Jump to content

Onechte logjes


fralanne

Recommended Posts

Ik zie dat er toch wel onechte logjes geplaatst worden bij sommige caches!

 

Voorbeeld: Iemand logt op dezelfde dag in Bulgarije, USA, GB en nog een paar landen.......

De CO vraagt bijvoorbeeld bij een virtuele cache voor een foto ter plaatse als log en de logger meld dat zijn camera problemen heeft oid, en niet een keer maar diverse keren.

 

Dat is toch niet volgens de regels, waar ben je dan mee bezig? Het is toch geen wedstrijd om zoveel mogelijk caches te loggen!

 

fralanne

Edited by fralanne
Link to comment

Dit soort bedrog door 3e rangs cachers, blijf je toch houden. Zeker als het gaat om FTF's e.d.

 

Het beste is om de eer helemaal aan jezelf te houden, en het spel correct te spelen, als bedankje aan de moeite die een cache-eigenaar toont voor het maken en onderhouden van de cache, en voor jezelf.

 

Het is natuurlijk wel zo, dat niet iedereen die bijv een multi aan de keukentafel oplost, de boel belazerd. Van mensen met een (lichamelijk) handicap, kan ik het helemaal begrijpen dat ze zoiets doen als initiëel veldwerk, en dan de moeilijke punten nog even controleren, voordat ze de cache gaan zoeken (zoals een locale cacher hier dat doet).

Link to comment

Dit soort bedrog door 3e rangs cachers, blijf je toch houden. Zeker als het gaat om FTF's e.d.

 

 

Het zijn niet alleen 3e rangs cachers hoor. Zelfs de ervaren rotten onder ons die reeds geocachen sinds den beginne, kunnen de verleiding soms niet weerstaan om m.b.v. bedrog een smiley'tje meer op hun kaart te toveren. :anibad:

Link to comment

Dit soort bedrog door 3e rangs cachers, blijf je toch houden. Zeker als het gaat om FTF's e.d.

 

 

Het zijn niet alleen 3e rangs cachers hoor. Zelfs de ervaren rotten onder ons die reeds geocachen sinds den beginne, kunnen de verleiding soms niet weerstaan om m.b.v. bedrog een smiley'tje meer op hun kaart te toveren. :anibad:

 

Zelfs ervaren cachers die meer dan 3000 caches hebben gelogd doen hieraan mee.......Ja, zo lust ik er nog wel een paar!

Link to comment

Het is toch geen wedstrijd om zoveel mogelijk caches te loggen!

 

fralanne

 

Voor sommigen is het wel een wedstrijd om zoveel mogelijk caches te loggen. Wat daar leuk aan is weet ik ook niet, maar schijnbaar krijgen ze een kick van veel (nietszeggende) logs plaatsen.

 

Virtual caches zijn dan het makkelijkste, want daarvoor hoef je vaak je huiskamer niet uit. Gewoon thuis vanaf de bank een mailtje sturen met het antwoord op een vraag (als deze er al is) en klaar ben je. Virtuals zijn oude caches waarvan de eigenaar vaak de mail en de logs niet (meer) bijhoudt, dus de kans is klein dat een onterecht log verwijderd wordt, bijvoorbeeld omdat er geen foto bij staat terwijl deze wel gevraagd wordt.

 

Daarnaast zijn er challenge caches waarbij je bijvoorbeeld caches in x landen, of x (virtual) caches op 1 dag moet hebben gevonden. Om zo'n challenge te kunnen loggen vinden sommige cachers het ook heel gewoon om even found datum aan te passen of even een virtueel tripje naar het buitenland te maken. Dat die challenge dan geen echte challenge meer is maakt ook niet uit, want het gaat dan om veel logs niet om de uitdaging.

 

Uiteindelijk hebben ze alleen maar zichzelf ermee, want de lol van het spelletje zit niet in de aantallen, zelfs niet als het echt gevonden doosjes zijn, toch? Drie uur thuis op de bank virtueel locaties bekijken en loggen terwijl je er misschien nog wel eens ooit naar op vakantie gaat (en dan alsnog echt loggen zou wel vreemd zijn!), of die drie uur besteden om naar buiten te gaan en een mooie multi te lopen, genieten van de frisse buitenlucht en daar een echt log over schrijven; die keuze is toch eenvoudig?

Link to comment

Welkom in de wereld van het GEOCACHEN.

Er zijn aardig wat manieren om dit spel te spelen......

 

Zoals loggen waar je niet geweest ben en toch zeggen dat je er was :lostsignal: :lostsignal: :lostsignal: :lostsignal:

Loggen als eerste terwijl je geen eerste ben. :lostsignal: :lostsignal: :lostsignal: :lostsignal:

Je eigen aches loggen.

Fake account of 30 openen zodat je je kan verschuilen

enz enz enz enz enz...................

Edited by Pineapple plus
Link to comment

Ja hoor, dat kan gewoon. Wanneer aan een account meerdere teamleden zijn verbonden, dan kan het ene teamlid bijvoorbeeld een cache loggen in de polders bij Reeuwijk, terwijl de ander in Hongarije aan het cachen kan zijn.

Alle teamleden kunnen onder hetzelfde account loggen.

 

Ik heb zelf een vriendin waarmee ik regelmatig op pad ga in het ene deel van Nederland, terwijl haar man, onder de zelfde accountnaam, soms tegelijkertijd ergens anders aan het cachen is.

 

Loggen gaat vooral over eerlijkheid tegenover jezelf, geocachen over plezier in hetgeen je beleeft en je teamnaam in het logboekje van de cache schrijven, wanneer je die gevonden hebt :)

Dat laatste kan de CO controleren wanneer hij/zij dat wil en het geeft je het recht om ook op internet te loggen.

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...