+Spider Posted December 27, 2012 Posted December 27, 2012 Dodałem nowy projekt: Twierdza Przemyśl Link do projektu: http://www.geocaching.pl/projects.php?id=19 Quote
toczygroszek Posted December 27, 2012 Posted December 27, 2012 Znakomity pomysł! Kiedyś często bywałem w Przemyślu u cioci na wakacjach i koledzy z podwórka nieraz opowiadali mi swoich wyprawach do fortów, ale ja nie miałem nigdy okazji ich zwiedzić. Fajnie na tej mapce widać dwa pierścienie fortyfikacji wokół miasta. Quote
+HighlanderPL Posted December 27, 2012 Posted December 27, 2012 Fajny pomysł, tym bardziej że województwo podkarpackie nie ma za wielu skrytek. Dwa pytania z czystej ciekawości: 1) Czy to jest projekt międzynarodowy czy lokalny? Faktycznie planujecie zakładać 6 skrytek na Ukrainie? Technicznie to one chyba i tak się nie zsynchronizują z bazą GC PL. 2) Ikonki dla twierdz są trochę mylące - przypomina średniowieczną basztę - może zrobić działobitnię, albo rzut z lotu ptaka na charakterystyczny układ nowożytnego fortu? Quote
+bieczanin Posted December 28, 2012 Posted December 28, 2012 Fajny pomysł, tym bardziej że województwo podkarpackie nie ma za wielu skrytek. Dwa pytania z czystej ciekawości: 1) Czy to jest projekt międzynarodowy czy lokalny? Faktycznie planujecie zakładać 6 skrytek na Ukrainie? Technicznie to one chyba i tak się nie zsynchronizują z bazą GC PL. 2) Ikonki dla twierdz są trochę mylące - przypomina średniowieczną basztę - może zrobić działobitnię, albo rzut z lotu ptaka na charakterystyczny układ nowożytnego fortu? Now właśnie co z tymi po stronie zagranicznej - pare miesięcy temu miałem przyjemność odbyc wycieczkę na ukraine cel: OPOŁONEK i takie tam klimaty - i wiem jakie były problemy z załatwieniem pozwolenia na wedrowanie po ukraińskiej stronie w ich strefie granicznej. A tutaj jeszcze bedą tzw "podejzane przedmioty" i "węszenie" po krzakach... A kto bedzie recenzował jeśli wogóle uda się je (SKRYTKI) "zrobić" w terenie? Quote
+Spider Posted December 28, 2012 Author Posted December 28, 2012 (edited) Skrytki na Ukrainie recenzuje recenzent odpowiedzialny za ten teren - Vrso Edited December 28, 2012 by Spider Quote
+y_a_h_oo Posted December 28, 2012 Posted December 28, 2012 Skrytki na Ukrainie recenzuje recenzent odpowiedzialny za ten teren - Vrso To bardzo przydatna wiadomosc :] Zreszta wiesz dlaczego Dzieki! Quote
toczygroszek Posted December 28, 2012 Posted December 28, 2012 Włączanie do projektu skrytek spoza Polski nastręcza pewne problemy formalno-techniczne. Taki problem jest np. z Koroną Gór Polskich, gdzie na szczytach granicznych powstały skrytki po czeskiej lub słowackiej stronie. Quote
KrystianT Posted December 29, 2012 Posted December 29, 2012 A próbowaliście dostać zgodę na dodanie skrytek przygranicznych? Może Groudspeak by się zgodził... Quote
+lukaszpla Posted December 31, 2012 Posted December 31, 2012 Myślę ze część twierdzy po ukraińskiej stronie można spokojnie odłożyć na później. Po polskiej stronie niema wogóle keszy w tym rejonie na GC a na OP można policzyć na palcach u jednej ręki. Quote
+lukaszpla Posted December 31, 2012 Posted December 31, 2012 Oto są pierwsze trzy kesze kolegi bieczanin, może będzie spędzał na twierdzy sylwestra to będą kolejne. Dzięki GC43HNR GC43HJ0 GC43HA8 Quote
Recommended Posts