Jump to content

Liimes

+Premium Members
 • Posts

  63
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Liimes

 1. Monet tuntevat minut pitkältä ajalta suomalaisessa geokätköilykentässä. Tämä on vetoomukseni yhdessä ja erikseen kaikille geokätköileville ystävilleni. FinderBase.com-palvelun suunnittelun onnistumisesta suuri kiitos kuuluu geokätköilylle. Oikeastaan koko liikeideamme on geokätköilyn ajatusmaailmasta lähtöisin. Geokätköilijät ovat hyviä löytäjiä ja se on myös meidän palvelumme ytimessä: Geokätköilijät ovat tarkkaavaisia. Tiedän, että kätköilyreissuilla törmää helposti yllättäviinkin muiden hukkaamiin tavaroihin. Geokätköilijät liikkuvat omia polkujaan ja näkevät siten sellaista mikä ei muiden silmiin välttämättä satu. Geokätköilijät kiinnittävät huomiota esineisiin, jotka "eivät kuulu paikalleen". Geokätköilijät omaksuvat nopeasti tekniset vempaimet ja nettipalvelut. Geokätköilijät ovat sisukkaita, auttavaisia ja rehellisiä. Jos minun pitäisi nimetä paras mahdollinen ihmisryhmä auttamaan muita saamaan löytötavaransa takaisin, nimeäisin geokätköilijät. Hyvä kätköilijä, haluaisitko osallistua talkoisiin ja tehdä maailmasta vähän paremman paikan yksi löytötavara kerrallaan? Haluaisitko auttaa listaamalla löytämäsi tavarat FinderBase.comiin? t. Petteri Geocacher Liimes
 2. Liimes

  FIN: Tiedonjanoa

  Jees. Eli wiki ei missään mielessä yritä korvata geocaching.comia. Termi muukätkö tarkoittaa nimensä mukaisesti sitä että kätkö on jossakin muualla kuin tällä "pääsivustolla" julkaistu. Wiki pyrkii kokoamaan tämän hajanaisen kentän yhteen. Gc.fi ei toisaiseksi ole frontendi mihinkään, mutta siitä kyllä voi suhteellisen pienellä vaivalla sellaisen tehdä, jos joku muka haluaa kirjata löytönsä mieluummin sitä kautta. Nykyisin tarkoitus on, että löydöt kirjataan sille sivustolle missä kätkö on julkaistu ja halukkaat saavat käyttää wikin tarjoamia lisäominaisuuksia jos loggaavat myös sinne. Tarkoituksenmukaista ei ole myöskään kopioida loggauksia paikasta toiseen. Suomen Geocaching.comissa listatuista kätköistä wikin kautta on jo arvioitu yli 150, mikä on verrattain hyvin muutaman viikon testijaksolta. Arvointi ei varmastikaan vaikuta toistaiseksi kovin houkuttelevalta, kun arvoituja kätköjä ei ole vielä tilastoitu. Kaikki eivät tietenkään jaksa tai viitsi käytää mitään muuta kuin geocaching.comia, mutta tämä heille sallittakoon. Muukätköjen GPX-eksportti on betatestausvaiheessa. Jos olet haluat osallistua ota yhteyttä minuun tai rvk:hon.
 3. Liimes

  FIN: Tiedonjanoa

  Heippa! Geocaching.fi:n wiki on alkanut keräämään tilastoja suomalaisista kätköistä. Tällä hetkellä kätköjen löytäjät voivat ilmoittaa löydön ajankohdan ja antaa kätkölle yleisarvosanan asteikolla 1-5. Antamaansa arviota voi myös halutessaan perustella. Wikiin tilastoituvat tiedot ovat vapaasti kaikkien tilastonikkarien käytettävissä. Tilastoja ei kuitenkaan kannata tehdä ennen kuin dataa on hieman nykyistä enemmän käytettävissä, joten kommentoikaa rohkeasti parhaat ja huonoimmat kätkökokemuksenne. Lisäominaisuutena ensimmäinen löytäjä voi merkata itselleen FTF:n. FTF-pisteet tullaan lisäämään tilastoihin lähiaikoina. Kätköjen omistajat voivat halutessaan linkittää kunkin kätkön wikisivun lisäämällä seuraavan koodin kätkölistaukseen (huomaa, että linkissä tulee olla kyseisen kätkön GC-koodi): <a href="http://www.geocaching.fi/wiki/GCXXXX"> <img src="http://www.geocaching.fi/images/arvio.png" alt="arvioi"> </a> Arviointisivun osoite löytyy suoraan kätkön GC-koodin avulla, eli esimerkiksi: http://www.geocaching.fi/wiki/GCQFNC.
 4. Liimes

  FIN: Tiedonjanoa

  Lukuisten pyyntöjen ja ruikutusten jälkeen on uudistunut tilastosivu toiminnassa vanhassa tutussa osoitteessa http://liimes.no-ip.org/stats/. Suurin kiitos kuuluu Shambulle, joka tarjoaa tarvittavan datan. Kaikki kommentit ja parannusehdotukset ovat edelleen tervetulleita.
 5. Ajatus eventistä on kannatettava, mutta mielestäni Ollin mainitsema ohje on hyvä pitää mielessä. Myös Suomessa on järjestetty eventtejä (esim. 1, 2), jotka olleet lähinnä kätköjen etsimistä. Paikallinen porukka on parhaimmillaan käynyt paikalla hakemassa "findin" ja loputkin ovat sitten lähteneet omille teilleen kuka millekin kätkölle. Kuten solarflare sanoi, pitäisi siis koota tapahtuma vieraalle maalle. Käytännössä onnistuakseen tämä tarkoittaisi mielekkään ohjelman järjestämistä siten, että myös kätköt löytäneillä paikallisilla olisi syy osallistua. Jääköön kätköjen etsiminen sitten vähemmälle tai lähtekööt osa etsimään kätköjä, mutta hyvässä tapahtumassa on niin kivaa ohjelmaa, ettei kukaan edes halua lähteä etsimään kätköjä.
 6. Ei pidä paikkaansa. Löydön kuittaukseen ei tarvita PM-oikeuksia ja oikea sivu on ilman niitä helpompi löytää kuin koordinaatit kätköön. GC-koodeilla ja kätköjen ID-numeroilla on siis suora vastaavuus ja helpoiten tuon ID:n löytänee hakemalla GC-koodiltaan läheisen tavallisen kätkön ja katsomalla sen loggaussivulta kätkön ID. Tässä tapauksessa siis: http://www.geocaching.com/seek/log.aspx?ID=276365
 7. Liimes

  FIN: Tiedonjanoa

  Koska olet uusi ja uudet lisätään listaan manuaalisesti. Pääset/joudut sinne kyllä, hold your horses.
 8. Jos nyt oikein muistan, niin solarflare "toi" bugin eventtiin, mutta kukaan muu ei sitä siellä nähnyt. Solarflarella se on varmasti edelleen ja mies palauttanee sen kiertoon kun ehtii.
 9. Enpä ole aikaisemmin ehtinyt tänne satasiani ilmoittelemaan, mutta nyt kun on 100 mysteerikätköä löydettynä, niin voihan sitä jo mainostaakin. Sadas mysteeri Geonavi Mandarin Pict löytyi toissapäivänä Tampereelta ja sittemmin laskuri onkin jo ehtinyt nousta kuudella. Kiitos kaikille mysteerimestareille! Kaikki innolla suunnittelemaan uusia ja entistä mielenkiintoisempia mysteerikätköjä.
 10. Tässä shelliskripti, joka muuttaa mm. PekkaR:n tarjoaman suomen_geocachet.wpt -OZI-listauksen Genimapin muotoon. En tiedä toimiiko, en testannut genimapilla. Homma vaatii siis jonkinmoisen Unixin/Linuxin ja tuon mainitun tiedoston samassa hakemistossa. #!/bin/sh outfile="./genimap.txt" wptfile="./suomen_geocachet.wpt" num=`wc -l $wptfile | sed 's/ //g' | sed 's/\..*//'` i=5 if [ -f $outfile ] then rm $outfile fi while [ $i -le $num ] do waypoint=`gawk 'BEGIN {FS=", "} FNR == '$i' {print $(2); }' $wptfile` lat=`gawk 'BEGIN {FS=", "} FNR == '$i' {print $(3); }' $wptfile` lon=`gawk 'BEGIN {FS=", "} FNR == '$i' {print $(4); }' $wptfile` name=`gawk 'BEGIN {FS=", "} FNR == '$i' {print $(11); }' $wptfile` lat_s=`echo "scale=4;$lat*100"|bc` lon_s=`echo "scale=4;$lon*100"|bc` echo "Creating waypoing $i/$num ($waypoint)..." echo "$name ($waypoint);$lat_s;$lon_s;C:\\foo.txt;" >> $outfile i=`expr $i + 1` done
 11. Sekä Phobias I - Acrophobia että Phobias II - Claustophobia on uusittu. Molempien kuvaukset muuttuivat aika lailla, joten vanhoilla ei kannata lähteä etsimään. Molemmat ovat myös aikaisempaa helpompia.
 12. Onhan se kiva, että vähemmistöryhmiäkin ajatellaan, mutta olisikohan kuitenkin niin, että koko tämä pyörätuolihömpötys on vain meidän tuolittomien omiin tarpeisiin. Onhan se purkkia etsiessä kiva tietää, että "jos istuisin tuolissa, niin se pitäisi ylettyä siitä saamaan". Montakohan findia tai muuta lokia Suomessa ovat pyörätuolikätköilijät tehneet? Taidetaan kuitenkin puhua marginaaliryhmästä. Pitääkö seuraavaksi ottaa huomioon, että kätkökuvaukset ovat varmasti luettavissa sokeiden kätköilijöiden laitteilla?
 13. Webcam cache Otaniemi High Tech is active again. It will likely not be for long, so go now before it's too late.
 14. Aika kovia sanoja. Tästä asiasta oli irkissäkin puhetta, joten tuonpa esille oman mielipiteeni. Kaikkein eniten tuossa kalahtaa korvaan tuo, että reviewer ei saa etsiä/logata kätköjä ensimmäisenä. Itse en voisi kuvitella parempaa tilannetta, kuin se että joku todella kävisi fyysisesti tarkistamassa kätköt ennen kuin ne hyväksytään. Tässä muutamia seikkoja: Entä sitten jos yhdelle Suomen kätköilijälle on helpompi bongata tiettyjä kätköjä ja käydä niissä ensimmäisenä. Minua ei häiritsisi tipan vertaa vaikka käyttäjällä "Captain Morgan" olisi 1000 löytöä, joista puolet FTF:iä. Kuten sanottua kukin kilpailee vain itsensä kanssa, ja kun tyyppi olisi kuitenkin jokaisella purkilla fyysisesti käynyt niin miksei se niitä saisi omalle tunnukselleen halutessaan logata? Loggaus lokikirjaan voisi tulla vaikka viimeiselle sivulle jos se "ekan merkinnän tekeminen" on joillekin niin tärkeää! Ainoa asia mitä en antaisi reviewerin tehdä, olisi FTF-palkintojen bongailu, koska niiden tapauksessa olisi reilua että kaikki ovat samalla viivalla. Sama tietysti koskisi yleisemmin vaihtotavaroita, ettei reviewer voisi käydä vaihtamassa jotakin kivaa itselleen ennen kätkön listaamista. Tämä taatusti parantaisi niiden kätköjen laatua, joille reviewerin tulisi lähdettyä. Ja jos tästä maasta löytyisi todella ihmisiä jotka tällä tavoin valvoisivat kätköjen laatua "findipalkalla", niin en usko että parempaa palvelua voisi kuvitellakaan. Luultavasti monella Pirkanmaan kätkölläkin olisi selvitty sekaannuksilta, jos CM olisi käynyt paikan päällä arvioimassa tilanteen. Eri asia onkin sitten, että olisiko reviewerillä aikaa/halua käydä tarkistamassa niitä purkkejä kovinkaan kaukana kotikoordinaateistaan, joten "tilastovääristymä" reviwerin eduksi jäisi joka tapauksessa vähäiseksi. Yleisestikin ihmisillä on varsin vahvoja käsityksiä siitä mitä tässä leikissä saa ja ei saa tehdä. En edelleenkään muista nähneeni kirjoitettuja sääntöjä ja nekin vähät mistä on keskusteltu eivät ole tähän asiaan tainneet ottaa kantaa. Minua ei ainakaan häiritsisi jos reviwer käyttäisi asemaansa "edistääkseen omaa findilukuaan". Toisaalta itsekin voisin ajatella, kuten CM:kin tietääkseni ajattelee, että ei ole kiva jos reviewerointi pilaa muutamien hyvien mysteerien ja multien ratkaisuelämyksen. Mutta eiköhän tämänkin voisi jättää täysin reviewrin oman arviointikyvyn varaan. Yhteenvetona sanottakoon, että reviewerin homma kyllä pilaa osan ko. henkilön kätköilyelämyksestä, mutta on väärin sanoa että se pilaa siksi että reviewer ei saa tehdä jotakin, vaan siksi että se ei halua tehdä sitä.
 15. Tosiaankin! Suurin vääryys tässä on se, että Hessut menetti STF:nsä (Second to Find) ja sai sen sijaan FTF:n (Fourth to Find). Vai odottiko gemmatic kenties, että solarflare käyn vain hakemassa kolikkonsa "loggaamatta FTF:ää"? Osa tästä keskustelusta on niin turhanpäiväistä, että ihan hirvittää. Koska FTF:ien laskemisessa on edelleen kysymys vain ja ainoastaan siitä mitä itse haluaa niillä laskea, niin Hessut voi hyvällä syyllä pitää itseään vaikka FTF:nä jos siltä tuntuu. Ja täytyy vielä pyytää nöyrimmin anteeksi kun käytiin seikun kanssa kuluttamassa sitä kallisarvoista tyhjää tilaa gemmaticin kätkön lokikirjassa.
 16. I must say I agree with the previous speaker. A good example of this is the Stamps series that has produced relatively high quality larvas without any obligation for finders to make them. I would even encourage people to invent more such models. The first finder larvas have also been a successful concept in many cases. When the obligation to make a larva is strictly limited to the cacher who wants to make a new cache, the quality of the larva might be a bit higher on average.
 17. No mitenkäs on tutkija, joko sillä eventillä nyt olisi hyväksyjän edellyttämät aika ja paikka?
 18. Irkkikeskustelun tuloksena keksimme varteenotettavan ehdotuksen videossa esiintyvälle paikalle, eli Niemelän Torppa Seurasaaressa. Näkökulmia paikasta löytyy mm. Googlen kuvahausta. Kiitokset ideoista ainakin saurille, seikulle ja Proinkulle. Joku varmaan viitsii käydä pistäytymässä? Itse ei nyt jaksaisi kun siellä on fillarointikin kielletty.
 19. Meneehän se, eli: AUKI - MSÄNIHENNÖSIEKNÄ AUKI MINE SHÖK ÄESN NNIÄ Avaimen mukaan: AIKU MENI SKÖH ÄNSE NÄIN Eipä liene kovin kaukana tästä se alkuperäisenkään ratkaisu...
 20. Olen myös itse samaa mieltä Divinen ja Shambun kanssa. Jokaisella järjestelmän käyttäjäksi kirjautuvalla on mahdollisuus varata yksi merkkijono käyttäjätunnuksekseen. Tietysti jos ehdottomasti haluaa varata jotkin läheisesti omaa nimimerkkiään vastaavat merkkijonot, niin sillekään ei ole suoranaista estettä. Kettu haluaisi nyt kuitenkin varata ilmeisesti kaikki Kettu-alkuiset nimet, mikä ei jo käytännön syistä saa olla mahdollista. Toki sekaannuksia syntyy, mutta tokkopa kukaan on mielenrauhaansa noihin menettänyt.
 21. Liimes

  Gckht2

  I'll see what I can do.
 22. Itse olen eri mieltä kaikkien muiden kanssa. Mielestäni Trainspotting-mäki on mitä parahin CITO-kohde. Perusteiluna ainakin seuraavat seikat: Paikalla on tunnetusti roskia. Vasikkasaaren CITO oli citoksi lähinnä huono vitsi kun roskia tuli vain muutamia pussin pohjille. Siivotaan nyt kunnolla jos kerran siivotaan. Väite ettei paikkaa kannata siivota, koska se sotketaan heti uudestaan on lähinnä naurettava. Tuolla kriteerillä ei kannattaisi siivota mitään eikä koskaan. Sitä paitsi ihmisillä on keskimäärin taipumus roskata vähemmän roskavapaita paikkoja ja hyvällä tuurilla mäki olisi vielä vuodenkin kuluttua paremmassa kunnossa kuin tällä hetkellä. Mäki on mielestäni ihan mukava ja kaunis paikka ja näköalakin on hyvä. Se ettei kaupunki alueeseen koske, tulisi pikemminkin olla ko. paikan valinnalle plussaa kuin miinusta. Alue on selkeästi rajattu ja sopivan kokoinen. Alueen ehtii siivota muutaman kymmenen ihmisen voimin kivasti yhdessä päivässä. Suuremmissa alueissa on se vika, että aina pitää valita mihin saakka siivotaan. Sanottakoon lopuksi, että kyllä pääkaupunkiseudullekin lisää CITO-tapahtumia mahtuu. Turha tätä hyväksyttyä on enää lähteä mihinkään "siirtelemään". Laittakaa kilpailevia citoja pystyyn.
×
×
 • Create New...