+Murazor Posted March 20, 2014 Posted March 20, 2014 I teraz uwaga: jak publikuje kod na stronie, to z reguly dodawana jest informacja: "jak chcesz to zrob discover". Ale jak nanosze kody na przedmioty podrozujace (bo o takiej opcji rozmawiamy), to na takim drewniaczku/kopii TB/zalaminowanym obrazku coina NIE MA informacji "tylko do zrobienia discover", ale jest to po prostu kopia normalnego przedmiotu podroznego. Kazdy loguje "picked us", "grabbed" etc. i robi sie dym. Jeśli przedmiot podróżny zrobisz jako "Collectible", a następnie włożysz do swojej kolekcji, nikt nie ma możliwości grab-nięcia go, można jedynie zrobić "write note" lub "discover". Ten czeski drewniak, którego znalazłem, taki właśnie jest, nie da się go zalogować jako zabranego, a jedynie jako "odkrytego". Tu on jest: http://coord.info/TB11HZ8 Gorzej, jak ktoś sobie zrobi takie XWG albo pieczątkę i nie wsadzi do kolekcji, wtedy sam prosi się o problemy. Quote
+Plomba Posted March 20, 2014 Posted March 20, 2014 Szkoda, że to się tak komplikuje, bo dzieci nie dadzą rady tego pojąć. Tylko patrzeć jak powstaną katedry geocachingu na uniwersytetach... Quote
+StachoB Posted March 21, 2014 Author Posted March 21, 2014 W katalogu pojawiły się kilka nowych PWG. Quote
sadekgorzno Posted March 24, 2014 Posted March 24, 2014 W katalogu pojawiły się kilka nowych PWG. Między innymi mój. Chętnie wymienię się jeśli ktoś chce mieć mój w swojej kolekcji Quote
bezsenna Posted August 19, 2014 Posted August 19, 2014 Jest ktoś chętny na wymianę coinami? Chętnie wymienię swój na inny Quote
+Plomba Posted August 19, 2014 Posted August 19, 2014 Do katalogu przybyły 4 nowe PWG. Powinny przybyć jeszcze kolejne, które były robione razem z tymi w/w, m.in.: Goszka, Górzno - Geocachingowa trasa turystyczna, Tratwa Event, CITO G-LPK. Quote
+KRON family Posted October 1, 2014 Posted October 1, 2014 (edited) Aktualnosci w PWG od 1 stycznia 2015 - dozwolone odwrotne grawerovane (kategoria "bledow" w katalogu) - producenci moga przestac dajac Collection Member XWG przy kazde pierwszy zamowienie - tekst geocaching.skrot od panstwa zmienin na skrot od panstwa geocaching (przykladowo GEOCACHING.PL > PL GEOCACHING). - wzsytkich XWG (CWG, SWG, AWG, PWG, ...) bedzie katalogowane w Czechach (i stare). Jesli PWG jest zgodny z normami, jest mozliwe (PWG wykonane od 1 stycznia 2015 niezbędne) wysłać dwa PWG do katalogu: GeoGadget, Jezuitská 6, 412 01 Litoměřice, CZ Oficjalne producenci (nikt w Polsce?) wyslac PWG do katalogu sami (i placi 20CZK oplata). API katalogowe - tutaj Ogólne przepisy XWG są grawerovane drewniane koła, o średnicy 35 mm i grubości 7 mm, od tylu skos. Szablon jest zabronione modyfikowanie inne niż dozwolone. Edited October 2, 2014 by Tiskar94 Quote
straznik Posted January 3, 2015 Posted January 3, 2015 wymienie swojego PWG na inne prosze o mail wolkowski.dariusz@gmail.com Quote
straznik Posted January 3, 2015 Posted January 3, 2015 wymienie swojego PWG na inne prosze o mail wolkowski.dariusz@gmail.com Quote
+StachoB Posted January 28, 2015 Author Posted January 28, 2015 (edited) W katalogu pojawiło się kilka nowych PWG. Edited January 28, 2015 by StachoB Quote
+Plomba Posted January 28, 2015 Posted January 28, 2015 Trzymam kciuki za nową wersję pwg.geocaching.pl - jak tam postęp prac? Quote
+StachoB Posted January 29, 2015 Author Posted January 29, 2015 Trzymam kciuki za nową wersję pwg.geocaching.pl - jak tam postęp prac? Jeśli ktoś ma jakieś pomysły jak by ją usprawnić to proszę pisać. Quote
+Plomba Posted January 29, 2015 Posted January 29, 2015 Czesi nas zapraszają na swoje portale o CWG i tam można podejrzeć użyteczne funkcje. Quote
+StachoB Posted February 8, 2015 Author Posted February 8, 2015 (edited) Mamy kolejny PWG tym razem jubileuszowy - 1000 znalezionych keszy. Edited February 8, 2015 by StachoB Quote
asusik666 Posted May 7, 2015 Posted May 7, 2015 I jak się ma sprawa z naszym multimedialnym katalogiem? Jakieś postępy w tym temacie? Quote
+StachoB Posted June 2, 2015 Author Posted June 2, 2015 Kolejne PWG, tym razem dwa różne od jednego użytkownika. Quote
+Plomba Posted June 2, 2015 Posted June 2, 2015 W ciągu ostatnich kilku tygodni pojawiło się 100 nowych PWG, w tym te dwa "mruczki". Wiem, że to jest kłopotliwe, ale trzeba się zająć podstroną pwg.geocaching.pl - katalog, dodawanie, moja kolekcja, mam na wymianę, itp. Pozdrawiam serdecznie, Plomba Quote
sadekgorzno Posted June 8, 2015 Posted June 8, 2015 (edited) Też o tym myślałem że przydałby się taki polski internetowy katalog PWG sam jednak jestem noga w tych sprawach więc nic nie wskóram. Tymczasem korzystam z czeskiego, do czego również innych zachęcam http://cwg.gcm.cz/ Edited June 8, 2015 by sadekgorzno Quote
+KRON family Posted August 9, 2015 Posted August 9, 2015 (edited) Kilka nowych PWG w oficjalnym katalogu: http://pwg.geokatalog.cz/list.php?cat_chosen=1&catsc[]=35&official=1 Edited August 9, 2015 by KRON family Quote
+Miszczus Posted March 2, 2016 Posted March 2, 2016 (edited) Ciekawy katalog xWG, gdzie można założyć sobie konto i dodawać posiadane drewniaki. https://cwg.gcm.cz Edited March 2, 2016 by Miszczus Quote
+Kisia & MrDeadhead Posted March 2, 2016 Posted March 2, 2016 Ciekawy katalog xWG, gdzie można założyć sobie konto i dodawać posiadane drewniaki. https://cwg.gcm.cz Chyba znaczna wiekszosc polskich zbieraczy korzysta z tego katalogu (nawet dostal on czesciowo nowe polskie tlumaczenie). Szkoda ze nie mamy nic typowo naszego, ale w sumie czesc ludzi zbiera nie tylko PWG ale tez s/cwg - wiec taki katalog mocno ulatwia "pamietanie" co sie ma a czego nie Quote
+interceptor2 Posted March 24, 2016 Posted March 24, 2016 (edited) To jeszcze dodam, że od kilku dni Polska otrzymała możliwość dodawania zdjęć do katalogu https://cwg.gcm.cz samodzielnie - bez konieczności wysyłania maili do Czechów. W tym celu powstał adres katalogpwg (małpa) gmail.com, na który można wysyłać skany nowych PWG. Oczywiście jest to możliwość a nie obowiązek - jeżeli ktoś ma swoje sprawdzone kanały to one nadal działają Minimalny rozmiar PWG na skanie: 300x300 punktów. Można w jednym skanie wysyłać wiele PWG na raz (wrzucić np. 20 na skaner). Najlepsze są skany ale mogą być też zdjęcia (min. 300x300 punktów, nierozmazane, bez cieni na drewniaczku). Format pliku dowolny, najlepsze są JPG oraz surowe BPM. Tło jest nieistotne - wykonywany jest trim circle na drewniaku. Mogą być też z innych krajów (nie tylko Pwg). Najlepiej oprócz zdjęć wysłać też linki do konkretnych xWG, których zdjęcia się przesyła - aby nie było wątpliwości, który to wpis w katalogu. Np. w postaci: https://cwg.gcm.cz/cwg/index/680675 Zdjęcia umieszczane są w katalogu w tym samym dniu, w którym zostanie wysłany mail (no chyba, że ktoś wyśle o 23:59 ;-)). Edited March 24, 2016 by interceptor2 Quote
+Marcello55 Posted July 6, 2016 Posted July 6, 2016 ... adres katalogpwg (małpa) gmail.com... Czy ten adres jest jeszcze aktualny/aktywny? Quote
kubakns Posted July 31, 2016 Posted July 31, 2016 Witam jak ktoś jest chętny na wymianę PWG to zapraszam Mój email kubakns@o2.pl Quote
MyPielgrzymi Posted June 28, 2017 Posted June 28, 2017 Lekkie odkopanie tematu! Gdzie aktualnie najlepiej zamówić PWG? Oczywiście zależy mi najbardziej na stosunku cena/jakość. Na czeskich stronach wypalają polskie odpowiedniki? Quote
+dadoskawina Posted July 4, 2017 Posted July 4, 2017 Lekkie odkopanie tematu! Gdzie aktualnie najlepiej zamówić PWG? Oczywiście zależy mi najbardziej na stosunku cena/jakość. Na czeskich stronach wypalają polskie odpowiedniki? w Polsce chyba wszyscy robią PWG dobrej jakości. Natomiast w niektórych przypadkach słyszałem narzekania na czas realizacji, więc to też warto wziąć pod uwagę. W Czechach bez problemu zrobisz polskie, ale nie wszyscy czescy producenci wysyłają do Polski, nie wszyscy też dobrze wypalają. My ostatnio podpinaliśmy się do większego zamówienia z Czech (konkretnego adresu tu nie podam, coby nie być posądzonym o reklamę; zresztą - nie pamiętam) i przy dobrej jakości wypalania uzyskaliśmy cenę (łącznie z przesyłką) znacznie lepszą niż gdziekolwiek w Polsce. Quote
+unkindangel Posted August 30, 2017 Posted August 30, 2017 Ponawiam pytanie: Czy ten adres: katalogpwg (małpa) gmail.com w sprawie dodawania zdjęć PWG do katalogu jest nadal aktualny??? Quote
+Czejenisko Posted September 17, 2017 Posted September 17, 2017 Witam Czy orientuje się jakie jest najlepsze drewno i gdzie mogę kupić taka deseczkę w trójmieście? Pozdrawiam Quote
Recommended Posts