+Spider Posted December 1, 2010 Share Posted December 1, 2010 (edited) No właśnie. Od września znów minęło trochę czasu. Czy jest realne aby nowa odsłona Geocaching Polska pojawiła się do końca roku? Nowa wersja pierwotnie miała być na początku 2010, później we wrześniu. Może będzie do końca roku, ale nie zdziwię się jak będzie w 2012 roku Edited December 1, 2010 by SpiderPL Quote Link to comment
+M&S Team Posted December 14, 2010 Share Posted December 14, 2010 Rok temu Thathanka napisał "Obecnie jest 1090 skrytek na terenie Polski. Do końca roku na pewno będzie 1100.... " dzis mamy - 1696 ( choć wydawało nam się ze przez moment było ponad 1700..) ale progres jest widoczny Oby tak dalej dla jak najlepszej zabawy nas wszystkich Świetna robota Quote Link to comment
+HighlanderPL Posted December 15, 2010 Share Posted December 15, 2010 (...) choć wydawało nam się ze przez moment było ponad 1700.. To możliwe, spadek chyba jest związany z tym że kolega Ted na początku grudnia rozpoczął archiwizację swoich skrytek w obu systemach (GC i OC). Na OC zarchiwizował ich chyba 100, tutaj mniej - trudniej to wyłapać. Zasmuciło mnie to. Osobiście zawdzięczam Tedowi urozmaicenie mi wiosennego wyjazdu rowerowego w jego "mateczniku". Liczyłem że najbliższej wiosny odwiedzę kolejne miejsca ale obawiam się że nie zdążę Quote Link to comment
+Thathanka Posted December 15, 2010 Share Posted December 15, 2010 To możliwe, spadek chyba jest związany z tym że kolega Ted na początku grudnia rozpoczął archiwizację swoich skrytek w obu systemach (GC i OC). Szkoda, choć przez to Pomorskie przebiło się na 5 miejsce w rankingu liczby keszy w województwie. Quote Link to comment
+HighlanderPL Posted December 15, 2010 Share Posted December 15, 2010 (...) choć przez to Pomorskie przebiło się na 5 miejsce w rankingu liczby keszy w województwie. A gdzie takie statystyki można oglądnąć (oprócz sporadycznych screenów ze "statystyk 2.0" dawkowanych nam przez Spidera) Quote Link to comment
+Thathanka Posted December 15, 2010 Share Posted December 15, 2010 (edited) A gdzie takie statystyki można oglądnąć Z tym to bieda: trzeba liczyć "na piechotę" lub prosić Spidera. Edited December 15, 2010 by Thathanka Quote Link to comment
+Spider Posted December 15, 2010 Share Posted December 15, 2010 Proszę, aktualne statystyki: Quote Link to comment
toczygroszek Posted December 15, 2010 Share Posted December 15, 2010 Rok temu Thathanka napisał "Obecnie jest 1090 skrytek na terenie Polski. Do końca roku na pewno będzie 1100.... " dzis mamy - 1696 ( choć wydawało nam się ze przez moment było ponad 1700..) ale progres jest widoczny Oby tak dalej dla jak najlepszej zabawy nas wszystkich Świetna robota Ten rok był przełomowy, doczekaliśmy się własnego reviewera, mamy podział na województwa, odbyło się kilka eventów, pojawiło pierwsze CITO i Wherigo, progres jest większy od światowego i jest on nie tylko ilościowy. Tak trzymać! A Małopolska ciągle górą Quote Link to comment
+Thathanka Posted January 7, 2011 Share Posted January 7, 2011 (edited) Działa Wam BadgeGen V2.3.26 Beta? U mnie się wykrzacza i nie wiem czemu... W tej wersji jest fajna odzanaka za ilość znalezień w prowincjach danego kraju. Można to zobaczyć np tu: http://www.geocaching.com/profile/?guid=31b997de-1455-4413-890e-ce0f2b9c0554 EDIT: Nieaktualne - doszedłem o co chodziło. Trzeba było przed uruchomieniem ustawić wszystko w 'Configure State Badges'. Niestety nie ma tam polskich województw. Edited January 7, 2011 by Thathanka Quote Link to comment
+Spider Posted February 9, 2011 Share Posted February 9, 2011 (edited) Bawię się ostatnio statystykami: W Polsce jest 2168 skrytek (całkowita ilość wraz ze skrytkami zarchiwizowanymi). Do dnia dzisiejszego skrytki w Polsce zostały znalezione 48696 razy. Tak więc daje to 22,5 znalezienia na skrytkę. Moim zdaniem to bardzo dobry wynik! (w innym popularnym serwisie wartości te wynoszą odpowiednio 12021 i 219855 co daje 18,3) Poniżej natomiast aktualna statystyka wg województw: Edited February 9, 2011 by SpiderPL Quote Link to comment
+soolash Posted February 9, 2011 Share Posted February 9, 2011 Gdybym znał te staty tydzien wczesniej, pewnie bym się sprężył by opublikować o dwie skrytki więcej i Pomorskie przejęłoby piąte miejsce. Byłbym autorem sukcesu :-). Co się odwlecze... Pomorzanie! Do dzieła! Quote Link to comment
+Spider Posted February 9, 2011 Share Posted February 9, 2011 (edited) To jeszcze jedna statystyka TOP10 poszukiwaczy w Polsce (polskich skrytek) Edited February 9, 2011 by SpiderPL Quote Link to comment
+HighlanderPL Posted February 9, 2011 Share Posted February 9, 2011 Skoro te statystyki już działają to może udostępnij je w starym layoucie strony (jeśli nowy jest wciąż "w produkcji"). Myślę że wszyscy zaakceptują ewentualne niedopasowanie styli Quote Link to comment
toczygroszek Posted February 9, 2011 Share Posted February 9, 2011 Cierpliwości, nowa wersja już na dniach (w sensie dosłownym) Quote Link to comment
+soolash Posted February 10, 2011 Share Posted February 10, 2011 Mi się nie udało podnieść Pomorskiego w rankingu ilości skrzynek, ale dzięki dwóm skrytkom Highlandera, które właśnie się pojawiły, zajmujemy 5-te miejsce. To co? Gonimy Dolnośląskie? . Quote Link to comment
+Spider Posted February 10, 2011 Share Posted February 10, 2011 Nie dacie rady Bardziej obawiam się mazowieckiego, bo ostatnio skrytek tam przybywa. Ale ja już niedługo trochę nowych pozakładam (z okazji eventu). Quote Link to comment
zywcu Posted February 24, 2011 Share Posted February 24, 2011 Ile jest aktywnych skrzynek w serwisie, schowanych w Polsce ale tych jedno systemowych - tylko GC? Quote Link to comment
+Mosznir Posted March 13, 2011 Share Posted March 13, 2011 Chciałem się wyżalić Zaktualizowałem BadgeGena do v. 3.0 i okazało się, że wymagania na poszczególne odznaki zostały zmienione. Czy kogoś poza mną też to zirytowało ;P? Bo żali na forum nie widziałem . Quote Link to comment
toczygroszek Posted March 13, 2011 Share Posted March 13, 2011 Niedawno pojawiła się wersja "trial", czyli pewnie ta cą masz. W tej wersji o wiele łatwiej jest zdobyć brązowe odznaki, ale trudniej te z wyższych półek. Ponieważ prace nad tą wersją ciągle trwają, używam jeszcze starej. Ale fakt, mogliby w końcu ustalić jedną wersję tych plakietek Quote Link to comment
toczygroszek Posted March 14, 2011 Share Posted March 14, 2011 podobno w najnowszej wersji są już odznaki za zdobycie określonego odsetka polskich województw. Quote Link to comment
+Spider Posted March 15, 2011 Share Posted March 15, 2011 Widać, że wiosna przyszła bo skrytki pojawiają się jak grzyby po deszczu Quote Link to comment
+M&S Team Posted March 15, 2011 Share Posted March 15, 2011 Tylko jakoś nie w śląskim Quote Link to comment
+Spider Posted March 15, 2011 Share Posted March 15, 2011 No to musicie się wziąć do roboty Quote Link to comment
+Spider Posted March 15, 2011 Share Posted March 15, 2011 podobno w najnowszej wersji są już odznaki za zdobycie określonego odsetka polskich województw. Zgadza się. Ja dostałem Gold dla Czech i Sapphire dla Polski To jakie kraje mają się pokazywać konfiguruje się pod przyciskiem "Configure State Badges" w ustawieniach makra. Quote Link to comment
nemrodek Posted March 15, 2011 Share Posted March 15, 2011 ja zaznaczyłęm wszystkie kraje i dostałem mnóstwo odznak. Nie wiem do końca czy dobrze jest dobrany algorytm, bo ja mam odznaki nawet z krajów, w których znalazłem tylko jednego cache'a Quote Link to comment
+lonely_wolf Posted March 15, 2011 Share Posted March 15, 2011 A mowia, ze komuna odeszla Rosyjscy zolnirze tez byli obwieszeni setkami medalami Quote Link to comment
toczygroszek Posted March 15, 2011 Share Posted March 15, 2011 ja zaznaczyłęm wszystkie kraje i dostałem mnóstwo odznak. Nie wiem do końca czy dobrze jest dobrany algorytm, bo ja mam odznaki nawet z krajów, w których znalazłem tylko jednego cache'a Odznaki za kraje są przyznawane wedle procentu prowincji w jakich się coś znalazło, więc jeśli w kraju są tylko 4 prowincje, to wystarczy znaleźć jedną skrytkę w kraju i już się ma 25% co wystarczy na złotą odznakę. Swoją drogą za Irlandię pokazuje mi, że mam wyrobione 125% normy Quote Link to comment
nemrodek Posted March 15, 2011 Share Posted March 15, 2011 ten piąty "state" to cache bez określonego stanu/prowincji? Quote Link to comment
toczygroszek Posted March 15, 2011 Share Posted March 15, 2011 ten piąty "state" to cache bez określonego stanu/prowincji? Nie, w Irlandii wydzielono jako osobny region miasto Dublin i chyba tego twórca makra nie zauważył. Ale napisałem do niego, może poprawi. Quote Link to comment
+Spider Posted March 16, 2011 Share Posted March 16, 2011 Zbiorcze GPXy mają 5 ostatnich logów (które w GSAKu się dopisują do poprzednich). Pojedyncze GPXy mają o ile pamiętam 20 ostatnich logów.Niestety w przypadku wiekszej ilości znajdowań takie "ręczne" dodawanie makrem to byłaby katorga. Być może warto znów pomolestować Groundspeaka, by dodali możliwość PQ o nazwie "my hides" z kompletem logów. Coś się ruszyło w tej sprawie: My Hides PQ Thank you for this suggestion. I have compiled the related threads and comments together and added the idea to our internal queue for review. (26511) Quote Link to comment
+Spider Posted March 17, 2011 Share Posted March 17, 2011 Widzę, że ostatnio w woj. mazowieckim przybyło skrytek: http://www.geocaching.org.pl/statistics.php Muszę wziąć się do roboty bo niedługo dolnośląskie przegonią Quote Link to comment
+ru.beus Posted March 17, 2011 Share Posted March 17, 2011 (edited) Wiosna przyszła :-) Ja chwilowo skupiłem się na szukaniu Edited March 17, 2011 by ru.beus Quote Link to comment
+Spider Posted March 17, 2011 Share Posted March 17, 2011 A ja dokładnie odwrotnie bo wszystko w okolicy już znalazłem. Ale po cichu liczę na jakieś nowe skrytki kolegów i koleżanek z Wrocławia Quote Link to comment
+Maliniak Posted March 19, 2011 Share Posted March 19, 2011 (edited) podobno w najnowszej wersji są już odznaki za zdobycie określonego odsetka polskich województw. u mnie w wersji V2.3.36. wcześniej nie mogłem znaleźć Polski, a dziś się pojawiła, przy okazji aktualizacji statystyk i mam Ruby http://www.gsak.net/...ry=Poland&R.png Edited March 19, 2011 by Maliniak Quote Link to comment
runfixe Posted April 16, 2011 Share Posted April 16, 2011 Super są te statystyki na stronce geocaching polska! Nie mogę się oderwać! Jak skończę egzaminy, to też dorzucę swoją cegiełkę do Mazowsza. Quote Link to comment
+Spider Posted May 12, 2011 Share Posted May 12, 2011 Widać że lato przyszło bo codziennie nowe skrytki się pojawiają. Ostatnio nawet dość dużo Na chwilę obecną jest 1925 skrytek -> http://www.geocaching.com/seek/nearest.aspx?country_id=158&as=1&ex=0&cFilter=9a79e6ce-3344-409c-bbe9-496530baf758&children=n Jak tak dalej będzie to w tym miesiącu powinno być 2000 skrytek w Polsce. Quote Link to comment
+Spider Posted July 4, 2011 Share Posted July 4, 2011 10 miesięcy temu prezentowałem statystykę skrytek w Europie: http://forums.Groundspeak.com/GC/index.php?showtopic=234617&view=findpost&p=4449753 Pomimo tego, że od tego czasu przybyło nam 500 skrytek to niestety spadliśmy o jedną pozycję. Poniżej statystyka uproszczona: Quote Link to comment
zywcu Posted July 4, 2011 Share Posted July 4, 2011 Wreszcie, gdzieś przed Albanią Quote Link to comment
toczygroszek Posted July 4, 2011 Share Posted July 4, 2011 Węgrzy jak widać otwierają się coraz bardziej, pomimo, że funkcjonuje o nich lokalna odmiana geocachingu. No i fajnie, nie jest daleko, trzeba będzie się kiedyś do nich wybrać na kesze. Quote Link to comment
+keymanPL Posted September 7, 2011 Share Posted September 7, 2011 Właśnie jestem po obejrzeniu zmodyfikowanych statystyk GSAK w profilu formicaPL. Tak mi się spodobała szata graficzna i podział na zakładki że aż postanowiłem pochwalić i pogratulować na forum ps. zastanawiałem się czy temat "statystyki troche inaczej" by tu lepiej nie pasował ale jednak głónym wątkiem o GSAKu jest ten. Quote Link to comment
+Spider Posted September 7, 2011 Share Posted September 7, 2011 Już chyba wiem jak się robi zakładki Ale jak zmienić szatę graficzną? Quote Link to comment
+formicaPL Posted September 7, 2011 Share Posted September 7, 2011 Już chyba wiem jak się robi zakładki Ale jak zmienić szatę graficzną? Zakładki są przydatną funkcjonalnością i dosyć łatwo je uzyskać. Niestety nie można mieć footera - żeby uzyskać wrażenie footera trzeba wstawić go pod koniec każdej zakładki. Ja, żeby nie wstawiać kodu flagcountera pięć razy (nie wiem czy by dobrze działał), dokleiłam go bezpośrednio w kodzie makra. Jeżeli chodzi o szatę graficzną - to są moje autorskie przeróbki w makrze - dużo css'a i trochę dodatkowych div'ów. Z CSS'em o tyle był problem, że przy wyświetlaniu GC robi w locie trochę zmian (np. usuwa przypisanie szerokości komórki w tabeli). Quote Link to comment
+Spider Posted September 7, 2011 Share Posted September 7, 2011 A możesz mi podesłać zmodyfikowany kod? Quote Link to comment
+Spider Posted September 16, 2011 Share Posted September 16, 2011 W związku z postem Serwis skrytki przygotowałem małą statystykę: - Ilość zarejestrowanych skrytek: 2347 - Ilość skrytek tymczasowo niedostępnych: 120 (5,1%) - Ilość skrytek aktywnych, ale posiadających atrybut needs maintenance: 127 (5,4%) Czyli 2100 (89,5%) skrytek jest gotowych do szukania Ilość skrytek zarchiwizowanych (nie wliczonych w powyższą statystykę): 555 Quote Link to comment
KrystianT Posted September 16, 2011 Share Posted September 16, 2011 - Ilość skrytek aktywnych, ale posiadających atrybut needs maintenance: 127 (5,4%)Część z tych keszy może być już po serwisie, tylko atrybut nie jest wyłączony. Spotkałem się z takim przypadkiem - serwis zrobiony i dodany log odpowiedniego typu, ale to automatucznie nie wyłącza poprzedniego atrybutu - trzeba go wyłączyć ręcznie.Może podsunąć do GS pomysł żeby atrybut zmieniał się automatycznie w obie strony... Quote Link to comment
+Spider Posted September 16, 2011 Share Posted September 16, 2011 To działa automatycznie w dwie strony. Ale niektórzy po prostu nie dodają logu "Owner Maintanance" Quote Link to comment
KrystianT Posted September 16, 2011 Share Posted September 16, 2011 Właśnie doczytałem w innym wątku, że powinno działać, ale pisałem na podstawie przypadku, w którym był log o serwisie (z odpowiednią ikonką), a atrybut "wymaga serwisu" był nadal. Napisałem PM do właścicielki i ręcznie skasowała. Widocznie akurat trafił się bug... Quote Link to comment
+Spider Posted September 23, 2011 Share Posted September 23, 2011 (edited) Dwie statystyki: Pierwsza z lipca a druga z września 2011 roku. Niezły przyrost skrytek mają Niemcy - prawie 180 szt. dziennie! Edited September 23, 2011 by SpiderPL Quote Link to comment
+HighlanderPL Posted September 23, 2011 Share Posted September 23, 2011 Niezły przyrost to mają Węgrzy! Wzrost listy skrzynek o 50% w dwa miesiące? Może zaczęli migrować skrzynki ze swojego lokalnego serwisu, albo założyli kilka ogromnych power traili, bo nie wiem jak to jeszcze można wytłumaczyć? Quote Link to comment
Recommended Posts