Jump to content

GPS & läppäri


Napoleoni

Recommended Posts

Kyllä ainakin useimmat mallit saa. Jos sinulla on GPS:ään PC-kaapeli esimerkiksi karttojen ja koordinaattien päivittämistä varten, niin yleensä samaa kaapelia voi käyttää esim. GT Reittikartan tai Microsoft Autorouten kanssa. Eri karttaohjelmat voivat vaatia hieman eri asetuksia GPS:ltä, kuten siirtonopeus, NMEA päällä/pois jne.

 

Autoroutessa on se näppärä, että Geocaching.comin tuottamat GPX-tiedostot saa siihen importattua Excelin kautta ja mekin impattiin 5000 kilsan Euroopan kätköilymatkaa varten tuhatkunta kätkökoordinaattia matkareitin varrelta. Varsinkin vieraalla seudulla oli hyvä läppärin kartasta ottaa yleissilmäys missäpäin kätköjä on ja miten sinne ajetaan (tarvittaessa opastuksen kanssa) ja sitten paikanpäällä ottaa GPS kauniiseen käteen.

Link to comment

Jos läppäriä aikoo käyttää toistuvasti karttakirjana ja läppäristä löytyy bluetooth, niin silloin on ehkä näppärintä hankkia tarkoitusta varten erikseen sellainen pieni bluetooth-GPS -mokkula. Ne eivät nykyisin enää montaa kymppiä maksa ja siten pääsee kokonaan eroon johtojen virittelystä. GPS-mokkulan voi jättää vaikka takalasille, niin se on sitten aina autossa mukana. Ja bluetooth-GPS:n saa tietenkin yhdistettyä bluetooth-yhteydellä varustettuun puhelimeen, jolloin sulla onkin yhtäkkiä kolme navigointivälinettä. :rolleyes:

 

Ainut huono puoli bluetooth-GPS:ssä on ehkä se, että Garminin tai Magellanin omat karttaohjelmat sitä tuskin hyväksyvät (ei ainakaan Magellanin) eli silloin on pakko käyttää GT Reittikarttaa, Autoroutea, Google Earthia jne. Toisaalta joskus on kätköillessä ollut etua eri karttamateriaalien ja GPS-vastaanottimien antamien "tulosten" vertailusta..

Link to comment

Myös Google Earthissa näyttäisi onnistuvan tämän avulla http://mboffin.com/earthbridge/ tuota pitääkin joskus testata. :(

 

Edit: näyttäisi siltä, että tuo ei toimi garminin usb-kaapelin yli vaan ainoastaan NMEA lähdöstä :unsure:

 

- Osku / OsMi

 

Garminin oman usb-signaalin voi kääntää Fransonin GPS-gatella normi NMEA:ksi, jota muutkin karttaohjelmat, kun Garminin omat, ymmärtävät. Ainut vaan, että tuo ohjelma taitaa jotain maksaa, mutta aktiivikäytössä sitä kai voisi harkita..

 

Timppi

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...