+Spider Posted October 15, 2012 Share Posted October 15, 2012 Stworzyłem nowy projekt: "Szlak Architektury Drewnianej w Małopolsce" Strona projektu: http://www.geocaching.pl/projects.php?id=15 Informacje: http://www.drewniana.malopolska.pl/ Nadałem uprawnienia do edycji następującym osobom: toczygroszek, X2_Team Quote Link to comment
+Spider Posted October 15, 2012 Author Share Posted October 15, 2012 Oczywiście, jeśli jeszcze ktoś z Was chciałbym mieć uprawnienia do zarządzania tym projektem to proszę o informację. Zastanawiam się jeszcze nad rozszerzeniem tego projektu na pozostałe województwa - śląskie, podkarpackie, świętokrzyskie: http://pl.wikipedia.org/wiki/Szlak_Architektury_Drewnianej Quote Link to comment
+Murazor Posted October 15, 2012 Share Posted October 15, 2012 Doskonały pomysł, masa obiektów wartych okeszowania. W sam raz przymierzam się do założenia skrytki na Juście. Quote Link to comment
+RobertPL Posted October 15, 2012 Share Posted October 15, 2012 Można dodać do projektu: http://coord.info/GC1XZDJ Quote Link to comment
+Spider Posted October 15, 2012 Author Share Posted October 15, 2012 Dodałem. Oprócz tego dodałem również pozostałe skrytki które należą do projektu Quote Link to comment
toczygroszek Posted October 15, 2012 Share Posted October 15, 2012 Tak, tutaj stworzenie bazy waypointów jest w miarę bezproblemowe, a temat bardzo wdzięczny i raczej nie budzący żadnych kontrowersji. Na pewno warto zrobić to również w innych województwach. Quote Link to comment
+Murazor Posted October 15, 2012 Share Posted October 15, 2012 Mam wobec powyższego pytanie - prośbę: Jako że na Juście chciałbym założyć letterboxa, co wiąże się z zamówieniem i wykonaniem odpowiedniej pieczątki, czy mogę prosić Kolegów i Koleżanki o niezakładanie tam skrytki? Moja powinna się tam pokazać przed zimą (do końca listopada), o ile nie spadną śniegi, bo jeśli tak się stanie, to pewnie trzeba będzie poczekać dłużej. Quote Link to comment
+chmiele Posted November 1, 2012 Share Posted November 1, 2012 Dorzucilismy dzis nasza cegielke do projektu. Czekamy na publikacje. Quote Link to comment
+Murazor Posted November 2, 2012 Share Posted November 2, 2012 Dorzucilismy dzis nasza cegielke do projektu. Czekamy na publikacje. Niezła dzwonnica! Quote Link to comment
+semaprint Posted November 18, 2012 Share Posted November 18, 2012 Wchodzę w to. Od jakiegoś czasu myślałem o drewnianych kościołach. Zresztą widzę, że "mój" Jurków jest już na liście. Moje okolice to Czchów. Do czego potrzebne są uprawnienia ? Czy bez tego mogę dopisywać nowe cache ? Quote Link to comment
toczygroszek Posted November 19, 2012 Share Posted November 19, 2012 Wchodzę w to. Od jakiegoś czasu myślałem o drewnianych kościołach. Zresztą widzę, że "mój" Jurków jest już na liście. Moje okolice to Czchów. Do czego potrzebne są uprawnienia ? Czy bez tego mogę dopisywać nowe cache ? Uprawnienia są potrzebne do edycji waypointów w projekcie na stronie Geocaching Polska. Zakładanie geocache jest normalne. Jeśli moderator projektu zauważy, że pojawił się obiekt pasujący do projektu, to sam go doda, ale ponieważ coraz więcej powstaje keszy i projektów, to dobrze jest napisać poprzez priv albo na tym forum, że powstał kesz pasujący do projektu. Quote Link to comment
+semaprint Posted November 19, 2012 Share Posted November 19, 2012 (edited) Wchodzę w to. Od jakiegoś czasu myślałem o drewnianych kościołach. Zresztą widzę, że "mój" Jurków jest już na liście. Moje okolice to Czchów. Do czego potrzebne są uprawnienia ? Czy bez tego mogę dopisywać nowe cache ? Uprawnienia są potrzebne do edycji waypointów w projekcie na stronie Geocaching Polska. Zakładanie geocache jest normalne. Jeśli moderator projektu zauważy, że pojawił się obiekt pasujący do projektu, to sam go doda, ale ponieważ coraz więcej powstaje keszy i projektów, to dobrze jest napisać poprzez priv albo na tym forum, że powstał kesz pasujący do projektu. Dzięki. W takim razie uprawniwnia nie są mi potrzebne. Pozdrawiam. Edited November 19, 2012 by semaprint Quote Link to comment
+chmiele Posted November 20, 2012 Share Posted November 20, 2012 To w takim razie trzeba uaktualnic mape bo Dzwonnica w Tenczynku jest juz obstawiona: http://coord.info/GC40JR1. Quote Link to comment
+semaprint Posted November 29, 2012 Share Posted November 29, 2012 (edited) Proszę o dodanie do projektu GC424RE - Modlnica. Pozdrawiam Jarek Edited November 29, 2012 by semaprint Quote Link to comment
3Xpro Posted November 29, 2012 Share Posted November 29, 2012 (edited) Kościół pw. Jana Chrzciciela w Krakowie (ul. Wańkowicza) ma podaną złą lokalizację na mapie zarówno na stronie http://www.drewniana.malopolska.pl/?page=obiekty&id=76 jak i stronie projektu. Edited November 29, 2012 by 3Xpro Quote Link to comment
toczygroszek Posted November 29, 2012 Share Posted November 29, 2012 Kościół pw. Jana Chrzciciela w Krakowie (ul. Wańkowicza) ma podaną złą lokalizację na mapie zarówno na stronie http://www.drewniana.malopolska.pl/?page=obiekty&id=76 jak i stronie projektu. Współrzędne są orientacyjne, czasem mogą być drobne rozbieżności, po założeniu kesza ten problem zniknie Quote Link to comment
pio89 Posted October 20, 2013 Share Posted October 20, 2013 Czołem! Mam plan założyć kesza przy dworku "Zacisze" w Miechowie. Czy są wymagane jakieś dodatkowe informacje, które powinienem zawrzeć w opisie skrytki? Quote Link to comment
toczygroszek Posted October 21, 2013 Share Posted October 21, 2013 Czołem! Mam plan założyć kesza przy dworku "Zacisze" w Miechowie. Czy są wymagane jakieś dodatkowe informacje, które powinienem zawrzeć w opisie skrytki? Nie ma obowiązku umieszczania opisu miejsca, jednak jest to powszechnie przyjętą praktyką - dobrze jest, żeby odwiedzający dowiedzieli się coś o miejscu, a nie tylko znaleźli pojemnik. Wystarczy kilka zdań co to za miejsce, warto też zamieścić użyteczne informacje dotyczące poszukiwania skrytki. Poczytaj opisy innych skrytek i wzoruj się na tym. Pozwodzenia. Quote Link to comment
+Kisia & MrDeadhead Posted June 28, 2016 Share Posted June 28, 2016 Troche chcialbym odswiezyc/podbic temat - moze ktos jeszcze by sie zainteresowal keszami w tym projekcie? A konkretnie ich zakladaniem Projekt ma 251 naprawde ciekawych miejsc do zobaczenia na stosunkowo niewielkiej powierzchni (Malopolska nie jest az taka duza) - a keszy z nim zwiazanych niecale 100, troche szkoda, nie uwazacie? Quote Link to comment
+Ziellona Posted April 22, 2021 Share Posted April 22, 2021 nie zgłaszam się na chętnego, ale ... z wielką przyjemnością pozakladam (proste kesze - u mnie niestety nie ma wypasu) tam, gdzie będę, a kesza nie ma. Rok temu już myślalam o tym, zeby okeszować większość drewniaków w MP, tylko uważałam ze jestem jeszcze zbyt niedoświadczona (kilka keszy dopiero i to głównie na pustyni keszowej czyli w Beskidzie Makowskim) Quote Link to comment
+bartolomeuszRJS Posted April 25, 2021 Share Posted April 25, 2021 Nawet virtual powstał na podstawie Szlaku Architektury Drewnianej. Szlakiem Architektury Drewnianej Quote Link to comment
+dadoskawina Posted April 25, 2021 Share Posted April 25, 2021 1 hour ago, bartolomeuszRJS said: Nawet virtual powstał na podstawie Szlaku Architektury Drewnianej. Szlakiem Architektury Drewnianej I to do dwóch województw się łapie Quote Link to comment
+Ziellona Posted May 10, 2021 Share Posted May 10, 2021 :) jako się rzekło - zalozyłam pierwszego drewniaka :) GC9B08G - Łętownia, kościół drewniany I jeszcze kilka mam przygotowanych, "tylko" osadzić w terenie 1 Quote Link to comment
Recommended Posts