Jump to content

Projekt: Twierdza Przemyśl

Spider

Recommended Posts

Posted

Znakomity pomysł! Kiedyś często bywałem w Przemyślu u cioci na wakacjach i koledzy z podwórka nieraz opowiadali mi swoich wyprawach do fortów, ale ja nie miałem nigdy okazji ich zwiedzić. Fajnie na tej mapce widać dwa pierścienie fortyfikacji wokół miasta.

Posted

Fajny pomysł, tym bardziej że województwo podkarpackie nie ma za wielu skrytek.

Dwa pytania z czystej ciekawości:

1) Czy to jest projekt międzynarodowy czy lokalny? Faktycznie planujecie zakładać 6 skrytek na Ukrainie? Technicznie to one chyba i tak się nie zsynchronizują z bazą GC PL.

2) Ikonki dla twierdz są trochę mylące - przypomina średniowieczną basztę - może zrobić działobitnię, albo rzut z lotu ptaka na charakterystyczny układ nowożytnego fortu?

Posted

Fajny pomysł, tym bardziej że województwo podkarpackie nie ma za wielu skrytek.

Dwa pytania z czystej ciekawości:

1) Czy to jest projekt międzynarodowy czy lokalny? Faktycznie planujecie zakładać 6 skrytek na Ukrainie? Technicznie to one chyba i tak się nie zsynchronizują z bazą GC PL.

2) Ikonki dla twierdz są trochę mylące - przypomina średniowieczną basztę - może zrobić działobitnię, albo rzut z lotu ptaka na charakterystyczny układ nowożytnego fortu?

Now właśnie co z tymi po stronie zagranicznej - pare miesięcy temu miałem przyjemność odbyc wycieczkę na ukraine cel: OPOŁONEK i takie tam klimaty - i wiem jakie były problemy z załatwieniem pozwolenia na wedrowanie po ukraińskiej stronie w ich strefie granicznej. A tutaj jeszcze bedą tzw "podejzane przedmioty" i "węszenie" po krzakach... A kto bedzie recenzował jeśli wogóle uda się je (SKRYTKI) "zrobić" w terenie? :unsure:

Posted

Włączanie do projektu skrytek spoza Polski nastręcza pewne problemy formalno-techniczne. Taki problem jest np. z Koroną Gór Polskich, gdzie na szczytach granicznych powstały skrytki po czeskiej lub słowackiej stronie.

Posted

Myślę ze część twierdzy po ukraińskiej stronie można spokojnie odłożyć na później. Po polskiej stronie niema wogóle keszy w tym rejonie na GC a na OP można policzyć na palcach u jednej ręki.