Jump to content

reijamasa

+Premium Members
 • Posts

  102
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by reijamasa

 1. Uaah, pitää vuodattaa. Kyseessä on EPÄonnistunut TB:n matka. Medieval Pilgrimin onnistui tehtävänannon mukaisesti kiertää Vadstenan kautta ja jatkaa matkaa Espanjaan, Santiago del Compostelaan. Espanjan puolellakin jo käytiin, tosin vain spaniardeille kuuluvalla saarella, mutta kuitenkin. Kunnes sinne saapui ystävällinen saksalalainen ja vei sen mennessään saksan-maahan. Siellä se seilasi ympäriinsä, osui välillä jonkun mukavan kätköilijän matkaan ja pääsi käymään oikein Vatikaanissa, ja sieltä takaisin Saksaan. Vihdoin joku ymmärtäväinen saksalainen päätteli että sillä on varmaan koti-ikävä, ja toi sen mukanaan Helsinki-Vantaan TB-hotelliin. Ei auta lappu kyljessä englanniksi, ei auta saksankielinen toive kuvauksessa, ei. No, kai se vielä joskus sinne Santiago del Compostelaan pääsee...
 2. Kolikkomme Jimi on Tukholmassa TB Hotel Hiltonissa. Pliispliis jos joku on menossa Tukkiholmaan niin voisko tuoda sen sieltä kotiin tai edes jonnekin. Kiitos ja kumarrus jos joku näin tekee.
 3. I assume You arrive by boat to the Port of Turku. In that case these two caches are quick and easy: Medieval Finland 7 - Turku Castle GCYWJG It is a multicache, but it´s a quick one, believe me I know, it´s ours. Then in a very neighbourhood there´s M/S IsabellaGC5DCC which can be easily found at the same time. reijamasa
 4. Olisiko ketään Naantalin-Raision seutuvilta kiinnostunut ottamaan hoteisiinsa Naantalissa sijaitsevaa purkkiamme Alexander III of Russiaa? Jästiherkällä paikalla olevan purkin ylläpitomatka on meiltä aika pitkä. Purnukka menee arkistoon, jos joku ei huoli.
 5. Tampereen reissullamme noin kuukausi sitten katosi kotitaskustaan pieni sininen "Katepal" -merkkinen kaksiteräinen linkkuveitsi. Uskollinen seuralainen oli siihen asti viettänyt kanssani yhteiselämää ainakin 25 -ellei enemmänkin- vuotta. Uskollista kumppaniaan jäi kaipaamaan reija af reijamasa.
 6. Koska paikallisten katselmoijien lyhyet kertomukset antavat odottaa itseään, kävin lukaisemassa aihetta käsittelevää threadia ja ymmärsin asian seuraavasti: Kätkö on hylätty -> adoptointihalukas tekee adoptiopyynnön -> adoptointia ei enää tehdä suoraan, vaan -> säädyllisen ajan kuluttua revieweri arkistoi purkin -> paikalle tehdään adoptointihalukkaan toimesta uusi purkki ja kuvaus. Korjatkee jos olen vallan väärin ymmärtänyt.
 7. Jos muuta ei kertakaikkiaan keksi niin se vanha kunnon "kuiva ja kunnossa" riittää ainakin minulle. Sellaista kätkönomistajaa en uskoisi olevan olemassakaan, joka ei olisi kiinnostunut oman purkkinsa kunnosta.
 8. Rutolan bunkkerista GC165AJ on kadonnut kevään aikana geokolikkomme reijamasa´s Ocean Geocoin Baltic Sea (World Caching - Ocean Geocoin) Harjuksen ja MooseM:n visiittien välillä kolikko on mystisesti ottanut jalat alleen. Oliskos kukaan saanut siitä havaintoa? Kolikon sivu: linkki
 9. Viltsu: Imutin läppärille ja asensin sieltäkäsin. Asentui kiltisti. Aluksi kun yritin suoraan puhelimen kautta imuttaa ja asentaa, kävi kuten sulle. T: Naapuri
 10. Sikajaakko vei sanan suusta. Tämä asia on nyppinyt itseänikin. Kun saa tällaisen yhden hymiön loggauksen, tulee sellainen olo että löytäjä ei ole arvostanut purkkiamme sen vertaa että viitsisi siitä mitään muuta kommenttia laittaa. Toivoisin edes paria sanaa; "kuiva ja kunnossa" riittäisi.
 11. Tammikuusta lähtien on käytössä ollut Nokian E61 osoittautunut loistavaksi kapistukseksi yhdessä GSAKin kanssa. GSAKissa valitsen keskipisteeksi jonkun sopivan jemman ja asetan etäisyydeksi jonkun järkevän kilometrimäärän, yleensä yhteen tiedostoon noin 400-500 jemmaa riippuen alueesta jonne päin on menosssa. Siinä voi vielä rapsia pois vaikka kätkötyyppejä joita ei halua mukaan tms. attribuutteja jolloin saa html-tiedostonsa sellaiseksi kuin haluaa. Sitten sama GSAK-hakutulos eksportataan myös MapSourceen josta tempaisen kyseisen kätkönipun vielä Garminiin. Helppoa ja hauskaa. Ja jos pitkällä reissulla ollaan, teen vielä päiväkohtaiset reitit MapSourcella valmiiksi Garminiin joloin ei tartte edes pohtia sitä minne seuraavaksi ollaan menossa.
 12. 1300 tuli täyteen Kuopion yössä, tosin homma ei mennyt ihan niin kuin ensiksi luultiin: Tasaluvut
 13. Eikös GSAK osaa noutaa nuo pq:t itsekin suoraan postista? Ainakin gmailissa olen sen onnistunut tekemään ennen, vaan nyt ei jostain syystä ole toiminut enkä ole jaksanut punnertaa ongelman kanssa toistaiseksi. Oli kuitenkin kätevä niinkauan kuin toimi.
 14. Saitti näytti tällaiselta tänään: Webshop has been suspended Unfortunately we at www.starweb.se have been forced to shut down this webshop. We've contacted GeoShop that rent this webshop from us, and hopefully they'll correct these issues as soon as possible. In such cases we'll restore their webshop again. We ONLY provide the technical solution of the webshop, and has nothing to do with GeoShop sales or with their articles.
 15. Kätköllä ollaan täälläkin harva se yö. Kaikista vaan ei saa uutta purkkia tehtyä kuten Väsyneen oravan iltakätköstä, mutta ehkä se on vain hyvä asia
 16. Onnittelut nelisatasesta ja samalla pitää tietenkin kehaista omaa täystonniamme
 17. Toivottavasti bugi tosiaan löytyy. Kyllä minä tuon bugin tuonne kätöön jätin ja muistan vielä erityisesti että loggasin heti verkkoonkin että varmasti jäljet tulee oikein myös logiin. Toivottavasti ei ole tippunut sitten kenenkään taskunpohjalta pimeään metsään. - AnsKuukkeli Muistelisin että joku kertoi sen sieltä purkista ottaneensa ja näyttikin sen vielä mulle, vaan enpä kuollaksenikaan muista että kuka se oli. Mutta metsään ei siis ole varmastikaan pudonnut.
 18. Niin, en mäkään sitä minään periksiantamisena näkis, vaan näpäytyksenä. Pidetään tosiaankin parin kuukauden mykkäkoulu ja tullaan sitten takaisin. Enemmänkin mua ottaisi koppaan jos foorumi tosissaankin splitattaisiin ja SILLOIN norskit sais oman ällinsä läpi. Ja onhan tuolla noita englanninkielisiä foorumeita aiheen mukaan enemmänkin josta kysyä jos suuren yleisön tarve yllättää, eihän tätä foorumia kuitenkaan lue kukaan muu kuin nuo ystävämme Atlantin rannalta.
 19. Jospa lähdettäis täältä (Haksun luvalla tietenkin) vaikka pariks kuukaudeksi pois kokonaan juttuamasta ja siirryttäisiin Haksun mainioitten sivujen keskustelupalstalle. Sitten nähtäisiin paljonko tuota norskiliikennettä täällä loppujenlopuksi on ja jääkö tänne mitään liikennettä sen jälkeen Mä en kyllä henk. koht. tajua että miksi se on heille niin suuri ongelma.
 20. "pelkkä tracking-numero maksaa 1,5€" Tietääkö kukaan montako näitä numeroita pitää ostaa kerralla? Saako niitä hankkia esimerkiksi yhden tai vaikkapa vain 10 kerrallaan? T: nimim. tekisi itte.
 21. Meillekin sellainen tilattiin, vaan eipä olla saatu. Meniköhän jono poikki nenän edestä niinkuin lapsena leffateatterin sunnuntainäytökseen Tartsania katsomaan jonottaessa...
 22. Seinäjoella erään sillan alla könytessämme ajoi auto tuon matalan puurakenteisen sillan yli, ja koira sai hepulin. Seisoin yhdellä liukkaista teräväkulmaisista kivistä ja koira riuhtaisi minut melkein kumoon. Sain kuitenkin korjattua mutta vastineeksi siitä löin kaalini todella kipeästi sillan palkkiin. Ei ollut hauskaa.
 23. Edellisyönä selvisi että jatkossa on mahdollista tehdä henkilökohtaisia kätköjä eli kätköä tehdessään pystyi määrittelemään ketkä sen saivat ensiksi nähdä Kun kyseiset nimimerkit olivat loganneet, kätköstä tuli julkinen muillekin. No huhhuh, toivottavasti ei toteudu tämä uni.
 24. Eikös systeemiä voi huijata siirtämällä koordinaatteja vähän kerrallaan?
 25. reijamasa

  Fin:kysyisin

  Me reijamasa olemme sitä mieltä, että koska kyseessä on kansainvälinen harrastus, olisi kuvaukset kirjoitettava sekä suomeksi että englanniksi. Jos itse menisimme esim. Ranskaan, ja kuvaukset olisivat pelkästään ranskaksi, nyppisi se kovin, koska kumpikaan ei ranskaa ymmärrä. Samoin ajattelee varmaankin Suomeen kätköjä etsimään tullut geoturisti... Loggauksissamme harrastamme sumeaa logiikkaa kielen valinnan suhteen. Jos laiskottaa, loggaukset ovat suomeksi. Jos kerottava on jotain sellaista että siitä on ei-suomenkielinen jollaintapaa kiinnostunut, se kirjoitetaan englanniksi.
×
×
 • Create New...