Jump to content

Cache naam of GC code in GPX file


PH-JDW

Recommended Posts

Ter voorbereiding van een vakantie in een ander gebied een pocket query samengesteld van dat gebied. De GPX file goed ontvangen. Zowel via Mapsource als via Basecamp ge-up-load naar GPS ( Garmin GPSmap 62 stc. Wordt goed ingelezen maar er zijn twee problemen. De informatie wordt niet weggeschreven als een geocache maar als een waypoint. Tweede probleem. Alle caches worden als waypoint weggeschreven met de GC code en niet met de cache naam. Dat is verwarrend als je samen op pad bent met andere geocachers die met cachenamen werken. PH-JDW

Link to comment

Waarom copieer je de gpx-file niet gewoon rechtstreeks naar de gps?

 

Ik gebruik geen mapsource, basecamp etc., maar plaats gewoon de gpx file in de gps, daar is verder geen extra programma bij nodig. Let op dat in de query 2 gpx-files kunnen staan, de ene file bevat de caches en de andere de additional waypoints. Je moet beide copieren naar de map Garmin\GPX op de gps.

 

Of je vervolgens de naam of de gc-code ziet in je scherm, is een instelling van de gps. Bij de Garmin 62-serie kun je dit op 2 manieren aanpassen:

1) hoofdmenu-> Stel in-> Geocaches-> Presentatie->Geocache lijst en dan kun je kiezen uit Toon namen of Show Codes (niet zo'n briljante vertaling van garmin;))

of via de methode:

2) druk op knop Find-> kies Geocaches-> druk op de knop menu->kies Stel geocaches in-> Presentatie...

Link to comment

Hartelijk dank voor de tips. Het probleem met de de gpx file waarbij de caches als is waypoints worden weggeschreven is opgelost. Het gaat om de versie van de GPX software. Heb nu de laatste versie. versie 1.0.1

 

In Mapsource is het niet opgelost daar worden alle GC codes getoond in de eerste kolom (naam). In het veld "commentaar" staan de namen van de cache wel maar daar kun je niet op zoeken of sorteren.

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...