+soolash Posted October 2, 2011 Share Posted October 2, 2011 Gratulacje dla Źrebaków, które właśnie znalazły się w TOP 200 :-). Teraz galopem do 300, 400 ... itd. Najlepiej w rodzinnym mieście :-). Trzeba starego bizona chwycić za rogi i zjawić się na gdańskim evencie. Fajnie by było Was spotkać ponownie... Quote Link to comment
+ru.beus Posted October 9, 2011 Share Posted October 9, 2011 Dzięki wypadowi na Trójmieski event i ja uciułałem w końcu (z lekką górką ) 200 znalezień :-) Quote Link to comment
toczygroszek Posted October 9, 2011 Author Share Posted October 9, 2011 Gratuluję zatem Quote Link to comment
+Spider Posted October 9, 2011 Share Posted October 9, 2011 Ja również gratuluję Quote Link to comment
+bacza Posted October 9, 2011 Share Posted October 9, 2011 Dzięki wypadowi na Trójmieski event i ja uciułałem w końcu (z lekką górką ) 200 znalezień :-) statsiarz gratulacje! Quote Link to comment
+soolash Posted October 10, 2011 Share Posted October 10, 2011 Gratulacje dla ru.beusa za przekroczenie magicznej dwusetki. Rubi walczył dzielnie na 2. trójmiejskim spotkaniu, czego byliśmy świadkami. Szkoda tylko, że Gdynia okazała się tak niemiła i pełna mugoli :-(. No ale dzięki temu będzie okazja do ponownego odwiedzenia 3Miasta. Gratulacje! BTW: Czy ktoś wie, dlaczego ranking zatrzymał się 13 września? Quote Link to comment
+lonely_wolf Posted October 10, 2011 Share Posted October 10, 2011 (edited) Gratulacje dla ru.beusa, zawsze twierdzil ze wieksza frajde sprawia mu zakladanie niz szukanie (czego dowodow nie trzeba szukac daleko), ale mysle ze zmienil zdanie i w szukaniu tez odnalazl radosc Szczere gratulacje dla kolegi... I mam nadzieje ze w koncu kiedys sie spotkamy na jakims wspolnym keszowaniu. Edited October 10, 2011 by lonely_wolf Quote Link to comment
+Mosznir Posted October 10, 2011 Share Posted October 10, 2011 BTW: Czy ktoś wie, dlaczego ranking zatrzymał się 13 września? It's also the case that cacherstats hasn't updated since September when G.S. changed the way they display logs on cache pages. Cacherstats and G.S. are working on a solution. Trzeba czekać Quote Link to comment
+Spider Posted October 10, 2011 Share Posted October 10, 2011 Rozwiązanie jest bardzo proste -> Geocaching API Quote Link to comment
+bacza Posted October 10, 2011 Share Posted October 10, 2011 BTW: Czy ktoś wie, dlaczego ranking zatrzymał się 13 września? It's also the case that cacherstats hasn't updated since September when G.S. changed the way they display logs on cache pages. Cacherstats and G.S. are working on a solution. Trzeba czekać znaczy chopaki ripuja dane wprost ze strony GC?? o bosz.. Rozwiązanie jest bardzo proste -> Geocaching API ..ktore jest jeszcze w glebokiej becie, zeby nie powiedziec alfie ;> Quote Link to comment
+Spider Posted October 11, 2011 Share Posted October 11, 2011 Bacza, nie jest tak źle. Mobilne aplikacje Groundspeaka, GSAK działają na tym API. Geocaching Polska również niedługo będzie miało zaimplementowaną obsługę API (właśnie robię). Tak więc zapewniam Cię że do statystyk wystarczy Quote Link to comment
KrystianT Posted October 11, 2011 Share Posted October 11, 2011 do statystyk wystarczy Super, bo moje są trochę rozjechane... np. znalezienia w Bytomiu logowałem jednego dnia, a jeden kesz (GC305QY) dalej na mapce (na geocaching.pl) jest jako nieznaleziony I takich musi być więcej, bo na sztuki to różnica jest ponad 10 Quote Link to comment
+bacza Posted October 12, 2011 Share Posted October 12, 2011 Bacza, nie jest tak źle. Mobilne aplikacje Groundspeaka, GSAK działają na tym API. tak, jak i kilka innych aplikacji, co oczywiscie nie oznacza, ze API jest juz dojrzale jakosciowo (bledy) i kompletne funkcjonalnie (stabilnosc interfejsu). i szczerze, troche kiepsko to chlopakom idzie, bedzie juz z pol roku, kiedy rozpoczeli wspolprace z wybranymi "third parties" i caly czas sie to jakos dogrzac nie moze. zreszta sami sie oceniaja jako beta. dla porownania, projekt OKAPI, czyli implementacja API dla sajtow Opencaching, ktory dziala jakies dwa miesiace, zdaje sie wygladac duzo lepiej Geocaching Polska również niedługo będzie miało zaimplementowaną obsługę API (właśnie robię). Tak więc zapewniam Cię że do statystyk wystarczy zalezy do jakich, caly czas pojawiaja sie nowe requesty rozszerzania API a tak BTW. wygadales sie z nowosciami, ktorych nie chciales zdradzic w innym watku - prowokacja udana Quote Link to comment
+Spider Posted October 12, 2011 Share Posted October 12, 2011 Nie wygadałem się. API to tylko mała zmiana która urodziła się przypadkiem. Nowości o których wspomniałem w innym wątku dotyczą zupełnie innego obszaru Quote Link to comment
+bacza Posted October 12, 2011 Share Posted October 12, 2011 Nie wygadałem się. API to tylko mała zmiana która urodziła się przypadkiem. Nowości o których wspomniałem w innym wątku dotyczą zupełnie innego obszaru to znow sie wygadales, uwazni czytelnicy forum juz sie pewnie domyslaja swoja droga, liczylem wlasnie na jakas sensowniejsza integracje po API, szkoda.. Quote Link to comment
+Spider Posted October 12, 2011 Share Posted October 12, 2011 Będzie więcej funkcjonalności dzięki API, będą bardziej rozbudowane statystyki, ale za jakiś czas. Teraz priorytetowa jest zupełnie inna funkcjonalność Quote Link to comment
+soolash Posted October 23, 2011 Share Posted October 23, 2011 Gratki dla kolejnego dwusetkowicza z 3Miasta - esem. Teraz tylko dążyć do osiągnięcia wyniku z zaprzyjaźnionego geoserwisu... Quote Link to comment
+Spider Posted October 24, 2011 Share Posted October 24, 2011 (edited) Gratulacje dla kolejnego geocachera: tym razem QVIXOTE przekroczył 200 znalezień Edited October 24, 2011 by SpiderPL Quote Link to comment
+QVIXOTE Posted October 25, 2011 Share Posted October 25, 2011 Gratulacje dla kolejnego geocachera: tym razem QVIXOTE przekroczył 200 znalezień Dzięki, powolutku zbierane, ale ...powoli lepiej smakuje ;-) Quote Link to comment
+Spider Posted October 25, 2011 Share Posted October 25, 2011 Kolejne gratulacje, tym razem dla Okorzec'a za przekroczenie magicznej liczby 200 znalezień Quote Link to comment
toczygroszek Posted October 25, 2011 Author Share Posted October 25, 2011 gratulacje dla nowych "światowców" Quote Link to comment
Okorzec Posted October 25, 2011 Share Posted October 25, 2011 Dzięki wielkie! Przede wszystkim tym, którzy chowają nowe kesze we Wrocławiu i okolicach. Do zobaczyska w terenie Quote Link to comment
+HighlanderPL Posted November 1, 2011 Share Posted November 1, 2011 Dzięki Soolashowi i Mosznirowi, którzy solidnie zakeszowali Dziwnów, udało mi się w weekend przeskoczyć 200 znalezień na terenie Polski. Dzięki chłopaki! Quote Link to comment
toczygroszek Posted November 1, 2011 Author Share Posted November 1, 2011 Najwyższy czas Gratki! Quote Link to comment
+soolash Posted November 2, 2011 Share Posted November 2, 2011 Dzięki Soolashowi i Mosznirowi, którzy solidnie zakeszowali Dziwnów, udało mi się w weekend przeskoczyć 200 znalezień na terenie Polski. Dzięki chłopaki! Nie za ma co Highlander, nie za ma co... Kolejnych szybkich setek życzę. Quote Link to comment
+Spider Posted November 2, 2011 Share Posted November 2, 2011 CacherStats znowu działa, ale do zestawienia nie wpadły ostatnie osoby. Quote Link to comment
+QVIXOTE Posted November 2, 2011 Share Posted November 2, 2011 (edited) CacherStats znowu działa, ale do zestawienia nie wpadły ostatnie osoby. Jak nie znalazłem siebie w Polsce, to szukałem w Hiszpanii, no i zonk - nie ma . Poszukałem przez nazwę użyszkodnika i co się okazało - jestem Czechem . Zamailowałem i przy następnym updacie już mam być w Polsce. Widocznie kraj przydzielany wg znalezienia pierwszej monitorowanej skrytki. Edited November 2, 2011 by QVIXOTE Quote Link to comment
+ru.beus Posted November 2, 2011 Share Posted November 2, 2011 Gratulacje dla kolegi Y_a_h_oo za przekroczenie 200 znalezień Zarówno skrzynka nr 1 jak i nr 200 to moje kesze :-) Quote Link to comment
+y_a_h_oo Posted November 8, 2011 Share Posted November 8, 2011 Gratulacje dla kolegi Y_a_h_oo za przekroczenie 200 znalezień Zarówno skrzynka nr 1 jak i nr 200 to moje kesze :-) Bardzo dziekuje! Dobry wynik dzieki Tobie, baczy i Spyder'owi Pozdrawiam! Quote Link to comment
toczygroszek Posted January 9, 2012 Author Share Posted January 9, 2012 chyba nikt nie zauwazyl, ze niedawno do grona dwusetkowiczow dolaczyl Bieczanin. Gratulacje! Quote Link to comment
toczygroszek Posted January 9, 2012 Author Share Posted January 9, 2012 Teraz widze, ze dolaczylo znacznie wiecej osob - hanbei, esem, mushinPL a takze takie osobistosci jak etna&mars i ZYR Gratulacje dla wszystkich! Quote Link to comment
+Spider Posted January 9, 2012 Share Posted January 9, 2012 Teraz jest już ciężko się połapać kto doszedł i kto przekroczył daną setkę. A niecałe dwa lata temu prawie nikogo nie było (proponuję przeczytać pierwsze posty w tym temacie). Quote Link to comment
toczygroszek Posted January 9, 2012 Author Share Posted January 9, 2012 Pamietam, jak pierwzy raz znalazlem te statystyki i byl na nich jeden jedyny uzytkownik. Pamietam, ze przez chwile bylem na tej liscie pierwszy a zarazem przedostatni Quote Link to comment
+soolash Posted January 23, 2012 Share Posted January 23, 2012 Pomorskie dobiło do 200 skrzynek! Gratulacje dla zakładających. Bardzo mnie to cieszy, ale niedosyt lekki jest... Quote Link to comment
+Wiesia.K Posted January 23, 2012 Share Posted January 23, 2012 Pomorskie dobiło do 200 skrzynek! Gratulacje dla zakładających. Bardzo mnie to cieszy, ale niedosyt lekki jest... Poczekaj, poczej, staja sniegi, lody zejda, mrozy odpuszczą a pojawia się ciekawe zestawy- minitriale- 2 szlaki gdańskich noblistów, ciekawy szlak morskim brzegiem, dokończenie szlaku ekumenicznego - to ja, BOXy tez sie odgrazały w kwestii Wrzeszcza... Quote Link to comment
+soolash Posted January 23, 2012 Share Posted January 23, 2012 No to może nam się uda awansować w rankingu województw :-). Zasługujemy na to . Myślicie że Podlaskie skapituluje? Quote Link to comment
+Wiesia.K Posted January 23, 2012 Share Posted January 23, 2012 : . Myślicie że Podlaskie skapituluje? Dla Podlasia szacuneczek, mniej cacherów, mniej gosci, bardziej rozległy teren, proponuje ich wiosną najechac i porządnie złupić ... Quote Link to comment
+Spider Posted January 23, 2012 Share Posted January 23, 2012 Dolnośląskie też czeka na wiosnę - kilkanaście skrytek jest już od dawna przygotowanych i oczekuje tylko na ładniejszą pogodę by umieścić pojemniki w terenie. Quote Link to comment
+ru.beus Posted January 23, 2012 Share Posted January 23, 2012 : . Myślicie że Podlaskie skapituluje? Dla Podlasia szacuneczek, mniej cacherów, mniej gosci, bardziej rozległy teren, proponuje ich wiosną najechac i porządnie złupić ... Wiesia - polecam wykonać najazd :-) Okolice Łomży naprawdę bardzo ładne. Quote Link to comment
+Wiesia.K Posted January 23, 2012 Share Posted January 23, 2012 : . Myślicie że Podlaskie skapituluje? Dla Podlasia szacuneczek, mniej cacherów, mniej gosci, bardziej rozległy teren, proponuje ich wiosną najechac i porządnie złupić ... Wiesia - polecam wykonać najazd :-) Okolice Łomży naprawdę bardzo ładne. to w planach , tymczasem zapraszam do Gdańska, 2 ciekawe skrytki przy bibliotekach- Uniwersyteckiej i Gdanskiej na Mariackiej, nie możesz ich nie złupić Quote Link to comment
+lonely_wolf Posted January 23, 2012 Share Posted January 23, 2012 No to może nam się uda awansować w rankingu województw :-). Zasługujemy na to . Myślicie że Podlaskie skapituluje? My (Ted i ja) nigdy sie nie poddamy, 8 skrzynek przygotowanych w piwnicy lezy, tylko snieg ciagle sypie za oknem, Zapraszam na biegowki Ps. mam nadzieje, ze Ted sie ze mna zgadza ... co do skrzynek, i biegowek tez... Quote Link to comment
+ru.beus Posted February 2, 2012 Share Posted February 2, 2012 (edited) m2m pomimo niezbyt sprzyjającej mroźnej aury, dzielnie zdobywa kesze w Warszawie i zdobyła podwójną 200-tkę. 200 znalezionych w ogólności i 200 w Polsce. Gratulacje Ps. Do 300 dużo nie zostało ;-) Edited February 2, 2012 by ru.beus Quote Link to comment
+m2mPL Posted February 2, 2012 Share Posted February 2, 2012 Dziękuję Rubeusie A wiesz, że to w dużej mierze dzięki Tobie? Jakby była statystyka %Rubeusa skrzynek w ogólnie znalezionych, to byś prowadził Aura faktycznie nie sprzyja, ale za to nie ma na ulicahc żywego ducha i o konspirację martwić się nie muszę Quote Link to comment
+keymanPL Posted February 3, 2012 Share Posted February 3, 2012 Też gratuluje przekroczenia 200! Jakby była statystyka %Rubeusa skrzynek w ogólnie znalezionych, to byś prowadził Taka statystyka istnieje ale trzeba użyć do tego GSAK'a. Możesz zobaczyć jak to wygląda np u mnie w profilu, albo u formicaPL (świeżo po aktualizacji). Quote Link to comment
+QVIXOTE Posted February 3, 2012 Share Posted February 3, 2012 Też gratuluje przekroczenia 200! Jakby była statystyka %Rubeusa skrzynek w ogólnie znalezionych, to byś prowadził Taka statystyka istnieje ale trzeba użyć do tego GSAK'a. Możesz zobaczyć jak to wygląda np u mnie w profilu, albo u formicaPL (świeżo po aktualizacji). Bez GSAKa też się da, taka statystyka jest przecież na geocachig.pl - w sekcji Twoje konto/statystyka, oprócz tego kilka innych, równie ciekawych :-) Quote Link to comment
+ru.beus Posted February 3, 2012 Share Posted February 3, 2012 (edited) Jakby była statystyka %Rubeusa skrzynek w ogólnie znalezionych, to byś prowadził Na chwilę obecną masz na koncie 50 moich keszy, co stanowi w przybliżeniu 21% wszystkich znalezionych przez ciebie. Edited February 3, 2012 by ru.beus Quote Link to comment
+bacza Posted February 3, 2012 Share Posted February 3, 2012 Jakby była statystyka %Rubeusa skrzynek w ogólnie znalezionych, to byś prowadził Znalazłaś 50 moich keszy, co stanowi na chwilę obecną 53.19 %, ogółem znalezionych :-) a moich 19 i jestes na 11 miejscu wsrod moich odkrywcow gratuluje 200 w pieknym mroznym stylu Quote Link to comment
+m2mPL Posted February 4, 2012 Share Posted February 4, 2012 Mówiłam, że to będzie bacza-tour Szkoda, że Fryderyka się nie udało.. Gdyby aura bardziej sprzyjała to pewnie jeszcze kilka przystanków by bacza i rubeus by mnie czekało. Fryderyka żałuję bardzo, ale czas w stolicy nieubłagalnie się kończy, mam nadzieję, że przy następnej wizycie będzie okazja do odwiedzenia F. Quote Link to comment
+m2mPL Posted February 4, 2012 Share Posted February 4, 2012 (edited) gratuluje 200 w pieknym mroznym stylu Mroźny on byłnie przeczę. Wyjmowanie logbooka i wpisy do zamach na ręce Ale jeszcze żyję i nawet zaraz w teren ruszam EDIT: chciałam połączyć posty - poprzedni i ten ale nie wiem jak.. Edited February 4, 2012 by m2mPL Quote Link to comment
+soolash Posted February 24, 2012 Share Posted February 24, 2012 A ja już wiem, że kolejny szukacz z 3Miasta przekroczył magiczne 200 znalezień . Gratulacje abdul65! Quote Link to comment
Recommended Posts