Jump to content

Murre&Mirre

+Premium Members
 • Posts

  28
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Murre&Mirre

 1. Any estimate when this critical error will be fixed??
 2. Kuulostaa kummalliselta... eikä ole edes Aprillipäivä! Me ollaan valehtelematta löydetty vihreissä ja mustissa Crockeissa yli tuhat kätköä eikä olla havaittu niiden haittaavan purkkien löytymistä.. pikemminkin päin vastoin esimerkiksi eilen Miinanpolkijat D4/T4.5 -mysteerillä.
 3. Travelling is not very good excuse not going paperless. We have found caches in 21 countries and in 18 US states without any papers since 2004. 99% of the time mobile online logging too. The globe is mapped pretty nicely and a small effort finding the electric maps saves you a lot of trouble on the field. Printing has always been the "too much effort" option for us compared to making PQs and exporting them into mobiles and GPS reveivers. I got a server error message about 45 second saving timeout or something and after that I noticed this double posting. Can someone delete this?
 4. Hyvä huomio, sillä laitteiden hinnat ovat tippuneet huimasti, minkä takia moni pyytää käytetystä ylihintaa. Huippumalli maksaa helposti puolet siitä mitä muutama vuosi sitten ja peruslaitteita löytää tarjouksesta pilkkahintaan, kun hieman surffailee tai seurailee lehti-ilmoituksia.
 5. The new look is great! And showing avatars is cool too especially because many have said ours is the cutest in Finland!
 6. Exactly. Fixing this authentication issue would be the number one improvement to the WAP interface for us. It is really annoying to lose long logs after the timeout hits you. We have logged majority of our finds (nearly 1500 caches) with the WAP interface so far. Every now and then we have made multiple posts with the WAP interface, because after the first posting we have got a system error message, but it had been about rendering the "Your log has been submitted successfully" page not about the posting. In this case, there is no way how one could know if the posting went through or not but to go back to the WAP home page, search for the cache and read the logs. Many extra steps and many many minutes wasted when the bandwith is low.
 7. Toki GPS-vastaanottimet ovat kehittyneet vuosien varrella kuten elektroniset lelut yleensä. Nykyisin GPS vie pääsääntöisesti aivan purkin luo ellei olla hyvin tiheässä korkeassa metsässä, sillan alla tms. Erityisesti on myös parantunut satelliittien kiinnisaamisaika kun vertaa esimerkiksi viisi vuotta vanhaa Magellan Sportrak Prota ja Garmin Coloradoa. Colorado selviytyy uskomattoman hyvin jopa pilvenpiirtäjien välissä, kun vanhempi Magellan on usein vaikeuksissa jo pienkerrostaloalueella. Toisaalta uusissa GPSissä esimerkiksi TOPO-kartat näyttävät niin hyviltä ja yksityiskohtaisilta, että se on jo pelkästään hyvä syy päivittää laitetta.
 8. Jos joku vielä harkitsee Coloradon ostamista, niin tiedoksi, että 400t-mallissa on 4GB sisäistä muistia, joten ihan heti ei tarvitse SD-korttien kanssa säätää. US TOPO -kartta vie 2.7GB tilaa, mutta kun sitä ei käytä voi ko. img-tiedoston siirtää talteen vaikkapa DVD:lle. Ilman TOPO-kartan siirtoa meillä mahtui vapaaseen muistiin helposti yli puolet City Navigator NT Europe -kartasta.
 9. Niitäkö on siis jo toimitettu? Kivenalla.fi:ssä nimittäin sanotaan "Toimitukset alkavat viikolla 26 (23.6.)". Harmi, nyt on jo liian myöhäistä, kun lähdetään kohta matkalle..
 10. Meidän oli alunperin tarkoitus päivittää Magellan Tritoniin (1500/2000), mutta se vasta onkin saanut kriittistä kommenttia foorumeilla. Coloradolla tuntuu olevan selvästi enemmän tyytyväisiä käyttäjiä ja softapäivitykset ovat jo korjanneet monet alkuaikojen ongelmat. Joitakin aiemmista Garmineista tuttuja Coloradosta puuttuvia ominaisuuksia on myös lupailtu sisällytettävän tuleviin päivityksiin. Hinnat ovat tulleet sen verta hyvin alas, että GPS:n päivitys on meillä ehdottamasti tämän kesän juttu. Vielä pari vuotta sitten Coloradon tasoisesta vehkeestä olisi pitänyt pulittaa helposti tuplasti enemmän euroja. Vanha SporTrak Pro on palvellut ansiokkaat viisi vuotta (lähes 1500 kätköä) ja toisaalta kartta-aineistot ovat muutamassa vuodessa kehittyneet ja päivittyneet huimasti.
 11. Mikäli ei jaksa odotella joukkotilauksen umpeutumista ja määrittelemätöntä toimitusaikaa eikä seurantakoodilla ole merkitystä, voi laitteen tilata samaan 399 euron hintaan Verkkokauppa.comista tai käydä noutamassa vaikka tänään...
 12. Meidän on myös ollut tarkoitus hankkia Triton 1500 tai 2000, mutta huonon saatavuuden ja erityisesti Googlella löytyneiden lukuisten Tritoneita haukkuneiden keskusteluiden perusteella hankintalistalle vaihdettiin Garmin Colorado 400t. Magellan tuntui ensin ainoalta vaihtoehdolta, kun aikaisempaan Magellaniin on hankittu paljon karttamateriaalia. Uuden sukupolven GPSissä karttalisenssit on kuitenkin yleisesti sidottu muistikorttiin eli kerran ostettua karttaa ei voi hyödyntää muissa laitteissa. Toisaalta kartta-aineiston päivitys voisi ollakin jo ajankohtainen, sillä uudet värilliset 3D-topokartat näyttävät kieltämättä pirun hyviltä.
 13. TGN on kyllä näppärä lisä kätköilyyn varsinkin jos puhelimesta löytyy sisäinen GPS ja 3G, mutta ei välttämättä ainoa apuväline. Field Note:ien käyttö on näppärää, jos on tosi kova kiire kätköltä toiselle tai erityisen paljon kerrottavaa, mutta yleensä on ollut aikaa tehdä kunnon loggaus esim. http://wap.geocaching.com:issa, sillä se säästää huomattavasti aikaa, kun pimeän laskeuduttua palataan kotiin. Meillä ainakin työnjako toimii käveltäessä seuraavalle kätkölle siten, että toinen tutustuu ääneen seuraavaan kohteeseen, kun toinen tekee online-loggaukset. Eipähän unohdu travelbugien tiputukset/noukinnat ja muut saavat välittömästi tiedon esimerkiksi kätkön jästimisestä. :mrgreen: Harmi ettei TGN osaa käyttää Nokia Maps -aineistoa, sillä sitä voi ladata muistikortille PC:n kautta ilmaiseksi etukäteen vaikkapa maa kerrallaan. Nyt ei viitsi antaa TGN:n koko aikaa ladata karttoja, sillä työnantajan määrittämä kuukausiraja (taitaa olla 50mb) uhkaa paukkua jo normaalilla sähköpostiliikenteellä ja satunnaisella surffailulla.. :roll: Jos kännykän vieminen maastoon hirvittää, kannattaa harkita kestävää kalvotusta esim. E90:lle http://www.kivenalla.fi/index.php?act=tuot...;category_id=11
 14. Meillä kätköt paikannetaan Magellan SporTrak Prolla ja tarvittaessa Nokia E90:llä. Paikalle ajetaan integroidun Pioneer AVIC-X1BT:n avulla. Tarkoitus olisi kesän aikana päivittää SporTrak modernimpaan muistikortteja tukevaan värilliseen Magellan Triton 2000:een. Magellannissa on syytä pysyä, kun kartta-aineistoa ja softaa on tullut hankittua myös Eurooppaa ja Pohjois-Amerikkaa varten.
 15. Tästä tosikätköilijän lamppu 24 ledillä! Istuu hyvin kypärään (!) ja jää kädetkin vapaaksi.. FoxFury Performance Series 24 LED headlamp
 16. Olimme mukana tässä keskustelussa ja tässä linkki tähän mennessä parhaimmalta löytämäämme taitettavaan fillariin: http://www.mobiky.fr/welcome/index.html Amerikan saitilta löytyi hinnaksi suolaiset 699 dollaria, mutta fillari vaikuttaa todella laadukkaalta. Pienoinen ongelma näissä taitettavissa fillareissa on usein paino, kuten tässäkin tapauksessa uskomattomalta kuulostavat 13 kiloa! Sitä ei ihan huvikseen raahaile pitkiä matkoja, mutta takaluukussa kulkisi mukavasti. Meidän oikeat maastopyörätkään eivät paina 11 kiloa.. Täältä löytyy aika hyvä valikoima eri merkkejä: http://www.foldingbikes.co.uk/
 17. Hesarin juttu oli kyllä tosi hyvä! Se hieman harmitti, että "eliittiä" ovat automaattisesti Suomen eniten kätköjä löytäneet. Ehkä ei pitäisi lainkaan karsinoida porukkaa. Meilläkin esimerkiksi päiväennätys on 58 löytöä (12 tunnissa) ja kahdessa päivässä 100 löytöä (22 tunnissa), mikä hakkaa aika reilusti Ville Saaren ennätykset..
 18. SmartGPX on muuten tosi hyvä (ja ilmainen) ratkaisu nokialaisille nyt, kun GC.comista ei enää saa Pocket Queryjen mukana eBookeja! http://www.smartcaching.de/smartgpx.html Toimii ainakin meikäläisille, joita toisten harmittelema sadan kätkön rajoitus ei haittaa. On vielä nimittäin taidollisesti matkaa sellaiseen päiväenkkaan. Eikä tarvitse puljata useiden tiedostojen kanssa, kun saman GPX:n heittää GPSiin ja puhelimeen..! PC:tä ei välttämättä tarvita puhelimen GPX:n päivittämiseen, jos uusimman tiedoston avaa suoraan puhelimen sähköpostista! SmartGPX:n käyttöliittymä ja hakutoiminnot ovat myös erinomaiset. Tuliko jo tarpeeksi hehkutusta?
 19. Quoting myself ... But I'm actually very happy now that eBook support is gone, because SmartGPX is AWESOME!!!! It's really super and I strongly encourage everyone with one of these devices to try it out: - S60 2nd (Nokia 6680, N70 etc.) - 3rd edition (N73, N80, E61, N95 etc.) and - Series 80 (Nokia Communicator 9500, 9300/9300i) - UIQ3 (Sony Ericsson P990i, M600i, W960i, Motorola MOTORIZR Z8)
 20. We are really dissappointed to here this news! For us as well eBook support was the reason for Premium Membership. We are using a Symbian device and all quick fixes like HTML or PDFs are troublesome and have downfalls. For example when opening HTML pages the browser (at least with Nokia N73) wants to connect to the internet! And there's no way adding e.g. highlights to mark visited caches to HTML documents. PDFs on the other hand can become enourmous in kilobytes wise. By the way, GPX2HTML would be so much better if it could make one single HTML file..! Has anyone tried this with Symbian: http://www.smartcaching.de/smartgpx.html
 21. Jos läppäriä aikoo käyttää toistuvasti karttakirjana ja läppäristä löytyy bluetooth, niin silloin on ehkä näppärintä hankkia tarkoitusta varten erikseen sellainen pieni bluetooth-GPS -mokkula. Ne eivät nykyisin enää montaa kymppiä maksa ja siten pääsee kokonaan eroon johtojen virittelystä. GPS-mokkulan voi jättää vaikka takalasille, niin se on sitten aina autossa mukana. Ja bluetooth-GPS:n saa tietenkin yhdistettyä bluetooth-yhteydellä varustettuun puhelimeen, jolloin sulla onkin yhtäkkiä kolme navigointivälinettä. Ainut huono puoli bluetooth-GPS:ssä on ehkä se, että Garminin tai Magellanin omat karttaohjelmat sitä tuskin hyväksyvät (ei ainakaan Magellanin) eli silloin on pakko käyttää GT Reittikarttaa, Autoroutea, Google Earthia jne. Toisaalta joskus on kätköillessä ollut etua eri karttamateriaalien ja GPS-vastaanottimien antamien "tulosten" vertailusta..
 22. No, ohjelman kohderyhmän satunnainen katsoja, joka ei vielä lajia harrastaja, tuskin tätä "tajuaa" tai osaa googlettaa. Se olisi vain itsensä huijaamista. Tuskin tämä kovin monen kyseisen kätkön etsijän kokemusta "spoilaa" ja onneksi Suomessa on jo nelisentuhatta muuta kätköä vielä etsittäväksi... Kyllä se vähän arvattiinkin, että meni ohjelma miten vain, niin jotain sanomista siitä tulee kriittiseltä kätköily-yhteisöltä. Tavoitteenamme oli käydä mahdollisimman mielenkiintoisella ja hienosti toteutetulla kätköllä lähialueella ja saada sitä kautta mahdollisimman moni kiinnostumaan lajista. Täysin lajia tuntemattomat ovat tulleet ihmettelemään, että noinko mielenkiintoisia kätköjä sitä löytyy lähimetsistä!
 23. Kyllä ainakin useimmat mallit saa. Jos sinulla on GPS:ään PC-kaapeli esimerkiksi karttojen ja koordinaattien päivittämistä varten, niin yleensä samaa kaapelia voi käyttää esim. GT Reittikartan tai Microsoft Autorouten kanssa. Eri karttaohjelmat voivat vaatia hieman eri asetuksia GPS:ltä, kuten siirtonopeus, NMEA päällä/pois jne. Autoroutessa on se näppärä, että Geocaching.comin tuottamat GPX-tiedostot saa siihen importattua Excelin kautta ja mekin impattiin 5000 kilsan Euroopan kätköilymatkaa varten tuhatkunta kätkökoordinaattia matkareitin varrelta. Varsinkin vieraalla seudulla oli hyvä läppärin kartasta ottaa yleissilmäys missäpäin kätköjä on ja miten sinne ajetaan (tarvittaessa opastuksen kanssa) ja sitten paikanpäällä ottaa GPS kauniiseen käteen.
 24. Ei itse asiassa kysytty, pitkälti sen takia, että aikataulu oli pirun nopea. Ohjelma pistettiin purkkiin pari päivää yhteydenoton jälkeen. Emme myöskään sen takia paljastaneet ohjelmassa kätkön nimeä tai paikkaa missä kätköilimme (paikkahan ei todellisuudessa ollut Tapiola). Ne, jotka eivät kyseistä kätköä ole vielä löytäneet, tuskin tämän lyhyen kerran esitettävän ohjelman takia saavat tästä lisävihjettä. Samanlaista metsää ja puunrunkoja kun on joka paikassa. Myös samankaltaisia kätkötoteutuksia on useita.
×
×
 • Create New...