Jump to content
Sign in to follow this  
Followers 0
pailakka

GKG 2008

Recommended Posts

On taas aika uuden äänestyksen.

 

Ensin kasa ohjeita ja tietoa äänestyskoneesta:

 

Jokaisella äänestäjällä on käytettävissä 10 ääntä, jotka saa jakamaan haluamallaan tavalla haluamalleen määrälle kätköjä. Kuitenkin niin, että käytettävissä on vain kokonaisia ääniä. Arvuuttajasta® puuttuu uusimpien ja sattumanvaraisten muiden kätköjen tietoja, joten järjestelmä ei tunnista edes kaikkia Suomen kätköjä, tämä ei kuitenkaan estä kätkön äänestämistä.

 

Tunnistautuminen voi tuntua työläältä (ainakin mikäli omaa tunnusta ei Arvuuttajalta® löydy), mutta tämä on tehty helpottamaan itse ääntenlaskentaa ja muutenkin äänestyksen hallintaa ja koituu loppujen lopuksi teidän omaksi parhaaksenne. Tunnistetietojanne tai äänestyksen yhteydessä kerättyä ip-osoitetta ei tulla luovuttamaan mihinkään gallupin ulkopuolelle. Tunnistetiedot yhdistetään löytömäärä-tietokantaan, mutta lopputuotteessa ei yksittäisiä käyttäjiä voi erottaa. IP-osoitetietoja käytetään vain mikäli äänestyksessä esiintyy epäselvyyksiä, niitä ei tulla luovuttamaan Suojelupoliisille, Geostapolle tai millekkään ulkopuoliselle organisaatiolle.

 

Oikeiden tunnistustietojen perusteella on myös mahdollista laskea erilaisia painotettuja tuloksia, jonka takia äänestyksessä on myös mahdollista antaa omat perus/kotikoordinaatit. Toivoisinkin, että näitä kenttiä täytettäisiin.

 

Geogallup 2008 sähköinen äänestyskone löytyy osoitteesta http://geowiki.fi/gallup/.

 

Johtuen tunnistautumisen puoliautomaattisesta toiminnasta, ääniä ei vahvisteta samalla hetkellä kun sähköposti Geostapon tarkastajalle saapuu, mutta pitkältä(= yli vruorokausi) tuntuvista tauoista kannattaa ottaa yhteyttä minuun. Vahvistuksen puuttumisesta huolimatta äänenne on tallentunut järjestelmään, mikäli vahvistuksen tarkastussivulla löytyy merkinnät (rivi/äänestetty kätkö). Vahvistuksen puuttuminen ei myöskään tule automaattisesti tuhoamaan ääniänne kun ääntenlaskun aika koittaa, tällöin tarkistus suoritetaan muilla keinoin. Vaikka äänestyskone ei ole TietoEnatorin valmistama, voi ohjelmointivirheitä esiintyä. Mikäli jotain tähän viittaavaa esintyy toivoisin yhteydenottoa. Näin palvelu kehittyy ja saattaa olla jossakin muussakin käytössä

 

Vastailen toki mielelläni muihinkin äänestystä koskeviin kysymyksiin, enkä jätä palautetta tai kehitysehdotuksia lukematta.

Share this post


Link to post

Vuoden loppuun tai siihen asti että äänien tulo tyrehtyy ja suurempi osa listan 7000 kätköilijästä on äänestänyt

Edited by pailakka

Share this post


Link to post

Tähän hieman erityyppiseen galluppiin voi myös ääniä antaa, jos yhtään äänestyttää. Tarkoituksena on kerätä lista parhaista kätköistä ei etsiä absoluuttisesti kaikkein parasta kätkö. Lisäpointtina on perustelun valinta sekä sanallisen palautteen mahdollisuus.

 

Sinulla on viisi (5) ääntä. Voit äänestää yhdestä viiteen kätköä viidellä äänelläsi. Kätkön tulee sijaita Suomen valtion alueella ja on julkaistu Geocaching.com:ssa ennen 1.1.2009.

 

Linkin lomakkeella syötät kerrallaan yhden kätkön tiedot. Syötä nimimerkkisi ja joitain kätkön ominaisuuksia sekä perustelu valintasi tueksi. * Äänien laskussa on huomioitavaa, että mikäli annat 2-5 ääntä kätkölle, kätkö saa kaikki nuo äänet vasta, jos joku toinen kätköilijä äänestää samaa kätköä.

 

Äänestys päättyy 15.1.2009, jolloin mukaan pääsevät myös aivan vuoden 2008 lopulla julkaistut kätköt.

 

Tulokset julkistetaan gallupin päätyttyä sellaisenaan poisluettuna äänen antajan nimi. Kantaan tulleista kätköistä tehdään bookmarklista, josta näkee kunkin kätkön äänimäärän (laskettuna * periaatteella), perustelut ja mahdolliset annetut kommentit.

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  
Followers 0

×
×
  • Create New...