+Murazor Posted August 10, 2012 Share Posted August 10, 2012 za moich czasów " Kaszub" było jedną z najgorszych inwektyw w szkole... Czyżby działo się to na Kociewiu? A nowemu recenzentowi gratuluję i wytrwałości życzę. Quote Link to comment
+Wiesia.K Posted August 10, 2012 Share Posted August 10, 2012 za moich czasów " Kaszub" było jedną z najgorszych inwektyw w szkole... Czyżby działo się to na Kociewiu? Nie, centrum Gdańska ( nie mylić z Gdynią ) Quote Link to comment
+GeoDarco Posted August 10, 2012 Share Posted August 10, 2012 za moich czasów " Kaszub" było jedną z najgorszych inwektyw w szkole... Czyżby działo się to na Kociewiu? Nie, centrum Gdańska ( nie mylić z Gdynią ) To kashubian to nie Wiesia? : Quote Link to comment
+y_a_h_oo Posted August 10, 2012 Share Posted August 10, 2012 To kashubian to nie Wiesia? : Litosci..... Skonczcie to zanim jeszcze zaczniecie, bo nas Wielce Szanowny Moderator zabanuje i tyle bedzie Quote Link to comment
+HighlanderPL Posted August 10, 2012 Share Posted August 10, 2012 Gratulacje dla nowego recenzenta! Aha, tylko ten nick," Pomeranian" byłoby lepsze, bardziej regionalne, Kaszuby to mała częśc Pomorza, a za moich czasów " Kaszub" było jedną z najgorszych inwektyw w szkole... Z tego co mi wiadomo to recenzent wybiera sobie nicka jakiego chce i nazwa wcale nie musi odnosić się do regionu w którym działa. A mi się bardzo nick podoba, bo od początku rowerowych keszobrań na Kaszubach pojawiło się w obiegu wśród moich przyjaciół pojęcie "Keszuby". Nie ma w Polsce regionu który bardziej by się kojarzył z keszowaniem Quote Link to comment
toczygroszek Posted August 10, 2012 Share Posted August 10, 2012 Powinien być Cachebian Reviewer Quote Link to comment
+Wiesia.K Posted August 10, 2012 Share Posted August 10, 2012 A mi się bardzo nick podoba, bo od początku rowerowych keszobrań na Kaszubach pojawiło się w obiegu wśród moich przyjaciół pojęcie "Keszuby". Nie ma w Polsce regionu który bardziej by się kojarzył z keszowaniem Tak patrze i patrze na mape i jakos mało tam skrytek widzę... no może na pólnocy regionu, ale srodek to geopustynia... czas pozakładać zatem .... zanim teren całkiem nie zniknie pod daczami innymi domami letniskowymi ... płotami etc...szkoda ,że Kaszuby nie mają swojego BOXa... Quote Link to comment
+Wiesia.K Posted August 10, 2012 Share Posted August 10, 2012 Powinien być Cachebian Reviewer ciiiiii, bo dostaniesz po łapach ,że pouczasz! Quote Link to comment
+Wiesia.K Posted August 16, 2012 Share Posted August 16, 2012 Witam wszystkich serdecznie. Chciałbym się z Wami podzielić bardzo dobrą wiadomością. Na początku sierpnia 2012 roku powołany został drugi recenzent dla Polski. Nazywa się on Kashubian Reviewer. W tej chwili przechodzi on szkolenie i pewnie już niedługo zacznie publikować Wasze skrytki. Mam nadzieję, że dzięki nowemu recenzentowi, będziecie jeszcze bardziej zadowoleni z procesu recenzji skrytek. Ja natomiast życzę powodzenia naszemu nowemu recenzentowi! no i sa pierwsze skrytki opublikowane przez Nowego Recenzenta ... Oby ich tylko szybko na pólnocy przybywało, bo juz kujawsko- pomorskie depcze po piętach pomorskiemu!!! Obiecuję 3 nowe, niebanalne na event, potem sie zobaczy!!! Quote Link to comment
+HighlanderPL Posted August 27, 2012 Share Posted August 27, 2012 Mam nadzieję że kaszubski reviewer wzorem śląskiego wrzuci sobie jako avatara gryfa kaszubskiego. Na razie widzę tylko delikatne nawiązanie poprzez kolorystykę flagi kaszubskiej Quote Link to comment
+Spider Posted August 27, 2012 Share Posted August 27, 2012 Powinien raczej ten: Quote Link to comment
+HighlanderPL Posted August 27, 2012 Share Posted August 27, 2012 Wiem wiem że powinien być w koronie, ale byłby to ukłon w stronę całego województwa, które nie kontynuując tradycji I/II RP pożyczyło sobie współcześnie gryfa w kolorystyce kaszubskiej Quote Link to comment
+ronija Posted August 28, 2012 Share Posted August 28, 2012 A może neutralny wzór z haftu kaszubskiego ? Zachodniopomorskie też ma ładne gryfy w swej kolekcji Quote Link to comment
KrystianT Posted August 28, 2012 Share Posted August 28, 2012 Jak byłem na zamku w Bytowie to widziałem nawet gryfa bez skrzydeł, szponów i dzioba a pani przewodnik pokazywała i opowiadała o kilkunastu "szkołach" i wzorach haftu kaszubskiego... Quote Link to comment
+ronija Posted August 29, 2012 Share Posted August 29, 2012 ... a pani przewodnik pokazywała i opowiadała o kilkunastu "szkołach" i wzorach haftu kaszubskiego... Pewne elementy są wspólne, więc da się Quote Link to comment
KrystianT Posted August 29, 2012 Share Posted August 29, 2012 Pewne elementy są wspólne, więc da się Tak - motywy kwiatowe - to jest też wspólne z opolską porcelaną Niezależnie od naszych problemów z avatarem nowego reviewera cieszę się, że jest. Quote Link to comment
+Wiesia.K Posted August 29, 2012 Share Posted August 29, 2012 Pewne elementy są wspólne, więc da się Tak - motywy kwiatowe - to jest też wspólne z opolską porcelaną O! w Gogolinie przy dworcu widziałam świetną filiżankę- pomnik. Miejsce do pokazania jak się patrzy! Quote Link to comment
KrystianT Posted August 29, 2012 Share Posted August 29, 2012 Już o tym myślałem, zastanawiam się tylko jak to zrobić żeby nie zginął przy pielęgnacji okolicznej zieleni. Cierpliwości. Quote Link to comment
+Murazor Posted August 30, 2012 Share Posted August 30, 2012 Mnie niedawno Kaszubian zaakceptował skrytkę - i to całkiem a południu Polski. Mam nadzieję, że opis drzew nie spowodował u nowego recenzenta nieodwracalnych szkód na umyśle... Quote Link to comment
+Silesian Reviewer Posted September 25, 2012 Share Posted September 25, 2012 Dobry wieczór Wspólnie z Kashubianem określiliśmy swoje obszary działania: Kashubian Reviewer: - Kujawsko-Pomorskie - Lubelskie - Mazowieckie - Podlaskie - Pomorskie - Warmińsko-Mazurskie - Zachodniopomorskie Silesian Reviewer - Dolnośląskie - Lubuskie - Łódzkie - Małopolskie - Opolskie - Podkarpackie - Śląskie - Świętokrzyskie - Wielkopolskie Wszelkie sprawy dotyczące skrytek w danym województwie proszę kierować do odpowiedniego recenzenta zgodnie z powyższym podziałem Quote Link to comment
+HighlanderPL Posted April 8, 2013 Share Posted April 8, 2013 Czy Kashubian jest na urlopie? Rozpuściliście nas publikacją w 15 minut, teraz człowiek czeka już ponad 2 dni, nie pamięta czasów czeskich i się zaczyna niecierpliwić Quote Link to comment
+Spider Posted April 8, 2013 Share Posted April 8, 2013 Twój lokalny recenzent powinien rozpocząć proces recenzji w ciągu 7 dni. Może stwierdził, że macie za dobrze i teraz będzie recenzował 6 dnia Quote Link to comment
+HighlanderPL Posted April 8, 2013 Share Posted April 8, 2013 Może Komunikat GS jest sprytny, bo hasło "rozpocząć" de facto do niczego nie zobowiązuje Quote Link to comment
+Spider Posted April 8, 2013 Share Posted April 8, 2013 Ja bym się nie doszukiwał drugiego dna. Rozpocząć znaczy opublikować lub napisać wiadomość do autora, że coś jest nie tak. Quote Link to comment
+Wiesia.K Posted April 8, 2013 Share Posted April 8, 2013 Czy Kashubian jest na urlopie? Rozpuściliście nas publikacją w 15 minut, teraz człowiek czeka już ponad 2 dni, nie pamięta czasów czeskich i się zaczyna niecierpliwić O nieba, HIGLANDER PL, czyżbyś coś opublkował wreszcie?, Abdul się ucieszy... i cała reszta też! Quote Link to comment
+HighlanderPL Posted April 8, 2013 Share Posted April 8, 2013 Ja bym się nie doszukiwał drugiego dna. Rozpocząć znaczy opublikować lub napisać wiadomość do autora, że coś jest nie tak. Dlatego dałem uśmieszek - zawodowa negocjacja kontraktów czyni człowieka podejrzliwym odnośnie każdych zapisów O nieba, HIGLANDER PL, czyżbyś coś opublkował wreszcie?, Abdul się ucieszy... i cała reszta też! Wiesiu, ja ciągle publikuję, tylko że na geopustyni a nie w Trójmieście. Lubię być pionierem Quote Link to comment
+Silesian Reviewer Posted November 16, 2013 Share Posted November 16, 2013 Witam wszystkich serdecznie. Chciałbym się z Wami podzielić bardzo dobrą wiadomością. W połowie listopada 2013 roku powołanych zostało dwóch nowych recenzentów dla Polski: Galician Reviewer i Mazovian Reviewer. W tej chwili przechodzą oni szkolenie i pewnie już niedługo zaczną publikować Wasze skrytki. Mam nadzieję, że dzięki nowym recenzentom, będziecie jeszcze bardziej zadowoleni z procesu recenzji skrytek. Ja natomiast życzę powodzenia naszym nowym recenzentom! Poniżej przedstawiam aktualny obszar działania poszczególnych recenzentów: Galician Reviewer: Małopolskie, Podkarpackie, Śląskie, Świętokrzyskie Kashubian Reviewer: Pomorskie, Kujawsko-Pomorskie, Warmińsko-Mazurskie, Zachodniopomorskie Mazovian Reviewer: Lubelskie, Łódzkie, Mazowieckie, Podlaskie Silesian Reviewer: Dolnośląskie, Lubuskie, Opolskie, Wielkopolskie Quote Link to comment
+Wiesia.K Posted November 16, 2013 Share Posted November 16, 2013 (edited) Witam wszystkich serdecznie. Chciałbym się z Wami podzielić bardzo dobrą wiadomością. W połowie listopada 2013 roku powołanych zostało dwóch nowych recenzentów dla Polski: Galician Reviewer i Mazovian Reviewer. W tej chwili przechodzą oni szkolenie i pewnie już niedługo zaczną publikować Wasze skrytki. Mam nadzieję, że dzięki nowym recenzentom, będziecie jeszcze bardziej zadowoleni z procesu recenzji skrytek. Ja natomiast życzę powodzenia naszym nowym recenzentom! Ale fajnie!Rozrastamy sie. Każdy z nich ma silniejsze i słabsze województwa w regionie! Zima mniej sie zakłada, więc luzik, ale z wiosną, ho, ho! Edited November 16, 2013 by Wiesia.K Quote Link to comment
hanysek81 Posted November 16, 2013 Share Posted November 16, 2013 Gratuluję nowym Reviewerom podjęcia decyzji! BTW wg nowego podziału Reviewerów woj. śląskie znalazło się w dystrykcie Galicyjskim, choć historycznie tylko 3 powiaty należały do Galicji Przyzwyczaiłem się już do godzin aktywności Silesian Reviewera, co zaowocowało dość znacznym dorobkiem xTF, zobaczymy w jakich godzinach aktywny będzie Galician Reviewer, bo np. Tobias Reviewer czasem publikuje około 2-3 w nocy Quote Link to comment
toczygroszek Posted November 16, 2013 Share Posted November 16, 2013 Gratuluje Mazovianowi i współczuję Galicianowi. Małopolska to najgorsze geo-menty. Quote Link to comment
Gajmar Posted November 16, 2013 Share Posted November 16, 2013 Galician obsługuje teren województwa śląskiego, zaś Silesian - Wielkopolskę <facepalm>. Po co używać w takim układzie regionalnych nazw, skoro mają się do rzeczywistości, jak pięść do nosa, a na dodatek wprowadzą w błąd zagranicznych geocacherów? Quote Link to comment
+Scout_RB Posted November 16, 2013 Share Posted November 16, 2013 Galician Reviewer mogłby dostać Lubelskie, a oddać Śląskie Kashubian Reviewer: mogłby dostać Wielkopolskie, a oddać Warmińsko - Mazurskie Mazovian Reviewer: mógłby dostać Warmińsko - Mazurskie, a oddać Lubelskie Silesian Reviewer: mógłby dostać Śląskie, a oddać Wielkopolskie Trakiem tam rozważania... jak jest teraz jest optymalnie, ale nazewniczo było by poprawniej Quote Link to comment
+wantsky Posted November 16, 2013 Share Posted November 16, 2013 Wpisujecie pierwszego posta i zaczynacie od narzekań? Nieźle Gratuluję nowym recenzentom i życzę udanej współpracy z nami! Quote Link to comment
+Spider Posted November 16, 2013 Share Posted November 16, 2013 Galician obsługuje teren województwa śląskiego, zaś Silesian - Wielkopolskę <facepalm>. Po co używać w takim układzie regionalnych nazw, skoro mają się do rzeczywistości, jak pięść do nosa, a na dodatek wprowadzą w błąd zagranicznych geocacherów? Proponuję zrobić powtórkę z historii i geografii... http://pl.wikipedia.org/wiki/%C5%9Al%C4%85sk Quote Link to comment
+GeoAwarePL Posted November 16, 2013 Share Posted November 16, 2013 Cieszę się z poszerzonego grona: dużo fanu, czasu, przyjemności z publikacji obydwu nowym kolegom Quote Link to comment
+soolash Posted November 16, 2013 Share Posted November 16, 2013 Świetna wiadomość. Szczególnie dla dotychczasowych recenzentów :-). Ja się cieszę, że na pomorskim kierunku nic się nie zmienia. A nowym reviewerom życzę dużo pracy i śladowych ilości upierdliwców :-). Quote Link to comment
+Wiesia.K Posted November 16, 2013 Share Posted November 16, 2013 Po co używać w takim układzie regionalnych nazw, skoro mają się do rzeczywistości, jak pięść do nosa, a na dodatek wprowadzą w błąd zagranicznych geocacherów? Sorki, ale kogo z zagranicy obchodzą nicki naszych recenzentów! Zwracasz na nie uwage zdobywając skrytki poza Polską? Ustalili jak ustalili, ich sprawa! Mnie tez sie nie podoba, że nasz zamiast Pomeranian nazywa się Kashubian, ale cóż. Jak go zwał tak go zwał... Quote Link to comment
nemrodek Posted November 16, 2013 Share Posted November 16, 2013 Gratulacje dla nowych reviewerów! Jeszcze wcale nie tak dawno podlegaliśmy pod Czecha, a dzisiaj już czterech naszych mamy :-) Rozwijamy się :-) Quote Link to comment
+Wiesia.K Posted November 16, 2013 Share Posted November 16, 2013 Proponuję zrobić powtórkę z historii i geografii... http://pl.wikipedia.org/wiki/%C5%9Al%C4%85sk Błagam, tylko nie wikipedia,fuj! sa inne źródła! Noblesse oblige... Quote Link to comment
+bacza Posted November 16, 2013 Share Posted November 16, 2013 Poniżej przedstawiam aktualny obszar działania poszczególnych recenzentów: mapka przedstawia sie pieknie - i ja dolaczam gorace gratulacje dla nowych reviewerow! zycze mnostwa nowych keszy w kolejce do zatwierdzenia! Quote Link to comment
+dadoskawina Posted November 16, 2013 Share Posted November 16, 2013 A czułem w kościach, że coś jest na rzeczy... Tylko nie spodziewałem się, że od razu aż dwóch Powodzenia i samych regulaminowych keszy! Quote Link to comment
+Wiesia.K Posted November 16, 2013 Share Posted November 16, 2013 Powodzenia i samych regulaminowych keszy! I mało marud... Quote Link to comment
Gajmar Posted November 16, 2013 Share Posted November 16, 2013 (edited) Galician obsługuje teren województwa śląskiego, zaś Silesian - Wielkopolskę <facepalm>. Po co używać w takim układzie regionalnych nazw, skoro mają się do rzeczywistości, jak pięść do nosa, a na dodatek wprowadzą w błąd zagranicznych geocacherów? Proponuję zrobić powtórkę z historii i geografii... http://pl.wikipedia.org/wiki/%C5%9Al%C4%85sk Proponuję najpierw czytać artykuły, które się potem linkuje. Dziękuje za ów link, zwłaszcza za mapki, które potwierdzają to o czym piszę (choć o wiele dokładniejsze są w opracowaniu naukowym "Historia Górnego Śląska" prof. Kaczmarka z Uniwersytetu Śląskiego, prof. Bahlcke z Uniwersytetu w Stuttgarcie i prof. Gawreckiego z Śląskiego Uniwersytetu w Opawie, czy w równie wspaniałej książce "Śląsk i jego dzieje" Herziga i Ruchniewiczów). Oczywiście cieszę się, ze zwiększonej liczby recenzentów. Wiem, że wiele to usprawni. Życzyłbym sobie tylko, aby stosować określenia zgodnie z ich właściwą treścią, nie zaś na zasadzie "ot tak sobie". Edited November 16, 2013 by mgajda23 Quote Link to comment
+Thathanka Posted November 16, 2013 Share Posted November 16, 2013 Jestem pod wrażeniem analizy pseudonimów recenzentów. Możecie jeszcze dodać informacje jakie terytoria powinni objąć np. DarkLord Reviewer, GeoDeep, Zero Gravitas, James Bond czy Leptoceratops? To byłoby ciekawe. Jak Silesian przeglądał skrytki całej Polski, problemu nie było, a jak pozostały mu 4 województwa to jest lament? Przyznam, że nie nadążam za tym tokiem rozumowania. Quote Link to comment
+wantsky Posted November 16, 2013 Share Posted November 16, 2013 Czy istnieje HeadUpInTheBottom_Reviewer? Bo mam kilka pytań Quote Link to comment
toczygroszek Posted November 16, 2013 Share Posted November 16, 2013 mgajda - nicki reviewerów nawiązują do miejsca, skąd osoby te mniej więcej pochodzą. Za jakiś czas może być tak, że dojdą kolejni recenzenci. Może być tak, że ktoś w międzyczasie zrezygnuje i pojawi się np. Moon Reviewer. To na prawdę ładnie ze strony kolegów recenzentów, że tak ładnie nadają sobie nicki nawiązujące do regionów, co jest chyba ewenementem w skali tego serwisu. Quote Link to comment
+dadoskawina Posted November 17, 2013 Share Posted November 17, 2013 A ja proponuję takie nazwy: Małopolskie-podkarpackie-śląskie-świętokrzyskie Reviewer, Pomorskie-kujawsko-pomorskie-warmińsko-mazurskie-zachodniopomorskie Reviewer, Lubelskie-łódzkie-mazowieckie-podlaskie Reviewer, Dolnośląskie-lubuskie-opolskie-wielkopolskie Reviewer. Quote Link to comment
toczygroszek Posted November 17, 2013 Share Posted November 17, 2013 Ewentualnie: N-Reviewer S-Reviewer W-Reviewer E-Reviewer Quote Link to comment
+Wiesia.K Posted November 17, 2013 Share Posted November 17, 2013 Ewentualnie: N-Reviewer S-Reviewer W-Reviewer E-Reviewer OJ, uważaj, pojawią sie problemy, że województwo X jestbardziej N niz E i co wtedy??? Quote Link to comment
Gajmar Posted November 17, 2013 Share Posted November 17, 2013 (edited) mgajda - nicki reviewerów nawiązują do miejsca, skąd osoby te mniej więcej pochodzą. Za jakiś czas może być tak, że dojdą kolejni recenzenci. Może być tak, że ktoś w międzyczasie zrezygnuje i pojawi się np. Moon Reviewer. To na prawdę ładnie ze strony kolegów recenzentów, że tak ładnie nadają sobie nicki nawiązujące do regionów, co jest chyba ewenementem w skali tego serwisu. Bynajmniej nie mam z tym problemu, nawet jeśli Górny Śląsk obsługiwać będzie Burkina Faso Reviewer To, że tak solidarnie manifestują swój regionalizm, jest godne pochwały! Sygnalizuję jedynie, iż obecny podział rejonów ich działania w zestawieniu z nickami jakie sobie obrali w niektórych miejscach jest "lekko ageograficzny" I EOT, dla jasności. Matkę mam spod Jasła, Galician Reviewer brzmi więc równie godnie co Silesian;) Edited November 17, 2013 by mgajda23 Quote Link to comment
Recommended Posts