dasiem001 Posted July 30, 2016 Posted July 30, 2016 Witajcie od niedawna mam problem z aplikacjami na WP od kiedy (bodajże) wygasł Geocaching live, która była bardzo dokładna co oznacza, ze odbiornik gps w telefonie był dobry. Obecnie ściągnąłem Geocachng Plus i Geocaching Pro (wersja testowa). No i zaczęły się problemy. Współrzędne mijają się z rzeczywistymi nawet i ponad 100 m. Różnią się i to bardzo wskazania obydwu używanych (Pro i Plus). Ponadto aplikacje zaczęły używać innych formatów współrzędnych tak, że inne apki GPS nie pomagają w poszukiwaniach. Czy ktoś ma również takie problemy i ewentualnie mógłby mi coś poradzić? Obecnie nie ma sensu się bawić bo znajdż tu mikrusa bez podpowiedzi Z góry dzięki za jakąś pomoc PM Quote
+TheVoytekBear Posted August 3, 2016 Posted August 3, 2016 Oficjalna apka rzeczywiście sprawiała wrażenie dokładnej, ale tak na prawdę wszystko zależy od odbiornika. W dziale o Windows Phone masz moje porównanie 2 najpopularniejszych apek na WP. Jedna i druga inforumją Cię o dokładności pomiaru w danym momencje. Geocaching Pro robi to przez szare kółko wokól Twojej pozycji, Maloo robi to przez numeryczne wskazanie dokładności. Najdokładniejsze wskazanie, jakie mi się daje uzyskiwać na telefonie to 7m. W lesie albo w terenie z zakłóceniami (nadajnik, wąwóz, szczególny rodzaj skał) zdarza się do 20-30m i aplikacja na to nic nie poradzi, bo takie informacje dostaje od GPSa telefonu. Quote
Bartek B Posted August 7, 2016 Posted August 7, 2016 Geocaching Live działało dokładniej niż Geocaching Pro na moim telefonie, ale nie był to przeskok taki jak u Ciebie o 100 m. Na GC Live miałem dokładność do ok 3 m na GC Pro podaje podobną lecz w rzeczywistości trzeba przyjąć ok 4-5 m i częstsze spadki dokładności. Mówię oczywiście o dobrych warunkach terenowych i atmosferycznych. Do szukania z reguły wystarcza, ale przy zakładaniu już nie ryzykuję z wykorzystaniem telefonu. Quote
Recommended Posts