+Gandalf z Sosnowca Posted July 12, 2015 Share Posted July 12, 2015 Witajcie, od dawna miałem pomysł by założyć ten projekt. Pozwolę sobię go najpierw Wam przedstawić. Polega on na "zakeszowaniu" w dużej mierze Zagłębia Dąbrowskiego. Skąd taki pomysł? Otóż w porównianiu do sąsiednich miast obszar ten pod względem ilości skrytek jest zacofany, a szkoda. Wybierając się w ostatnim czasie na małą wycieczkę po Dąbrowie, Sosnowcu i okolicach znalazłem co najmniej kilkadziesiąt miejsc przepięknych, oraz mało znanych miejsc / budowli przy których nie jest umieszczona skrytka. Sam bym chętnie tam umieścił kesza, aczkolwiek w jedną osobę nie jest możliwe spełnienie tylu "marzeń". Apeluję do wszystkich osób, które mogły by mi pomóc w umieszczeniu skrytek o przykładowo napisanie odpowiedzi poniżej. Czym więcej osób, tym większą siłę stanowimy. Zaznaczam od razu, że priorytetem jest jakość, a nie ilość. Zecydowanie brakuje u nas skrytek typu Letterbox, Wherigo. Z skrzynek, których można umieścić więcej jest: Multi-cache, oraz Earthcache. Nie zapominajmy także skrytkach tradycjnych, bo to one w pewnym sensie stanowią podstawę gry. Osoby, które odważyłyby się założyć skrytkę zainspirowaną tym projektem, o umieszczenie przed nazwą kesza następującego napisu: "(ZCP)" Obszar działań: Nie mam się tutaj zbytnio rozpisywać. Wszystkie miasta, oprócz w mniejszej części Sosnowca, keszy jest jak na lekarstwo. Proszę więc wszystkie osoby, które chcą mi pomóc w tym projekcie o kontakt (najlepiej poniżej). Z góry dziękuję za przeczytanie wstępnego opisu tego projektu. Quote Link to comment
+dadoskawina Posted July 13, 2015 Share Posted July 13, 2015 Zaznaczam od razu, że priorytetem jest jakość To prowokacja, czy Ty tak poważnie? Miałem wczoraj wątpliwą "przyjemność" podjęcia jednej z Twoich skrytek. Koledzy ze Śląska widać, że są bardzo delikatni, gdybyś coś takiego popełnił w Krakowie to suchej nitki z tego kesza by w logach nie zostało. Niewątpliwie wiele miejsc w regionie jest wartych pokazania. Proponuję jednak - jak to już często na tym forum było sygnalizowane - nie spieszyć się, nabrać trochę większego doświadczenia, a przed założeniem skrytki starannie dobrać miejscówkę i przemyśleć formę i rodzaj pojemnika. Quote Link to comment
+Stryker Posted July 13, 2015 Share Posted July 13, 2015 Jak teraz założysz n keszy to po znalezieniu stu skrytek i odrobinie samokrytyki zechcesz większość z nich zarchiwizować, bo uznasz je za kiepskie.. Quote Link to comment
Recommended Posts