toczygroszek Posted April 28, 2010 Share Posted April 28, 2010 http://www.geocaching.com/seek/cache_detai...8340e&log=y Super, szkoda tylko, że 4 dni przed spotkaniem i to jeszcze w długi weekend, gdzy wszyscy "lokalsi" pewnie będą daleko poza miastem... Quote Link to comment
+TomPL Posted April 28, 2010 Share Posted April 28, 2010 Ano, nawet bardzo daleko Quote Link to comment
+elales Posted April 28, 2010 Share Posted April 28, 2010 Ciekawe jak długo ta skrzynka czekała na publikację ;-) Quote Link to comment
+ejohexteam Posted April 28, 2010 Share Posted April 28, 2010 No daleko będą a szkoda Quote Link to comment
toczygroszek Posted April 28, 2010 Author Share Posted April 28, 2010 Ciekawe jak długo ta skrzynka czekała na publikację ;-) Podejrzewam, że nie długo i stąd info "Published with special permission." Normalnie eventy powinny byc zgłaszane przynajmniej 2 tygodnie przed publikacją. Ciekawi mnie tylko czemu akurat skopiowano współrzedne mojej skrytki - to na pewno prowokacja Quote Link to comment
+TomPL Posted April 28, 2010 Share Posted April 28, 2010 No daleko będą a szkoda Ale więcej skrytek niż w Rynku będą mieli Ciekawi mnie tylko czemu akurat skopiowano współrzedne mojej skrytki - to na pewno prowokacja Może pomysłodawcy eventu potrzebna jest duża obstawa do jej wyjęcia Quote Link to comment
toczygroszek Posted April 29, 2010 Author Share Posted April 29, 2010 Na razie są 3 osoby. Gdyby udało się zebrać 10 eventu uzyskałby unikalną, niepowtarzalną ikonę: Więcej info tutaj: http://www.geocaching.com/lostandfound/ Quote Link to comment
+Spider Posted April 29, 2010 Share Posted April 29, 2010 No to trzeba się sztucznie pozapisywać Quote Link to comment
toczygroszek Posted April 29, 2010 Author Share Posted April 29, 2010 Ale licza się osoby, które przybędą, nie te które się zadeklarują. Małe sznse, za późno trochę... Quote Link to comment
+t_e_d Posted April 29, 2010 Share Posted April 29, 2010 Ciekawe Osoba ktora nie znalazla zadnego cacha w Polsce - organizuje tutaj spotkanie Quote Link to comment
toczygroszek Posted April 29, 2010 Author Share Posted April 29, 2010 (edited) Ciekawe Osoba ktora nie znalazla zadnego cacha w Polsce - organizuje tutaj spotkanie Ale w czym znowu problem Ted? PS Chyba rozumiem - chodzi o to, że w Polsce są osoby bawiące się w geocaching od lat, znajdujące i zakładające tu skrytki a nie założyły jeszcze eventu. A tu przyjeżdża gośc i pyk! Faktycznie wstyd Edited April 29, 2010 by toczygroszek Quote Link to comment
+t_e_d Posted April 29, 2010 Share Posted April 29, 2010 Chyba rozumiem - chodzi o to, że w Polsce są osoby bawiące się w geocaching od lat, znajdujące i zakładające tu skrytki a nie założyły jeszcze eventu. A tu przyjeżdża gośc i pyk! Faktycznie wstyd Nie calkiem o to mi chodzilo ale masz racje - wstyd. Ja takie spotkania rozumiem tak - ludzie chca poznac osobiscie tych ktorych skrzynki znajduja, tych ktorzy znajduja ich skrzynki. A taka sytuacja jak tutaj - jest dla mnie troche dziwna. To troche tak jakbys bedac zaproszony do kogos na dzialke - zorganizowal (bez wiedzy i zgody wlasciciela) tam impreze i pozapraszal gosci. Ale coz - taka "hamerykanska" kultura Quote Link to comment
toczygroszek Posted April 29, 2010 Author Share Posted April 29, 2010 A taka sytuacja jak tutaj - jest dla mnie troche dziwna. To troche tak jakbys bedac zaproszony do kogos na dzialke - zorganizowal (bez wiedzy i zgody wlasciciela) tam impreze i pozapraszal gosci. Ale coz - taka "hamerykanska" kultura Bez jaj - jaką działkę, jakiej zgody, jakiego własciciela? Event jest kilka metrów od mojej skrytki, a Kraków jest moim rodzinnym miastem i nie mam nic przeciwko, wręcz się cieszę. Co miał gość prosić o zezwolenie na umówienie spotkania na Rynku w Krakowie? Szukać dziury w całym - taka polska kultura Quote Link to comment
+Mosznir Posted April 30, 2010 Share Posted April 30, 2010 Toczygroszku, a kto się w PL bawi w geocaching od lat ? Quote Link to comment
+t_e_d Posted April 30, 2010 Share Posted April 30, 2010 Toczygroszku - Ty jestes zadowolony - a mnie sie to wydaje dziwne. Kazdy ma prawo do wlasnej opinii. Quote Link to comment
+Thathanka Posted April 30, 2010 Share Posted April 30, 2010 Spotkanie o normalnej porze dnia - to się chwali. W Gdańsku jak już coś się odbywa to o dzikich (wieczornych lub nocnych) godzinach w pracujący dzień. Fajnie byłoby, gdyby opis spotkania w Polsce był dostępny także w języku polskim. Quote Link to comment
toczygroszek Posted April 30, 2010 Author Share Posted April 30, 2010 Toczygroszku, a kto się w PL bawi w geocaching od lat ? Np ten, co mu sie zorganizowanie eventu wydaje dziwne Quote Link to comment
toczygroszek Posted April 30, 2010 Author Share Posted April 30, 2010 Toczygroszku - Ty jestes zadowolony - a mnie sie to wydaje dziwne. No to jesteś w błędzie, gdyż często się zdarza, że ktoś przyjezdny organizuje event. Dziwne jest zwykle to, co nieznane. Janatomiast uważam Ted, że nie po raz pierwszy szukasz dziury w całym. Taka jest moja opinia, a jak powiedziałeś każdy ma prawo do swojej opinii. Quote Link to comment
+t_e_d Posted April 30, 2010 Share Posted April 30, 2010 Toczygroszku, a kto się w PL bawi w geocaching od lat ? Np ten, co mu sie zorganizowanie eventu wydaje dziwne Przemily toczygroszku - daruj sobie te osobiste wycieczki pod moim adresem Quote Link to comment
toczygroszek Posted April 30, 2010 Author Share Posted April 30, 2010 A nie jest tak Ted? Ludzie się wybierają w Twoje rejony i padła sugestia, żebys zorganizował event, ale nawet się nie ustosunkowałeś. Nie to nie, Twoja sprawa. Ale jak ktoś zorganizował event w Krakowie, bo żaden inny Polak się nie pokwapił, to masz pretensje, oceniasz kulturę tego człowieka i analizujesz ile skrytek znalazł i gdzie i szukasz dziury w całym. Myślę, że powinieneś swoje pretensje napisac do tego człowieka osobiście i przekazać mu swoją opinię, bo nie sądze, żeby czytał to forum. Ręce mi opadają Ted... Quote Link to comment
toczygroszek Posted April 30, 2010 Author Share Posted April 30, 2010 Przy okazji - założyciel napisał, że chętnie odda w adopcję ten event komuś z lokalnych geocacherów. Wszystko jest już gotowe, umówiony termin, miejsce, załatwiona poblikacja w trybie przyspieszonym - tylko wziąć i się cieszyć Quote Link to comment
+StachoB Posted May 8, 2010 Share Posted May 8, 2010 Na razie są 3 osoby. Gdyby udało się zebrać 10 eventu uzyskałby unikalną, niepowtarzalną ikonę: Więcej info tutaj: http://www.geocaching.com/lostandfound/ Ale jak widzę to nawet 3 osoby wystarczyły, aby event ten zyskał unikatową ikonę. Quote Link to comment
toczygroszek Posted May 8, 2010 Author Share Posted May 8, 2010 ciiiii... może nie zauważą i się uda Quote Link to comment
Recommended Posts