Jump to content

Gra słowna - nazwy skrytek

toczygroszek

Recommended Posts

Posted (edited)

Rest Stop Santa Claus Village (GCK2BQ)

Bo juz za niecaly miesiac :D

to już było - ja ja podałem

bardzo sympatyczna wioska św. Mikołaja :D

Edited by nemrodek
Posted

Bo juz za niecaly miesiac :D

to już było - ja ja podałem

bardzo sympatyczna wioska św. Mikołaja :D

no to teraz "nastąp się", ostatnie uznajemy za nie byłe i na "R" coś proszę :o

Posted

Navarino Castle (GC1VQY3)

Jedna z nielicznych skrzynek greckich ukryta nie przez przyjezdnych :"P

Malownicza twierdza między dwiema zatokami - większą, stanowiącą niegdyś największy "naturalny" port (osłonięta jest od morza wyspą, zostawiającą tylko wąski przesmyk), i druga, o bardzo regularnym kształcie szpadla (sztylisko skierowane w kierunku lądu), gdzie Hermes kiedyś ukrył bydło skradzione Apollo.

Posted (edited)

Iveagh Cache (GCJJFQ)

bardzo ładny park w Dublinie z imitacjami antycznych rzeźb, szutcznych ruin, sztucznym wodospadem itp., idealne miejsce do podejmoiwania pojemnika "na zakochaną parę"

o kurde, nie zauważyłem że się kończy na "e"...

Edited by toczygroszek
Posted (edited)

Iveagh Cache (GCJJFQ)

Europa (New Vilnius) - GC11CN3

Skrzynka niestety czasowo niedostepna ale swietnie schowana. Doslownie, stalem i patrzylem na nia i ..... nie widzialem :)

Edited by t_e_d
Posted (edited)

Saving Ryan's Privates (GCJT5C)

Okolice plaży, na której kręcono sceny z inwazji w Normadii w fileni "Szeregowiec Ryan". A plaża na południe od Dublina

Edited by toczygroszek
Posted

Spalony dom (GC1YVK8)

Musieliśmy się porządnie naszukać, a do tego zaraz obok odbywał się trzyosobowy plener fotograficzny. Trzeba było tak wyjmować, żeby za ściany nic nie było widać. Duża była radość po znalezieniu.

Posted

Odd One In! (GCQENP)

Podczas wpisywania się do logbooka podszedł do mnie jakiś ćpun i zaczął opowiadac historię swojego życia. Po 15 minutach nic nie wskazywało na to, że szybko zakończy. Nawiązałem więc rozmowę, w czasie której spakowałem logbook do pudełka i ukryłem skrytkę niepostrzeżenie tam gdzie była. Na szczescie było to możliwe. Po tym stwierdziłem, że się spieszę i się oddaliłem.

Posted

Witaj FormicaPL na forum! :D

Wybrałem się dziś znaleźć coś na "E", ale nie było. Za to znalazłem na "N" no i pasuje jak ulał B)

Norwegian Wood (GC1ZFD0)

Piękny, dziki zakątek leśny, a las w Irlandii to rzadkość, tak swojsko sie zrobiło :)

Posted (edited)

D_amn Stairs! (Tibi) (GC124X4)

Skrytka przy najstarszej zaporze wodnej w Hiszpanii. Prowadzą do niej wąziutkie strasznie strome schody wykute w skałach.

Edited by emersoft
Posted (edited)

So this is where you are, Arthur (GC1Z21W)

A jednak się dzisiejszy wypad przydał po raz kolejny :)

Ładny stary cmentarz z ruinami kościoła oraz miejscem pochówku Artura Ginnessa - twórcy słynnego trunku. Przy płycie nagrobnej zamiast kwiatów stała.... butelka guinnessa :D

Edited by toczygroszek
Posted

D_amn Stairs! (Tibi) (GC124X4)

Skrytka przy najstarszej zaporze wodnej w Hiszpanii. Prowadzą do niej wąziutkie strasznie strome schody wykute w skałach.

So this is where you are, Arthur (GC1Z21W)

miało byc na "i" a nie na "s"

Posted

Revenge of the Nagged and the Damned Ivy Scrambler (GC124Q0)

Super skrytka puzzlowa wieloetapowa wymagająca wielu wizyt, rozwiązywania łamigłówek i szukania świetnie zamaskowanego jednego z etapów