+pantadeusz Posted January 2, 2014 Posted January 2, 2014 Hej, jestem początkującym geocacherem, do tej pory korzystałem tylko z geocaching.com i dopiero odkryłem, że jest też polski serwis. Przedwczoraj założyłem swoją pierwszą skrzynkę i wczoraj została ona zaakceptowana i opublikowana na gc.com. Jednak wyszukiwarka gc.pl jej nie znajduje, mimo że znajduje już nowsze skrzynki. Czy ktoś z was orientuje sie dlaczego tak sie dzieje? Quote
toczygroszek Posted January 2, 2014 Posted January 2, 2014 Synchronizacja danych na polskiej stronie dokonuje się co jeden dzień. Jak zauważyłem, zwykle jest to po godz. 17.00 Zapewne do godziny Twoja skrytka będzie widoczna w serwisie Geocaching.pl Quote
+y_a_h_oo Posted January 2, 2014 Posted January 2, 2014 Hej, jestem początkującym geocacherem, do tej pory korzystałem tylko z geocaching.com i dopiero odkryłem, że jest też polski serwis. Przedwczoraj założyłem swoją pierwszą skrzynkę i wczoraj została ona zaakceptowana i opublikowana na gc.com. Jednak wyszukiwarka gc.pl jej nie znajduje, mimo że znajduje już nowsze skrzynki. Czy ktoś z was orientuje sie dlaczego tak sie dzieje? Na stronie gc.pl bedzie widoczna po jej (tj. strony gc.pl) synchronizacji. Strona geocaching.pl jest prowadzona w Polsce i nie ma bezposredniego polaczenia z serwisem gc.com. Twoj kesz jest juz widoczny dla wszystkich: http://coord.info/GC4W7MH Quote
+pantadeusz Posted January 2, 2014 Author Posted January 2, 2014 A swoją drogą, w jaki sposób monitorować nowo pojawiające się w Polsce cache? Istnieje coś szybszego niż wyszukiwarka gc.pl? A może jest jakiś system powiadomień mailowych o nowych cache'ach w okolicy? Quote
KrystianT Posted January 2, 2014 Posted January 2, 2014 Tak, jest system powiadomień, ale jak chcesz powiadomienia "natychmiast" musisz wykupić abonament "premium" Quote
Recommended Posts