+Spider Posted January 27, 2010 Posted January 27, 2010 Na forum GSAK znalazłem nową wersję programu: GSAK 7.7.0 Build 67 (Full Install) -> http://gsak.info/GSAK770B67.exe oraz aktualizację: GSAK 7.7.0 Build 88 (Patch) -> http://gsak.info/GSAK770B88.exe Jak wynika z opisu w tej wersji wprowadzono obsługę atrybutów. Więcej informacji znajdziecie tutaj: http://gsak.net/board/index.php?showtopic=13999 Quote
+Spider Posted January 26, 2011 Author Posted January 26, 2011 Ukazała się nowa wersja programu: 24th January, 2011 - Version 7.7.3 is now ready for download. http://gsak.net/ Quote
+lonely_wolf Posted January 26, 2011 Posted January 26, 2011 Szkoda, ze nadal nie dziala z macintoshem Quote
+Spider Posted August 16, 2011 Author Posted August 16, 2011 (edited) Pojawiła się nowa wersja: GSAK v8 Najciekawsze zmiany: Version 8 includes many changes since Version 7, but probably the 3 biggest of note are: 1. Increased functionality by leveraging the new Groundspeak api 2. Support for custom data (virtually unlimited number of fields) 3. A newer, more modern look and feel Ad. 1. Dzięki temu możemy pobierać logi: http://gsak.net/v80/hs46030.htm Edited August 16, 2011 by SpiderPL Quote
+t_e_d Posted August 16, 2011 Posted August 16, 2011 (edited) Pojawiła się nowa wersja: GSAK v8 Ja chyba (tradycyjnie ) czegos nie rozumiem. 1. Na glownej stronie GSAKa i na version history jest informacja ze najnowsza wersja to 7.7.3 24th January, 2011 czyli ta 8 to na razie tylko BETA 2. Trzeba pamietac ze w przeciwienstwie do np OziExplorera, gdzie upgrade jest darmowy dozywotnio - tutaj, przy GSAKu, przejscie do nowej wersji podstawowej, czyli z 7 na 8 - bedzie platne: http://gsak.net/board/index.php?showtopic=3835&st=0entry21942 Edited August 16, 2011 by t_e_d Quote
+Spider Posted September 25, 2011 Author Posted September 25, 2011 Jak automatycznie usunąć dodatkowe waypointy (child waypoints) z całej bazy? Quote
+Spider Posted September 25, 2011 Author Posted September 25, 2011 Sam sobie odpowiem Należy napisać takie makro: table active=waypoints scope=allmacrodelete action=delscope macrodelete action=commit Quote
+soolash Posted December 12, 2011 Posted December 12, 2011 Mały problem się narodził. Mam nadzieję, że mi pomożecie. Stosowałem wcześniej macro AddLogs, które to odszukiwało zagubione logi różnego rodzaju. Zmieniłem niedawno komputer, więc wszystko wgrywałem od początku. I jakież było moje zdziwienie, gdy tworząc statystyki moich keszy i ich znalezień stwierdziłem brak wieeeeeeeeelu znalazców. Statystyka tak wygenerowana okropnie mijała się z prawdą, więc chciałem użyć ww. makra. No i ... nie znalazłem. Jest tylko smutna informacja "Macro is currently discontinued". Czy macie jakiś inny sposób na znalezienie zagubionych, starszych logów? Quote
+Spider Posted December 12, 2011 Author Posted December 12, 2011 Tak Najnowszy GSAK (v8), menu "Geocaching.com access", wybierasz "Get logs" Quote
+soolash Posted December 13, 2011 Posted December 13, 2011 Genialnie proste. Dzięki Spider. Browarek! Quote
+Thathanka Posted December 13, 2011 Posted December 13, 2011 Jak pytales o makro, myslalem, ze po prostu nie chcesz uzywac nowej (dodatkowo platnej) wersji GSAKa. Quote
+Spider Posted December 13, 2011 Author Posted December 13, 2011 Genialnie proste. Wiem Dzięki tej funkcji mam w GSAKu wszystkie logi z Polski. Co prawda update trwa kilka godzin ale działa Quote
+Spider Posted February 28, 2012 Author Posted February 28, 2012 Fajnie, że są na Gecoaching.com polskie literki, ale niestety nawet najnowszy GSAK sobie z nimi nie radzi: Co ciekawe, raz litery są poprawne a raz nie (np. litera "Ś"). Nie ma tu znaczenia ustawienie odpowiedniej czcionki, tak jak w przypadku województw. Krzaki są zarówno w nazwie jak i w opisie. W przypadku niektórych skrytek w nazwie jest OK, a w opisie już nie (lub odwrotnie). Całe że szczęście w FindStatGen3 nie ma krzaków Quote
toczygroszek Posted February 28, 2012 Posted February 28, 2012 Problem tkwi w GPXie, czy w GSAKu? Quote
+Spider Posted February 28, 2012 Author Posted February 28, 2012 (edited) Moim zdaniem w GSAKu. GPX jest OK, ma poprawne kodowanie UTF8. toczygroszek, zgłosisz problem na forum GSAK? Edited February 28, 2012 by Spider Quote
toczygroszek Posted February 28, 2012 Posted February 28, 2012 Zgłosiłem. Ciekawe, że te bez dodatkowych waypointów (normalna czcionka) wyświetlają się poprawnie, a te z waypoinatami (pogrubione) błędnie. Quote
toczygroszek Posted February 28, 2012 Posted February 28, 2012 Możliwe, że masz źle ustawione czcionki waypointów. Wejdź do Waypoint -> Highlight i wybierz Font. Tam ustaw taką samą czcionkę jak waypointy główne. Daj znać, czy pomogło. Quote
+Spider Posted February 28, 2012 Author Posted February 28, 2012 Właśnie widziałem odpowiedź. Teraz nazwy są ok. Ale problem dotyczy również opisu skrytki - tam też są krzaki. Quote
+RobertPL Posted March 9, 2012 Posted March 9, 2012 Poszukuję ciekawego makra do exprotu z GSAKa do HTMLa, czy możecie zaproponować coś dobrze działającego? Export w GSAKu do html mi niestety nie działa, wywala błąd za każdym razem. Quote
+Spider Posted March 9, 2012 Author Posted March 9, 2012 A co chcesz eksportować? Mi File->Export->HTML Files działa bez problemu. Mam najnowszego GSAKa wraz z najnowszym updatem Quote
+RobertPL Posted March 9, 2012 Posted March 9, 2012 A co chcesz eksportować? Całość z danej bazy Mi File->Export->HTML Files działa bez problemu. Mam najnowszego GSAKa wraz z najnowszym updatem Mi właśnie wyrzuca błąd. Raz wyeksportował, później już przestał. Mam najnowszego GSAKa bez updajtu, na razie testuję ten program. Zastanawiam się nad zakupem. Quote
+GeoDarco Posted March 9, 2012 Posted March 9, 2012 A co chcesz eksportować? Mi File->Export->HTML Files działa bez problemu. Mam najnowszego GSAKa wraz z najnowszym updatem O ciekawe, muszę to sprawdzić. Obecnie exportuje tylko to .gpx. Quote
+Spider Posted March 9, 2012 Author Posted March 9, 2012 A co chcesz eksportować? Całość z danej bazy Mi File->Export->HTML Files działa bez problemu. Mam najnowszego GSAKa wraz z najnowszym updatem Mi właśnie wyrzuca błąd. Raz wyeksportował, później już przestał. Mam najnowszego GSAKa bez updajtu, na razie testuję ten program. Zastanawiam się nad zakupem. Właśnie przed chwilą zrobiłe eksport wszystkich 3672 skrytek (również zarchiwizowane) z polski wraz ze wszystkimi logami. GSAK mielił 5 minut ale eksport zrobił. Tak więc albo masz jakąś dziwną wersję GSAK albo masz coś nie tak z bazą. Przed eksportem spróbuj zrobić Database->Repair/Defrag. Quote
+RobertPL Posted March 9, 2012 Posted March 9, 2012 (edited) Właśnie przed chwilą zrobiłe eksport wszystkich 3672 skrytek (również zarchiwizowane) z polski wraz ze wszystkimi logami. GSAK mielił 5 minut ale eksport zrobił. Tak więc albo masz jakąś dziwną wersję GSAK albo masz coś nie tak z bazą. Przed eksportem spróbuj zrobić Database->Repair/Defrag. Odinstalowałem program, zainstalowałem w innej lokalizacji i po pierwszym uruchomieniu wygenerowało bazę w html-u. Po drugim uruchomieniu już po staremu, a nic w ustawieniach nie zmieniałem. Dostaję informację I/O error 183 , po czym program się wywal. Edited March 9, 2012 by RobertPL Quote
+Spider Posted March 9, 2012 Author Posted March 9, 2012 Poszukaj rozwiązania: http://tinyurl.com/7y8owqg Myślę, że to nie jest problem GSAK. Quote
+RobertPL Posted March 9, 2012 Posted March 9, 2012 (edited) Poszukaj rozwiązania: http://tinyurl.com/7y8owqg Myślę, że to nie jest problem GSAK. Szukałem w google ale w kontekście GSAKa. Problem stanowił kaspersky. Po wyłączeniu go na 5 minut GSAK hula cacy. Edited March 9, 2012 by RobertPL Quote
+Thathanka Posted October 21, 2012 Posted October 21, 2012 Moze komus sie przyda. Cass’ GSAK Beginners Guide https://www.dropbox.com/s/xxbvt8uuz5bgl5j/GSAKUserGuide.docx Quote
+Wiesia.K Posted October 21, 2012 Posted October 21, 2012 Szukałem w google ale w kontekście GSAKa. Problem stanowił kaspersky. Po wyłączeniu go na 5 minut GSAK hula cacy. to może na system bezwirusowy przejść ? Znacznie łatwiej- we wszystkich aspektach, ,zaręczam ... Quote
+Murazor Posted October 22, 2012 Posted October 22, 2012 to może na system bezwirusowy przejść ? Znaczy na MacOS-a? Bo złośliwych programów działających pod Linuxami trochę jest, choć nieporównanie mniej niż pod wingrozą. Quote
+Wiesia.K Posted October 22, 2012 Posted October 22, 2012 to może na system bezwirusowy przejść ? Znaczy na MacOS-a? Bo złośliwych programów działających pod Linuxami trochę jest, choć nieporównanie mniej niż pod wingrozą. cokolwiek, byle nie windoszajs pozbyłam się dziadostwa kilka lat temu , nie wrócę , to tak jakby proponowac mi powrót do PRL z lat '80 ... 7 kliknąc zamiast 2, wirusy, mnóstwo wersji systemu, odrębne wersje językowe, brrr Dzięki temu zaoszczedzony czas moge przenaczyć na geocaching Quote
+ochkarol Posted October 22, 2012 Posted October 22, 2012 Ciekawe spostrzezenia. Uzywam GSAKa od prawie roku. Mam system operacyjny Windows 7 i uzywam Kaspersky'ego. Zadnych problemow i bardzo sobie chwale ten uklad. Quote
nemrodek Posted October 22, 2012 Posted October 22, 2012 proszę trzymać się tematu - czyli programu GSAK i nie wszczynać tradycyjnej w internecie "wojenki" między OSami, zwłaszcza, z tego co mi wiadomo GSAK jest dostępny wyłącznie na platformę windows Quote
+bacza Posted October 22, 2012 Posted October 22, 2012 proszę trzymać się tematu - czyli programu GSAK i nie wszczynać tradycyjnej w internecie "wojenki" między OSami, zwłaszcza, z tego co mi wiadomo GSAK jest dostępny wyłącznie na platformę windows sa sposoby, zeby odpalic go pod Mac OS - tutaj cos pisza: Mac For GSAK or alternative. problem w tym, ze co piaty komp z tym systemem ma wirusa, wiec na co to komu?? Quote
+Spider Posted November 13, 2012 Author Posted November 13, 2012 Ważna zmiana dla Polaków: http://gsak.net/board/index.php?showtopic=23309&view=findpost&p=176260 5. Added Getcounty() support for Poland (thanks to Spider for the polygon files) Tylko coś mi to nie działa :/ Quote
+ochkarol Posted November 13, 2012 Posted November 13, 2012 Dobra, a teraz jak krowie na rowie poprosze. Z czym to sie je i gdzie tego szukac? Quote
+Spider Posted November 13, 2012 Author Posted November 13, 2012 Poczytaj sobie tutaj: http://gsak.net/board/index.php?showtopic=10074&st=0entry65322 Ale coś nie działa aktualizacja. Możliwe, że plik z definicjami obszarów nie został jeszcze dodany do GSAKa bo on zajmuje 1MB a wielkość instalki się nie zmieniła. Quote
+lowca Posted November 13, 2012 Posted November 13, 2012 Najnowsza aktualizacja ściągnięta, przeładowanie znacznej części bazy - i nie aktualizuje się powiat, niestety. Quote
+Spider Posted November 13, 2012 Author Posted November 13, 2012 (edited) Napisałem do autora czy jest jakiś błąd w aplikacji czy też moje dane są niepoprawne... Edited November 13, 2012 by Spider Quote
+Spider Posted November 16, 2012 Author Posted November 16, 2012 Był mały błąd w moich danych... Już jest aktualizacja: http://gsak.net/board/index.php?showtopic=23309&view=findpost&p=176496 Tylko coś z polskimi ogonkami jest nie tak. Quote
+GeoLog81 Posted July 15, 2014 Posted July 15, 2014 (edited) Po krótkim pobycie w Polsce połączonym z odrobiną keszowania zacząłem logować w GSAK'u i kiedy pisałem logi, nagle treść loga zaczęła mi znikać. Po kilku takich razach zauważyłem, że zostaje kilka znaków zaczynających się od 'ą', czyli po naciśnięciu Alt+A treść loga znika i jest zastąpiona pojedynczą literką 'ą'. WTF? Czy da się to jakoś skonfigurować, żeby pisanie po polsku nie znikało treści loga? Edited July 15, 2014 by GeoLog81 Quote
+grzesztof Posted July 15, 2014 Posted July 15, 2014 (edited) A jesteś pewien, że to wina GSAKa a nie Twoja? Przypuszczam, że po prostu źle trafiasz w klawisze :-) Ctrl+A to skrót zaznaczający cały tekst a Alt+A daje literkę "ą". Przypuszczam, że próbując wpisać "ą" przy użyciu Alta, trafiasz najpierw w Ctrl czyli zaznaczasz cały tekst a następnie dopiero w Alt czyli zastępujesz cały wcześniej zaznaczony tekst literką "ą". Takie szybkie wyjaśnienie problemu w stylu doktora House'a mi się nasunęło ;-) Edited July 15, 2014 by grzesztof Quote
+GeoLog81 Posted July 15, 2014 Posted July 15, 2014 Przypuszczam, że próbując wpisać "ą" przy użyciu Alta, trafiasz najpierw w Ctrl czyli zaznaczasz cały tekst a następnie dopiero w Alt czyli zastępujesz cały wcześniej zaznaczony tekst literką "ą". Takie szybkie wyjaśnienie problemu w stylu doktora House'a mi się nasunęło ;-) Naciskam RAlt+A. Pomyliło mi się przy pisaniu tego posta... Quote
+grzesztof Posted July 15, 2014 Posted July 15, 2014 Przypuszczam, że próbując wpisać "ą" przy użyciu Alta, trafiasz najpierw w Ctrl czyli zaznaczasz cały tekst a następnie dopiero w Alt czyli zastępujesz cały wcześniej zaznaczony tekst literką "ą". Takie szybkie wyjaśnienie problemu w stylu doktora House'a mi się nasunęło ;-) Naciskam RAlt+A. Pomyliło mi się przy pisaniu tego posta... Nie bardzo rozumiem co to zmienia. Wydaje mi się, że moje wyjaśnienie wciąż jest bardzo prawdopodobne. Quote
+GeoLog81 Posted July 15, 2014 Posted July 15, 2014 Nie naciskam Ctrl, tak jak napisałem. Prawy Alt + A zeruje mi zawartość okna. Quote
+lowca Posted August 3, 2014 Posted August 3, 2014 Makro BadgeGen v3.2.09 przestało zliczać zdjęcia w logach - tydzień temu jeszcze działało prawidłowo. Czy ktoś ma podobne objawy? Quote
+Murazor Posted August 3, 2014 Posted August 3, 2014 Trza ściągnąć nowa wersję 3.2.10, winna jest zmiana w API. Quote
KrystianT Posted August 3, 2014 Posted August 3, 2014 Makro BadgeGen v3.2.09 przestało zliczać zdjęcia w logachŁooo matko... to i do wstawianych zdjęć w logach jest osobny badż Quote
+ochkarol Posted March 11, 2015 Posted March 11, 2015 Czesc. Makro BadgeGen v3.2.09 Nie wiem co sie dzieje, ale makro to zaczelo mi wyrzucac jakies glupoty. A to, ze barkuje mi logow, a to, ze znalazlem jedynie 2 kesze, ale za to w 5 krajach, a to, ze bawie sie od roku itd. itp. Tez tak macie? Przeinstalowalem makro, uaktualnilem bazy danych i wychodzi na to, ze zdobylem do tej pory 26,55 punktow. Quote
Recommended Posts