Pancerny102 Posted September 24, 2018 Posted September 24, 2018 Dopiero zaczynam swoją przygodę z Geocaschingiem i chciałbym puścić w świat swojego travelbuga. Jaki polecacie do kupienia? Z kodem QR czy satandarowym? Druga sprawa dotyczy pieczątki. mam na oku pieczątkę z datownikiem w jednym: COLOP Printer R24-Dater (średnica 24mm) i tą samą tylko o średnicy 30 mm. Może polecacie jakieś inne alternatywy? Pozdrawiam wszystkich i miłego dnia Quote
+Thathanka Posted September 24, 2018 Posted September 24, 2018 19 minutes ago, Pancerny102 said: Dopiero zaczynam swoją przygodę z Geocaschingiem i chciałbym puścić w świat swojego travelbuga. Jaki polecacie do kupienia? Najtańszego. Spotykam TB z QR, ale tylko raz, powodowany ciekawością, zeskanowałem go. 22 minutes ago, Pancerny102 said: mam na oku pieczątkę z datownikiem w jednym: COLOP Printer R24-Dater (średnica 24mm) i tą samą tylko o średnicy 30 mm. Może polecacie jakieś inne alternatywy? Po latach używania pieczątki z datownikiem doszedłem do wniosku, że to przerost formy nad treścią i wróciłem do długopisu. Pieczątka jest fajna na seriach skrytek, ale długopis umożliwia napisanie w logbooku czegoś więcej, np. swoich wrażeń na gorąco. Quote
+dadoskawina Posted September 25, 2018 Posted September 25, 2018 22 hours ago, Pancerny102 said: Druga sprawa dotyczy pieczątki. mam na oku pieczątkę z datownikiem w jednym: COLOP Printer R24-Dater (średnica 24mm) i tą samą tylko o średnicy 30 mm. Może polecacie jakieś inne alternatywy? Pozdrawiam wszystkich i miłego dnia Zależy do czego chcesz jej używać. Obecnie zdecydowana większość skrytek to malutkie preformy PET z wąskimi (ok. 1 - 1.5 cm) zeszytowymi logbookami. Nawet najmniejsza pieczątka z datownikiem w całości Ci tam nie wejdzie. Mi zależało na uniwersalności i na datowniku, więc zrobiłem sobie okrągłą pieczątkę (z datownikiem) o najmniejszej możliwej średnicy (bodajże 19mm). We wspomnianych wyżej wąskich logbookach mieści mi się połowa pieczątki, ale to dla mnie nie problem, ponieważ i nick i data w całości się w tej połowie zawierają. Niektórzy gracze mają po dwie pieczątki - małą do małych logbooków i dużą do dużych. Większość graczy też nie ma wbudowanego datownika, co zdecydowanie zwiększa pole manewru przy wyborze kształtu i rozmiaru pieczątki. Quote
+hiuppo Posted September 25, 2018 Posted September 25, 2018 On 24.09.2018 at 10:35 AM, Pancerny102 said: Dopiero zaczynam swoją przygodę z Geocaschingiem i chciałbym puścić w świat swojego travelbuga. Jaki polecacie do kupienia? Z kodem QR czy satandarowym? Druga sprawa dotyczy pieczątki. mam na oku pieczątkę z datownikiem w jednym: COLOP Printer R24-Dater (średnica 24mm) i tą samą tylko o średnicy 30 mm. Może polecacie jakieś inne alternatywy? Pozdrawiam wszystkich i miłego dnia 1. Na QR możesz przerobić co chcesz - także zwykły kod 2. Colop R12 albo Q12 (średnica pola tekstowego 10 mm, albo kwadrat 10 x 10 mm) i wejdzie ci nawet w nano, jak inteligentnie przyłożysz. 3. Są inne alternatywy. Datownik to wg mnie przerost formy i po pierwszym tysiącu zwątpisz jak niektórzy Quote
+m1strzunio Posted December 10, 2018 Posted December 10, 2018 Pitupitu a ja mam pieczątkę N75 Shachihata Xstamper z datownikiem, która właśnie przekroczyła 6300 znalezień i do tej pory mnie nie opuszcza Quote
Recommended Posts