Masovian Reviewer Posted November 20, 2013 Share Posted November 20, 2013 Dobry wieczór! Chciałabym przywitać się ze wszystkimi Geocacherkami oraz Geocacherami i podziękować za miłe powitanie. Postaram się zarówno sprostać Waszym oczekiwaniom jak również spróbować dorównać moim zacnym Poprzednikom w jakości wykonywanej przez nich pracy. Mam nadzieję, że nasza współpraca będzie układała się bez zarzutów: pamiętajcie, że za fasadą Reviewera kryją się prawdziwe osoby, dlatego traktujcie nas w taki sposób, w jaki chcielibyście abyśmy traktowali Was. Zawsze możecie do mnie napisać z prośbą o pomoc - również po to tutaj jestem. Do zobaczenia przy keszach! Quote Link to comment
+Plomba Posted November 20, 2013 Share Posted November 20, 2013 Witamy i życzymy cierpliwości i wytrwałości w pracy z nami. Quote Link to comment
+Galician Reviewer Posted November 25, 2013 Share Posted November 25, 2013 Ja również pragnę przywitać się na tym Forum ze wszystkimi jego użytkownikami i podziękować za miłe przywitanie. Mam nadzieję, że uda nam się dobrze współpracować ze wszystkimi geocachearami. Pozdrawiam Galician Reviewer Quote Link to comment
hanysek81 Posted November 25, 2013 Share Posted November 25, 2013 Serdecznie witam Galician Reviewera! Śnieg za oknem na pewno nie będzie wróżył dużej ilości keszy w najbliższym czasie, ale obserwując przyrost keszy w województwie śląskim w tym roku o 100% z około 300 na 600 i nadzieja, że przyrost utrzyma się na co najmniej takim samym poziomie w roku 2014 gwarantuje Ci około 600 skrytek do zrecenzowania w przyszłym roku w województwie śląskim Pozdrawiam i życzę bezproblemowych do recenzji skrytek! Quote Link to comment
+Murazor Posted November 25, 2013 Share Posted November 25, 2013 Pozdrawiam i życzę bezproblemowych do recenzji skrytek! A ja, przekornie, życzę jak najwięcej skrytek problematycznych. Poprawnych, ale nieoczywistych. Takie z reguły bywają potem najciekawsze dla znalazców. Quote Link to comment
+Silesian Reviewer Posted January 19, 2015 Share Posted January 19, 2015 Witam wszystkich serdecznie. Chciałbym się z Wami podzielić bardzo dobrą wiadomością. W na początku 2015 roku powołany został nowy recenzentów dla Polski: Posnanian Reviewer. W tej chwili przechodzi on szkolenie i pewnie już niedługo zacznie publikować Wasze skrytki. Mam nadzieję, że dzięki nowemu recenzentowi, będziecie jeszcze bardziej zadowoleni z procesu recenzji skrytek. Ja natomiast życzę powodzenia Posnanian'owi! W najbliższym czasie przedstawimy aktualny obszar działania poszczególnych recenzentów. Quote Link to comment
hanysek81 Posted January 19, 2015 Share Posted January 19, 2015 Posnanian życzę powodzenia! Quote Link to comment
+Posnanian Reviewer Posted January 20, 2015 Share Posted January 20, 2015 Z całą serdecznością witam wszystkie Koleżanki i Kolegów. Obiecuję wdrożyć się w rencenzowanie jak najszybciej i dawać tyle wsparcia we wspólnej zabawie ile to będzie możliwe oraz zgodne z Regulaminem. Niskie ukłony! Quote Link to comment
+Galician Reviewer Posted January 20, 2015 Share Posted January 20, 2015 Witam nowego reviewera i życzę wytrwałości Quote Link to comment
+Silesian Reviewer Posted January 20, 2015 Share Posted January 20, 2015 (edited) Poniżej przedstawiam aktualny obszar działania poszczególnych recenzentów: Galician Reviewer: Małopolskie, Podkarpackie, Śląskie Kashubian Reviewer: Pomorskie, Warmińsko-Mazurskie, Zachodniopomorskie Mazovian Reviewer: Lubelskie, Łódzkie, Mazowieckie, Podlaskie, Świętokrzyskie Posnanian Reviewer: Kujawsko-Pomorskie, Wielkopolskie Silesian Reviewer: Dolnośląskie, Lubuskie, Opolskie Edited January 20, 2015 by Silesian Reviewer Quote Link to comment
+GeoLog81 Posted January 20, 2015 Share Posted January 20, 2015 To do kogo w końcu teraz 'należy' Świętokrzyskie? Bo jest niezgodność mapki z opisem... Quote Link to comment
+dadoskawina Posted January 20, 2015 Share Posted January 20, 2015 To do kogo w końcu teraz 'należy' Świętokrzyskie? Bo jest niezgodność mapki z opisem... To nie ma znaczenia. Tam i tak się nic nie publikuje. Quote Link to comment
+Posnanian Reviewer Posted January 20, 2015 Share Posted January 20, 2015 (edited) To do kogo w końcu teraz 'należy' Świętokrzyskie? Bo jest niezgodność mapki z opisem... Nie ma niezgodności. Pomarańczowy kolor województwa = pomarańczowy kolor w legendzie = Masovian Reviewer. Może się na chwilę wkleiła niepoprawna mapka i została już zmieniona, ale wątpliwości brak. Edited January 20, 2015 by Posnanian Reviewer Quote Link to comment
+Wiesia.K Posted January 20, 2015 Share Posted January 20, 2015 Poniżej przedstawiam aktualny obszar działania poszczególnych recenzentów: O i masz kujawsko - pomosrkie... no to Kashubian odetchnie...Pozdrawiam i wytrwałości zyczę! Quote Link to comment
+GeoLog81 Posted January 20, 2015 Share Posted January 20, 2015 To do kogo w końcu teraz 'należy' Świętokrzyskie? Bo jest niezgodność mapki z opisem... Nie ma niezgodności. Pomarańczowy kolor województwa = pomarańczowy kolor w legendzie = Masovian Reviewer. Może się na chwilę wkleiła niepoprawna mapka i została już zmieniona, ale wątpliwości brak. W momencie jak to pisałem to Świętokrzyskie było przypisane do Kaszubiana, ale babol w opisie już poprawiony Quote Link to comment
+Miszczus Posted January 21, 2015 Share Posted January 21, 2015 To do kogo w końcu teraz 'należy' Świętokrzyskie? Bo jest niezgodność mapki z opisem... Nie ma niezgodności. Pomarańczowy kolor województwa = pomarańczowy kolor w legendzie = Masovian Reviewer. Może się na chwilę wkleiła niepoprawna mapka i została już zmieniona, ale wątpliwości brak. Czy tylko ja widzę, że świętokrzyskie ma inny kolor - niepasujący jednoznacznie do żadnego z 5 recenzentów? (Stronę odświeżyłem, aktualne mapki u recenzentów też mają inne kolory). Quote Link to comment
+wantsky Posted January 21, 2015 Share Posted January 21, 2015 Czy tylko ja widzę, że świętokrzyskie ma inny kolor - niepasujący jednoznacznie do żadnego z 5 recenzentów? (Stronę odświeżyłem, aktualne mapki u recenzentów też mają inne kolory). Ja nie widzę. Quote Link to comment
+Stryker Posted January 21, 2015 Share Posted January 21, 2015 jakaś fatamorgana z tymi kolorami? na dwóch komputerach odpaliłem z ciekawości, nie widzę różnicy.. poza tym.. ktoś naprawdę pomyślał, że np. świętokrzyskie "podlega" np. Kashubianowi?;D Quote Link to comment
+GeoLog81 Posted January 21, 2015 Share Posted January 21, 2015 Wczoraj też widziałem nieco odmienne barwy. Dzisiaj już nie. A dlaczego 'podległość' Świętokrzyskiego Kashubianowi miałaby być mniej logiczna niż Masovianowi? Świętokrzyskie jest w takim samym stopniu Mazowszem jak Kaszubami... Quote Link to comment
+Stryker Posted January 21, 2015 Share Posted January 21, 2015 powiat opolski (LOP) też powinien należeć do woj. opolskiego, bo jest bardziej opolski niż lubelski? Reviewer ma nazwę związaną z głównym regionem działalności (nawet nie z województwem), naturalne jest to, że zajmuje się (również) ościennymi województwami a nie wg widzimisię. Jeśli gdzieś jest inaczej, chętnie zobaczę przykład ;-) Quote Link to comment
+grzesztof Posted January 21, 2015 Share Posted January 21, 2015 Co to jest główny region działalności reviewera? Quote Link to comment
+Wiesia.K Posted January 21, 2015 Share Posted January 21, 2015 Co to jest główny region działalności reviewera? Pewno obszar na którym zwykle publikuje skrytki, czasami zastepuje "koleżankę "z Mazowsza lub innych kolegów i wtedy publikuje na ich rewirach... tak myslę... Quote Link to comment
+Stryker Posted February 13, 2015 Share Posted February 13, 2015 Czy ktoś również odczuwa potrzebę drugiego/rezerwowego reviewera EC? Ponad pięć tygodni na jakąkolwiek odpowiedź na zgłoszonego kesza to trochę dużo.. Quote Link to comment
+GeoLog81 Posted February 13, 2015 Share Posted February 13, 2015 A przypadkiem nie jest tak, że każdy reviewer jest rezerwą dla każdego? Czy GS blokuje reviewerom lokalnym możliwość akceptacji listingów z innych obszarów? Quote Link to comment
+dadoskawina Posted February 13, 2015 Share Posted February 13, 2015 A przypadkiem nie jest tak, że każdy reviewer jest rezerwą dla każdego? Czy GS blokuje reviewerom lokalnym możliwość akceptacji listingów z innych obszarów? Wskaż mi innego earthcachowego recenzenta, który mógłby sprawdzać listingi pisane w języku polskim. Quote Link to comment
+GeoLog81 Posted February 13, 2015 Share Posted February 13, 2015 Przecież każdy Earthcache powinien mieć listing także po angielsku, nawet jeśli obecny regulamin tego niestety nie wymaga... A jak owner nie dał listingu po angielsku to niech teraz cierpi za te wszystkie listingi bez angielskiego na którymi musiałem się napocić Quote Link to comment
+lowca Posted February 13, 2015 Share Posted February 13, 2015 A jak owner nie dał listingu po angielsku to niech teraz cierpi za te wszystkie listingi bez angielskiego na którymi musiałem się napocić Zastanowiłeś się, na kogo wylewasz swoje niemieckojęzyczne frustracje? Quote Link to comment
+Stryker Posted February 13, 2015 Share Posted February 13, 2015 akurat opis jest w j. polskim i angielskim, ale jeśli są już polscy recenzenci to również (a właściwie to głównie) treść w naszym języku powinna być sprawdzana. Fanatyków geologii w Polsce nie brakuje, więc może tymczasowo jakieś wsparcie? Quote Link to comment
+GeoLog81 Posted February 13, 2015 Share Posted February 13, 2015 akurat opis jest w j. polskim i angielskim No i to się bardzo chwali Nie wiem, próbowałeś privnąć np czeskiego recenzenta czy by się tym nie zajął? Oni są bardzo pomocni. Albo napisać do groundspeaka że twój listing gdzieś wisi, oni wtedy pingą innego recenzenta? Doświadczenie z żalem do groundspeaka miałem raz, ale odpowiedzieli b. szybko i jeszcze tego samego wieczora recenzent zajął się moim listingiem (inny niż zazwyczaj, czyli pewnie musieli jakiegoś broadcasta wysłać). Jak Ci się uda to załatwić to podziel się doświadczeniami jak to przebiegało, na pewno innym też to się przyda. Quote Link to comment
+Spider Posted February 15, 2015 Share Posted February 15, 2015 Czy ktoś również odczuwa potrzebę drugiego/rezerwowego reviewera EC? Ponad pięć tygodni na jakąkolwiek odpowiedź na zgłoszonego kesza to trochę dużo.. Proponuję pisać bezpośrednio do recenzenta z pytaniem czemu skrytki nie zostały opublikowane: http://www.geocaching.com/profile/?guid=1098bcd9-6081-4099-8819-e2fb934a73eb Quote Link to comment
+GeoAwarePL Posted March 3, 2015 Share Posted March 3, 2015 Wybaczcie postój w sprawdzaniu earthcaches - dwie sprawy chwilowo zastopowały moją pracę: pewna kwestia, którą muszę najpierw do końca omówić z HQ oraz moj przedłużający się zawodowy pobyt za granicą. Około 15.03 wracam i zabiorę się do pracy (lub zwolnię stołek). Do tego czasu nierozpoczętymi przeze mnie ECs zajmie się GeoawareCZ, któremu bardzo za tą pomoc dziękuję! Możecie z nim korespondować po angielsku, będzie wymagał głównie listingu po angielsku - poniewaó nie włada polskim. Geoawares są osobną grupą reviewerów. My nie możemy sprawdzać tradycyjnych skrzynek, klasyczni reviewerzy earthcaches, Przewidziałem sytuację, w której potrzebowałbym pomocy już zeszłej jesieni i zgłosiłem wtedy dwie kompetentne osoby z polskiej sceny. HQ uznała, że na chwilę obecną jeden EC rev na Polskę wystarczy. Ogólnie jest nas zaledwie trzydziestu (pozostałych około 450, jeśli dobrze pamiętam). Quote Link to comment
+dadoskawina Posted February 3, 2016 Share Posted February 3, 2016 (edited) Tak trochę tylnymi drzwiami (bez jakiejkolwiek informacji, chociażby w tym wątku) zamieniono GeoAwarePL na GeoAwareCZ. Czy zmiana ta oznacza, że już definitywnie nie będziemy mieli polskiego recenzenta EC? https://wiki.Groundspeak.com/display/GEO/Poland#Poland-4.Recenzenci Edited February 3, 2016 by dadoskawina Quote Link to comment
+Stryker Posted February 3, 2016 Share Posted February 3, 2016 https://wiki.Groundspeak.com/display/GEO/Poland#Poland-4.Recenzenci Ostatnia aktualizacja: 10 pazdziernika 2014 Trochę matrix ;-) A tak serio - proponuję od razu założyć nowy temat, najlepiej z prośbą o wpisy angielsku (nie, to akurat nie jest aluzja ;-)) - może *ktoś* to przeczyta, poczeka, popatrzy, zrozumie więcej.. Quote Link to comment
+Galician Reviewer Posted May 18, 2016 Share Posted May 18, 2016 Dzień dobry wszystkim Już pierwsze zwiastuny się co prawda pojawiły dzięki GeoAwareCZ, ale jak to jest w zwyczaju chcę oficjalnie ogłosić dobre wieści w tym wątku. W ostatnim czasie został wybrany nowy recenzent skrytek typu Earthcache dla terenu Polski - GeoawarePL2. Obecnie przechodzi on szkolenie, ale już niedługo zacznie publikować Earthcache. Mam nadzieję, że przyspieszy to i ułatwi wszaystkim zakładanie i publikowanie tego typu skrytek. Już teraz życzę GeoawarePL2 powodzenia i satysfakcji ze współpracy z geocacherami. Quote Link to comment
nemrodek Posted March 18, 2019 Share Posted March 18, 2019 no imamy nową recenzentkę w Polsca: carpatia życzę powodzenia ? 1 Quote Link to comment
+Wiesia.K Posted March 18, 2019 Share Posted March 18, 2019 2 hours ago, nemrodek said: no imamy nową recenzentkę w Polsca: carpatia życzę powodzenia ? Łubu dubu, łubu dubu, trzymaj się!? Quote Link to comment
+Carpatia Posted March 19, 2019 Share Posted March 19, 2019 Bardzo miło, że znalazłam się w tym gronie i dziękuję za zaufanie kolegów. Zabieram się do pracy i ufam, że będzie nam się świetnie współpracowało. Reviewerom i wszystkim użytkownikom. 3 Quote Link to comment
+dadoskawina Posted October 1, 2019 Share Posted October 1, 2019 Konto Poznaniana nieaktywne... Będzie nowa mapka czy nowy recenzent? Quote Link to comment
Kashubian Reviewer Posted October 1, 2019 Share Posted October 1, 2019 Ponieważ nie ma nowego recenzenta, podzieliliśmy się tak, że Carpatia ma Wielkopolskę, Galician ma Mazowsze, ja wziąłem kujawsko-pomorskie. Niestety nie wiemy, czy będzie nowy recenzent. Zapytaliśmy o to w HQ i jeszcze nie dostaliśmy odpowiedzi. O wszelkich zmianach będziemy informować. 2 Quote Link to comment
+Carpatia Posted October 16, 2019 Share Posted October 16, 2019 Koleżanki i Koledzy! Z radością informuję, że mamy nowego recenzenta: VarsovianReviewer. Obejmie województwa: mazowieckie, wielkopolskie i kujawsko-pomorskie. Gratuluję i życzę wielu dobrych doświadczeń, zarówno recenzentowi, jak i całej naszej społeczności geokeszerskiej. 1 2 Quote Link to comment
+VarsovianReviewer Posted October 19, 2019 Share Posted October 19, 2019 Witam wszystkich bardzo serdecznie!!!! Dziękuje za możliwość objęcia funkcji recenzenta, nie ukrywam było to dla mnie nie małe zdziwienie. Mam nadzieję że sprostam Waszym oczekiwaniom oraz że się na mnie nie zawiedziecie. Do zobaczenia na eventach. Pozdrawiam Varsovian Reviewer 2 Quote Link to comment
+Galician Reviewer Posted August 31, 2021 Share Posted August 31, 2021 Z radością informuję, że mamy nowego recenzenta: Przygodnik Obejmie województwa: oplskie, dolnośląskie i lubuskie Gratuluję i życzę wielu dobrych doświadczeń, zarówno recenzentowi, jak i całej naszej społeczności geokeszerskiej. Nowa mapka rejonów recenzenckich przedstawia się tak: 1 Quote Link to comment
Recommended Posts