Jump to content

Suurnesu

+Premium Members
 • Posts

  80
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Suurnesu

 1. I will be near GCYKZG (North Carolina) from June 21st to 27th. It is not Midwest but closer than Miami anyway. If the GC can make it there in time, I'll try to grab it and bring to Finland.
 2. Hi, one good choice could be Finland's old capital, medieval city of Turku. It is only 1,5 hours drive from Helsinki via a brand new motorway. In addition to being a beautiful city, it also has more than 200 traditional caches within 5 km radius from the city center. Welcome to Finland!
 3. Hyviä uutisia: Synkkä salaisuus haavoittui mutta on nyt paikkailtu kuntoon. Mysteerin aloittaminen on nyt pikkuriikkisen hankalampaa kuin aikaisemmin mutta toivottavasti GC.comin ulkopuoliset pysyvät paremmin loitolla. Huonoja uutisia niille, jotka ovat tätä aloitelleet: joudutte aloittamaan alusta, koko systeemi on kirjoitettu uudelleen (Voitte toki lähettää GC.comin profiilisivun kautta meiliä ja todistaa mihin asti olette päässeet, niin minä autan eteenpäin) Älkää, rakkaat ystävät, postailko linkkejä ja salasanoja mihinkään! Kiitos.
 4. Wo-hoo! It works again after you go back to your cache listings and change the country to point at "Finland"! Twice the Fun! Next time, when there is an update, do Nothing! Cheers, SN
 5. I made a stupid mistake, and updated "Läänis" to all my caches! Now, when you try to open a log in a separate window, you'll receive an error message: "System.NullReferenceException: Object reference not set to an instance of an object. at Geocaching.UI.LogBookPanel.ShowCountryState(Int64 StateID, Int64 CountryID) at Geocaching.UI.LogBookPanel.ShowViewLogInfo() at Geocaching.UI.LogBookPanel.Page_Load(Object sender, EventArgs e)" Obviously, this a wrong thread to report such an issue but I did it anyway /SN
 6. Tervehdys, Matkapuhelimien kätköilykäyttö ja kätköilyohjelmat lisääntyvät huimaa vauhtia. Usein tulee esiin kysymyksiä ohjelmistojen käytöstä. Paras paikka ohjeiden esittämiseen on geo-wiki, joten muokkasin vanhoja ohjeita hieman ja lisäsin uuden sivun matkapuhelimen kätköilykäyttö. Tiedonjanoinen kännykkäkätköilijä löytää sivulle etusivun "Oppaita ja ohjeita"-linkistä. Nyt pyytäisin kaikkia kynnelle kykeneviä täydentämään käyttöohjeita ja ohjelmien listaa. Esim TrekBuddy ja Trackonfly kaipaavat lisäinfoa. Terv, Suurnesu
 7. Gjarppan sydäntäsärkevän rehellinen tilitys Raadelma-kätköltä kirvoitti mehevät naurut. Mahtaako Turun seudulla olla AG-ryhmiä? -Hei, minä olen Gjarppa ja etsin pakasterasioita metsästä -Hei Gjarppa -Hei hei -Hyvä hyvä (klap klap klap)
 8. Suomenkielinen erinomainen kätköily-wiki on viime aikoina ollut toistuvasti roskapostituksen kohteena. Estolokista näkee hyvin, miten paljon IP-osoitteita on jouduttu sulkemaan pois viime päivien aikana. Minun mielestäni wiki tulisi muuttaa sellaiseksi, että sivujen muokkaaminen vaatii rekisteröitymisen. Ennen tätä toimenpidettä ajattelin kuitenkin herättää keskustelua tällä foorumilla. Vastustaako joku tätä sananvapauden rajoittamista tai onko muita kommentteja? Yleensähän wikit vaativat rekisteröitymisen, meillä ollaan oltu hyvin liberaaleja. Ja sitten toinen kysymys: kukakohan osaisi tämän muutoksen tehdä?
 9. Sounds that someone is collecting mileage for a personal TB or GC. My guess is that the same traveller can be found from the history list of all these caches. /Suurnesu
 10. For sale: USB-Serial Cable for Lowrance iFinder. Price: 10EUR / offer + post /Suurnesu
 11. Nonih, tärkein eli openstreetmapistä puuttunut kotitie on ladattu. Koemielessä kävin vielä urheilupuiston polut läpi ja napsuttelin ne kartalle. Koska kulkemani reitti oli kovin mutkitteleva ja samoja polkujakin tuli tallattua, latasin GPX-tiedoston suoraan tuosta webbisovelluksesta ja naputtelin reitin GPS:n jäljen päälle. GPX-tiedosto ilmestyi käytettäväksi noin puolen tunnin kuluttua lataamisesta. Sitten jännitetään, että koska tiedot päivittyvät... PS. Tuossa ristiinrastiin taapertaessa tuli mieleen kysymys: Miksi? Aiemmin tässä ketjussa jo mainittiin mahdollisuus saada ilmaisia karttoja gepsuun, mutta tuskinpa koskaan kaikkia kätköilijöiden käyttämiä pikkuteitä tulee niin hyvin kartoitettua, että tämän voisi suurella luottamuksella ottaa käyttöön... Vai tuleeko? Kätköilijät, jos kukaan, noita pikkuteitä voisivat juuri käydä kartoittamassa. Ehkä jatkossa kartoitan ainakin omat kätköretkeni...
 12. Voisihan tätä silloin tällöin harrastaa ja rekisteröidyinkin jo. Katselin hieman systeemiä ja erilaisia editointimahdollisuuksia näyttäisi olevan pari-kolme. Käsitinkö oikein, että tuota online-editoria (Potlatch) käytettäessä pitäisi tiet nähdä ilmakuvista? Jos taas haluaa käyttää omaa GPS-dataa, niin editorina pitää käyttää JOSM:ää?
 13. Hyvät kansalaiset, Valittaen on todettava, että rauhanneuvottelut ovat ajautuneet umpikujaan. Lopullinen rauha näytti jo olevan lähellä, kunnes Suomen ulkopolitiikan korkeimmassa johdossa tapahtui hallitsemattomia muutoksia. Vihollinen näyttää käyttävän sekasortoista tilannetta häikäilemättömästi hyväkseen, ja on aloittanut tiedustelulähteiden mukaan vakavasti otettavan varustelun Kuusiston maanpuolustusalueella. Tästä syystä ylipäälikkö on joutunut raskain sydämin jälleen julistamaan liikekannallepanon Erityisesti reservistä tarvitaan tarkka-ampujia. Ilmoittautukaa välittömästi tämän kutsun nähtyänne ilmoitetuissa koordinaateissa! Valkoinen kuolema
 14. Maailman ehdottomassa kärkimediassa räjähtää! Ensi keskiviikkona 5.3. klo 19 ja 22 pitäisi Turku-TV:n urheilun aitiopaikalla -ohjelmassa esiintyä kaksi kuvankaunista geomannekiinia: rva. Jaroma ja Suurnesu. Yli 20 minuuttia kuvattu maastossa, mutta pätkä lienee kymmenen minuutin pituinen. Uusinnat lauantaisin ja sunnuntaisin.
 15. Kaikin mokomin, mutta ei sitten mitään magneettimikroa liikenteenjakajaan ilman minkäänlaista kätkökuvausta, niinkuin näissä 0km-sarjan kätköissä yleensä! Ihan vieressä on sentään Wanha Kirkko ja jotain järkevääkin nähtävää ja esiteltävää.
 16. Ei olisi pöljempää, jos listaan saataisiin muistakin maista olevia Struven pisteitä. Esimerkki sopivasta kätköstä Liettuassa löytyy täältä
 17. Minä olin Marraskuun alussa etsimässä Kultarannan kätköä. Purkkia ei löytynyt sitten millään! Yhtäkkiä tajusin, että jästi oli tullut koiransa kanssa lähistölle! Parin ohikiitävän sekunnin ajan mietin, että pyrinkö piiloon katajien taakse. Pidin kuitenkin varmana, että minut on jo havaittu, ja ottaen huomioon paikan turvallisuuspoliittisen luonteen, päätin tulla esille. Kerroin etsiväni geokätköä ja selitin samalla harrastuksesta. Juttelimme itse asiassa melko pitkään ja miehen kultainen noutaja Roopekin osallistui etsimiseen. Valitettavasti purkkia ei tällä visiitillä löytynyt mutta ojensin miehelle kuitenkin Lähdetään geokätköilemään -esitteen. Hänestä saattaa hyvinkin jossain vaiheessa tulla kätköilijä, sillä GPSr:kin on jo valmiina olemassa. Jatketaanpa tähän samaan postaukseen vielä tarina Turun kauppatorilta Turun ytimessä 4 -kätköltä 17. marraskuuta. Olimme perheen kanssa menossa katsomaan joulukadun avajaisia. Jo kaukaa näin kätkön lähellä "kengännauhoja sitovan" hahmon. Päätimme kävellä aivan vierestä ja kyllä, hahmon käsi kopeloi määrätietoisesti tiettyjä paikkoja. Sikäli hyvää toimintaa, että tuskin kukaan muu kuin kätköilijä olisi tätä aktiviteettia havainnut. Ohi mennessäni huikkasin, että "löytyykö" ja sain vastaukseksi hämmentyneen "ei vielä" tms. Jatkoimme huvittuneena matkaa risteykseen. Sitten vasta huvi alkoi! Kävelykatua pitkin suoraan kätkölle marssi nimittäin 30-päinen torvisoittokunta, samansuuruinen tanssahteleva tonttujoukko, karamellejä ympärilleen viskova joulupukki ja noin 15 000 turkulaista! Voin hyvin kuvitella loggaajan surrealistiset tunteet tässä tilanteessa! Onneksi kuvauksessa lukee "jästivaara ilmeinen", nyt se piti hyvinkin paikkansa!
 18. Minua alkoi iinnostamaan tämä "miestentiimarin" alle 10 € led fikkari, joka oli lähes yhtä hyvä, kuin tämä 50 €:n superlamppu. Voitko kertoa tästä kaupasta tarkemmin ja mistähän mallista oli kysymys? Kiitos jo etukäteen ! Sehän oli tämä linkissä oleva 3xAAA fikkari. Onhan se paljon halvempi kuin tämä Feniks, mutta häviää ominaisuuksissa selvästi. Perinteisen 2xAA Magin voittaa heittämällä ja on lisäksi todella halpa. http://www.clasohlson.fi/Product/Product.aspx?id=19195828 Tätä fikkaria saa tänään ja huomenna Turun Klasulta hintaan 3 EUR. Ostin kaksi. Yo. linkki ei näytä enää toimivan, joten tässä sama uusiksi
 19. No jospa minä jatkan. Olen purjehtinut optimistijollan jälkeen lähinnä TB Nereidillä ja muilla köliveneillä. Kilpailuissa käyn joitain kertoja vuodessa ollen yleensä viimeinen. Kätköjä olen veneellä hakenut vain muutaman Saaristomeren alueelta, ja nekin vain jos sattuvat tulemaan matkalla vastaan. Järjestin myös viime vuonna merihenkisen eventin. On mukava huomata, että kätköjä on merille tullut lisää. Ajattelin jossain vaiheessa mainostaa kätköilyä seuran lehdessä, sillä kaikillahan nykyään on veneessä GPS ja sitä kautta voisi saada lisää harrastajia sekä uusia purjehduskätköjä.
 20. Turussa kaivataan geokätköilymannekiinia. Kysely yhteystietoineen oli Suomi24:ssä.
 21. Lehdistötiedote, julkaisuvapaa heti: Aselepo Valkoisella kuolemalla Rauhanneuvotteluissa on päästy eteenpäin. Taistelun osapuolet ovat sopineet, että aselepo astuu voimaan heti, kun lumi peittää maan. Syyksi osapuolet esittävät sen, että liukkaassa maastossa taistelijat joutuisivat toimimaan liian hankalissa olosuhteissa. Lisäksi on esitetty huolta siitä, että aseteknologian toiminta voi vakavasti häiriintyä pakkasissa. (Suomeksi: purkki menee väliaikaisesti hyllylle sitten, kun pysyvämpi lumipeite tulee. Vielä siis ehtii hakemaan!)
 22. Näyttäisi olevan jo maikkarin netti-TV:ssä
 23. Yleisön pyynnöstä Turku Shipyard on saanut isomman purkin. Samalla vaihtui paikka ja vinkki ja kuvat ja kuvaus ja kolikkokin sinne tipahti.
 24. Ruissalon lintutorni on nykyään laskumultin sijasta tradi. Ruissalon lintutorni has changed from a multicache to traditional.
 25. Suurnesu

  New Site Bugs

  Yes, same problem here. Can't log in using Opera Mini and Nokia N70. It worked just fine a week ago, or so.. Hope it gets fixed soon. I just noticed that login seems to work with Opera Mini now! Great! I was "thrown out" at some point, however. How is it working for others?
×
×
 • Create New...