Zaworov Posted March 12, 2013 Posted March 12, 2013 Witam, Zastanawiam się, czy jest jakieś wyjście dla osób, które chcą wspólnie odnajdywać skrzynki. Wyjściem z sytuacji wydają się być odrębne konta i osobne logi, ale co w tej sytuacji począć gdy będziemy chcieli założyć nową skrzynkę? Tylko jedna osoba może być uznana za założyciela, czy się mylę? Widziałem, że pary mają wspólne konta. Minus tego rozwiązania jest taki, że pozwala to tylko jednej osobie, tej która podała swoje dane personalne, zdobyć odznakę PTTK. A i te chcielibyśmy zdobyć w przyszłości P.S Strasznie się, za przeproszeniem, zajarałem całą ideą! Quote
+wantsky Posted March 12, 2013 Posted March 12, 2013 (edited) Witam, Zastanawiam się, czy jest jakieś wyjście dla osób, które chcą wspólnie odnajdywać skrzynki. Wyjściem z sytuacji wydają się być odrębne konta i osobne logi, ale co w tej sytuacji począć gdy będziemy chcieli założyć nową skrzynkę? Tylko jedna osoba może być uznana za założyciela, czy się mylę? Widziałem, że pary mają wspólne konta. Minus tego rozwiązania jest taki, że pozwala to tylko jednej osobie, tej która podała swoje dane personalne, zdobyć odznakę PTTK. A i te chcielibyśmy zdobyć w przyszłości P.S Strasznie się, za przeproszeniem, zajarałem całą ideą! Czołem, Prawie wyczerpałeś temat. W przypadku założenia skrytki jedna osoba jest uznawana oficjalnie za założyciela, ale można samemu wpisać nazwę założyciela/i, która będzie wyświetlać się na stronie skrytki. Przykład - http://coord.info/GC410DK. Oficjalnie założycielem jest seba020 (i do jego profilu przekieruje kliknięcie w link założycielski), a wyświetla się razem z y_a_h_oo. Odznaki PTTK to dobry argument, żeby oddzielić loginy, ale jak komu wygodniej. Dwa loginy = dwa razy logowanie znalezienia. Zapraszamy na http://facebook.com/geocaching.polska Powodzenia! Edited March 12, 2013 by wantsky Quote
sadekgorzno Posted March 12, 2013 Posted March 12, 2013 Z tego co udało mi się zaobserwować w moim krótkim doświadczeniu z geocachingiem to powstają skrzynki gdzie właścicielami są dwie różne osoby.Także chyba najkorzystniej byłoby logować się oddzielnie a jak zakładać wspólne skrzynki na pewno podpowiedzą inni. Quote
seba020 Posted March 12, 2013 Posted March 12, 2013 (edited) Najwygodniej gdy autorem listingu jest osoba która serwisuje pojemnik w terenie, chociażby z powodu logów "owner maintenance", z drugiej strony dobry obyczaj zobowiązuje do uhonorowania osoby która miała istotny wkład w realizację kesza i bez niej by on nie powstał. Osobne konta mają też plus w postaci większej indywidualności - jednej osobie spodoba się architektura czy otoczenie, innej pojemnik, logbook, czy fanty w środku - to wszystko można zawrzeć w logach Edited March 12, 2013 by seba020 Quote
+lowca Posted March 12, 2013 Posted March 12, 2013 No i dochodzi jeszcze kwestia przy wspólnym koncie 'a co jeśli tylko jedna osoba była i szukała' - czy wtedy drużyna znalazła, czy nie? Quote
Recommended Posts