Jump to content

Arpi

Members
 • Posts

  49
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Arpi

 1. Reissu on heitetty ja oikeestaan vaan parina päivänä kätköille mentiin, oli niin paljon muutakin koettavaa ja katseltavaa saarella. Jäi kuite 8 kätköä haaviin, eli periaatteessa tiheys siellä on ihan hyvä. Useimmat vaan sen verran kinkkisissä paikoissa, joko 1-3 km ylöspäin, 10-30 km johonkin ilmansuuntaan tai molempia, että autonhan se vaatii. Eli jyrkkiä rinteitä, komeita maisemia ja paljon pieniä liskoja jaloissa vilisemässä, sellaista oli Tenuriffan kätköily meidän reissulla
 2. Ollaan lähdössä ens perjantaina 24.3. viikoksi Tenuriffalle ja pitäähän sieltä muutama kätkökin hakea. Siellä niitä on melkein 40, joista vaativia noin puolet. Liikkuessamme varmaankin julkisilla ja jalan, emme aiokaan hakea tulivuoren uumenista kaikkein hankalimpia, vaan rannoilta ja kaupungeista joitakin nyt ainakin joitakin. Otamme kuitenkin hyviä vinkkejä vastaan liittyen Teneriffalla kätköilyyn, jos jollakulla on kokemusta? Ja toki vinkit mielenkiintoisista kätköistäkin huomioidaan! Arpi
 3. Niinpä Turkulaiseenkin pitäis tulla vielä juttu, ovat tehneet sellaisen toisten alueen aktiivisten avustuksella. Sitä odotellessa. Arpi
 4. Kaarina -lehdessä 8.2.2006 oli sivun juttu Kuusiston Lomakeskuksesta ja geokätköilystä. Sivuillaan pitäisi päästä lähiaikoina juttua lukemaan. Emme saaneet oikoluettavaksi toiveistamme huolimatta juttua, mutta eipä siinä asiavirheitä ole, kun kokonaisuutta tarkastelee.
 5. Tulipahan paikalle vielä Kaarinan paikallislehtikin. Ja sitten sain heti perään puhelinsoiton Turkulaisesta, joka haluaisi tehdä puhtaan kätköilyjutun. Ohjasin tämän kyselyn muille aktiiveille Turussa. Kyllä nyt on tulossa näkyvyyttä Varsinais-Suomessa kätköilylle!
 6. Huomenna sitten menemme esittelemään, ystäväni yritysesittelyn ohella, "kätkörataa", jonka hänen alueelleen taannoin rakensimme. Laajasta rummutuksestaan huolimatta, paikalle on tulossa kuulemma ainoastaan Turun Sanomat. Mutta sieltä saa mahdollisesti pian lukea jotakin kätköilyyn liittyen. Esittelemme heille radan, ja ystävämme tietysti yleisesti paikkaansa, mutta yritämme antaa myös hyvän yleiskuvan lajistamme kokonaisuudessaan. Ans kattoo kuin käy.
 7. Kyllä tätä varten vois jo hiukan rukata allakkaakin
 8. Ollaankohan myöhässä?! Vasta tajuttiin laittaa tilaus tulemaan... Eli oliskohan niitä ylimääräisiä vielä?
 9. Ok, laitatko infoa mikäli saat vastauksia, niin ollaan kuulolla sitten taas.
 10. Onko päivämääriä lyöty jo lukkoon? Ollaan menossa Poriin kätköilemään helmikuunn lopulla pariksi päiväksi ja valmiita median kynsiin, mikäli ei ole jo vanhaa kauraa silloin tämä asia.
 11. Kyllä olen samaa mieltä. Helpdesk ei aina ole meillä ainakaan saatavilla ja kovasti matkustettuaan harmittaa, kun ei ehkä seudulle ole tuloa taas lähiaikoina.
 12. Meitin Etrex lopetti ykskaks satelliittien toimimisen kesken "ajon". Kyselin ja soittelin ja ohjeiden mukaan buuttasin koneen sekä hain uudet päivitykset netistä. Tämän jälken toimii taas hyvin. Arpi
 13. Jos jotain juttuja tulee niin koitetaan saada ne luettavaksi/referoitua toki kaikkien iloksi. Arpi
 14. Ilmapiiri aiheeseen on ollut positiivinen ja rakentava, kiitos siitä ystäväni ja omasta puolestani. Hän on nyt päättänyt lähettää tiedotetta lähimedioille piakkoin, jossa yritetään koukuttaa toimittajia tulemaan tekemään juttua paikastaan (Lomakeskus Kuusisto)ja tuotteestaan (Kuusiston geomysteeri). Olemme Sannin kanssa lupautuneet paikalle lajia esittelemään, mikäli kiinnostusta tulee. Toiveissaan olisi saada 3-5 harrastajaa paikalle, eli jos joku täällä päin on kiinnostunut aiheesta, niin yhteyttä vaan meihin. Infoan sitten päivämääristä jos niitä tulee. Arpi
 15. Regulaaria joulua ja 3 vaikeustason ja 4 maaston uutta vuotta kaikille!!! Arpi & Sanni Turuust
 16. Hyviä ajatuksia kaikki. Eli ystävämme olisi varmasti vaan tyytyväinen käydessämme loggaamassa kätköt radaltaan, sillä silloin uudet ihmiset näkisivät paikkansa ja saattaisivat ruokailla tai kertoa siitä työpaikkansa tyky-vastaavalle tms. Mutta tosiaan tuo huoltopuoli yms. ja säännöistä löytynyt ohje tukevat mielestäni sitä, että radan on hyvä olla privat-tyyppinen, sillä siihen tutustuminen on nimenomaan ostettavissa ohjelmapalveluna, jos laji kiinnostaa tai sen avulla halutaan ulkoilla ja virkistyä. Meidän kannaltamme tuote on mielestäni hyvä, koska joku radan asiakas saattaa kiinnostua enemmänkin lajista ja alkaa harrastaa. Silloin hänet ohjataan virallisille sivuille ja gepsin ostoon jne. Mitä tulee Kätköilyoppaan ammattiin, OLEN MUKANA!!!
 17. Olin mukana rakentamassa tässä alkusyksystä yrittäjäystäväni 17 ha:n tontille "kätkörataa", jonka opastettua käyttöä hän myy ohjelmapalveluna asiakasryhmilleen, ravintola-, kokous- ja majoituspalveluiden oheistoimintana. Rata on täysin irrallinen geocaching.comista tms. ja sinänsä lajistamme muutenkin, paitsi että tuossa tuotteessa haetaan tosiaan kätköjä pieneltä alueelta ryhmissä ulkoilun motivaattoriksi gepsin avulla. Tuote on vain yksi monista. Motiivinsa ystävälläni on toki myydä ryhmilleen ohjattua ohjelmapalvelua, mutta myös vilpittömästi esitellä lajiamme positiivisessa ja asiantuntevassa hengessä. Tuotteen ostaessaan asiakas pääsee koittamaan geokätköilyä "demonomaisesti", ja innostuessaan pääsee lajiin käsiksi ja alkuun sen kanssa ystäväni kautta. Tarkoitusperät ovat molemminpuoliset ja yhteistyöhenkiset. Hän itse ei ole vielä harrastaja, mutta kokeillut ja vakuuttunut lajin positiivisista vaikutuksista. Nyt ystäväni on kiinnostunut kysymään meiltä/teiltä alan asiantuntijoilta mielipidettä siihen, että jos hän yrittäisi saada mediaa, esim. Kymppiuutisten loppukevennystä, kiinnostumaan paikastaan ja kätköilytuotteestaan, tulisiko meistä harrastajista, ja lajiin jo kilahtaneista, paikalle muutamia esittelemään sitä. Hänen paikkaansa esiteltäisiin geokätköilyn kautta, ja geokätköilyä hänen paikkansa ja tuotteensa kautta. Symbioosi vai feikki. Eli olen tässä ystäväni asialla, joka haluaisi keskustelua ja kommentteja aiheesta ennen kuin tekee mitään asian eteen? Yleinen kantamme tulee vaikuttamaan tilanteen kehittymiseen ratkaisevasti, sillä hän ei halua mitenkään dissata/vesittää lajiamme tai sen mainetta tms. vaan lähteä liikkelle yhteistyöllä, jos lainkaan. Arpi
 18. Arpi

  Easygps -ohjelma

  Kiitos, homma toimi.
 19. Arpi

  Easygps -ohjelma

  Mikäs tuossa ohjelmassa kun yritän syöttää käsineni koordinaatteja ja kätkötietoja sinne ja siirtää Etrexiini, niin gepsiin tulee vallan väärät minuutit ja sekunnit, asteet pysyvät kyllä?! Onko jollakin kokemusta?
 20. Salaliittoteoriat kunniaan! Ei maar, toiselle kadonneelle löytyi luonnollisenkaltainen selitys, piilon ympärille oli rakennettu "ymmärrettävää infrastruktuuria", joten piilomme oli mennyt siinä rytäkässä. Ja tuo toinen kadonnut katosi jo kolmannen kerran, notta siinä lienee korkeammilla voimilla sormensa pelissä. Kolmannen asteen yhteyden arkistoimmekin jo, ja infran uhrin päivitämme.
 21. Joo toi kirkko on hyllytetty arkiston pölyihin, mutta uutta ydinsarjan nelosversiota kyllä suunnitellaan. Puolalanpuisto tehdään vielä uusiksi, mutta ehkä sitäki vois olla syytä hiukan siirtää tosiaan. Onko ylipäätään ennakkotapauksia toistuvasta sabotaasista kätköjen parissa maailmojen turuilta? Ja miten on niihin reagoitu?
 22. Meiltä on kadonnut kaksi kätköä (Turun ytimessä 1 ja 2) tässä viikon parin sisään. Onko muilla ongelmia seudulla? Liekö sattumaa vaan vai tarkoitusperäistä toimintaa.
 23. Kiitos vinkeistä kaikille. Kätköiltiin viikonloppu Lahdessa ja lähistöllä saldona komeat 20 kätköä! Ainakin meille melkoinen rypistys yhtenä vl:nä. Lahti on suositeltava paikka touhulle; kätkötiheys on loistava ja komeita paikkoja riittää.
 24. Arpi

  Geoshopit

  Ok, how much would one of those cost finally if you order it and send it to Finland? And one more time; you have Nordea account, so I can pay it straight there, right?
 25. Arpi

  Geoshopit

  Hello, id like to order a Ladies Baby Doll Tech + Nature Tee & pay via Nordea. Do you have these out there and can I pay through Nordea Solo? Arpi
×
×
 • Create New...