mitään kätköjen luokittelemisessa maakuntiin, sillä rajaviivat heittää kilometrejä siitä missä ne oikeasti kulkee. Noi wikipedian kunnanrajakartat on sitä samaa tai täysin vastaavaa dataa. Ainakin toi viidestä viivasegmentistä muodostuva Kauniainen on ihan sama kuin Maamittauslaitoksen 1:1 milj. rajoissa. Jos Mittalaitoksen hinnoittelu on edelleen samanlaista kuin silloin kun mä olin siellä töissä, niin se aineisto, jota tähän tarkoitukseen tarvittaisiin, maksaisi vähintään tuhansia euroja. Per nuppi. Kimppaosto olisi piraattikopiointia.
 13. Jos ei niitä moninaisia valotehoja tarvitse, niin ei niiden olemassaolosta tarvii mitään välittääkään. Ne kaksi tilaa, mitä siitä oikeasti tarvitaan, eli minimi ja maksimi, saa käyttöön ilman mitään naksuttelua.
 14. Eikä ongelma koske pelkästään paikan muuttumista, vaan myös piilotustavan. Mulla on urbaanimikro megajästikkäässä paikassa, joten purkin jättäminen vähänkään näkyviin on veren kaivamista nenästään. Se on magneeteilla kiinni kapean putken sisäpinnassa ja koska käsi ei mahdu putkeen, niin mä tein siihen rautalangasta kahvan, josta sen saa vedettyä ulos yhdellä tai kahdella sormella. Lähes joka kerta kun mä olen käynyt katsomassa mitä purkille kuuluu, on joku valopää, joka ei ole tajunnut mitä varten purkissa on magneetit, askarrellut siitä nostokahvasta ripustuskoukun. Kiiltävä teräslanka loistaa putken reunalla julistaen kaikelle kansalle, että täällä on jotain erikoista. Ja kyse ei oo mistään yksittäistapauksesta, vaan melkein joka ikinen kerta kun mä olen paikalla käynyt, mä oon joutunut oikomaan sen langan takaisin kahvaksi. Ja koska teräslanka ei kestä loputonta määrää edestakaisin vääntelyä, niin mä oon jo puolen tusinaa kertaa joutunut rakentamaan koko purkin uusiksi koska se kahva on katkennut. Jos purkilla on useita kävijöitä mun käyntieni välissä, niin tietysti vain yhden tarvii olla ääliö ja muut vain palauttaa purkin niinkuin löysivätkin, kuten asiaan kuuluu. Mutta koska toi on tapahtunut niin monta kertaa, niin se tarkoittaa että noita ääliöitä liikkuu kätköilijöiden joukossa kymmenittäin!
 15. Mä yleensä ratkaisen tuollaiset nimenomaan piirtämällä kartalle. En toki fyysiselle paperikartalle, vaan käsken karttasoftaa piirtämään halutunsäteiset ympyrät haluttujen pisteiden ympärille ja sitten zoomaan karttaa ympyröiden leikkauspisteen kohdalta riittävän pitkälle ja klikkaan leikakuspisteen kohdalta koordinaatit esiin. Tarkkaa on, sillä se mun karttasofta ei piirrä sitä ympyrää tasoympyränä karttaprojektiossa niinkuin kaupallisilla karttasoftilla on tapana tehdä, vaan "oikein", eli niiden pisteiden urana, jotka ovat ellipsoidin pinnalla kulkevaa geodeettista viivaa pitkin mitaten annetulla etäisyydellä keskipisteestä. Vincentyn ellipsoidikaavoilla laskien.
 16. Josta ei ole multikätköjen kanssa mitään hyötyä. Välirastissa on annettu seuraavan rasitin koordinaatit siinä muodossa kuin on ja vaihtoehtoja ei ole. Suomessa yleensä onneksi ihan normaalissa asteet ja minuutit -muodossa, mutta muiden maiden kätköilijöillä on muunlaiaia tapoja. Eestiläiset on innostuneet asteet, minuutit ja sekunnit -muodosta, joka on varsin ärsyttävää, koska ne sitten ilmoittaa sekunnit vain kokonaisten tarkkuudella ja yksi sekunti on noin 15m x 30m -kokoinen ruutu maastossa
 17. Why do we "need" it? Finland is a single state. Not a federation consisting of multiple states. And the six province division you suggested is about the worst possible way of subdividing Finland, as those provinces are an artificial division which is totally meaningless to ordinary people and will be abolished in 2010. Also the number of caches on Finland can't be used as justification for subdividing Finland to smaller units. We currently have about 6000 caches listed on gc.com, which is about the same as in the smaller individual states of USA. And one ninth of the number of caches in California alone! What we do need is just the opposite: Currently what is listed as 'Finland' in gc.com is not really Finland, but just the continental part of it and the province of Åland is listed as a different country 'Aland Islands', which it is not. We need to have this error corrected. Åland is a part of Finland so the caches in there should be lested as being in Finland. And removing this erroneous division is trivial to do. Unlinke adding a new division. If Finland would be subdivided to smaller units, then unless Groundspeak can somehow magically determine the correct slot for every cache based of its coordinates, we'll only have the new caches in the subdivided provinces. All the old caches would stay in just 'Finland' unless their owners are active enough to edit the cache description. The subdivision is totally useless if the data is not complete, because if you want to search for caches in your own province, you'll still have to search for the whole Finland to make sure you don't miss those caches that don't have their country information updated.
 18. Ja missä kohtaa se lomake sanoo että mikäli kätköön ei ylety istualtaan, niin et saa ruksata kaikkiin ensimmäsitä vaihtoehtoa vaikka se ensimmäinen olisi totta? Ei missään. Ainoa paikka missä se puhuu pyörätuolista, on mäenjyrkkyyskysymyksen ykkösvaihtoehto ja siinä se antaa pyörätuolin vain yhtenä esimerkkinä muiden pyörillä kulkevien kapineiden rinnalla rinnalla. Siis huomaa, että toi vastaussivu ei ole clayjar-systeemin määritelmä, vaan yksi mahdollinen tulkinta. Määritelmä on sen kyselylomakkeen sisältö ja laskentalogiikka. Sitä ei ole tarkoitettu käytettäväksi arpomalla kysymyksiin mielivaltaisia vastauksia ja yrittämällä uudestaan eri vastausvaihtoiehdoilla niin kauan että tulossivun väitteet täsmäävät, vaan ruksaamalla kysyttyihin kysymyksiin totuudenmukaiset vastaukset.
 19. Herkempi, ei tarkempi. Noi high sensitivity chipsetit ei oo yhtään sen tarkempia kuin perinteiset - itseasiassa jos mun omia kapuloitani voi pitää edustavana otoksena, niin perinteiset on jopa hieman tarkempia.
 20. Jätä mielummin vaikka jenkkisenttejä. Noi kotimaiset on kurjia vaihtareita, koska jos kätkö ottaa vähän kosteutta sisäänsä, niin ne ruostuu ja sotkee koko kätkön
 21. Toi päti jonnekin vuosituhannen vaihteen tienoille asti ja sen jälkeen trendi on ollut päinvastainen. Alkuun teknologian kehitys pienensi gps-chipsettien sähkönkulutusta, mutta nykykapuloissa itse gps-paikannukseen kuluva sähkö on jäänyt merkityksettömäksi kaikkien uusien sähköä syövien ominaisuuksien varjossa. On tullut värinäyttöä, nopeampia prosessoreita, kompasseja, ilmanpaine- ja lämpömittareita, videopelejä, kahvinkeittimiä ja ties mitä ja kaikki tää syö enemmän ja enemmän sähköä. Mulla on aika läjä gepsejä ja niistä paras toiminta-aika on Magellan SporTrakissä, joka on peräisin juuri jostain sieltä vuosituhannen vaihteen tienoilta.
 22. Se on suunniteltu jo ennen kuin kukaan keksi ruveta väärinkäyttämään terrainia pyörätuolilöydettävyyden ilmaisemiseen. Juuri siksi se ei mitään pyörätuolilöydettävyydestä kysele. Ja sellaisena se sopii erinomaisesti nykytilanteeseen, kun meillä on attribuutit eikä terrainluokituksen väärinkäyttöön ole enää mitään tarvetta. Siis homman pitäisi mennä niin, että terraintähdillä ilmaistaan millaisessa maastossa kätkö on ja pyörätyoliattribuutilla se, onko se pyörätuolista noukittavissa vai ei. Näin se olisi pyörätuolinkäyttäjillekin hyödyllisempi. Joku voi olla kiinnostunut T1-T2 pyörätuolilöydettävistä ja toinen taas, jonka pyörätuoli on ehkä karvalakkimalli ilman ilmatäytteisiä etupyöriä, haluaa välttää T2-maastoa. Tämä reviewerien vaatima valehtelusysteemi estää palvelemasta noiden esimerkin pyörätuolikätköilijöiden tarpeita. T2-pyörätuolipoimittava on joko valehdeltava T1:ksi, jolloin jälkimmäinen pyörätuolikätköilijä tekee hukkareissun, tai siitä on jätettävä pyörätuoliattribuutti pois, jolloin ensimmäinen kätköilijä ei saa tietää, että kätkö olisi ollut hänelle sopiva ja menettää ehkä hyvän kätkökokemuksen. Tämä typerä sääntö ei siis palvele kenenkään etua.
 23. The swedish name is just Åland. "Åland Islands" is a weird mixture of swedish and english.
 24. Nyt kun pääsin hypistelemään moista kapinetta hetken käsissäni, niin empiirisen havainnon mukaan prosessoriteho näyttäisi olevan kyllä kasvanut, mutta ei niin paljoa kuin lisääntynyt näytön resoluutio vaatisi, joten karttakuvan päivitys kestää vielä kauemmin kuin 60CSx:ssä. 60CSx:llä tulee monimutkaisen kartan kanssa helposti se tilanne vastaan, että karttaa panoroidessa joutuu etenemään lähes sokkona, kun kartta tulee kokonaan näkyviin vasta hetken pysähtymisen jälkeen. Koloraato "ratkaisee" tämän ongelman siten, että kursorin liikkumisnopeus on tiputettu murto-osaan 60CSx:ään nähden, joten et pysty panoroimaan niin nopeasti ettei se ehtisi piirtää. Kartalla liikkuminen on tuskastuttavan hidasta
 25. Which also happens to be the only official language there.
×
×
 • Create New...