kamaliiana007 Posted May 27, 2019 Share Posted May 27, 2019 Nie mogę założyć skrzynki ponieważ komputer mi nie uznaje daty: Oprócz tego, mimo, że wpisuję dobre (potwierdzone też przez google maps) współżędne, strona pokazuje mi je kilka kilometrów dalej niż być powinny. Co robić? Pomocy! Quote Link to comment
nemrodek Posted May 27, 2019 Share Posted May 27, 2019 Zapewne w obu przypadkach sprawa rozbija się o format wpisywanych danych. Datę umieszczenia wybierz z kalendarza, a nie wpisuj ręcznie. Przyjrzyj się też dokładnie współrzędnym w jakim formacie są zapisane d=degree=stopień m= minuta s=sekunda Są co najmniej 3 opcje 1. Format dd mm.mmm (ten jest użyty na screenie) 2. Format dd mm ss.ss 3. Format dd.dddddd Quote Link to comment
+ru.beus Posted May 28, 2019 Share Posted May 28, 2019 O dacie nemrodek napisał wszystko. Natomiast odnośnie współrzędnych - najpewniej kopiujesz te z google maps mające postać 52.25118 21.25321 czyli format dd.ddddd I próbujesz "przerabić" je na inny format wstawiając spację i kropkę tak aby przypominały postać dd mm.mmmm Tak się nie robi. Najprościej - wklej po prostu współrzędne skopiowane z google maps i nic z nim nie rób. Strona geocaching.com przy kolejnym etapie zakładania skrytki sama przekonwertuje je we właściwy format. Quote Link to comment
+hiuppo Posted June 5, 2019 Share Posted June 5, 2019 Widzę, że nadal nie udało się opublikować kesza Quote Link to comment
Recommended Posts