Jump to content
Sign in to follow this  
Followers 3
trekkerdmc

Cache Icons disappear when Zooming

Recommended Posts

Using Windows 10 O/S. When viewing the geocaching map on geocaching.com site, the cache icons disappear at times when you are zooming in and/or out. I've noticed this problem some months back and the problem seemingly was fixed and now it's back to doing this again. 

It can happen when you are zooming in or out. It's frustrating because you have to keep futzing with the zoom level. Was wondering if this was going to be an ongoing issue again or if there have been other reports of this? 

Share this post


Link to post

This has been testily reported recently.

 

Is it sporadic - that is, just a few disappear?  Or are some or all tiles of caches missing?

Share this post


Link to post

In addition to the questions asked by hzoi, does it seem to do the same thing regardless of the area, or is it only a specific area where you see it happen? I asked for an example location from the other person that reported this, but they refused to cooperate. Also, are you using the Google maps or Leaflet maps?

Share this post


Link to post

I see this happening more lately.  I'm using Google maps, the geocaching.com website in the Chrome browser, Windows 10 on my HP laptop.  Screenshots attached - the icons DO come back if I zoom up or down a level and then back, which is what you see in the 2 screenshots.  It seems to be just a few tiles in the viewing area that glitch, as there are some icons, and some partial icons.  Zooming up a level and then down again brings them back.  Moving around the screen makes no difference (I tried that first, which is why the two screens are not exactly identical).  After scrolling around I tried the zoom in and out and that worked, so I took a screenshot again after the icons appeared.

Mapicons_gone.thumb.png.a1f5daab2961c454fe00f1cc910889b8.pngMapicons_present.thumb.png.eadb650e96f9c18305d06b3ff2656ebf.png

Edited by CAVinoGal

Share this post


Link to post
9 hours ago, CAVinoGal said:

I see this happening more lately.  I'm using Google maps, the geocaching.com website in the Chrome browser, Windows 10 on my HP laptop.  Screenshots attached - the icons DO come back if I zoom up or down a level and then back, which is what you see in the 2 screenshots.  It seems to be just a few tiles in the viewing area that glitch, as there are some icons, and some partial icons.  Zooming up a level and then down again brings them back.  Moving around the screen makes no difference (I tried that first, which is why the two screens are not exactly identical).  After scrolling around I tried the zoom in and out and that worked, so I took a screenshot again after the icons appeared.

Mapicons_gone.thumb.png.a1f5daab2961c454fe00f1cc910889b8.pngMapicons_present.thumb.png.eadb650e96f9c18305d06b3ff2656ebf.png

Yes, I am experiencing this as well on my Mac computer with Safari and Google maps, exactly as described here -- completely different area.

  • Upvote 1

Share this post


Link to post

It happens on my Mac with Chrome as well. For now I've learned to scroll and rezoom to get caches to appear.

Share this post


Link to post

In response to Hzoi and the A Team. It happens all the time whenever I'm on the geocaching website which looks to me like google maps. The area doesn't seem to matter. I could be anywhere. As CAVinoGal mentioned, sometimes they just partially disappear. Sometimes they all disappear. I am using Chrome as the browser. As I mentioned before, this was an issue awhile back and it seems as though it was fixed but now back again.

Share this post


Link to post

I've noticed the same behavior for a while.  It is a random happening, and not location dependent.

Share this post


Link to post
On 9/18/2018 at 10:38 AM, trekkerdmc said:

sometimes they just partially disappear. Sometimes they all disappear.

 

It matters what you mean by "partially disappear."

 

If there should be a spread of geocaches on the map and there are instead square-shaped areas where no caches are displayed, like so, then it sounds like the map tiles are not loading correctly.  (Notice the six cache icons on the top and side edges of the rectangular blank spot that are only partially displayed.)  I've seen this myself, especially at work, where my interwebs can be throttled at times.

 

Mapicons_gone.thumb.png.a1f5daab2961c454

 

If there should be a spread of caches in a given area but only some are showing up, and it's sporadic (there are no obvious square-shaped gaps, but some lesser percentage of geocaches shows up on the map than should be showing, like every other cache is missing), then it may be some other issue unrelated to the map tiles, perhaps with filters.  I have not seen this.

Share this post


Link to post

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 3

×