+formicaPL Posted December 28, 2010 Share Posted December 28, 2010 Na ogólnym forum znalazłam ostatnio ciekawą grę Może przyjmie się i tu - w wersji polskojęzycznej. Otóż... Gra w akronimy Ogólna zasada jest taka - zaczynamy od napisania zdania, a ostatni jego wyraz jest skrótem następnego zdania. Przykład: "Tylko szaleni szukają skrytek pod śniegiem." Bierzemy wyraz "śniegiem" i rozwijamy go w zdanie: "Śliczna niewiasta idzie energicznie, głośno im epitety mówiąc." ------- No to ja zacznę Nigdy nie daj się złapać mugolom! Quote Link to comment
+xenotime Posted December 28, 2010 Share Posted December 28, 2010 Monitorując ulubione geocache odmrażam lodowisko okolicznych młak. Quote Link to comment
+Thathanka Posted December 28, 2010 Share Posted December 28, 2010 "Tylko szaleni szukają skrytek pod śniegiem." Ad rem: Marzły łapki, ale keszowałem. Quote Link to comment
+formicaPL Posted December 28, 2010 Author Share Posted December 28, 2010 Marzły łapki, ale keszowałem. Koniec ery skrytek zakopanych oferuje wizję atrakcyjnego łowienia eleganckiego multaka. Quote Link to comment
toczygroszek Posted December 28, 2010 Share Posted December 28, 2010 (edited) Marzły łapki, ale keszowałem. Koniec ery skrytek zakopanych oferuje wizję atrakcyjnego łowienia eleganckiego multaka. Miałem upichcić lazanię, tylko akurat kesza aktywowałem Edited December 28, 2010 by toczygroszek Quote Link to comment
zywcu Posted December 28, 2010 Share Posted December 28, 2010 Ale komicznie ten Yeti wyglądał, owiewał wiatrem a łbem efektownie majdał. Quote Link to comment
KrystianT Posted December 28, 2010 Share Posted December 28, 2010 Miałem akurat jechać dalej ale łupnąłem... Quote Link to comment
+keymanPL Posted December 29, 2010 Share Posted December 29, 2010 Miałem akurat jechać dalej ale łupnąłem... Łucja uparcie próbowała naśladować Ąckiego łatającego ekran monitora. Quote Link to comment
+formicaPL Posted December 29, 2010 Author Share Posted December 29, 2010 Miałem akurat jechać dalej ale łupnąłem... Miało być takie, ale się spóźniłam... "ładnie ustawiać partię na "ą"? łatwiejszy egzemplarz montujcie!" No to teraz właściwe: Łucja uparcie próbowała naśladować Ąckiego łatającego ekran monitora. Może oddacie nareszcie im taśmę? Obkleją ramkę artystycznie. Quote Link to comment
+Thathanka Posted December 29, 2010 Share Posted December 29, 2010 Anagramy raczej trudno ygrekiem stymulować, także ygreki całkowicie znienawidzone należy intensywnie eksterminować. Quote Link to comment
toczygroszek Posted December 29, 2010 Share Posted December 29, 2010 epatujecie, kurcze, słowami trudnymi, eponimami, rusycyzmami, makaronizmami i nowymi określeniami wspaniałe aranżując ćwiczenia Quote Link to comment
+formicaPL Posted December 29, 2010 Author Share Posted December 29, 2010 (edited) Anagramy raczej trudno ygrekiem stymulować, także ygreki całkowicie znienawidzone należy intensywnie eksterminować. Elegancko kiwając się, tata energicznie ruszał młotkiem i nie odpoczywał - wbijał aktywnie ćwieki. ---EDIT--- znowu się spóźniłam... Obowiązuje oczywiście wersja Toczygroszka Edited December 29, 2010 by formicaPL Quote Link to comment
+soolash Posted December 29, 2010 Share Posted December 29, 2010 Ćwiczcie wiele i ciekawość zaspokajajcie efektywnie nowymi, interesującymi akronimami. Quote Link to comment
toczygroszek Posted December 29, 2010 Share Posted December 29, 2010 Akronimy kształtują refleks oraz napędzają intelekt. Miły akcent między interlokutorami. Quote Link to comment
zywcu Posted December 29, 2010 Share Posted December 29, 2010 Intelekt nadmiernie trenując, erudyty rolę lubię. Okrutne katusze ukształtowały tę kulturę oratorską. Rozmnażajmy akronimy mimo ignorancji. Quote Link to comment
+soolash Posted December 29, 2010 Share Posted December 29, 2010 Ignorancja generuje nieskończone obszary reedukacyjne, ale nieobcym człowiekowi jest istnieniem. Quote Link to comment
toczygroszek Posted December 29, 2010 Share Posted December 29, 2010 Ile stworzyliśmy tych niesamowitych idiomów energię naszą inwestując efektywnie? Mnóstwo! Quote Link to comment
zywcu Posted December 29, 2010 Share Posted December 29, 2010 (edited) Mimo nowości ówczesnego stworzenia, tworzymy wszystko odnowa... Edited December 29, 2010 by zywcu Quote Link to comment
nemrodek Posted December 29, 2010 Share Posted December 29, 2010 (edited) Mimo nowości ówczesnego stworzenia, tworzymy wszystko odnowa... oczywiście dalsze następstwa owych wywodów akceptuję Edited December 29, 2010 by nemrodek Quote Link to comment
toczygroszek Posted December 30, 2010 Share Posted December 30, 2010 Chyba powinno być "od nowa", a nie "odnowa" (biologiczna), ale nigdzie nie jest powiedziane, że zdania mają mieć sens Ale kawał cisnąłeś erudyto! Przecież trudno użyć jest "ę". Quote Link to comment
+formicaPL Posted December 30, 2010 Author Share Posted December 30, 2010 Ale kawał cisnąłeś erudyto! Przecież trudno użyć jest "ę". Ęsi! (definicja, wytłumaczenie ) Nie kończcie proszę ostatnich wyrazów na takie litery Quote Link to comment
+Thathanka Posted December 30, 2010 Share Posted December 30, 2010 ĘĄ stoi implantami. Quote Link to comment
nemrodek Posted December 30, 2010 Share Posted December 30, 2010 ĘĄ stoi implantami. i może powinniśmy lekko akronimy nowe tworzyć ale można inaczej Quote Link to comment
+keymanPL Posted December 30, 2010 Share Posted December 30, 2010 i może powinniśmy lekko akronimy nowe tworzyć ale można inaczej inne, nowe atrakcyjne czekają zamiast ewidentnych jajcarskich Quote Link to comment
toczygroszek Posted December 30, 2010 Share Posted December 30, 2010 Ja absolutnie jestem chętny amatorskiemu rozwiązaniu słownemu Keymana, intensywnie chichocząc: -hahaha! Quote Link to comment
+formicaPL Posted December 30, 2010 Author Share Posted December 30, 2010 Ja absolutnie jestem chętny amatorskiemu rozwiązaniu słownemu Keymana, intensywnie chichocząc: -hahaha! Hobby anemicznego holendra aktywuje hodowlę astromerii. Quote Link to comment
toczygroszek Posted December 30, 2010 Share Posted December 30, 2010 Aby słowa tworzyć rzadkie oraz mało eleganckie róbcie internetowe inwigilowanie. Quote Link to comment
nemrodek Posted December 30, 2010 Share Posted December 30, 2010 (edited) Aby słowa tworzyć rzadkie oraz mało eleganckie róbcie internetowe inwigilowanie. i nawet wtedy intensywnie google'jąc i liczne opasłe woluminy analizując, nowe idiomy eksperymentujcie Edited December 30, 2010 by nemrodek Quote Link to comment
+keymanPL Posted December 30, 2010 Share Posted December 30, 2010 (edited) Aby słowa tworzyć rzadkie oraz mało eleganckie róbcie internetowe inwigilowanie. inne nieco wariactwo inteligentnie gryzmoliłem i logowanie odnowiłem, waćpan akurat napisał iście ekwilibrystycznie edit: no i nemrodek mnie ubiegł Edited December 30, 2010 by keymanPL Quote Link to comment
toczygroszek Posted December 30, 2010 Share Posted December 30, 2010 Eksperymenty karkołomnego słowotwórstwa powodują ekstatyczne ryczenie: -yyyyyy! Może entuzjazm nasz trwonimy? Umieśćmy jakieś cache intensyfikując eksplorowanie. Quote Link to comment
+keymanPL Posted December 30, 2010 Share Posted December 30, 2010 (edited) Eksperymenty karkołomnego słowotwórstwa powodują ekstatyczne ryczenie: -yyyyyy! Może entuzjazm nasz trwonimy? Umieśćmy jakieś cache intensyfikując eksplorowanie. Ewidentnie komplikuje sprawę pokrywa lodowa, odmrożenia rąk odstraszają. Wygodniej aktywować nowe interesujące Ertkesze. Dzięki Thathanka za korektę, sprawdzałem dwa razy i przeoczyłem. Edited December 30, 2010 by keymanPL Quote Link to comment
+Thathanka Posted December 30, 2010 Share Posted December 30, 2010 Zjadłeś "n". Quote Link to comment
toczygroszek Posted December 30, 2010 Share Posted December 30, 2010 Ewidentnie komplikuje sprawę pokrywa lodowa, odmrożenia rąk odstraszają. Wygodniej aktywować interesujące Ertkesze. Można wstawić np. "niezwykle" i będzie OK EarthCache robione tylko kanapowo eliminują smak zabawy edukacyjnej Quote Link to comment
+formicaPL Posted December 30, 2010 Author Share Posted December 30, 2010 EarthCache robione tylko kanapowo eliminują smak zabawy edukacyjnej ech, dużo utrudnionych kombinacji, ale cóż, yyyy, ja nie erudytą jestem! Quote Link to comment
toczygroszek Posted December 30, 2010 Share Posted December 30, 2010 Jedynie elementy samego tekstu edytować można Quote Link to comment
+formicaPL Posted December 30, 2010 Author Share Posted December 30, 2010 Jedynie elementy samego tekstu edytować można Mistrzowie odpowiedzi żenujących, nie atakujcie! Quote Link to comment
+keymanPL Posted December 30, 2010 Share Posted December 30, 2010 (edited) Jedynie elementy samego tekstu edytować można Moja olśniewająca żona nawymyślała akronimów. edit: No i wykrakałem - formica szybsza Edited December 30, 2010 by keymanPL Quote Link to comment
toczygroszek Posted December 30, 2010 Share Posted December 30, 2010 Akronim taki akuratny, który udaje jakiś cel i efekt Quote Link to comment
zywcu Posted December 30, 2010 Share Posted December 30, 2010 Chyba powinno być "od nowa", a nie "odnowa" (biologiczna), ale nigdzie nie jest powiedziane, że zdania mają mieć sens O świadomość istnienia "odnowy moralnej", kolegi nie podejrzewałem... Elegancki fircyk, eksponuje kiepskie terminy. Quote Link to comment
+formicaPL Posted December 31, 2010 Author Share Posted December 31, 2010 Elegancki fircyk, eksponuje kiepskie terminy. Towarzysze! Erudycja raduje! Mądrość imponuje niczym yeti! Quote Link to comment
+Thathanka Posted December 31, 2010 Share Posted December 31, 2010 (edited) Terminowałem eksternistycznie robienie mis impregnowanych nasieniem Yeti. EDIT: spóźniłem się, ale końcówka jest ta sama. Edited December 31, 2010 by Thathanka Quote Link to comment
+Thathanka Posted December 31, 2010 Share Posted December 31, 2010 Y ekspresowo tworzy impas. Quote Link to comment
+keymanPL Posted December 31, 2010 Share Posted December 31, 2010 Y ekspresowo tworzy impas. ile można pisać akronimów?? spokój! Quote Link to comment
+formicaPL Posted December 31, 2010 Author Share Posted December 31, 2010 ile można pisać akronimów?? spokój! Skrótowce piszemy odstresowując kołatające ówcześnie jelita Quote Link to comment
toczygroszek Posted December 31, 2010 Share Posted December 31, 2010 Jednomyślnie eliminujmy litery, inaczej tworzymy antagonizm Quote Link to comment
+formicaPL Posted December 31, 2010 Author Share Posted December 31, 2010 Jednomyślnie eliminujmy litery, inaczej tworzymy antagonizm Antagonizmów nie twórzmy! Antagonizmy gnębmy okrutnie! Nie igrajmy z manierami! Quote Link to comment
toczygroszek Posted December 31, 2010 Share Posted December 31, 2010 Mądrze apelujesz niewiasto! Ile egoizmu rodzą akronimy musimy informować Quote Link to comment
+keymanPL Posted December 31, 2010 Share Posted December 31, 2010 Mądrze apelujesz niewiasto! Ile egoizmu rodzą akronimy musimy informować Ilekroć na forum offtopic rozpoczniesz możesz oczekiwać wrogiego admina ćwierkania. Quote Link to comment
+formicaPL Posted December 31, 2010 Author Share Posted December 31, 2010 Ćwiczenia wielkiej ironii epatują radością kąsania, ale nie ignorujcie admina! Quote Link to comment
toczygroszek Posted December 31, 2010 Share Posted December 31, 2010 admina domeną moderacja i napominanie awanturników Quote Link to comment
Recommended Posts