Jump to content

Turun Keskustan Katoavat Kätkömme


Arpi
Followers 1

Recommended Posts

Toivottavasti ei mitään "järjestäytyttä" toimintaa! Olenkin ihmetellyt, että koska liikkeelle lähtevät "geotuhoajat".

Tilannetta varmaan auttaa se, että koordsit eivät ole enää kaikkien saatavilla ilman rekisteröitymistä. MUTTA: osoitteessa wap.geocaching.com on!

/Suurnesu

Link to comment

Kyllä toi Ryssänkirkon kätkön vainonta tuntuu ihan järjestelmälliseltä toiminnalta. Kun meiltä jästittiin se Kirkonsalmen sillan jemma, niin vaihdoimme paikkaa ihan pikkuisen juuri siitä syystä että jästi menee kuitenkin katsomaan josko sinne olis tullut uusi pöllittävä purnukka...

Link to comment

Joo toi kirkko on hyllytetty arkiston pölyihin, mutta uutta ydinsarjan nelosversiota kyllä suunnitellaan. Puolalanpuisto tehdään vielä uusiksi, mutta ehkä sitäki vois olla syytä hiukan siirtää tosiaan.

 

Onko ylipäätään ennakkotapauksia toistuvasta sabotaasista kätköjen parissa maailmojen turuilta? Ja miten on niihin reagoitu?

Link to comment
Onko ylipäätään ennakkotapauksia toistuvasta sabotaasista kätköjen parissa maailmojen turuilta? Ja miten on niihin reagoitu?

Onhan noita tapauksia maailmalla ollut, mutta Suomessa ei kai tätä ennen ole järjestelmällisesti tuhottu purkkeja.

 

Tuo on yksi ongelma, mitä korjaamaan keksittiin Member-Only -kätköt. Tuskin kukaan niin kovasti haluaa kiusaa tehdä, että maksaisi jäsenmaksun saadakseen koordinaatit. Toinen tapa on tehdä urbaaneista multeja/mysteryitä. Silloinkaan koordinaatit eivät ole niin helposti saatavilla.

Link to comment

Pohdiskelua...melkein off topic...

 

Member only –kätköt lienee tehty erityisesti maksavien asiakkaiden määrän kasvattamiseksi.

Mutta kuka kätköjä tuhoaisi? Joku henkisesti tai taloudellisesti ”syrjäytynyt” joka keksii näin tavan löytää ehkä jotain arvokasta? Ehkä. Ehkä ennemmin kuitenkin sellainen joka vaikkapa kaukaakin on kiinnittänyt huomiota epäilyttävästi liikkuneeseen kulkijaan ja menee tutkimaan mistä oikein on kyse. Ja ihmisellä on tapana vihata ja tuhota kaikkea, mistä ei tarpeeksi ymmärrä. Entinen johonkin pettynyt geokätköilijä tai muuten harrastusta vihaava? Miksi vihaisi? No erään maakunnan tyypillinen kateus on sellaista että tuhotaan toisen kiva, vaikka naarmutetaan auto. (Sieltä mistä itse olen, kateus purkautui tekemällä itse vielä parempi tai suurempi…) Mihin olisi pettynyt? Vaikka mihin, vaikka yhteen sanaan, ei sitä ihmisen mielen liikkeitä voi aina ymmärtää.

 

Paras tapa kätkön suojaamiseksi on tehdä siitä elämyksellinen, hieman fyysistä ja henkistä vaivaa aiheuttava. Geoterroristin pinna ei luultavasti sellaiseen riitä. Tosin laskutehtävät vailla ideaa tuntuvat joskus simputukselta ja kätkö jää siksi hakematta.

 

Kuten sanottu, Venäjälle kätköilyetiikassa on selkeitä sääntöjä, ei urbaanikätköjä, paikan on oltava historiallisesti tai luonnon kannalta merkittävä jne. Mieluummin haen yhden hyvän kätkön kuin 10 helppoa. Latviassa kävelin muun ohessa 2 päivässä 40 kilometriä kahden kätkön takia. Ja kätköt johdattivat aivan muualle, kuin turistina olisi koskaan tullut mentyä. Kuten joku toi esiin… Kätköilyllä on raitistavia ja reippauttavia vaikutuksia.

Link to comment

Salaliittoteoriat kunniaan! :lol:

Ei maar, toiselle kadonneelle löytyi luonnollisenkaltainen selitys, piilon ympärille oli rakennettu "ymmärrettävää infrastruktuuria", joten piilomme oli mennyt siinä rytäkässä. Ja tuo toinen kadonnut katosi jo kolmannen kerran, notta siinä lienee korkeammilla voimilla sormensa pelissä.

 

Kolmannen asteen yhteyden arkistoimmekin jo, ja infran uhrin päivitämme.

Link to comment

Minulla oli muutama vuosi sitten useampia kätköjä, jotka käytiin toistuvasti hävittämässä. Osa näistä oli ilmeisesti kaljaporukoiden kokoontumispaikoissa, ja katoamiset ehkä selittyvät sillä. Yksi kätkö kuitenkin katosi monta kertaa ja aina vajaassa viikossa, ja keksin lopulta uusia kätkön pitämällä sen edelleen disabloituna järjestelmässä. Sittenpä kätkö pysyikin paikallaan. Kun sitten yli kuukauden kuluttua enabloin kätkön, se käytiin heti tuhoamassa. Vaikutti siis siltä, että joku seurasi järjestelmästä, milloin kätkö on uusittu, ja kävi sitten aina tuhoamassa sen.

Link to comment

Keski-Suomeen tekemämme kätköt ovat ainakin toistaiseksi saaneet olla rauhassa, toivotaan parasta jatkossakin.

Mulla oli vaikeuksia tuon Ilmailumuseon kätkön kanssa ja se hävisikin pari kertaa, ensin syynä oli varmaan liika hyvin silmään käynyt purkki, toisella kertaa se tais hävitä jonkun kätköilijäksi häviämisen myötä kääntyneen toimesta(?), koska vanhan lokikirjan sivut yllättäen ilmaantuivat uuteen purkkiin.

PekkaRn The Geolutin "Puhemies" taisi hävitä yhettömiin ensimmäisen ryöväämisen myötä ja se taitaa olla ainoa mainittava tappio jutussa, piilo kun on ihka ensimmäiseni ja monasti oppirahat joutuu maksamaan !!

 

Nyt Siipien Havinaa on kestänyt hiukan siirretyssä paikassaan ja ennenkaikkea paremmin piilopaikkaan soveltuvan kontainerin ansiosta kauemmin.

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Followers 1
×
×
  • Create New...